Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selamlar
Bekarlık günlerim an itibariyle sona ermiş bulunuyor.
Birazdan hızlı trenle Eskişehire geçeceğim. Yarın akşam düğün var. Pazartesi günü de eşim ve kızımla beraber eve döneceğiz.
Bu arada işyerinden biri ile aynı sitedeyiz. Geçen gün evine uğradık.Bir odanın 3 duvarını tavana kadar kitaplık yaptırmış. Okumayı planladığım kitapların önemli bir kısmı var. Kendisini milli kütüphane olarak kullanmaya karar verdim.
Bu çok iyi oldu. Minimalist yaşama geçiş konusunda beni en çok kitaplar zorluyor. En son kararım sadece beni çok etkileyen kitapları evde tutup, kalanı göndermek. Çok kitap okuduğum ve 20 kitapta genelde 1 tanesi beni etkilediği için kalan 19 taneye para vermek ve sonrasında elden çıkarmak yerine arkadaştan kitabı alıp okuyup mutlaka bende de olsun dediklerimi satın almak daha mantıklı geldi.

Bu çok güzel bir haber.bende okumayı çok çok severim. Fakat eskşden çok okurdum şimdş bıraktım. Ciddi anlamda tekrar geri okumayı çok çok istiyorum. Varmı bana bşr önerin.
Bşr kştaba tamamen başlasam su gşbi akışkan gerisi gelecek.
Çok severim kitapları o kştap fuarlarını o kitap kokusunu bayılıyorum. Ama ciddi anlamda tekrar başlamam lazım. Lütfen bana yardımcı olurmusun.
Senin adına inanılmaz sevindim

Dün altın 140.60 seviyelerinde idi. Bugun altın almaya niyetlendim. 142.90 TL olmuş. Ne zaman altin alacak olsam yükseliyor zaten. Neyse en iyisi bir kaç gün daha bekleyeyim.

Bugün kaş aldırmak için kuaföre gittim. Normalde 15 TL, ama çalışan kız arkadaşım olunca 5 TL aldı. Birde marketten 3 TLye 6 sise kücuk su alıp buzluga attim. Elektrikler kesildiginde soguk suyumuz olsun..

Toplam 8 TL harcama ile günü kapadım. 2 TLde kumbaraya gitti

Canım ne tür kitaplar okumaktan hoşanıyorsun bilemiyorum ama ben roman konusunda çok beğendiğim bazı kitapları listeleyeyim sana. Bu arada dün Azra Kohen Fi'yi bitirdim. İkinci kitabı Çi'yi okuyacağım şimdi. Oldukça sürükleyici buldum.
1. Sabahattin Ali- Kürk Mantolu Madonna
2. Zülfü Livaneli-Serenad
3. Necati Cumalı-Viran Dağlar
4. Nermin Bezmen-Kurt Seyt ve Shura
5. Ayşe Kulin-Füreya
6. Elif Şafak-Aşk
Bu yazarların tüm kitaplarını okudum ama bence en iyi kitapları bunlar.

Evde bi sürü okumayı bekleyen kitabım var ve yeni kitaplara bakmak içimde n gelmiyor. Onları okumadan.
Bu arada Marie Kondo der ki bir kitabı alıp hiç okumadıysan muhtemelen hiçbir zaman da okumayacaksın. Aynı durum yarım bıraktığın kitaplar için de geçerli.
Ben bunu okuduktan sonra evde okunmayı bekleyen kitapların tamamını verdim. İnanılmaz bir ağırlık kalktı üstümden. Şu ana kadar da verdiklerimden hiçbirini okuma isteğim gelmedi. Ama artık bir sürü kitap almıyorum. Bir tane alıp okuyorum kalacak mı gidecek mi kararını veriyorum ve gidecekse hemen elden çıkarıyorum.

Canım bekarken doğan cüceloğlu çok okudum.kişisel gelişim kitapları.
Ayşe kulin Gelibolu yu okumuştum
Ve daha bir sürü.
Debbie maccomber i çok akıcı buşmuştum
Küçük mucize ler dükkanı okudum
Ve diğerlerini de aldım ama okumaya devam etmedim
Sarah jio kitaplarını merak ediyorum
Elif Şafak aşk var başını okudum sarmadı ama çok güzel diyor herkes
Belki ilerisi akıcıdır.
Daha çok sürükleyici okurken mersk ettiren kitapları seviyorum. Ama tabi polisiye hiç okumadım,korkarım belki
Yok cidden elindekileri okumak istiyorum ve bunu yenmek istiyorum Bakalım ne olacak.
Şamda bir Türk kızı Piraye Vs bunları da merak ediyorum
Edebiyat ım iyidir çoğu yazarı da tanırım hani.

Elindekileri okusam, gideceğim kştapçıya tekrar neler var bakıcam ama işte dur bakalım.
Eve dönünce çabalasam iyi olur.

Elindekileri okusam, gideceğim kştapçıya tekrar neler var bakıcam ama işte dur bakalım.
Eve dönünce çabalasam iyi olur.

Bekarken ne bulsam merak edip okuyordum,birazda tükçe min gelişmesini buna borçluyu..
Yine öyle olmak istiyorum. 3 4günde 1 kitap bitirirdim ;(

Kızlar ne güzel kitaplardan bahsetmişsiniz
Benim belli bir çizgimde yoktur hangisi hoşuma giderse okurum, yada başlarım beni sarmadıysa bırakırım
Debbie Macomber:
iyiki geldin
Bahçemde yeşeren umutlar
Küçük mucizeler dükkanı
Bir dilekle başladı her şey
Bir yumak mutluluk
Deniz Feneri yolu
Jojo Moyes:
Sevgilimden son mektup
Senden önce ben
İskenderun Pala :
Od
Mihmandar
Kitab-ı Aşk
Efsane
Ahmet Ümit:Bab-ı Esrar
Sinan Akyüz: piruze ve oğulları
Sinan Yağmur :
Aşkın meali, İbrahim ve Hacer
Aşkın meali, Yusuf ve Züleyha
Aşkın meali, aşka yolculuk
Aşkın gözyaşları,,hz. Mevlana, kimya hatun, tebrikler şems, kerbala aşka bela
Canan Tan: pembe ve Yusuf.
Nurşen Çelegen: aşkı sükun
Nurdan Damla:hz. Hatice
Nurdan Damla:hz. Zeynep
Hikmet Anıl Öztekin: Eyvallah
Halit Ertuğrul :bütün kitapları
Elif Şafak :Aşk.
Şimdide peygamberler tarihi adlı bir kitap okuyorum.

Cok guzel kitaplar okuyorsun

Ben de okumayı seviyorum. Hatta suan elimde nurgül çelebi nim yarina dokunmak kitabi var. Ona basladim. ( nurgül çelebi arkadasim olur ayrıca) sonra da okunmayi bekleyen bi cok kitap. Okumayi cok severim.

Kızlar bu arada eşimle biraz önce hesap kitap yaptık. Biz 1 tane tam altın alırız dedik ama biraz daha sıkalim ve 2 tam altın alalım diye karar verdik. Bize ayın 25 ine kadar 800 tl kalıyor, idare edelim kalanlarla 2 tam altın almaya gitti eşim. Kizkardesime sadece 1 tam altın eksiğimiz kaldi cok şükür :) ha bu arada benim zulam da 1050 tl oldu. Onlar beklesin bakim, ağustos 15 inde gün sırası bende hem onları ekler hem o zamana kadar biriktirdigim de olur 1 tane bilezigimi yaparım :)) eve pek birsey lazim degil esim bugün pazar yapmis meyve sebezeler hepsi var, dondurucuda etlerim de var, deterjan falan eksiğim de yok cok şükür. Bu ay idare edebilirix görünüyor. Yarin lazer randevum var 70 tl ödeyecem o kadar :)

Canım çok güzel karar. Destekliyor um hadi bakalım
Bizim gelir gider bu ara baya karıştı. Hesaplamadık,ama ekside değiliz bunu biliyorum. Tabi bu ay kenara atmak birikim de yok.

Çok güzel bir karar vermişsiniz

Kızlar bu günlerde sürekli bir şeyler kırıyorum çay bardağı, yemek tabağı, kase, kupa bardak, çaydanlık elimden düştü kulpu kırıldı.
Nazar çıktı diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…