Dogumum mecburen sezeryan oldu, bebegim kemikten gecemedi iriydi biraz. Ebe sabaha kadar bekledi yol acmaya calisti ama yok kafasi yan yatmis boynunu bükmüs öyle cikmaya calisiyor. Neyse dediler alalim bu bekleyis tehlikeli olabilir suyum da gelmisti ve sancilar tavandi. Epidural takmislardi ama basinci öyle fazla hissediyorudum ki ama aci kesinlikle yok. Sezeryana alinmam kolay oldu, hersey epiduralle halledildi, uyaniktim ve acisizdim. Öyle sakin sakin ameliyathaneye gittik.
Bunlari neden anlatiyorum, bosuna panik yaptiginiza degmiyor. Esim beni beklerker hor hor uyudu, cit ses yoktu ben nefes alip veriyordum bir tek. Bu arada yurt disinda bir devlet hastanesindeyim. Zaten dilim de yok ebe bana ben ebeye bakiyoruz arada yanima geliyor. Sonra gidiyor odasinda uyumaya, cihazdan tehlike sesi gelince gelip duruyordu yanima..
Sonuc önemli degil mi. Tabiki aci yok sadece kalkamadim dogal olara. Ameliyat esim yanimda güzel gecti düsünmemeye calistik ama cok kisa sürüyor zaten. Bebegimizin sesini hemen duyduk. Ben hemen dikilip yollanmak istedim bir an önce ama tabi ilk yarim saat beklettiler beni.
Bu is sans isi. Kimisinin gercekten sorunsuz gecer. Benim öncesinde ne bel ne göbek vardi devasal büyümüstü karnim kiz zaten 4 kilo dogdu. Yani toparlanmam zor oldu. Hastanede sonradan rahmim toparlansin diye suni sanci verdiler tabi agri kesici de verdiler. Bagirsaklarim görülüyordu bundan korkmayin baska kelime yok bunun icin, derimde yag yoktu hic yatinca icimin sekli gözüküyordu. Ben sasnsizim ya da bünyem zayif. Tuvalet yapamadim pek, birkac talihsizlik yasadim. Ikinci gün zorla kaldirdilar, ben gece kalkip kambur kambur bebegimi bezledim. Refakatci yok burada bilmiyorum Türkiye de nasil. Zaten derdimi anlatamiyorum talihsizligim bunlar hep. Sezeryan sonrasi bayagi yardima ihtiyacim oldugu halde ben baktim yaptim ilk günden beri. Yataktan kalkarken esim yardim ediyordu ilk haftalar. Nefessiz kaliyordum.
Tek basima baktim büyüttüm kimse yanimda kalmadi kayinvalidem sevmeye geldi bir tek. Yemek yaptim uykusuz kaldim ama emzirdim yani eskisinden daha zor hayati ameliyatli halimle hallettim.
Cok uzun oldu ya kusura bakma anlatmamistim hic.. Yani korkma o anlar sana öyle bir güc gelecek ki. Kimse sezeryan olmak zorunda kalmak itemez ama bak karsindayim, mutluyum ve sezeryanliyim. Benim gibi narin biri bile yapabildi ki ben igneden cok korkarim. Allah hayirli dogumlar nasip etsin. Umarim kötü bir kelime kullanip canini skmamisimdir. Simdiden özür diliyorum.