• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük birikimlerden büyük yatırımlara

S Salty bu dunyadan insan gelip geciyorsa, hersey gecicidir.
3 yil once travmatik bir uzuntu yasadim. Oyle incitildim, oyle kirildim ki hasta oldum. Maalesef kaldi bende, gitmiyor.
Kendimi bir parca duyarsizlastirdim, kafam rahat...
Esim, annem, evlatlarim ve tabii ki torunum bana yetiyor...🥰💕
Digerleri gozumun icine bakiyor ama, gonlumden dustuler artik...Herkes yerinde iyi olsun, bana bulasmasinlar kâfi...
Herkes yerinde olsun ama ben şunu da anladım daha yaşım küçük tecrübem az ama bence eş de o grupta 😂anne baba da .yani şunu demek istiyorum elimziden geleni yapalım ama çocuklar hariç bence herkese karşı duyarsız olalım yani olumsuz durumlarda.

Al gulum, ver gulum.
Bu kural bize hic islemedi.
Ogluma taktiklarimin hic biri takmadi...🙄
Durumu iyi olanlar dahil...Teyze, anneanne, babaanne haric, hic kimse.
Oglum sade bir nikahla evlendi, sebep oymus.
Bence sacma. Onlar da yuva kurdu, dugun dernek sart mi?
Bana gore borc veriyor gibi dusunmek de yanlis, dugun yapmadi gerek yok demek de...
Yuva kurana butceye gore destek olmali...
Ben üç kişiye çeyrek takmıştım, biri yard doç. Benim zananimda çeyrek 200 şu deyip 200 yolladı🙂,biri öğretmen iki evi bir arabası var 50 TL tutuşturdu elime 🙂biri de kuzenim,halam iade etti kendi adına.
Evet aslında doğru olan bütçeye göre destek olmak,laf etseler de gram takarım hiç yoktan iyidir diye düşünerek,o bile fazla bütçeme ama çok laf konusturmayim bari

Peki o altınlara ne oldu ?
Nikahta takılan bir yarım (okul adına),5 çeyrek ,bir yarım çeyreği bir bileziğe cevirmistim o bilezik kredi kartımı ödemeye kullanılmıştı.Dugundeki çeyrekleri bozdurup düğün salonu parasını vermiştik.Eski eşe vermiştim 11 çeyreği düğün salonu 3000 di onun harici kullandı mi hiç bilmiyorum sormadım.iki bilezik daha vardı onları taşınmaya kk na filan kullandım

Nikahta takılan bir yarım (okul adına),5 çeyrek ,bir yarım çeyreği bir bileziğe cevirmistim o bilezik kredi kartımı ödemeye kullanılmıştı.Dugundeki çeyrekleri bozdurup düğün salonu parasını vermiştik.Eski eşe vermiştim 11 çeyreği düğün salonu 3000 di onun harici kullandı mi hiç bilmiyorum sormadım.iki bilezik daha vardı onları taşınmaya kk na filan kullandım
Sana bunu sormamın nedeni şuydu canım
Eski eş efendi bir zahmet yediği altınların derdini bir yüklense diyorum
Eğer böyle birşey olmazsa senin kendini borçlu hissettiğin insanlar senin içinde bulunduğun vaziyeti bence gözönünde bulundurmalılar
Kendini bunaltma senin altın getirenlere geri götürme niyetin var Allah yardımcın olsun
Gün ola harman ola hepsi bir anda geri götürülecek değil ya dur bakalım.

Herkes yerinde olsun ama ben şunu da anladım daha yaşım küçük tecrübem az ama bence eş de o grupta 😂anne baba da .yani şunu demek istiyorum elimziden geleni yapalım ama çocuklar hariç bence herkese karşı duyarsız olalım yani olumsuz durumlarda.
Allah es ve ana-baba ile oyle hissettirecek durumlar yasatmasin.
Hayalini bile kuramadim...

Merhaba bayanlar. Sohbetinizi keyifle okuyorum. Birikimleriniz bereketli olsun. Ben de her ne kadar biriktirmeknistesem de masraflar cok.Surekli.bir sey cikiyor. Ben ogretmenim 2 yildir ucretsiz izindeydim.Haziranda basladim goreve. Duruma gore eylulde tekrar ayrilabilirim. Hazoran maasimla 1 ata altin almistim 2700 liradan.Bakalim.ne zaman kismet olacak arttir.ak. Aslinda benim size danismak istedgim birsey var. Biz dugunumuzu bastan sona kendimiz yaptik. Hatta dugun takilarimdan bir kismini esimin ailesine verdik. Esim.bama sordu ve rizami adi. Cok zor durumdalardi iflas etmislerdu..neyse 10 yillik evliyiz. 2 3 senw icinde ev alma durumlari olabilir. Su an kiradalar. Ev alirken 20 30.bin neyse biz de yardim edelim.diyorum.esime. yani anne babasi sonucta. Ama ozellikle.kv nin sanki evi hediye etmemizi bekledigininhissediyorum. Babasinin borclari var sabki.bizden odememiz vekleniyor vs vs. Acikca soylenmiyor ama.ben hissediyorum. Akrabalarindan acikca soyleyebler de oldu
Neyse cok uzun oldu kusura bakmayin
Siz olsaniz bu ev meselesinde nasil tavie takinirsiniz? Yani bu 20 30.bini verme konusunda?

Merhaba bayanlar. Sohbetinizi keyifle okuyorum. Birikimleriniz bereketli olsun. Ben de her ne kadar biriktirmeknistesem de masraflar cok.Surekli.bir sey cikiyor. Ben ogretmenim 2 yildir ucretsiz izindeydim.Haziranda basladim goreve. Duruma gore eylulde tekrar ayrilabilirim. Hazoran maasimla 1 ata altin almistim 2700 liradan.Bakalim.ne zaman kismet olacak arttir.ak. Aslinda benim size danismak istedgim birsey var. Biz dugunumuzu bastan sona kendimiz yaptik. Hatta dugun takilarimdan bir kismini esimin ailesine verdik. Esim.bama sordu ve rizami adi. Cok zor durumdalardi iflas etmislerdu..neyse 10 yillik evliyiz. 2 3 senw icinde ev alma durumlari olabilir. Su an kiradalar. Ev alirken 20 30.bin neyse biz de yardim edelim.diyorum.esime. yani anne babasi sonucta. Ama ozellikle.kv nin sanki evi hediye etmemizi bekledigininhissediyorum. Babasinin borclari var sabki.bizden odememiz vekleniyor vs vs. Acikca soylenmiyor ama.ben hissediyorum. Akrabalarindan acikca soyleyebler de oldu
Siz olsaniz bu ev meselesinde nasil tavie takinirsiniz? Yani bu 20 30.bini verme konusunda?
Hayretle okudum 🙄🤷‍♀️

Beklenti içinde olduklarını hissettigim an zerre yapasım gelmez

Ki siz 20 30 bin destek çıkacaksınız daha ne istiyorlar acaba

Benim kv kP 1 tl beklenti icinde degildir. Böyle bi durum yaşasak ben de direk 20 30 bin biz verelim derim içimden gele gele

Ama sizinki gibi bi beklenti hissedersem işler değişir

Aklımda deli sorular var

Eşinizin bu durum karşısındaki tutumu nedir ?

Sizin ailenize aynı maddi yardımın daha doğrusu sizden talep edilenlerin yapılmasına eşin ve ailesi nasıl karşılar?

Yaşınız kaç?

Kendi eviniz arabanız var mı?
Çocuk var mı?
Ailenizin konu hakkındaki görüşü nedir ?

Sana bunu sormamın nedeni şuydu canım
Eski eş efendi bir zahmet yediği altınların derdini bir yüklense diyorum
Eğer böyle birşey olmazsa senin kendini borçlu hissettiğin insanlar senin içinde bulunduğun vaziyeti bence gözönünde bulundurmalılar
Kendini bunaltma senin altın getirenlere geri götürme niyetin var Allah yardımcın olsun
Gün ola harman ola hepsi bir anda geri götürülecek değil ya dur bakalım.
Ondan bişey çıkmaz,borcum var lafını ezberlemiş.Bana takanlarin çocuklarından birkaci aynı seneye denk gelse yandık.Ustelik ev düşünürken.Ara ara düştükçe kenara koyarım düşmezse gram yaparım ,o da mümkün olursa artık 🤷🏻‍♀️

Ondan bişey çıkmaz,borcum var lafını ezberlemiş.Bana takanlarin çocuklarından birkaci aynı seneye denk gelse yandık.Ustelik ev düşünürken.Ara ara düştükçe kenara koyarım düşmezse gram yaparım ,o da mümkün olursa artık 🤷🏻‍♀️
Anladım canım
Zaman neyi gerektiriyorsa onu yaşar geçersin şimdiden kendini bunaltma bence

Benzer bir durum oldu. Evleri yenilendi ben duyarsiz kalamazdim 20 tane ceyrek verdik, para hala lazim degil
Ben kredi beklentilerinden emindim ama ispatlayamazdim. Pandemiyle maddi duzenimiz asla eskisi gibi olmayacak sekilde degisti. Buna ragmen kredi isteyeceklerdi. Araba aldik konu kapandi.
Ben icimden gecen miktari verir gerisinde salaga yatardim.
Bahsettiginiz miktarda az degil
Bu arada bizimkilerin durumu iyi. Ama yas var ve esnaf bugun hastalansa geri donemez. Ihtiyaclari olsa bende farkli dusunebilirdim.

L
Aklımda deli sorular var

Eşinizin bu durum karşısındaki tutumu nedir ?

Sizin ailenize aynı maddi yardımın daha doğrusu sizden talep edilenlerin yapılmasına eşin ve ailesi nasıl karşılar?

Yaşınız kaç?

Kendi eviniz arabanız var mı?
Çocuk var mı?
Ailenizin konu hakkındaki görüşü nedir ?
Ben 31 yasindayim. Esim 34. 9 yillik evliyoz. Herseyi kendimiz yaptik. 400 bin civari ederi olan bir evimiz,230 bin civari da bir arabamiz var. Evimizin borcu yok. Arabanin bir miktar daha var. Tamami ile kendimiz yaptik. 2 ve 7 yaslarinda 2 cocugumuz var. Esim ailesi oldugu icin tabiki uzukuyor ama benim gorusumu almadan asla birsey yapmaz. Bu nenim fikrimdi zaten. Yardimci olalim istersen dedim. Kendi aileme bahsetmedim. Fakat eger yardim edersek anneme de bilezik yapmayi dusunuyorum

Benzer bir durum oldu. Evleri yenilendi ben duyarsiz kalamazdim 20 tane ceyrek verdik, para hala lazim degil
Ben kredi beklentilerinden emindim ama ispatlayamazdim. Pandemiyle maddi duzenimiz asla eskisi gibi olmayacak sekilde degisti. Buna ragmen kredi isteyeceklerdi. Araba aldik konu kapandi.
Ben icimden gecen miktari verir gerisinde salaga yatardim.
Bahsettiginiz miktarda az degil
Bu arada bizimkilerin durumu iyi. Ama yas var ve esnaf bugun hastalansa geri donemez. Ihtiyaclari olsa bende farkli dusunebilirdim.
Bence salaga yatmak en guzeli. Ben de oyle tamamini falan yapamam hicbirseyin. Anca ucundan kiyisindan yardim edebiliriz

Beklenti içinde olduklarını hissettigim an zerre yapasım gelmez

Ki siz 20 30 bin destek çıkacaksınız daha ne istiyorlar acaba

Benim kv kP 1 tl beklenti icinde degildir. Böyle bi durum yaşasak ben de direk 20 30 bin biz verelim derim içimden gele gele

Ama sizinki gibi bi beklenti hissedersem işler değişir
Acikca soylemek gerekirse icimden gecen sadece Allah rizasi icin. Benim anne babam kirada oksa ben de yapmak isterdim diye dusunup anlamaya calisiyorum esimi. Kp degil ama kv min beklenti icinde oldugunu dusunuyorum

Back
X