Konuşma özürlüyüm resmen! Yardım:(

Lionn

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2014
110
62
28
İnsanlarla konuşurken iletişim kurarken çok zorluk çekiyorum.iki lafı bi araya getiremiyorum.kafamda düşündüklerimi cümleye dökemiyorum bi türlü.ilkokuldan beri hep başarılı bi öğrenciydim.derslerim hep iyiydi ama özellikle son 5-6 yıldır bu iletişim problemini yaşıyorum.bu sene psikoloji bölümünü kazandım.inşallah mesleğime yansımaz bu durum.yazı yazarken kendimi ifade ediyorum ama dilime dökülmüyo cümlelerim.aslında bir de şöyle bi durum var.beni tanıyan insanlar pek konuşkan olmadığımı çekingen olduğumu bilirler, bu yüzden tanıdığım kişilerle konuşurken üstümde bi baskı hissediyorum.ama beni hiç tanımayan biriyle konuşurken daha rahatım. Mesela bugün hasta olan bi akrabamızı aradım geçmiş olsun demek için.ama saçma sapan cümleler kurdum yine telefonda. Bu durum çok canımı sıkıyo artık.aşamıyorum bi türlü...benim gibi olan ve ya bana tavsiye verebilcek olan varmı?

Belki bir Piskologga gitmek istersin ? Fobi türü bisey olabilir, ama muhakkak caresi vardir....

Aynen ben. Kv le bile saçma sapan konuşuyorum kadın şaşkın şaşkın suratıma bakıyor.
Sanırım sosyal çevre azlığından bir süre sonra insan konuşmayı bile unutuyor.:KK48:

Ay bende öyleyim aklımdan geçenleri cümleye dökemiyorum özellikle kv ile falan konuşurken öyle saçmalıyorum ki yani :KK34:

Ben de de oluyor bazen düşündüğüm şeyleri sözcüklere dökemiyorum cümlem yarım kalıyo aklıma ne gelirse bi şekilde tamamlıyorum :21:

Bolca kitap oku. Kelime haznen gelişince konuşma sıkıntını da gidermiş olursun :KK54:

Ay görsen bi soru soruyor demek istediklerimi diyemiyorum geçiştiriyorım sonra içimde kalıyor rüyalarımda söylediğimi görüyorum:eek:
benim kayınvalidem yok ama bende öyleyim cümlelerim hep birbirine giriyo düşününce diyorm ki ne kadar çok saçmalamışım falan niye böyle oluyo acaba :KK34:

Bende bazen oluyor ama tam tersi tanimadigim kisilerle konusurken sanki kimi kelimeleri unutuyorum... Buda genelde kafama taktigim zaman oluyor, hani su kisiyle konusurken dikkat etmem gerek diye kendimi sartlandirdigim zaman... Takmamaya bakin, yani kendinizi pohpohlayin, yok canim ben süper cümle kuruyorum gibi... Düzgün cümle kurmaya Odaklanmadiginiz zaman daha rahat olacaksiniz eminim...:KK14:

yazdıklarına bakınca hiç böyle bir tarz sorun yaşayacak birine benzemiyorsun. gayet anlaşılır ve okunaklı yazmışsın.bu yüzden şaşırdım doğrusu. üniversite okuyorsan kitap da okuyorsundur muhtemelen. ya sosyal gerginlik yaşıyorsun benim gibi. ya da kafan genel olarak dolu veya düşünmeden konuşuyorsun kelimeler karışıyor.:KK49:

Evet yaaa bende de oluyor bu :KK51: hele de biriyle tartistigim zaman asla söylemek istediklerimi soyleyemiyorum donup kaliyorum. Sonrasi malum tabi, keske sunu da soyleseydim keske bunu da soyleseydim diye icim icimi yiyor. :KK43:

Konuşma pratiği yapabilirsin, geç aynanın karşısına bir konu hakkında uzun uzun konuş, hem mimiklerini filan kontrol etmeyi öğrenirsin. Bir de kelime hazinen fakir olabilir, çok kitap oku, şiir oku, hatta şiir ezberle. Sezai Karakoç, Ahmet Arif, Cemal Süreya gibi daha ziyade Türkçe kelimeler, deyimler kullanan şairlerin şiirlerini ezberlemeye çalış. Emin ol çok faydasını göreceksin. Bir de kendine güven.

yazdıklarına bakınca hiç böyle bir tarz sorun yaşayacak birine benzemiyorsun. gayet anlaşılır ve okunaklı yazmışsın.bu yüzden şaşırdım doğrusu. üniversite okuyorsan kitap da okuyorsundur muhtemelen. ya sosyal gerginlik yaşıyorsun benim gibi. ya da kafan genel olarak dolu veya düşünmeden konuşuyorsun kelimeler karışıyor.:KK49:
Ayyynen sosyal gerginlik :KK43: kendime güvenim yok hiç

Konuşma pratiği yapabilirsin, geç aynanın karşısına bir konu hakkında uzun uzun konuş, hem mimiklerini filan kontrol etmeyi öğrenirsin. Bir de kelime hazinen fakir olabilir, çok kitap oku, şiir oku, hatta şiir ezberle. Sezai Karakoç, Ahmet Arif, Cemal Süreya gibi daha ziyade Türkçe kelimeler, deyimler kullanan şairlerin şiirlerini ezberlemeye çalış. Emin ol çok faydasını göreceksin. Bir de kendine güven.
Ayna karşısında konuşma pratiği yapmak benim de aklıma gelmişti aslında.deniycem teşekkürler :KK66:

Ayna karşısında konuşma pratiği yapmak benim de aklıma gelmişti aslında.deniycem teşekkürler :KK66:

Kesinlikle yapmalisiniz. Hitabet dersinde hocamiz bize hep bunu yapmamizi soylerdi. Yapardik da ve gerçekten cok ama cok ise yariyor...