Köpeklerimi zehirlediler, evcil besleyenler lütfen dikkat

Dumaaam

Can oğlum...
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2011
937
607
Kızlar,

Sabahleyin köpeklerimi zehirlemişler. Sanırım belediye bütün köpekleri zehirledi.
Bu arada köpeklerimi kurtardım ve hayvan sahibi herkesi bilgilendirmek amaçlı açtım konuyu.

Düzgünce anlatayım;

Dün gece 12 civarı evimizin önünde bir köpek cansız yatıyordu. Tam yol ortası, uyuması imkansız. İndim baktım ölmüş, ağzından da bir şeyler akmış ama kan değildi. Aklıma bir şey gelmedi.

Sabah 10 gibi kendi dükkanımıza geldim burada çalışıyorum, buranın küçük bir arka bahçesi var burada kalıyorlar. Gündüz sokağa sadece tuvaletleri geldiğinde çıkıyorlar ki burası küçük bir yer herkes tanır ve sever köpeklerimizi. Eşim yoktu masanın üstünde bir notta bir ilaç ismi altında da deri altı yazıyordu. Aradım bir şey mi oldu sabah diye. Küçük olan zehirlenmiş dedi. (2 köpeğimiz var. Yaşlı bir alman kurdumuz bir de onun 5 yaşında kırma bir yavrusu var.) Veteriner ilaç söyledi onu yaptım şimdi iyi dedi.

Tamam dedim 1 saat sonra büyük olan fenalaştı. bacaklarını hareket ettiremiyor, yığılıp kaldı zangır zangır titriyor bir taraftan da ağzından köpüklü su geliyor. O zaman dank etti durum. Bunlar ilaçla zehirlenmişler. Hemen ilaçtan aldırdım, ense kısmından deri altı yaptım enjeksiyonu. Bir saatte toparladı ama o anda görmesek ölecekler kuzucuklarım.

Allahtan kurtardık kızlar. Ama ben hala o şokun etkisindeyim.

Buraya konu açmamın sebebi;

bu tarz ilaçla zehirlenmelerde kullanılan bir panzehir var (bende bugün öğrendim), onunla hayatını kurtarabiliyoruz. Buradan ilaç adı vermicem çünkü cinsine (kedi-köpek vs) ve kilosuna göre kullanılan ml değişiyor. Ama lütfen eğer hayvan besliyorsanız veterinerinize danışın bu ilaçtan ve enjektör mutlaka elinizin altında bulunsun. Çünkü titreme köpük tükürme belirti başladığında çok kısa sürede hayatlarını kaybediyorlar.

Geçmiş olsun :KK43: neyse ki kurtarmissiniz

Evet benimkiler kurtuldu peki ya diğerleri, sahipsiz olanlar? Az önce dışarıya çıktım sağda solda hiç köpekcik göremedim. İçim o kadar acıdı ki. Hani bilip bir şey yapamamak.
Burada hayvan barınağı bile yok. Topladıklarında da zaten ne yaptıkları belli.

Çok geçimş olsun

Teşekkürler.

İnsanoğlu nasılda kolay bır canlıya kıyabiliyor aklım almıyor

Buldukları muhtesem çözüme bak

Ne kötü dimi. Resmen can çekişiyorlar ya bi görseydin. Yatıp kaldı tükürülker çıkıyor. İlaç gelinceye kadar sakinleştirmek için yanına oturdum, başını okşadım hep, o da daha da sokulmak için uğraşıyor. Resmen nolur kurtar beni diyor ya.

Hala tam kurtulmadım etkisinden.

Popüler konu değil farkındayım ama konu gerçekten önemli arkadaşlar. Bugün bari ilk sayfada güncel kalsın. Ne kadar çok hayvan sever okursa benim için o kadar iyi. O kadar huzurlu hissedeceğim kendimi.

Teşekkürler.

Ne kötü dimi. Resmen can çekişiyorlar ya bi görseydin. Yatıp kaldı tükürülker çıkıyor. İlaç gelinceye kadar sakinleştirmek için yanına oturdum, başını okşadım hep, o da daha da sokulmak için uğraşıyor. Resmen nolur kurtar beni diyor ya.

Hala tam kurtulmadım etkisinden.
Okurken bıle hıssettım inan

Kıyamam günahsız savunmasız canlılar:KK43:

Çok çok üzüldüm

Belediyeyi aradım şimdi. Diyorlar ki kısırlaştırıyoruz sadece. Gerizekalı benimkiler zaten ameliyatla kısırlaştırıldı. Küçüğü daha yeni ameliyat oldu zaten ne kısırlaştırılması. İğneyle zehirliyorlar gören oluncada kısırlaştırıyoruz diyorlar herhalde. Allah belalarını versin.
Biz bişey yapmıyoruz siz yinede akşamları salmayın dediler bana ya. Şaka gibi gerçekten.

çok geçmiş olsun benim kopeğimde zehirlenmişti(6 yaşına golden) Belediye zehirli kemik atıyor sokak hayvanlarını böyle öldürmek için. Bizimkinide eve götürüyodum tamda cadde üstünden geçeceğiz ağzı bir anda köpürmeye başladı çok afedersiniz çok cıvık bir şekilde sokağa bırakmaya başladı titriyodu ve araba seslerinden çevresinde olup bitenden o kadar korktukki tasmadan çıktı daire çizmeye başladı etrafımda. Hemen veterinere götürdük kusturdular orda mavi mavi bişeyler çıktı. Bende bilmiyodum panzehir olduğunu teşekkür ederim veterinere danışıcam hemen çünkü resmen artık dolaştırmaktan korkuyorum yine o tarz bişey olacak diye

çok geçmiş olsun benim kopeğimde zehirlenmişti(6 yaşına golden) Belediye zehirli kemik atıyor sokak hayvanlarını böyle öldürmek için. Bizimkinide eve götürüyodum tamda cadde üstünden geçeceğiz ağzı bir anda köpürmeye başladı çok afedersiniz çok cıvık bir şekilde sokağa bırakmaya başladı titriyodu ve araba seslerinden çevresinde olup bitenden o kadar korktukki tasmadan çıktı daire çizmeye başladı etrafımda. Hemen veterinere götürdük kusturdular orda mavi mavi bişeyler çıktı. Bende bilmiyodum panzehir olduğunu teşekkür ederim veterinere danışıcam hemen çünkü resmen artık dolaştırmaktan korkuyorum yine o tarz bişey olacak diye

Aynen canım, size de geçmiş olsun.
Ben yedekledim ilacı, ne olur ne olmaz aniden fenalaşıyorlar çünkü.
Yazık günah ya.

ne istiyorlar hayvanlardan anlamiyorum ki ya... hangi vicdanla yapiyorlar böyle birsey :KK43:
olmayan vicdanla yapıyorlar,vicdanları çok para etmiş belliki satmışlar,töbe ya ne vicdanı mıllet yemiş kafayı,bizim evin önunde ıkı katlı evde köpek var,çok eziyet görüyor,bağırıyor,çok fena ınsnaların elınde,belediyeyı aradım,aşıları tamam dedi,kabul etmıyorum işkence görüyor,zulum görüyor deıdm,sanane hanfendı denıldı,sonradan öğrendım,aynı sıyası patrıden imişler,bişey yapamadım,hayvan haklarını aradım,sahıp çıkmadı

olmayan vicdanla yapıyorlar,vicdanları çok para etmiş belliki satmışlar,töbe ya ne vicdanı mıllet yemiş kafayı,bizim evin önunde ıkı katlı evde köpek var,çok eziyet görüyor,bağırıyor,çok fena ınsnaların elınde,belediyeyı aradım,aşıları tamam dedi,kabul etmıyorum işkence görüyor,zulum görüyor deıdm,sanane hanfendı denıldı,sonradan öğrendım,aynı sıyası patrıden imişler,bişey yapamadım,hayvan haklarını aradım,sahıp çıkmadı

Sokağa bırakılan su kaplarından rahatsız olan insanlardan bir şey beklememek lazımmış, bunu anladım. Bugün çok daha iyi anladım.

Sokağa bırakılan su kaplarından rahatsız olan insanlardan bir şey beklememek lazımmış, bunu anladım. Bugün çok daha iyi anladım.
su kabı bırakıyoruzda içine çok kum atıyolar hatta çokafadersiniz çocuğunun ihtiyacını oraya karşılatan gördüm ya

Harikkkaaaaa yapmışlar
Zaten yasayacaklari alanlari gasp ettik
Zaten yolda gorsek hostlayip taş atiyoruz
Zaten bi parca ekmek ,su verecek vicdanimiz da yok
Hayvanlarin bir cani var onuda alalim
Gitsin tabi...

canım ya çok üzüldüm gerçekten:KK43:

Biz kurtulduk canım allahtan. Darısı diğer köpeklerin de başına inşallah onlarda kurtulur.

su kabı bırakıyoruzda içine çok kum atıyolar hatta çokafadersiniz çocuğunun ihtiyacını oraya karşılatan gördüm ya

İşte diyorum ya rahatsız oluyorlar. Anlayamıyorum ya şu insanları.
Hamileliğimde tonla laf işittim artık bebeğin olacak bırak onları diye. Nasıl bir mantıktır kime ne zararı var ki?

X