Küçük Düşün Büyük Olsun!

The Black cok akıllca
Ben o gaflete dustum
Yani benim ailem benden hevesliydi ilk tek torun onlar aldi
Tullu mullu dolaplar
Buyuyen besik
Sonra oglum yatamadan buyudu ve arkadaslari geldikce oda, bebek odasi olarak kaldi. Artik istemedi.

5sene önce degisip (kesinlikle yepisyeniydi hic biseyi yoktu) sade renk düz bir model genc odasi aldik.
Seviyo odasini.
Bencede o cicili bicili bi suru ivir zivira ihtiyac olmuyo hepsi görsel sölen

Sabah kahvaltida gelir gider hesaplamasi yaptik.
Kartin extresini inceledik
Taksitli bi kac urunumuz kalmis onlarda bitse bari meblalari az az ama iste taksit.
Bizim özel sigortada birikiyo bu arada karrtan cekiliyo
Ayda 350tl
Daha önce 100tl öduyoduk cogalttik.
7bin kadar olmus.

Kredi kartini genelde ben kullaniyorum
Ama oteli,arabanin bakimi falanda cekmistik kartdan.

Bu ay dusururum onu ben

Günaydın kızlar bugun harcamasız bir gün geçirmeyi umut ediyorum ve haftalık yemek listemi yapacagım fikirlere açığım
Bugun ütü günü bir de
Her pazar çocukluğumdan beri ütü banyo günü ertesi gün okul var çünkü:))))

Cnm benim belli basli yemeklerim var malum esim yemek seciyo

Sulu kofte-pilav
Kurufasulye-pilav
Güvec-makarna
Corba-izmir kofte
Türlü-sarma
Tavuksote-pilav gibi

hoşbuldum canım. çok hoş bir topik burası. kumbara yöntemi güzel. ben de kendime bir kumbara seçtim evde biraz önce. eşime de söyledim para biriktirelim azar azar sonra ay sonunda altın alacağım dedim beğendi fikrimi :) hatta az evvel açılış yapıp 20 lira attım :))

israf yapmamak için kolları sıvadım. evde ne malzeme var ve nasıl değerlendirebilirim hemen giriştim.

Bereketli olsun hadi bismillah.
Paylasiyoruz neler yapariz,ne pisirebiliriz sizde katilin hep beraber daha guzel motive olunuyo.

3 3gunlukdunya kahvaktı anlayışlarımız çok farklı. Bu yüzden yorum yapmam ne kadar doğru olur bilemiyorum
Mesela bizim eve sosis, salam, pastırma girmez. Marketlerde kavurma satılıyor mu? Eğer öyleyse hiç bilmiyordum.
Gönderdiğin faturadaki ürünlerden sadece 2 tanesini alırdım ben. Yoğurt ve kaşar.
Kilosu 50 liraya yakın olan örme peyniri almasam da olur. Peynirimi eylül başında 5 kiloluk bidonda aldım. Kilosu 20 TL idi. Pazarda zeytinin kilosunu 12 liraya aldım. Senin aldığın 21 küsür.
Ayran almam hiç. Zaten yoğurt almışsın. Ondan kendin yapabilirsin.
Fıstıklı şölen miydi o nedir bilmiyorum. Yorum yapamayacağım.
Reçelimi kendim yapıyorum. Tereyağını marketten 1 kiloluk olanlardan alıyorum.
Naçizane fikrim marketten böyle küçül küçük parçalar şeklimde almaktansa ya pazardan ya da şarküteriden daha büyük parçalar Halinde Alman. Hem daha bereketli olur. Bu şekilde her hafta kahvaltılık alışverişine çıkmam çok normal.

Bugün karnıyarık yapicam yanına erişte var evde, dün et haşlama yapmıştım kalani pazartesi yenir bugünlerde birde palamut düşünüyorum buzlugumda yerim yok aslında ucuzken buzluğa atmak iyi olurdu.

Bugün karnıyarık yapicam yanına erişte var evde, dün et haşlama yapmıştım kalani pazartesi yenir bugünlerde birde palamut düşünüyorum buzlugumda yerim yok aslında ucuzken buzluğa atmak iyi olurdu.
iki haftadır ctsı gunlerı palamut yıyoruz ama azalmaya baslamış halde benımde yerım yok taze alıp yıyıurz mecburen

Bugün anneme geldim. O da köyden gelmişti.
5 kilo zeytin
1 kasa elma
1 kasa tam olmamış domates. Balkonda güneşle sereceğim
Bir koca poşet cennet Elmas'ı. Bu da tam olmamış. Güneş'e sereceğim.
Turşu
Erişte
Bulgur
Kuru biber
Kuru taze fasülye
Ceviz götürüyorum.

Esim 10tane almisti benimde
5tanesi bitti bile
Hep yapsam hep yer hic bikmaz balikdan.
Yine alcak uygunken
Benimde isime geliyo balik salata yer kalkar.

Bende yerli ceviz istiyorum..malesef bizde köy olayı yok ama köyden bişeyler gelen arkadaşlarıma bakıyorum. .iyi oluyor hem sağlıklı hem ekonomiye katkı. .
Ben şunu farkettim..çalıştığımız için haftasonları adam gibi kahvaltı yapıyoruz ona göre kahvaltılık alıyorum. .
Peyniri memleketten toplu alıp tek tek vakumlattiriyorum ege peyniri severiz..Zeytin parayla yaptırıyormu. .sucuk kasap sucugu alıyoruz ama fazla değil. .
Genelde krep Menemen omlet otlu falan patatesli yumurta bu şeyler bizde kahvaltıda daha çok gidiyor..

Peyniri sırayla alıyorum sevdiklerimizden..Böyle cozum buldum..
Balık ğer cumartesi alırız genelde..pazarda çocuklar için genelde beslenmeleri için kek falan yapıyorum. .çalışıyorum ama evde yemek yapmayı seviyorum artık olduğu kadar..

Genelde hazır şeyler çok almam mecbur kalmadikca tabi..Önceden hafta da bir dışarda yerdik..sOn iki senedir ayda 1 yada 2 yiyoruz. Çoğu şeyi evde yapmayı öğrendim eşimde yardım eder bazen..Yoksa memur maaşiyla Büyükşehir de yaşayıp birikim çok zor .çevremizde genelde böyle. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…