Küçük Düşün Büyük Olsun!

işe geldim.
öğlen avm ye gişdeceğim. bir arkadaşım yeni unvan aldı. aslında hep çiçek yollardım ama ben unvan değiştirince bana çiçek dışında çok farklı hediyeler geldi. çok da hoşuma gitti. o nedenle arkadaşıma odasında kullanabileceği başka bir şey alacağım
akşam üstü oğluşa kitap alınacak
markete uğrayıp ceviz alacaktım. annem köyden getirmiş. o masraftan kurtulduk.

amenna allah veriyo çok şükür ya...allah sağlık mutluluk huzurumuzu daim etsin gerisi gelir...

maalesef canım... eşim akdenizli... Antalya ya tatile çok gittim ama, nerde ne şartlarda yaşanır... evler, kiralar vs. hiçbir bilgim yok...
eşin antalyalıysa ona sorup öğrenebilir misin??eşim yrın nasipse yola çıkacakta antalya da evlere bakacak,hangi semtler daha uygun nerelere bakmalı??

eşin antalyalıysa ona sorup öğrenebilir misin??eşim yrın nasipse yola çıkacakta antalya da evlere bakacak,hangi semtler daha uygun nerelere bakmalı??

keşke bilse de yardımcı olabilsem canım... eşim Mersin li, Antalya, Alanya çok yakın, sınır ama dediğim gibi sadece tatil için gittik ikimiz de... orada yaşayan biri ancak yardımcı olabilir sana... inşallah bulursun...

teşekkürler canım...cvp vermen yeterli :)

Bende 3+1 evimden 2+1 gecmek zorunda kaldim.
3+1deyken salonumu hic kullanmiyoduk desem yeri
Burayada sıgamiyorum o ayri.
Kucuk ev cabuk dagiliyo cabuk toparlaniyo
Ama 3+1 idealdır.
Özluyorum evimi suan kiraya verdim.
Bir sure daha burda yasamak zorundayim.
Yani evi sevmiyorum ama mecburiyetlerim var.
Burda da ölmicem ama diyorum hep.
Cıkma fikri hep kafamda.
Sabırla beklicem.

yaşadığım son bir kaç küçük olay, bana o kadar çok şey anlattı ki.... hayat o kadar boş ki, o kadar ani değişiyor ki her şey, geçen geçti, yapacak hiç bir şey yok... bırak geleceği, 5 dakika sonra ne halde olacağımızı, başımıza ne geleceğini bilmiyoruz... sadece "an" bizim elimizde...

istediğin hiç bir şeyi erteleme, bu dünyada maddi olan hiç bir şey, senden değerli değil... "an" ı güzel,değerli,anlamlı kılmak için elinden gelenin fazlasını yap...

ben öyle yapıyorum ve sevdiklerime de aynı şeyi tavsiye ediyorum, nacizane...

Merhaba kızlar..
Evlerden konuşulmuş...Benim de 3+1. Evde 3 kişiyiz fazla fazla yetiyor. Ben artık minimalizme yöneldim küçük ve sade evler, az eşya seviyorum...çünkü ev bize değil biz eve hizmet eder hale geldik...ne kadar büyük ev o kadar fazla eşya, o kadar çok iş demek...
Bugün duruşmalarım erkendi. Çıktıktan sonra su parasını yatırdım. Yeni bir züccaciye açılmış kahve yanı bardağı falan aldım hoşuma gitti değişik...kırtasiyeye uğradım eksik defterleri aldım 80 tl gitti şimdilik bunlara...
Evde kahvaltılık bitti. Bu hafta başka harcama yapmayayım diyordum ama mecburum. Markete uğrayacağım 100 tl'den fazla rahat gider. Kıyma da alacağım akşama köfte patates yapayım :)

Yan komşumdan nefret ediyorum. Kolay kolay kimse için bunu diyemem ama şu an karar verdim,bu kadına karşı hissim kesinlikle nefret..
Tanımam etmem ama evlerimizin arası çok az mesafede. gelin geldi yan apartmana. Daha yaşında yoktur bir çocuğu var. Yaa abartmıyorum günde 50 kere en az bağırıyodur o çocuğa. Bende bağarırım yeri gelince oğluma ama bu başka bir bağırmak. Öyle böyle değil
Yetmediği yerde çığlık atıyo. Allah aşkına daha küçücük bebek ne yapmış olabilirki bu kadar sinirlendirsin annesini
Ben hep umutlandım eşi mutlaka farkeder ikaz eder sandım. Ama bugün eşide evde(camlar açık ses geliyo haliyle) marifetmiş gibi yine aynı kadın
Tahammülüm kalmadı artık bişey söylememek içşn zor tutuyorum kendimi. Kardeşim altı üstü bir çocuğun var. Çalışmıyosum oturuyosun evinde..nedir yani,bir çocukmu zor geliyo sana. Çok sinirleniyorum duydukça. Sesten rahatsız olduğumdan değil,tavrından kadının

Dünde benin karsi konsumun kizi telf annesine agliyodu.
Biktim artik dayanamiyorum diye.
Cocugu az uyuyomus sanirim.
Cocuk ya belliki bi huysuzlugu var yani.
Anlatamiyo sonucta

Ordan buraya annesine aglayip annesini de uzdu.

Yani kadin napsin yakin degilki gitsin.
Bazilari fazla rahatina duskun sanki.
Ya da cocuk bakmayi yedirim,icirim,uyusun mu saniyolar bilmem.

Bizlerde sinirlendik,agladik vs.
Ama biktim,usandim diyip ona buna aglamadim hic.

Evlat benim evladim
Usluysada yaramazsada cocuk bu.

İsini gucunu birakcan eger durmuyosa yapcak bisi yok.
Büyücekler öyle öyle.

merhaba hanımlar! ev konusu geçmiş biz de ev aldık bir yıl oldu :) bir yıldır minimalize yaşıyoruz maaş artar rahatlarsınız yıllar içinde dediler ama bebeğimiz oldu onun da masrafı çıktı derken hala eşimle ben minimalize yaşıyoruz ama kızıma herşeyin iyisini almaya çalışıyorum :) bebek konusunda yakınanları hiç anlayamıyorum kızım ağlıyo susmuyosa ben de ağlıyorum nesi var yazık kuzuma diye sussun yeter diye değil :) onlar bizim aynamız bağıran kızan kendine kızıyo kendine sinir oluyodur..
bu arada dün ev alışverişine gittik markete evin eksiklerini tamamladık 280 tl tuttu kızıma bikaç parça kıyafet ve oyunck aldık 150 tl de o tuttu daha eşime ayakkabı pantolon gömlek filan alıncak 300-400 de o tutar eylül ayı konserveydi kurbandı kışlık alışverişti derken zorladı bizi de

Anne var, anne var...anlamak çok zor...
Aslında çocuk insana sabrı ve tahammülü de öğretiyor...kendi evladına kötü davranan, kendi rahatı bozuluyor diye el kadar yavruya acımayan kimseye acımaz...Ne demişler: Kork Allah'tan korkmayandan...

Çok hasta oldum, hasta olma sezonu açılmıştır.
Canım dışarıdan çorba söylemek istiyor.

Ama evde tarhana da yapabilirim.
Ya beni ikna edin. İstediğim çorba 15 lira

Vermek istemiyorum. Ama beni dizginleyecek kimse yok
Totomu kaldırıp tencereye salça koyma fikri beni yoruyor

mrb hanimlar benimde evim yok rabbim en kisa zamanda banada nasip eder insallah evim ypk ama kirada odemiyorum cok sukur sirf bu yuzden birikim yapmaya calisiyorum ev icin pesinat biriktirmek ne mumkun ben belki ufak tefekte olsa biriktirdigim bi ise yarar diye biriktiriyorum cok sukur yagmasada damliyor iste ufak tefek

bu aradaa cocuktan bahsedilmis oyy nasil kiyarimda bagiririm sabiye agzi yok dili yok kuzumun daha gecen uykusunda icini ceke ceke iyor oturdum yanina bi yandan dua okuyorum bi yandan agliyorum rabbim kimseye eksikligini gostermesin ben dort sene sonra anne oldum annelik mukemmel bi duyguymus rabbim hak eden isteyen herjese versin evlat insallah

bizim faturalar geldi dogalgaz 80 lira geldi ama uc aylik geldi fatura gelmiyordu uc aydir su 23 lira geldi elektrikte 56 lira geldi onlari yatiricam simdi disariya cikip bu ay bizde cok zorlandik okul cocugumuz yok oksa ne yapardik bilmiyorum cagriya gidicem ufak tefek eksikler var evde camasir deterjanlarim bitmek uzere cagriya bakicam bingi indirimde diye duymustum

Halaminda cocuklarininda psikolojisi bozuk canim.ilac kullaniyorlar.cok zor seyler yasadilar babalri alkolikti,aldatirdi halami neler cekti babam hep bosan gel dedi ama halam direndi.
Eniste domuz gibi psikolojisi gayet saglam
Ha sorarsaniz evde kapiciyla farki yok yani bir degeri yok getir gotur islerine bakiyor halamin.
En son hacca gitmek istiyor simdi halam cocuklari gonderecekler.
Dedigin gibi elde etti ama psikolojisi coktu

İnsanın tüm gencligi,hevesi,şevki gidiyo ama
Yemek bittikden sonra sofraya gelen tuz misali.
Hersey genclikde güzel.
Ama cok az ki genclik dönemlerini cok rahat süren.
Herkesin sınavı çok farklı.

Aaa kizlar size fakirligon dibinden zenginligin zirvesine cikan dedemin hikayesini anlatayim.
Dedem cocukken babasi askerde olmus..annesi kocaya hitmis dedem ortada kalmis.dedemide amcasi yanina coban olarak almis.karisina kizsa gelip dedemi dovermis cok kotu davaranirmis.dedem 16 yasina gelince amcasinin zulmunde kacip adananin bir koyune gelmis.bi adamin tarlasini ekip bicmeye baslamis adamda emegini veriyormus.sonraki yil adamin parasi yokmus tarlanin bir bolumunu vermis dedeme emegi karsiligi.
Yetim yuzu gulecek ya urun bir e iki vermis.oyle boyle dedem isleri bayagi gelistimris ciftciliktr sonra anneannemle evlenmisler.
Anneannem.cok cengaver kadindi erkek gibiydi.dedemle birlikte xalsiirdi iscilerin basinda dururdu.komisyoncular gelirdi portakal almaya narinciye bahceleri vardi komisyoncular heaap makinasiyla hesaplar anneannem kafasindan milyarlik hesaplari yapardi ve okuma-yazmasi yoktu.
Dedem cocukken insanin bir kutu helvasi bir kutu receli olnai diye hayal kurarmis annesi gekdi yillar sonra oglumun bu dilegi kabul olmus cok sukur demis.
Dedem.oldugunde 6 daire ev, 150 donum narenciye bahcesi birakti cocuklarina.

Ahh eski topraklar
Roman gibi hayatlar
Benimde dedem ist. Gelmis önce babannemi getirmis sonra 2dösek1yorganla gelmis babannem.
Bahcelerde calismis.
Dedem fabrikaya girmis bir gecekondu yapmislar.

Sonra ben 1yasindayken
dedem burayi yapmis o bahce icindeki gecekonduyu halama birakmis(simdi enistem yikti 4kat atti)
Kendi emegiyle kendi alin teriyle kendi yapmis zaten plansiz projesiz bir ev.
Tugla tasimis ,harc karmis,o insaat halindeyken yatmis icinde.
Ve soguk almis cigerleri.
İcinde 1gün bile huzurla dayali döseli yatamadan 49yasinda kanserden vefat etmis.
Evet cigerlerini usuttugunden ve uzeride durmadigindan kansere dönmüs.

Ey gidi eskiler..
Ne emekle ne cabayla arkalarindakileri dusunmusler hep.

Cocuklari deger bilmiyo ayri dava.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…