Kreş,Anneanne,Babaanne

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
Herkese iyi günler;
8,5 aylık bir kızım var. Ben şuanda çalışmıyorum. Ama önümüzdeki 2 ay içinde bir işe başlamayı düşünüyorum. Önceleri part time bir iş bulup kızımı anneme ve kayınvalideme emanet etmeyi düşünmüştüm. Fakat son zamanlarda tam zamanlı bir işe girip kızımı bir kreşemi versem diye düşünmeye başladım.
Annem kızıma bakmak için ölüp bitiyor resmen. Kayınvalidem de çok sever kızımı ama pek bakmaya gönlü yok. Zaten kendisinde şeker,tansiyon,kalp var. Zaman zaman yerinden zor kalkan bir insan. Yinede annemle konuşmuşlar ve aralarında kızımı pay etmişler sağolsunlar.
Annem halen çalışıyor ve o işi bırakınca ben iş bulup çalışacağım diye konuşmuştuk. Kızıma o bakacaktı ama annemin bazı tutumlarından ötürü artık onunda bakmasını istemiyor gibiyim.
Annemde kayınvalidemde benim kızımın annesi olduğumu bir türlü benimseyemediler. Kızımın yumurtaya alerjisi var çocuk kabarıyor diyorum hala yedirmeye çalışıyorlar bir şey olmaz diye.. Tuzlu yemek vermeyin diyorum veriyorlar. Çikolata yedirmeyin diyorum yediriyorlar.
Ayrıca annemde yılların yorgunluğunun ve yaşının vermiş olduğu bir dalgınlık hali var. Yürürken çok sık ayağı takılır. Kaç kere düştü ya kucağında kızım varken düşerse diye ister istemez aklıma geliyor. Bazen önünü görmez.
Ayrıca ikiside kızımın üstünde söz hakkım yokmuş gibi davranıyor. ''Parka götüreceğim'' ''Komşuya çıkaracağım.'' Hep böyle yaklaşımlar. Bana sormak yok.
Belki defalarca uyarmışımdır ama takan yok. Kızımla belli bir düzen oturttuk. Uyku saatleri yemek saatleri bazen kaysada bir düzenimiz var kızımla. Fakat ikiside bu düzene uymak istemiyorlar geldiklerinde. Uyuyan çocuğu uyandırıyorlar bazen.
Annem mesela en kızdığım huylarından biri kızımın genital organını sevmesi kayınvalidemde bezin üzerinden tutup sıkıyor. Yapmayın diyorum tamam diyorlar arkamı dönünce yine aynı şey. Uyarınca cevapta belli ''Sizi kim büyüttü.''
Bilmiyorum belki abartıyorum. Ama onlara bırakırsam gözüm arkada kalacak sanki. İkiside torununu çok sever bunu biliyorum. Kesinlikle zarar vermek istemezler bunuda biliyorum. Ama elimde değil düşünmeden edemiyorum.
Diyorumki kızımı kreşe versem en azından orada başka bebeklerde olur. Kızım çocukları bebekleri aşırı seviyor şimdiden. Bir bebek çocuk görsün aşırı seviniyor tepki veriyor. Acaba kreşte dahamı iyi olur? Psikolojik açıdan gelişimi için? Fikir verirseniz sevinirim.

Kres için çok küçük. Ben olsam sözümü dinlemeyenlere çocuk bırakmam. Kres yaşı gelince ise başlayın bence. Ya da sözünüzü dinleyecek, düzene katkıda bulunacak güvenilir bir bakici

yemek konusuna bir diyeceğim yok ama parka götürmek komşuya gitmek için her dakika sizi arayamazlar...siz kimseye güvenmiyorsunuzda kreşemi güveniyorsunuz...
bencede kreşe verin çünkü annenizin ve kayınvalidenizin çok kalbini kırarsınız...

yemek konusuna bir diyeceğim yok ama parka götürmek komşuya gitmek için her dakika sizi arayamazlar...siz kimseye güvenmiyorsunuzda kreşemi güveniyorsunuz...
bencede kreşe verin çünkü annenizin ve kayınvalidenizin çok kalbini kırarsınız...
Onun için beni aramalarına gerek yok çünkü zaten ben yanlarında oluyorum bunları söylerken. Aynen sizin düşündüğünüzü düşünüyorum.Birbirimizi kırmak istemiyorum onlarla. İçlerinde kötülük olmadığını biliyorum. Ama gerçekten kreşe versem daha rahat ederim diye düşünüyorum. Güvenemiyorum gerçekten. Annem çok dalgın biri. Allah korusun dışarı çıkarsa başlarına bir kaza gelse. Çok takılıyorum bunlara. Elimde değil.

Onun için beni aramalarına gerek yok çünkü zaten ben yanlarında oluyorum bunları söylerken. Aynen sizin düşündüğünüzü düşünüyorum.Birbirimizi kırmak istemiyorum onlarla. İçlerinde kötülük olmadığını biliyorum. Ama gerçekten kreşe versem daha rahat ederim diye düşünüyorum. Güvenemiyorum gerçekten. Annem çok dalgın biri. Allah korusun dışarı çıkarsa başlarına bir kaza gelse. Çok takılıyorum bunlara. Elimde değil.

kreşe verin öyleyse...herkes için en mantıklısı bu...

8.5 aylık bebek için kreş erken degilmi? Siz işe başlayınca 1 yaşında bile olmayacak. Eve bakıcı alsanız,kayınvalideniz/anneniz dönüşümlü dururlar yanında. Yemek konusunda katı olursunuz,menüsünü hazırlar verirsiniz bakıcıya bunların dışında birşey verme diye tembihlersiniz olmazmı?

Evet aslında bakıcıda mantıklı. Dönüşümlü durabilirler yanında. Katı olmaya gelince ne kadar katı olsamda olayım maalesef anlamıyorlar. Geçen annem geldiğinde birazdan parka götüreceğim dedi. Anne o saatte yemek yiyiyor diyorum. Sana ne sen gelme ben götürürüm. Dövücem senin bu anneni diyor kızıma. Ne kadar katı olsamda anlamıyor.
Bu bakıcı işinide düşüneceğim. Fikrin için teşekkürler.

Kreş için 3 yaşından önce uzmanlar onermiyor hadi çok zor durumda kalınırsa 2 yas falan neyse de 11 aylık bebek krese verilmemeli bence yazık çok küçük

Eğer sizin doğrultunuzda hareket etmeyeceklerse, kırılmanın anlamı yok bence. Evet anneanne, babaanne canı ciğeri bakarlar ama sizin kurallarınızla olmalı. Bunları gözardı ediyorlarsa başka çözüm bulun bence.
İmkanınız varsa çalışmak için bekleyin bence, kendiniz bakın. En güzeli bu.
Çalışmanız da gerekiyorsa, tanıdık ama uzak akrabalardan birini bakıcı olarak tutabilirsiniz.
Kreş için çok küçük, ama kreş mi anneanne mi derseniz öncelik kreş gibi bence, ama içinize sinen, sizin doğrultunuzda bi yer bulmak zor olacaktır eminim.

Kreş yanlısı değilim, benim 9.5 aylık oğluma k.v. bakıyor. ufak da olsa anlaşmazlıklar oluyor ama ben görmezden geliyorum. Benim istediğim şekilde baktığını söylüyor, ki inşallah öyledir ama değilse de bunu bilmem mümkün değil. Kalbi temiz tutmak gerek bu durumda da. Eğer sindiririm bu durumu diyorsanız da en azından yaşına kadar bi bakın, gözlemleyin anneniz baksın. o da yorulup istemez belki kendiliğinden . denemekte de fayda var

Kreş için 3 yaşından önce uzmanlar onermiyor hadi çok zor durumda kalınırsa 2 yas falan neyse de 11 aylık bebek krese verilmemeli bence yazık çok küçük
Olmazsa bakıcıda bir araştırırım. Ne kreş ne bakıcı ikiside olmazsa artık part time çalışırım yarım gün bakarlar hiç olmazsa. Part time iş bulmakta pek kolay değil gibi. Bilemiyorum.

bence çalışmayın siz evde kendi çocuğunuzu kendiniz büyütün. çünkü çalışırda çocuğu kreş veya anneanne, babaanneye bırakmak zorunda kalırsanız bazı şeyleri görmezden geliceksiniz. ama anladığım kadarıyla pek görmezden gelicek bi yapıda değilsiniz. onlardan çok şey beklemeyeceksiniz iki de bir şunu yapın bunu yapmayın diye direktifler verirseniz huzurunuz bozulur. onlarında çocuğa bakma şevki sıfıra iner.

Olmazsa bakıcıda bir araştırırım. Ne kreş ne bakıcı ikiside olmazsa artık part time çalışırım yarım gün bakarlar hiç olmazsa. Part time iş bulmakta pek kolay değil gibi. Bilemiyorum.
Maddi olarak cok sıkıntıda değilseniz biraz daha kendiniz büyütün bebeginizi bu günler bir daha geri gelmez bende çalışıyorum suan ücretsiz izindeyim sırf kendim bakayım diye maddi olarak zorlaniuoruz ama yinede değer hem zaten bakiciyada para vereceksiniz hemde part time çalışacaksınız yani elinize bişi kalmayacak

Bana biraz abartıyorsunuz gibi geldi koskoca kadınlar biliyorlardır çocuğa nasıl bakılacağını . kreşte hastalık kapıp vakitlerinizi hastanelerde geçirmek istiyorsanız kreş olur tabii niye olmasın ?? bu kadar pimpirikli olmayın 8.5 aylık vücudunun psikolojisinin farkında bile değildir bence çocuk kendi derdini anlatana kadar ne kreşe ne bakıcıya verin yegenim için ikisi de kötü anlarla dolu hele bakıcı... :KK42:

bence çalışmayın siz evde kendi çocuğunuzu kendiniz büyütün. çünkü çalışırda çocuğu kreş veya anneanne, babaanneye bırakmak zorunda kalırsanız bazı şeyleri görmezden geliceksiniz. ama anladığım kadarıyla pek görmezden gelicek bi yapıda değilsiniz. onlardan çok şey beklemeyeceksiniz iki de bir şunu yapın bunu yapmayın diye direktifler verirseniz huzurunuz bozulur. onlarında çocuğa bakma şevki sıfıra iner.
Direktif vermiyorum aslında. Çocuğa zararlı şeyleri yedirmelerini istemiyorum. Uyuyunca bu saatte uyunur mu diye uyandırmalarını istemiyorum. Özel bölgelerini sevmelerini istemiyorum. Bunlar kızımın iyiliği için. Bunlara direktif gözüyle bakılması doğru değil bence. Bazen bende kendi kendime diyorumki çok mu sakınıyorum acaba? Bilemiyorum inanki

ben kreş şıkkına yüz oy veriyorum.annane ve babanne ne derseniz diyin bildiklerini okumaya devam edecekler.

Bana biraz abartıyorsunuz gibi geldi koskoca kadınlar biliyorlardır çocuğa nasıl bakılacağını . kreşte hastalık kapıp vakitlerinizi hastanelerde geçirmek istiyorsanız kreş olur tabii niye olmasın ?? bu kadar pimpirikli olmayın 8.5 aylık vücudunun psikolojisinin farkında bile değildir bence çocuk kendi derdini anlatana kadar ne kreşe ne bakıcıya verin yegenim için ikisi de kötü anlarla dolu hele bakıcı... :KK42:
Pimpirikli olmak istemiyorum gerçekten. Elbette biliyorlar ikiside çocuk büyütmüş insanlar. Fakat ben onların büyüttüğü tarzı doğru bulamıyorum maalesef. İstediklerim çok basit şeyler. Aslında konuşup orta yolu bulsak en güzeli. Ama konuşulmuyor bile.

genital organa ilişkin şakalar filan hoş değil de yani parka götürsünler, yemeğini yarım saat sonra yesin ne olacak ya da bir saat sonra uyusun. böyle takıntılarınız oldukça hiç kimseye emanet edemezsiniz yavrunuzu. he ben de annemin bazen şakalarına, laflarına, çikolata yedirmesine laf ediyorum ama anne veya kvniz gibi kimse bakamaz bence. hani seviyorlar diyorsunuz ya ondan dedim. biraz rahat olun. mutlu olsun çocuğunuz yarım saat geç uyusa nolcak. huzurlu, sevgi dolu insanlarla büyüyünce o doyar da uyur da. bence en azından iki yaşa kadar aile büyükleriniz ile idare edin.

Pimpirikli olmak istemiyorum gerçekten. Elbette biliyorlar ikiside çocuk büyütmüş insanlar. Fakat ben onların büyüttüğü tarzı doğru bulamıyorum maalesef. İstediklerim çok basit şeyler. Aslında konuşup orta yolu bulsak en güzeli. Ama konuşulmuyor bile.
içiniz rahat etmiyorsa maddi durum imkan veriyorsa evde bakın

8,5 aylık cocuk ve kres gunah ya yazık yavrum evını bılsın zaten omru okullarda gececek kıymayın yavrunuza...elelemın elınde buyucegıne anneanne babaanne elınde buyusun.

X