- 19 Mart 2016
- 6.677
- 9.325
- 198
- 37
Aynen oyle eskiler hem azimli hem kanaatkarlarmis.Ahh eski topraklar
Roman gibi hayatlar
Benimde dedem ist. Gelmis önce babannemi getirmis sonra 2dösek1yorganla gelmis babannem.
Bahcelerde calismis.
Dedem fabrikaya girmis bir gecekondu yapmislar.
Sonra ben 1yasindayken
dedem burayi yapmis o bahce icindeki gecekonduyu halama birakmis(simdi enistem yikti 4kat atti)
Kendi emegiyle kendi alin teriyle kendi yapmis zaten plansiz projesiz bir ev.
Tugla tasimis ,harc karmis,o insaat halindeyken yatmis icinde.
Ve soguk almis cigerleri.
İcinde 1gün bile huzurla dayali döseli yatamadan 49yasinda kanserden vefat etmis.
Evet cigerlerini usuttugunden ve uzeride durmadigindan kansere dönmüs.
Ey gidi eskiler..
Ne emekle ne cabayla arkalarindakileri dusunmusler hep.
Cocuklari deger bilmiyo ayri dava.
Allah hayırlı evlat versin herkese. Alinteriyle alınmayinca kıymeti bilinmiyor ..eskılerden bahsedılmış ve yenılerın tutamamasından..
benımde bı akrabam bır suru mal bıraktı tek ogluna oglu yedı bıtırdı annesının evını de sattı en son kadıncagız acıkta kaldı...
Ayrıca yoğurtun tadı çok kötü. Yüzüme sürerim artık :)@orkidekaramel hosgeldiniz.
Hersey gonlunuzce olur umarım
R RENEWA bende bedava tatman icin vercek sandım yani okurken sonunu öyle dusunup okudum.
Sonunda bende sasirdim.
İnsanlarin iyi niyetinden,saf halinden yararlanmak ne kolay ya
O para kolay mı kazanılıyo.
Dikkat edersiniz artik tecrübe olur
Bazen insanin basireti baglaniyo cidden.
Olan olmuş artık..birkaç kere benim başıma da gelmişti..yavaş yavaş ogreniyorsun hayır demeyi..Merhaba birikimci hatunlar ,
Az önce tamda sizin konularınızı okuyup , valla helal olsun ne hatunlar var ben çok saçma sapan paralar harcıyorum dikkat edeceğim diye düşünürken kapı çaldı.
Bir adamcağız _
Ben köyde yaşıyorum ev yoğurdu , köy yumurtası . manda sütü satıyorum diyerek konuşmaya başladı.
Bende burası ofis burada ihtiyaç olmuyor diyerek almak istemediğimi belirttim. Bundan sonra her Perşembe bu bölgede olacağım kartımı bırakim bi ihtiyacınız olursa ararsınızın da içinde geçtiği dünya kadar laf savdı.Bende kartınızı alayım bir şeye ihtiyaç olursa ararım dedim. Tam o sırada abla sen bana bi kap ver yoğurdum çok güzel denemenizi isterim dedi.Ben gerek yok saol falan dedim ama ısrarı anlatamam. En son adama küçüçük bir kap getirdim.Denemek için veriyor ya yazık adamın çok yoğurdu gitmesin diye düşündüm. Abla buna ancak kaymağı sığar sen bi tencere getir yok burada tencere başka bi kap , yok saol gerek yok falan filan derken ben elimde 3 kilo yoğurtla ve cebimden 45 lira çıkmış olarak kalakaldım.
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim nasıl basiretimi bağladı ben nasıl bu tongaya düştüm hala düşündükçe sinir oluyorum kendime.
Birde burada biriktirme konularını okurken olması çok enteresan yukarıdan bi işaretti bu sanırım sen hiçbirşey biriktiremezsin mesajı:)
Sizlere bol birikimler diliyorum ve aradan çekiliyorum. Anlatmasan çatlardım.:)
Bi saniye 3 kilo yogurt 45 tl miMerhaba birikimci hatunlar ,
Az önce tamda sizin konularınızı okuyup , valla helal olsun ne hatunlar var ben çok saçma sapan paralar harcıyorum dikkat edeceğim diye düşünürken kapı çaldı.
Bir adamcağız _
Ben köyde yaşıyorum ev yoğurdu , köy yumurtası . manda sütü satıyorum diyerek konuşmaya başladı.
Bende burası ofis burada ihtiyaç olmuyor diyerek almak istemediğimi belirttim. Bundan sonra her Perşembe bu bölgede olacağım kartımı bırakim bi ihtiyacınız olursa ararsınızın da içinde geçtiği dünya kadar laf savdı.Bende kartınızı alayım bir şeye ihtiyaç olursa ararım dedim. Tam o sırada abla sen bana bi kap ver yoğurdum çok güzel denemenizi isterim dedi.Ben gerek yok saol falan dedim ama ısrarı anlatamam. En son adama küçüçük bir kap getirdim.Denemek için veriyor ya yazık adamın çok yoğurdu gitmesin diye düşündüm. Abla buna ancak kaymağı sığar sen bi tencere getir yok burada tencere başka bi kap , yok saol gerek yok falan filan derken ben elimde 3 kilo yoğurtla ve cebimden 45 lira çıkmış olarak kalakaldım.
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim nasıl basiretimi bağladı ben nasıl bu tongaya düştüm hala düşündükçe sinir oluyorum kendime.
Birde burada biriktirme konularını okurken olması çok enteresan yukarıdan bi işaretti bu sanırım sen hiçbirşey biriktiremezsin mesajı:)
Sizlere bol birikimler diliyorum ve aradan çekiliyorum. Anlatmasan çatlardım.:)
Evett onu da farkettim sonradan :)Bi saniye 3 kilo yogurt 45 tl midolandirlmissin canim.
Bu arada aramizdan cekilme hepimizin zaman zaman bos yere gidiyor paralari.ben bile birikim yapmaya basladiysam sizde yaparsiniz
Birde burada biriktirme konularını okurken olması çok enteresan yukarıdan bi işaretti bu sanırım sen hiçbirşey biriktiremezsin mesajı
Sen çok hoş çok cicisin ya :)Bi saniye 3 kilo yogurt 45 tl midolandirlmissin canim.
Bu arada aramizdan cekilme hepimizin zaman zaman bos yere gidiyor paralari.ben bile birikim yapmaya basladiysam sizde yaparsiniz
Bakış açısını çok sevdim . Böyle bi yaşam felsefesi lazım banaÖyle düşünme,bundada vardır bir hikmet. Kimbilir belkide mesaj farklıdır
İki elimiz var sonuçta,biri almak diğeri vermek için..
Sen verdin,şimdi alma sırasıdır belki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?