Küçük Düşün Büyük Olsun!

İyi aksamlar kızlar
Günü 0 harcama ile kapadım.
Biriken bozuk paraları topladım. Tam 35 TL çıktı. Onlarıda kumbaraya attım

Bir arkadaşım bahçesinden kiraz toplamış. 3 kg kadar vardı. Yarısıyla meyve suyu yapmayı denedim bugün. Tadı çok iyi oldu.
Kalan yarısınıda yarın yapıp buzluğa atıcam. Biz pek sevmiyoruz ama bir misafir geldiğinde ikram ederim değişiklik olur

Sempatik kiz su duzenli hallerine hayranim masaallah sana.
Hep merak etmisimdir, kiraz suyu nasil olur

Sempatik kiz su duzenli hallerine hayranim masaallah sana.
Hep merak etmisimdir, kiraz suyu nasil olur
Saol cnm. Lütfenn bunları annemede söylermisin

Şaka bir yana bende ilk defa denedim. Tarifini nefis yemek tariflerinden aldım. Ama diger butun meyveleri nasil yapiyorsak aynı tarif kirazdada geçerliymiş okuyunca anladım.

Olurda yaparsan sen tarifde yazanları dinleme şekerini cok az koy yoksa içilmiyor

Calistigim ilcenin kirazi meshur bu yil deneyebilirim. Ben kizilcik/ visne gibi eksi meyveleri sekerli seviyorum. Seftali gibi tatli meyvesularini sevmiyorum kirazi denersem cesit olur kisin hazir meyvesuyu almayacak kdr cok hazirlik yapiyorum misafire de havam oluyor

Nefis yemek tarifleri her zmn kurtarici

Bizde ne hazırı nede ev yapimi icilmiyor. Annemde bende sevmiyoruz. İşin kötüsü bize gelen misafirlerde bizim gibi pek sevene rastlamadık
Kızılcık hariç tabi. Onu bizde çok seviyoruz. Ama burda pek olmuyor. 2 senede bir nadiren geliyor pazara o zaman mutlaka alıp yapıyoruz.
Damak tadimiz ayni sanırim seninle eger kiraz yaparsan 1 kg kiraza 1 caybardagi seker koy bence ideal olur. Eger yetmezse artır

E Esila09 yaptıgin meyve sularini buzluktami sakliyorsun yoksa konserve olarak mı. Ben buzluga attim ama buzlugu cok aktif kullandigim icin benim icin kalabalik etmis oluyor.
Acaba yapip konservede saklayabilirmiyim

Selam kızlar biz çok şükür evimize sağsağlim gelebildik. 22,10 gibi evimizdeydik.
Bavulu boşalttım, makinaya çamaşır attım,
Çorba ve makarna yaptım (yarına yemek yok,eşim oğlum evde,kahvaltı yı halleder de oğlen acıkır yavrum)
Hediye leri paketledik eşimle (çam sakızı,çoban armağanı)
Temiz kıyafet leri dolaplara,eşyaları yerlerine derken saat oldu 1.
Sabah da 6 da kalkıp işe gideceğim.
Gerçekten yorgunum şu anda.
Yarın gelince dinlenir,eşimle de temizlik yaparız inşallah.
Tatilden çok keyif aldım ama tek sorunum Hiçç uyuyamadım, çok fazla yer seçiyorum, bu akşam rahatlıkla uyuyacağım inşallah.
Hayırlı geceler hepinize.
İnşaallah iyisinizdir, hiççç fırsatım olmadı okumaya 20 sayfa birikmiş.

E Esila09 yaptıgin meyve sularini buzluktami sakliyorsun yoksa konserve olarak mı. Ben buzluga attim ama buzlugu cok aktif kullandigim icin benim icin kalabalik etmis oluyor.
Acaba yapip konservede saklayabilirmiyim

Yapabilirsin tabiki en azindan biraz deneyebilirsin.
Bir kismini kavanoz konserve bir kismi buzluk. Bizde buzluktan yana soyle bir durum var, baska bir evimizde biz buzdolabi dondurucusu vardi, 1 tane de benim buzdolabim 1 yildir var. Bi sekilde yettiriyoruz. Dondurulmus meyvede seviyorum piserken kokusu sahane oluyor.

Meyveleri yikayip temizliyoruz. Visneleri saplari ayikliyoruz - kayisi seftali ayva veya elmayi cekirdekleri ayiklayip dograyabilirsin. - yada erigi sadece yikayabilirsin.
Kavanozlara doldur uzerlerini su doldur yeni kapaklar ile kapa. Derin bir tencerede ( duduklu olabilir) uzerine iki parmak su gecinceye kdr orta ateste kaynat on dk kdr kaynatsan yeterli. Oldugu yerde sogusun birbirlerine carpmadan yoksa kirilir. El degebilecek kdr sogudugunda alip ters cevirerek iyice sogut.
Biz birde actiktan sonra kaynatip sekerini koyup suyunu ilave etmeyi deneyecegiz. Oyle yapanda varmis daha bereketli olurmus.
Bizim buralarda kizilcik cok olur ben sana gondereyim cnm hatta parayla almak marifet degildir dagdan bayirdan toplanir ama ben mecbur aliyorum cunku arabamiz yokki gidip alamiyorum toplayamiyorum

Kızılcık ç8k çok severim, toplaması daçokkk zevkli, ahh memleketim ;(

Günaydınn.
Okadar cok isim var ki

Dun aksam esim gel bi turlayalim dedi (bu ara deacthlon'a takti kafayi) sansirim bu hafta 4.defa gittik :)
Hadi bakalim bisiler gelmismi dedi
1 saat kadar gezdik hic bisi almadik.
Hemen karsisinda unlu donerci var girsek 100tl gerek yok evde yemek var dedik geldik.

Dün harcamasiz bitti.

Dolaba bisi almiyorum zaten.
Bitsin icindekiler.

Bugun yemek yapicam
Evi supurcem
Carrefoura gidip terligi degisicez.(oglumma terlik almistik kucuk geldi)
2-3parca eksigim var onlari alicam.
Terziye ugricam.
Kaşımı aldiricam.
Valize koncaklari ayirdim yarin utuleyip koyucim.

Yazarken bile yoruldum.

Birikim falan hak getire yani
Daha fazla açılmasak iyi.

Evine hoş geldin canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…