küçük bir sorum var

limonsepeti85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2014
225
77
Merhaba hanımlar
Çok kısa bir sorum olacak sizleri sıkmadan direkt konuya gireceğim, mesele yine bir elti meselesidir.:KK59:Yıllar önce eltim saçma sapan bir mazeretle düğünümün olduğu şehre kadar gelip, kına geceme teşrif etmemişti. O zaman kendisine çok çok kırılmıştım. çevremdekilerin de gazlama ve dedikodularıyla tarif edilemez bir öfke sardı beni ve onun da evlatları var, oğlu var ben de onun sünnetine gitmeyeceğim demiştim.
Ve kara gün geldi çattı, üzerinden yıllar geçti hatta kınama gelmeyişinin kayınvalideme yapılmış bir misilleme olduğunu öğrendim ama öfkem dinmedi. Zaten o süreçte de şimdi de yakınlaşmamızı sağlayacak hiçbir kabullenme, hiçbir iyiniyet göremedim eltimden. Hiçbir paylaşımımız olmadı bugüne kadar, ortak tek noktamız eşlerimiz. eşim bana bıraktı gelmezsen saygı duyarım diyor. Onun gitmemesi yönünde asla bir etkim olmaz, yeğenidir gidecek tabi ki. Ama ya ben? Siz olsanız ne yapardınız??

Çok net gitmem hadi o zaman kv dene kinliydi sonra arayıp herhangi bir özrü vs oldu mu olmadıysa ve arada hala samimiyet yoksa Çok net gitmem umrumda bile olmaz

Bi yanim gitmezdim diyor, diger yanim ise o eltiyi sinir etmek icin suslenir puslenir altinimi alir gider bide iki gobek atarim diyor. Duygusal degilde mantikli yaklasmanizi tavsiye ederim. Esinizi yanliz birakmayin bencede.

:KK73:

Bu zamana kadar bir paylasiminiz olmamissa bence gitmeyin. Esinizde kararı size bırakmış zaten.

valla benim aklımın ucundan geçmez böyle bir şey için yıllar sonra misilleme yapmak..
Şu iki günlük dünya da neyin tasası neyin hesabı bu?
iyilik yap denize at,balık bilmezse halik bilir.
her zaman büyüklük efendilik sizde kalsın gitmezseniz eltinizden bir farkınız kalmaz ama giderseniz onun önüne geçersiniz bunu unutmayın.

Çok net gitmem hadi o zaman kv dene kinliydi sonra arayıp herhangi bir özrü vs oldu mu olmadıysa ve arada hala samimiyet yoksa Çok net gitmem umrumda bile olmaz
hayır olmadı, hatta düğün günü ben açıkça söyledim gelmen gerekirdi böyle şeyler önemli ayrıntılardı üzüldüm dedim. büyütecek şeyler değil bunlar denk gelmedi, bu kadar önemsediğinizi bilseydim gelirdim diye alay etmeye kalktı hatta çapsız:63:

Merhaba hanımlar
Çok kısa bir sorum olacak sizleri sıkmadan direkt konuya gireceğim, mesele yine bir elti meselesidir.:KK59:Yıllar önce eltim saçma sapan bir mazeretle düğünümün olduğu şehre kadar gelip, kına geceme teşrif etmemişti. O zaman kendisine çok çok kırılmıştım. çevremdekilerin de gazlama ve dedikodularıyla tarif edilemez bir öfke sardı beni ve onun da evlatları var, oğlu var ben de onun sünnetine gitmeyeceğim demiştim.
Ve kara gün geldi çattı, üzerinden yıllar geçti hatta kınama gelmeyişinin kayınvalideme yapılmış bir misilleme olduğunu öğrendim ama öfkem dinmedi. Zaten o süreçte de şimdi de yakınlaşmamızı sağlayacak hiçbir kabullenme, hiçbir iyiniyet göremedim eltimden. Hiçbir paylaşımımız olmadı bugüne kadar, ortak tek noktamız eşlerimiz. eşim bana bıraktı gelmezsen saygı duyarım diyor. Onun gitmemesi yönünde asla bir etkim olmaz, yeğenidir gidecek tabi ki. Ama ya ben? Siz olsanız ne yapardınız??
giderdim. eşimi tek yollamam yani. gören ne der.

hepiniz haklısınız bunları ben de düşünüyorum ama kendisi o kadar fesat art niyetli ki, ben düğünden bir yıl sonrasına kadar ona yaklaşmaya çalıştım, eşimin abisidir dedim bağları kopmasın dedim, iyilik yap denize at dedim. ama olmuyor işte, ne yapsam yumuşatamadım kadını. kayınvalidem bile önyargılıydı bana ilk evlendiğimiz süreçte. büyük gelininden öyle bir yanmış ki kadıncağız.. olmuyor yani hanımlar evliya da değiliz haşa peygamber de değiliz. en azından kendi adıma üzerime düşeni yaptım vicdanım rahat. size her taş atana her seferinde ekmek atamıyorsunuz maalesef.

emin olun gören ektiğini biçiyor der, kimse beni ayıplamaz. ama takıldığım nokta eşimi yalnız göndersem o utanır üzülür mü
ya en kötü eltinizi tebrik etmeyin olsun bitsin. ben de kaynıma aşırı kızgınım ama evlense düğününe giderim yani karsı aileye laf söyletmenin kv yi üzmenin anlamı yok. geri durun ama gidin bence.

Eşinizi yalnız bırakmayın kesinlikle.
Oraya elti için falan değil sadece eşiniz için gidin.
Adamın boynu bükük mü kalsın?

Ben gitmezdim diye düşünüyorum. Yani tamam gelmemiş ama sonrasında herhangi bir yapıcı tavrı olsaydı belki altında başka sebepler var derdim de hatun yaptığından hiç pişman falan değil bir de üstüne ti ye alıp, dalga geçiyor. Tüm bunları düşününce gitmezdim o_O

Yakinlada aynisini bi arkadasim yapti hep adama karisini sormuslar adam cok utandim demis.Bana pek mantikli gelmiyor misilleme yapmak.Gir esinin koluna ailenizi temsil edin babalar gibi.Bence esinin yalniz gitmesi hos olmaz

Birde ben sunu anlamiyorum eltinizin kina gecenize gelmemsi dize ne kaybettirdiki.Bence kendinize guvenin yani bu konuyu onemsdiginizi gostererek aslinda ona koz verip simartmis da oluyorsnz bnce.Karsidakini takmiycan sen olsan nolur olmasa nolur hesabi bosverin.

X