Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreşte Eğitim Saatlerinde Veliyi İçeri Almama ?!?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

tubaal

Tuğba
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
471
5
Merhaba,

Oğlum 3 yasına yakın. Sosyalleşmesi için günde 2-3 saat evime çok yakın bir kreşe göndermek istedim. Dün deneme için ilk defa götürdüm. Almak için geri gittiğimde beni içeri almadılar, ders saatleri içerisinde velileri içeri alamıyoruz dediler. Çocuğunuzu hazırlıyoruz bir dakika deyip kapıyı suratıma kapattılar.

Halbuki ben neler yapılıyor, çocuklar ne durumda merak etmiştim. Oğlumu alırken bir göz gezdireyim demiştim. En azından bir seferlik de olsa görmek hakkım değil mi? İlk defa götürdüm çocuğu oraya sonuçta.

Güvenim sarsıldı açıkcası, ve gönderip göndermeme konusunda ikilemde kaldım. Sizce haksız mıyım? İçeri bir gidip bakmam neden engelleniyor sizce de ilginç değil mi?

Merhaba,

Oğlum 3 yasına yakın. Sosyalleşmesi için günde 2-3 saat evime çok yakın bir kreşe göndermek istedim. Dün deneme için ilk defa götürdüm. Almak için geri gittiğimde beni içeri almadılar, ders saatleri içerisinde velileri içeri alamıyoruz dediler. Çocuğunuzu hazırlıyoruz bir dakika deyip kapıyı suratıma kapattılar.

Halbuki ben neler yapılıyor, çocuklar ne durumda merak etmiştim. Oğlumu alırken bir göz gezdireyim demiştim. En azından bir seferlik de olsa görmek hakkım değil mi? İlk defa götürdüm çocuğu oraya sonuçta.

Güvenim sarsıldı açıkcası, ve gönderip göndermeme konusunda ikilemde kaldım. Sizce haksız mıyım? İçeri bir gidip bakmam neden engelleniyor sizce de ilginç değil mi?
İlk günler çocuk görmeden veli içeri alınır. Çocuk eğer annesini orada görür ise hep orada kalması için ısrarcı bir tavır sergiler. Tabiiki görmek hakkınız, ama o sizi "ilk günlerde" görmemeli. Adaptasyon sürecinde sıkıntı yaşanır ve diğer çocuklarda annelerini isteyebilir.

Kesinlikle yanlış, bu ara psikolog Pedagog ve eşliğinde oğlumu alıştırmay a çalışıyorum biz başaramadık sırf yanlış eğitimci yaklaşımı yuzunden destek almaya karar verdik Dogru olan ilk hafta saat bazında anne çocuğun görebileceği bir noktada durur eğer sorun yoksa 3.gun mudur odası olabilir çocuk istediğinde anne burda elini yikiyomus ve oturup seni bekliyorum denilebilir sonraki hafta kreş yakınlarında bir kafede olunabilir ilk hafta mutlaka öğretmeni ile çoçuk beraber okula alisirilmli krese gelince stajyer değil öğretmeni karsilamalidir. Icerde neyin döndüğünü bilin istemiyor olabilirler ya da çocuk aglasa da durmasa da isteyerek degil ogrenilmis çaresizlik ile tek başına kaldığını kabullensin istiyorlar:KK43:(

X