Cok tesekkur ederimOkul öncesi öğretmeniyim. Bir çocuğa böyle şeyler söyleyebilmek için 1 dönem geçirmesi gerekiyor Benimle ve sınıfla. Aileler sınıfa çocuğu bırakır hemen arkadaş olmasını, herkesin ismini öğrenmesini .. Eve gelince hepsini saymasını bekler. Buda yanlış. Zamanla çocuğunuzun davranışları ortama uyumu değişecektir . Diğerleri bir dönem boyunca kurt olmuş sİzin çocuk hala kuzu .
Babasi ile gitti babasi disarida bekledi
Agladiginda babasinin yanina getirip sinifa gitmem istediginde sinifa getirmisler
Normalde goz temasi kuruyor ama soyle kisa sureli
Mesela birsey anlatiyor saga sola arada gozlerime bakarak anlatiyor sureklibakmiyor
Tesekkur ederimm
Kendileride cok kisa surede bunu demek erken ama boyle izlenimlerimiz var diyor. Ancak insanin icine kurt dusuyor
Hayatinda tanimadi insanlarla ve farkli ortama ilk kez yalniz giden bir cocuktan ne bekliyorlar ki degil mi
Aynen bnmde direkt aklima o geldiDiger yorumlarinizi da okudum.
Kres bi tuhaf, yaptirim uygulamak nedir?
Hadi anlarim anlatilir uyarilir vs ama sinif disina cikarmak nedir?
Bildigin tek ayak ustunde tutmanin modern hali bu.
Konusun bi okulun psikologuyla, bu konuda ne dusunuyor..
Ben çocuğumu o kreşe gönderirmisiniz bilemedim bir iki saatte bu nasıl bir etiketleme çocuğun oturduğunu ağlamadığına şükretsinler tabiki göz teması kurmaz çekinmiştir korkmuştur daha 3 yaşında farklı bir ortam konuşmak için konuşmuşMerhaba,
Oğlum 3 yaşında. Mecburi durumlardan kreşe yazdırdım. Dün alışması için, arkadaşları ve öğretmeni ile vakit geçirmes için 1-2 saat kadar orada vakit geçirdi. Öğretmenin ve kreş sahibi çocuk psikologunun gozlemlerı olmuş. Ben daha önce farketmedim bunları.
Dikkat sorunu varmış
Göz teması kurmuyormuş
Rengarenk değişik metaryallerin oldğu bir sınıfta cocugun oturup diğer cocuklarla aynı seyı hemen yapması bekleneme gıbı gelıyor. Dıkkatı etrafı ıncceledıgı ıcın dagılmıs olabılır dıye dusunuyrm
Goztemasından kacınmada ılk kez gırdıgı bır ortam olabılkr dıye dusundum
Onlarda bu kadar surede tabıkı tam anlamıyla bır degerlendırme yapılamaz, bu ılk ızlenım dıyorlar.
Benım yıne de kafama takıldı. Ismıne cevap veren, akıcı konusan, evde cok uzun surelı olmasa da goz teması kuran bır cocuk.
Bu konuda sızın goruslerınız nelerdır
Cocukne kadar sureyle goz teması kurmalı
Nelere dıkkat etmelıyım
Kres ılk ghn tecrubelerını nasıldı vs
Teşekkurler
Aslinda cok ıyıbır kres olarak bılınıyorBen bu kreşi sevmedim. Bir iki saat gözlemledikleri bir çocuk hakkında daha ilk günden yok neymiş dikkat sorunu varmış, göz teması kurmuyormuş bilmem ne! 30 yaşında kadınım, eğer kötü günümdeysem yeni girdiğim bir ortamda ben de göz teması kurmam, konuşmam. Kimse de bana sen sosyopat mısın demedi. El kadar çocuk ev ortamından dışarı yeni adım atmış. Çocuğu ilk günden böyle incelemeye tabi tutup, aileye de daha bi dur bismillah ilk günden bu gözlemleri bu kadar net şekilde aktarıp paniğe sevk etmeye cehalet mi desem, aptallık mı desem ne desem. Ne biçim eğitimci bunlar. Çocuktan da yetişkinden de anladıkları yok bence. Başka kreş yok mu? Sevmedim ben burayı :)
Kreşi değiştirin. Çocuğunuzu düzgün bir yere gönderinMerhaba,
Oğlum 3 yaşında. Mecburi durumlardan kreşe yazdırdım. Dün alışması için, arkadaşları ve öğretmeni ile vakit geçirmes için 1-2 saat kadar orada vakit geçirdi. Öğretmenin ve kreş sahibi çocuk psikologunun gozlemlerı olmuş. Ben daha önce farketmedim bunları.
Dikkat sorunu varmış
Göz teması kurmuyormuş
Rengarenk değişik metaryallerin oldğu bir sınıfta cocugun oturup diğer cocuklarla aynı seyı hemen yapması bekleneme gıbı gelıyor. Dıkkatı etrafı ıncceledıgı ıcın dagılmıs olabılır dıye dusunuyrm
Goztemasından kacınmada ılk kez gırdıgı bır ortam olabılkr dıye dusundum
Onlarda bu kadar surede tabıkı tam anlamıyla bır degerlendırme yapılamaz, bu ılk ızlenım dıyorlar.
Benım yıne de kafama takıldı. Ismıne cevap veren, akıcı konusan, evde cok uzun surelı olmasa da goz teması kuran bır cocuk.
Bu konuda sızın goruslerınız nelerdır
Cocukne kadar sureyle goz teması kurmalı
Nelere dıkkat etmelıyım
Kres ılk ghn tecrubelerını nasıldı vs
Teşekkurler
Annemde oyle dusunuyorOff saçmalık. Bizim zamanımızda kreş mi vardı hiperaktivite mi vardı dikkat dağınıklığı bilmemnesi sendromu mu vardı. Büyüdük gittik işte hepimiz karakterimiz böyle diye kabullendik hiç annelerimiz babalarımız da bizi ordan oraya sürüklemedi bu çocuğun neyi var diye. Bazı şeyleri biz bence fazla abartıyoruz artık daha ilk günden yeni girdiği ortamda çocuğun bu şekilde incelenmesi filan ne gerek var yani belki çocuk bi hafta sonra alışıcak ortama.
Bence bunları bakın biz ne kadar ilgiliyiz profili çizmek için yapıyorlar. Göz boyamak işte
Henüz daha çok yeni aslında bulunduğu şehirde en iyilerden bir tanesi. Biraz daha zaman geçsin bakalım nelerle karşılaşacağız. Birbirimizi daha iyi anladıktan sonra yola nasıl devam edeceğimize karar veririz. Diğer kreşlerdeki uygulamalar hakkında bilgi sahibi değilim. Ama genel olarak duydum kreşe başlayan çocukların Ördekli olarak hasta oldu ve uyum problemi yaşadığıKreşi değiştirin. Çocuğunuzu düzgün bir yere gönderin
Cok tesekkur ederim
Peki ceza degil ana yaptirim diye ifade ediyrz dedikleri uygulama icin ne dusunuyorsunuz
Diyorlarki simdi mesela onlarla etkinlik yapmayip kalkip araba falan oynamak istiyor ya
Kurallari anlamasi icin
Siniftan disari cikarip, onu ikna edeceklermis iste eger oyle yaparsa etkinlige katilamayacagi vs. uygun gorduklerinde de iceri alacaklarmis
Bana tuhaf geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?