Konuşma Problemleri konuşma bozukluğu

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

hazal538

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2012
55
6
arkadaşlar benim kızıma konuşma bozukluğu teşhisi kondu. 6 yaşında... r dışında aslında bütün sesleri çıkarabiliyor;fakat konuşurken farklı sesler çıkarıyor Mesela z ve ş yerine s diyor; l yerine n diyor, kelimelerin hecelerini değiştiriyor. peçete yerine çepete, k,tap erine kipak gibi. Çocuk psikiyatri dil terapisi önerdi. Bizde geçen hafta başladık. Dil terapisti, konuşurken, onu düzeltmemizi istiyor; fakat çocuk bu durumdan rahatsız oldu. Sürekli beni durdurma, birşey anlatamıyorum diyor. Özgüveni gidecek diye korkuyorum. konuşması böyle olupta zelen tanıklarınız var mı? nasıl düzeldi? Dil terapisti işe yarıyor mu? bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Hiç endişelenme zamanla zaten düzelir ama hızlandırmak istiyorsan Eskişehir DİLKOM diye bir merkez var oradan randeu da alabilirsin özel ders de aldırabilirsin. Çok yardımı olur. sıkıntı yok yani

H hazal538 benimde 5 yaşında bir kızım var 6 ay önce artikülasyon bozukluğu teşhisi kondu. 4 aydır ayda birkez terapi alıyoruz dil egzersizleri yapıyoruz. Bugün yeniden gittik ve sadece c harfi düzelmiş çok hızlanmalıyız 6 yaşına kadar halletmemiz gerekli dedi. Sabahtan beri ağlıyorum çare bulmaya çalışıyorum.Sizde durum nedir? Düzelme kaydedebildinizmi neler gaptınız? Lütfen yardımcı olurmusunuz?

X