- 19 Mart 2016
- 6.677
- 9.325
- 198
- 37
Ne güzel ya sabretmis hak etmis Allah yüzüne gülmüş öyle mükafatlandirmiş.Hemen anlatayim.
Benim halamin esi kumar ve gece hayati olan biriydi.memursu ama evine hic bir artisi yoktu.halamda ev hanimi babannem amcam destekliyordu maddi olarak.cok sikinti cekti 3 cocugu var cok sikintiyla okuttu onlari.kiralarda gezerlerdi ve en kotu evlerde.halamda ah bir evim olsa olmedem gorsem derdi ama kendide inanmazdi evi olacagina.
Uzun lafin kisasi cocuklari onu hayainden oteyi yasatiyor su an.buyuk ogretmen,ortanca ve kucuk muhendis oldular.babalarinin banka kartina el koydular babalarina harclik veriyorlar.
Halama bir tane sehir emrkezinden ev aldilar dayayip dosediler,birde iki katli yaylalik ev yaptilar yazlari oraya gidiyor halam.araba aldilar babalarina halamin makam soforu:)
Halam hayalinden fazlasini yasiyor su an.
Cok yogun koku benide tıkıyoBende hep mor olandan alirim lavanta kokulu oluyor
Bide su oda spreyleri varya hani apata takiyosun tisliyor
Bu gun vaktim 3 u 22 tl bana fazla gibi geldi almadim.gerci bende astim var bana iyi gelmiyir ama kokulara karsi zaafim var:)
Allah tez zamanda sifa versin canim.insallah iyilesip yeni evimiz keyfini sürer.Saglik olmayinca göz birsey görmüyor dogrudur.bende bu gün 9 tl meyve suyu
12,5 süt
2 tl ekmek
eşimde 5 tl harcamış
royem canım her şeyin başı sağlık üzme kendini umarım sende bir süre sonra kavuşursun istediğini sağlığını bozma
bak benim kayın babam ev almış bir zaman memur adam tek maaşla, sonra adamın biri demiş evi sat parasını bana ver ben seneye sana o parayı 2 katı yapıp vereyim buda satıp paraya vermiş evi alalı daha bir aymış yani içine bile geçmemişler
adam meyerse bir çok insanı böyle kandırmış paralarla kayıplara karışmış, sonra ortaya çıkmışta para yok yani iş işten geçmiş bunlarda yıllarca kiralarda halada öyle
geçen sene küçük kaynım bekar dedi ev alacağım annem için yani çok istiyor diğer kardeşlerde yardım edermi
bizdede yoktu çektik kredi gönderdik biraz neyse herkes bir şeyler verdi üstünü o kredi çekti evi aldı
bir kaç ay sonra kaynanam hastalandı, kötü hastalık aylardır evinden uzakta
ne hayalleri vardı mutfağı böyle yaptıracam şu perdeyi alacam falan diye
2 yıldır 5 milyar verip halı almıştı sermiyordu yeni eve sererim diye
şimdi evin lafını bile etmiyor bizde etmiyoruz morali bozuluyor
tedavisi iyi gidiyor ama bakalım ne olacak
Cok sükür canimroyem sakın umutsuz olma. Allah ne kapılar açıyor. İnsan neler görüyor.
Bundan 16 yıl önce evlendiğimizde beş parasız idik. O karttan çekip ötekine öbüründen Berikime yatırıyorduk. Burnumuzu dışarı çıkaracak paramız yoktu. Aybaşında ödemeleri yaptığımız Zaman bize sadece 5 TL para kaldığını bilirim. Dünya kadar kart borcumuz vardı. Her ay daha çok eksiye düşüyorduk.
Şimdi o günler çok geride kaldı çok şükür. Evimiz arabamız var. Kenara paramız yok ama cebimizde bir sürü anımız var oğlumuzla yaşadığımız.
Hiç bir zamana umutsuz olmamak lazım. Sakın ümidini kaybetme
Ay ne güzel.Allah evlatlarindan yana yüzünü güldürmüs cok sükür.masallah.o evlatlarina da helal olsun.okuyunca icim sicacik olduHemen anlatayim.
Benim halamin esi kumar ve gece hayati olan biriydi.memursu ama evine hic bir artisi yoktu.halamda ev hanimi babannem amcam destekliyordu maddi olarak.cok sikinti cekti 3 cocugu var cok sikintiyla okuttu onlari.kiralarda gezerlerdi ve en kotu evlerde.halamda ah bir evim olsa olmedem gorsem derdi ama kendide inanmazdi evi olacagina.
Uzun lafin kisasi cocuklari onu hayainden oteyi yasatiyor su an.buyuk ogretmen,ortanca ve kucuk muhendis oldular.babalarinin banka kartina el koydular babalarina harclik veriyorlar.
Halama bir tane sehir emrkezinden ev aldilar dayayip dosediler,birde iki katli yaylalik ev yaptilar yazlari oraya gidiyor halam.araba aldilar babalarina halamin makam soforu:)
Halam hayalinden fazlasini yasiyor su an.
Evet sağlık olsun..Günümüzde ev almak zor yabancılarda 35 yıl kredi çekiyorlar kira gibi ödeyerek ev sahibi oluyorlar gençken. .Bizde krediler çok yüksek. .kiralarda öyle. .Allah yardımcımız olsun..Bizde kredi ödüyoruz 5 sene kaldı. .Evimiz biraz küçük ama sağlık olsun
Suan palamut zamanı fiyatida uygungünaydın..
evin erkeklerini uğurladım,bir kahve içip işlere koyulmak lazım..
çamaşır asılacak,merkeze kırtasiyeye gidilecek(gitti 40 lira)
pazar var bugün burda.çıkayım bakalım,çok heveslendim..
bide balık almak istiyorum..pazardan balık alan varmı?taze olurmu?
kaç kişiniz evde bilmiyorum ama biz 3 kişiyiz ve ev büyük..eşimi ikna etmeye çalışıyorum 2 yıldır değiştirelim evi diye..
bazen kendimi enayi gibi hissediyorum..temizliği iki günde yapabiliyorum..yada yaedımcı alıp onla birlikte çalışıyorum..
fatura herkesten çok ödüyorum..kullandığım yer belli..
hem maddi hem manevi tüketiyo bu ev beni..
ben sevmiyorum büyük ev..eskidende sevmezdim,şimdi nefret ediyorum hatta..
aranızda antalya da oturan yada orayı iyi bilen biri yok mu yahuuuu :)günaydın arkadaşlar...
seni çok iyi anlıyorum canım...
ben de tam tersi 3+1 gül gibi evim vardı, tabiri caizse... :)
üç çocuktan sonra sığmamaya başladık, daha büyük bir ev aramaya koyulduk ve bulduk da... bir yıl olacak taşınalı... evet büyük evin rahatlığı, ferahlığı hiçbir şeyde yok ama, evde yardımcı olmasına, günlük rutin işleri yapmasına, büyük temizlik için bir başkasını almama ve işten eve geçince bulduğum her fırsatta etrafı toparlamama rağmen ancak bir düzen oturtabildik... :))
aranızda antalya da oturan yada orayı iyi bilen biri yok mu yahuuuu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?