Kreşte İlk Gün

Cok tesekkur ederim
Peki ceza degil ana yaptirim diye ifade ediyrz dedikleri uygulama icin ne dusunuyorsunuz
Diyorlarki simdi mesela onlarla etkinlik yapmayip kalkip araba falan oynamak istiyor ya
Kurallari anlamasi icin
Siniftan disari cikarip, onu ikna edeceklermis iste eger oyle yaparsa etkinlige katilamayacagi vs. uygun gorduklerinde de iceri alacaklarmis
Bana tuhaf geldi

tamam ağlamış işte.
olağan bir tepki göstermiş ki onda da zaten babasının yanına çıkartmışlar . toplasan 1 saatte çocuk neye odaklansın yahu.
yani bir saatte gözlemyebileceği tek şey göz teması olur o da ortama alışma gözlemleme vs kurmamış olabilir.

Lilicim evde o sekilde davranmiyorsa takilma. Cok kalabalik oldugu icin farkli tepkiler vermis olabilir.
Biraz daha gozlemle olmadi baska yer bakarsin.

Tesekkur ederimm
Kendileride cok kisa surede bunu demek erken ama boyle izlenimlerimiz var diyor. Ancak insanin icine kurt dusuyor
Hayatinda tanimadi insanlarla ve farkli ortama ilk kez yalniz giden bir cocuktan ne bekliyorlar ki degil mi

Diger yorumlarinizi da okudum.
Kres bi tuhaf, yaptirim uygulamak nedir?
Hadi anlarim anlatilir uyarilir vs ama sinif disina cikarmak nedir?
Bildigin tek ayak ustunde tutmanin modern hali bu.
Konusun bi okulun psikologuyla, bu konuda ne dusunuyor..

Diger yorumlarinizi da okudum.
Kres bi tuhaf, yaptirim uygulamak nedir?
Hadi anlarim anlatilir uyarilir vs ama sinif disina cikarmak nedir?
Bildigin tek ayak ustunde tutmanin modern hali bu.
Konusun bi okulun psikologuyla, bu konuda ne dusunuyor..
Aynen bnmde direkt aklima o geldi
Rahatsiz oldum gercekten
Ptesi konusacagim bu konuyu

Ben çocuğumu o kreşe gönderirmisiniz bilemedim bir iki saatte bu nasıl bir etiketleme çocuğun oturduğunu ağlamadığına şükretsinler tabiki göz teması kurmaz çekinmiştir korkmuştur daha 3 yaşında farklı bir ortam konuşmak için konuşmuş

4_5yaş grubu anaokulunun ilk haftasında gelip çocukları izleyin ne garip hareketler ama zamanla hepsi değişiyor

Ben bu kreşi sevmedim. Bir iki saat gözlemledikleri bir çocuk hakkında daha ilk günden yok neymiş dikkat sorunu varmış, göz teması kurmuyormuş bilmem ne! 30 yaşında kadınım, eğer kötü günümdeysem yeni girdiğim bir ortamda ben de göz teması kurmam, konuşmam. Kimse de bana sen sosyopat mısın demedi. El kadar çocuk ev ortamından dışarı yeni adım atmış. Çocuğu ilk günden böyle incelemeye tabi tutup, aileye de daha bi dur bismillah ilk günden bu gözlemleri bu kadar net şekilde aktarıp paniğe sevk etmeye cehalet mi desem, aptallık mı desem ne desem. Ne biçim eğitimci bunlar. Çocuktan da yetişkinden de anladıkları yok bence. Başka kreş yok mu? Sevmedim ben burayı :)

Aslinda cok ıyıbır kres olarak bılınıyor
Ben cok gezmedm bır tanebaktım onunla arasında dağlar kadar fark vardı cok sevdm
Ama tabı ışın ıc yuzufarklı olabılıyor
Bu yuzden burayabır konu acmıstım neler dıkkatetmelıyım dıye
Onların hepsını sorguladım ama ıllakı bazı seylerıyasayarak tecrube etmek gerekıyor
Bakalım zamanla daha ıyı anlayacagız bırbırımızı

Off saçmalık. Bizim zamanımızda kreş mi vardı hiperaktivite mi vardı dikkat dağınıklığı bilmemnesi sendromu mu vardı. Büyüdük gittik işte hepimiz karakterimiz böyle diye kabullendik hiç annelerimiz babalarımız da bizi ordan oraya sürüklemedi bu çocuğun neyi var diye. Bazı şeyleri biz bence fazla abartıyoruz artık daha ilk günden yeni girdiği ortamda çocuğun bu şekilde incelenmesi filan ne gerek var yani belki çocuk bi hafta sonra alışıcak ortama.

Bence bunları bakın biz ne kadar ilgiliyiz profili çizmek için yapıyorlar. Göz boyamak işte

Kreşi değiştirin. Çocuğunuzu düzgün bir yere gönderin

Annemde oyle dusunuyor

Kreşi değiştirin. Çocuğunuzu düzgün bir yere gönderin
Henüz daha çok yeni aslında bulunduğu şehirde en iyilerden bir tanesi. Biraz daha zaman geçsin bakalım nelerle karşılaşacağız. Birbirimizi daha iyi anladıktan sonra yola nasıl devam edeceğimize karar veririz. Diğer kreşlerdeki uygulamalar hakkında bilgi sahibi değilim. Ama genel olarak duydum kreşe başlayan çocukların Ördekli olarak hasta oldu ve uyum problemi yaşadığı

Çok erken bir tespit olmamış mı bu?
Tabiki ilk gün çekingen davranabilir. Etrafi tanıyacak,insanları tanıyacak,zaman içerisinde iletişimi artacaktır.
Her cocuk bir değil. Kimi hemen uyum sağlar,kimi biraz gözlemler zamanla dahil olur.
Bence devam etsin bir süre daha.
Zamanla uyum sağlayacaktır.

Sorun Şu ki anasınıfı ve kreşlere dönem ortasında veya herhangi bir zamanda sürekli çocuk alınıyor. Sene başından beri gelen çocukla o an gelen çocuk bir olmaz. Kuralların oturduğu sınıfa yeni biri gelince ister istemez sorun oluyor. Çocuk uyumlu dahi olsa kuralları bilmediği için ister istemez sınıfın düzenini boZuyor. Yeni gelen çocuğu etkinliğe katılmıyor diye ceza verilmez. Özellikle yanında olunup onu gruba dahil etmeye çalışırsın. Bi şeyi yapmak istemiyorsa gel birlikte yapalım denebilir. oyun saati geçti şimdi etkinlik saati denebilir. Birebir etkileşimle çocuğu sürece dahil edeceksin yoksa çocuğu serbest bırakırsan diğer çocukların dikkati dağılır. Veya çocuğu dışarı alıp başka şeylere yönlendirirseniz süreçten kopar

Kreşler işi iyice ticarete döktü yok montesori yok İngilizce eğitim.. iki İngilizce şarkı öğretmekle İngilizce eğitim olmaz. Onu devlet okulunda biz de yapıyoruz :s kreş değiştirin diyeceğim ama okul değiştirince çocuklar başka bir okulda olumsuz bir olay yaşayınca hemen okulu değiştirelim diyor. Gitmek istemiyor.

Hiç bilmediği ortam tanımadığı insanlar, tahmin etmediği kadar oyuncaklar, birsürü kendisi gibi çocuklar. Şaşkınlık içindedir o .çekindiği için göz teması kuramaz kendini ifade edemez. Annasinin kendini orda bırakıp almayacağını bile düşünüyordur o yavrucuk dalgındır. 1-2 saatte ne kadar tanıyabilirler çocukları. Kreşe başlayan ilk gün bütün çocuklar böyle olur saçmalamışlar kusura bakmayın. Alışır benim oğlumda aynıydı . Anasınıfına başladığında merhaba diyemiyordu öğretmenine. İyi günler diyemiyordu göz teması kurmaya utanıyordu.şimdi ise okuldan ayrılırken öğretmenin masasına gidiyor öğretmene duyurana kadar defalarca bağırıyor hoşçakalın öğretmeeeniiimmm.

Ben onu diyen kişiye guvenemedim nedense
1-2 saatde böyle sonuçlar çıkarması enteresan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…