konum din değil insani ve vicdani mevzu.o yüzden açılsın lütfen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.974
ya iste insanlarin farkli deger ve algilari var.
Bana gore de kismi cinayet. Eger asla cocugun olmamasi gerekiyorsa cifte onlem almalisin. Herseye ragmen cocuk oluyor ise, ruhu yaratilmis, dunyaya gelmesi gerekiyor demek ki diye dusunuyorum. Oldurulmemeli.
hic korunmayip, onlem almayip, hamile kalinca gidip cocuk aldiranlara hic agzimi acmayacagim bile.

http://kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/derdim-kurtajin-normallestirilmesi.847623/page-10

linkindeki kürtaj cinayettir diye özetleyebileceğim içerikteki konum dini açıdan değil insani ve vicdani açıdan cinayetlere dur demek için açıldı.
eğer dini mevzu olarak açsaydım bununla ilgili hadis ve ayetleri delil olarak paylaşırdım.

kürtaj normal değildir, her ne kadar öyle olduğunu iddia etseniz de.

Allah a inancı olan herkes bilir ki kürtaj yani açılım olarak bebeği parçalara ayırarak öldürmek günahtır, cinayettir. şekil olarak doğmuş bir bebeğe benzemiyor diye, a

siz konuyu nasıl açtığınızı unutmuşsunuz sanırım.
Allah inancı olan diye açarsanız konu kapanır. birde kapanmış konuyu tekrar açarsanız bu da yanlış olur

Son düzenleme:
siz kişisel olarak cinayet olduğunu düşünebilirsiniz. yaptıran insanlarıda eleştirebilirsiniz. ama herkesin sizin gibi düşünmesini beklemek, kürtaj imkanlarının yasaklanması v.b. durumlar insan haklarına aykırıdır ve baskıcı bir tutumdur. bu tarz baskıcı görüş ve yaklaşımlar insanları bunu sağlıksız koşullarda yaptırmaya itebilir. sosyal devlet anlayışıda kürtaj yaptırma hakkını mümkün kılmayı gerektirir. kaldı ki ülkemizde kürtajın yasak olduğu yıllarda anne adaylarının merdivenaltı kürtaj yaptırmaları nedeniyle oluşan ölüm oranı ile, kürtaj kontrol altında serbest bırakıldıktan sonra ki ölüm oranı arasında ki farka bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

ayrıca herkesin kendi hayatı, kendi bedeni, kendi değerler ve inanç sistemi. eleştirmekle yargılamak arasında ki ince sınırı aşmaya kimsenin hakkı yok benim görüşüme göre. konunuzun kapanması muhtemelen yargılayıcı bir üslupla yazdığınız için olabilir bir ihtimal ama bence kapatılmamalı, size bilgi verilmeliydi site kurallarına göre bir yanlışlık görülüyorsa.

ayrıca konunuzun yeride burası değil. ben yönetime konuyu ve olayı kapanan konuyu bilerek tekrar açtığınızı bildireceğim. onlara bırakıyorum şu an. aslında konunun 2ci kere açıldığı için kaponması gerekir ama onlar ne gerekiyorsa yaparlar. konuyuda taşıyorum

iyide cinayet, cinayettir. Allah inancı olsun yada olmasın. sonuç değişmezki.
konuyu yanlış uslupla açmışsınız. biri gelip benim inancım yok ozaman cinayet işlemiyorum diyebilir.

Konun tamamen boş bir konu ve kurtajin onune filanda gecemessin o konuyla, anca tartisma yaratır kimsenin fikri degismez
O kizdan hincinizi alamadiniz belli ki cildiriyorsunuz
Cok istiyorsaniz ben kurtaj konusu acar sizi ve yandaslarinizi davet ederim bol bol beddua ayini ve hakaret edebilirsiniz.
Amma kafa utulediniz

Allah a inancı olan herkes bilir ki kürtaj yani açılım olarak bebeği parçalara ayırarak öldürmek günahtır, cinayettir. şekil olarak doğmuş bir bebeğe benzemiyor diye, a

siz konuyu nasıl açtığınızı unutmuşsunuz sanırım.
Allah inancı olan diye açarsanız konu kapanır. birde kapanmış konuyu tekrar açarsabnız bu da yanlış olur
kendi inancımı vurgulamaktı maksadım.
yoksa herkes dilediğine inanmakta, düşünmekte ve ifade etmekte özgürdür.

siz kişisel olarak cinayet olduğunu düşünebilirsiniz. yaptıran insanlarıda eleştirebilirsiniz. ama herkesin sizin gibi düşünmesini beklemek, kürtaj imkanlarının yasaklanması v.b. durumlar insan haklarına aykırıdır ve baskıcı bir tutumdur. bu tarz baskıcı görüş ve yaklaşımlar insanları bunu sağlıksız koşullarda yaptırmaya itebilir. sosyal devlet anlayışıda kürtaj yaptırma hakkını mümkün kılmayı gerektirir. kaldı ki ülkemizde kürtajın yasak olduğu yıllarda anne adaylarının merdivenaltı kürtaj yaptırmaları nedeniyle oluşan ölüm oranı ile, kürtaj kontrol altında serbest bırakıldıktan sonra ki ölüm oranı arasında ki farka bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.

ayrıca herkesin kendi hayatı, kendi bedeni, kendi değerler ve inanç sistemi. eleştirmekle yargılamak arasında ki ince sınırı aşmaya kimsenin hakkı yok benim görüşüme göre. konunuzun kapanması muhtemelen yargılayıcı bir üslupla yazdığınız için olabilir bir ihtimal ama bence kapatılmamalı, size bilgi verilmeliydi site kurallarına göre bir yanlışlık görülüyorsa.
ben yasaklansın ibaresi kullandığımı hatırlamıyorum.
canı sıkılan kürtaj oluyor gibi bir vicdansızlık yaygınlaştı diyorum toplumda.
buna dur denilmesi gerektiğini savunuyorum

bende karşıyım kürtaja ama bir başka kadının tercihleri beni ilgilendirmez.
anladım ille de hassasiyet göstereceksin ama merak ediyorum kaç kere yetiştirme yurtlarına gittin,
kaç çocuğa yardım ettin, evde babadan abiden taciz tecavüz edilip dayak yiyen kaç kıza-erkeğe yardım ettin? İllede hassas olucaksak elini uzatabildiklerine de dokun birazbence.

kaldı ki her mesajında kadın tarafını suçluyorsun ama erkek kişisi ne alemde bu arada bunu da merak ediyorum. burada duyar kasmakla duyarlı olunmuyor. Sorry!!

Ya iyi tamam da neden israrla kurtaj konusmak istiyorsunuz?hic birimiz cocuk degiliz burda internet kullanabilecek kadar beynimiz de varsa kurtajin ne oldugunu da biliyoruzdur herhalde degil mi?siz simdi insanlari egitmeye mi calisiyorsunuz munazara mi aciyorsunuz amac nedir onu anlamadim ben

Herkesin fikri farklı bu konuda ve tartışıldı bitti.
Kimse sen o görüşü savunuyorsun diye sen gibi düşünmeyecek ya da gerekli diyenler -gereksiz diyenler fikir değiştirmeyecek.
O yüzden 2 kez aynı şeyin olması saçma.
Herkesin hayatı ,görüşü
Lütfen saygılı olalım her iki düşünceye de.
Konu tartışmanın ötesine gitmeyecek sonuçta.

kendi inancımı vurgulamaktı maksadım.
yoksa herkes dilediğine inanmakta, düşünmekte ve ifade etmekte özgürdür.
ama öyle konu açarsanız konu dini olur. dini görüşler ve yorumlar başlar. konuyu dini yöne çekmişsiniz hemde ilk mesajınızda. neyse konu taşındı ve ben adminlere bildiirdim. onlara bıraktım konuyu.

Tercih meselesi.. insan ister aldırır ister aldırmaz..
Vicdanı ister sızlar ister sızlamaz..
Günahı da sevabı da onun boynuna..
Bizde herkese saygı duymak zorundayız..
Toplumda elbette bizle zıt düşünceliler olacak.. bunlar olmasa belki bizim düşüncemizin de hiç bir önemi olmayacaktı..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X