Eskiden adına onur denilen ve insanların çok önemsediği bir değer varmış..
Erdemli insanlar yaşarmış ülkemde...
Asil kadınlar, asil ve gururlu aşklara talip olurlarmış..
Hapse giren nişanlısını 12 yıl beklermiş Gülnur mesela..
Tüpgaz kuyrukları, yağ kuyrukları varmış, çamaşırlar çitilenir, elde yıkanırmış..
Tv yokmuş evlerde, çay sohbetleri varmış,insanlar mutluymuş, huzurluymuş, aileler gerçekten aileymiş o zamanlar..
Mahalleler varmış sıcacık, doğumunda, hastalığında, ölümünde ahali senin yanındaymış..Cenazeler sahipsiz kalmazmış, kadavra olmazmış

Karlı kış günlerinde, sahipsiz tinerci çocuklar yokmuş dışarıda..
Evet erdemli insanlar yaşarmış ülkemde, kimse kimsenin karısına, kocasına, yan gözle bakmazmışİşin kötüsü kanıksamaya başladık yavaş yavaş..Eskiden metres denirdi, şimdi 2 .eş denmeye başladı..Daha bir meşru geliyor kulağa..E eş eştir değil mi!
Kadın 18 yıl emek veriyor, 4 tane çocuk doğuruyor, yaş kemale erecekken bir kadın sekreter geliyor ve tüm emeklerini, ziyan edip yıllarca üzerine titrediği ailesini bir çırpıda darmadağın ediveriyor..
[Sekreterle evlilik modası meğer eskiden beri varmış siyasette, Özal, Erbakan da sekreterleriyle evlenmişler, sosyolojik araştırma konusu olabilir belki..]
Şimdi yine tepkiler alabilirim, "diğerleri yapınca suç olmuyor, dindarlar yapınca suç oluyor" diye..Göze aldım..
Ben geçen yıldan beri bu 2.eş konusunda her yerde yazıyorum..Bünyem kabul etmiyor, okuyunca yada dinleyince dengem bozuluyor.
Çünkü benim başıma gelse dünyam yıkılır biliyorum, ve dünyalar yıkılmakta, nice kadınlar psikiyatr kliniklerine tedaviye gitmekte..
Diğerleri benim için kıstas olamaz!
Aldatmak onurlu ve ahlaklı insanların yapacağı bir iş değildir..Adı ister metres olsun, ister 2.eş, hiç bir tutulur yanı yoktur,Şerefsizliktir..
Artık bunu bilir bunu söylerim..Herşeyin fazlası zarar..Paranın da, şöhretin de, yakışıklılığın da hatta dindarlığın da..
Hepsi de saptırıyor ve sadakate çelme takıyor..Yarı yolda bıraktırıyor..
Ama KADININ KADINA ETTİĞİNİ DE, AKREP AKREBE YAPMIYOR..
METRES OLMAYI KABULLENEN HEMCİNSLERİME DE YAZIKLAR OLSUN ! diyorum..