Küçük Düşün Büyük Olsun!

tembel_karinca kesinlikle haklısınız..Esyaların kölesi olmuşuz maalesef..Bende bu aralar onu düşünüyorum..
Çalışıyorum evle fazla ilgilenemiyorum..Hafta sonlarımı da evde gereksiz esyaların tozunu almakla uğraşarak geçirmek istemiyorum..Kısmetse boya badana yaptıracağız..Ve bu arada bi sürü eşya fazlalıklarımı elden çıkarmayı düşünüyorum..Sadece ne kullanıyorsak elimde onları bırakacağım inş..Sade hayat istiyorum artık..Eskiden çok süs püs eşya severdim..Ama artık doydum eşyaya da süse de pise desıkıldım .. Sadece az öz eşya istiyorum..İnş da kısa zamanda bu hayata geçiş yapmak istiyorum..

tembel_karinca benide giysiler cok yoruyo
Cok sıkılıyorum yatak odasinda.
Giysileri ayir,katla,duzenle.
Giymediklerimizi eledim.
Atletler vardi yipranan toz bezi oldu.
Ama hala elemek istediklerim var.

Cok giysi, cok esya gözumu yoruyo artik.

Esyam yeteri kadar var ama cabuk dagiliyo.
Koltuklarimin buyuk minderleri var mesela
Bi yerinde birakmiyo esim ve oglumm
Onlar eve geldigi an o yastiklar minderler ya yerde ya koltugun tepesinde.
Kalemler,esimin ajanasi,kagitlar,notlar(isi icin) sarj kablolari,uzatma aletleri ay bi anda ortalik dagiliyo.

Oglumun odasindaki pc kasasi vs tozunu al surekli kablolari toparla(laptop istemedi) sıkılıyorum.
Yapmayincada huzursuz oluyorum.

Tezgahin uzerideki tost mak., kettele bile beni rahatsiz ediyo bazen.
Ama kaldiracak yerim yok malesef.
Cok dolap can kurtarici bence.
Sade fresh yalın evleri, ivirzivrsiz tezgahlari,ustu bombos komodinleri cok seviyorum.

aynen ekürim ya aynen.. bende öyleyim.. bende artık sadeleşmek istiyorum.. evde her fazlaık gözüme batıyor inan ki.. sıkılıyorum boğuluyorum

yılbaşından beri bende minimalizm sade yaşam tasarruf birikim olaylarına acayip sardım
algıda seçicilik burada da benim gibi ne çok insan varmış görmüş oldum (yoksa kendimden şüphe edecektim)
bu arada tr_lelli senden de o kadar çok şey öğrendim ki ve kendime çok yakın buldum çok geçmiş olsun bu arada

yılbaşından beri bende minimalizm sade yaşam tasarruf birikim olaylarına acayip sardım
algıda seçicilik burada da benim gibi ne çok insan varmış görmüş oldum (yoksa kendimden şüphe edecektim)
bu arada tr_lelli senden de o kadar çok şey öğrendim ki ve kendime çok yakın buldum çok geçmiş olsun bu arada

Minimalist yaşam işi ile ben de bir süredir uğraşıyorum. Marie Kondo yöntemine göre önce evdeki tüm kıyafetlerin ayıklanması gerekiyordu. O kısmı hallettim. Kendimin, eşimin ve kızımım tüm kıyafetlerini ayırdık ve fazla olnaları aynı gün evden çıkardık. Giysileri ayıklamak bir haftasonunu aldı.
Sonra kitaplara geçtik. Evdeki tüm kitapları marie kondonun söylediği şekilde salonun ortasına yığdık. Kendi onur listemi belirledim. Bir daha göz atmak isteyeceklerimi ve kızımın da ilerde okumasını istediklerimi bıraktım. Gerisini koliledim ve işe getirdim. İşte dağıttım.
Evdeki tüm kullanım kılavuzlarını ve süresi dolan garanti belgelerini attım. Önemli belgeler (pasaport, evlilik cüzdanı vs) için küçük bir kutu aldım ve hepsini orda topladım. Sözleşmeler vs. için de daha büyük bir kutu alıp, hepsini içine topladım.
İlaç dolabını ayıkladım. Kullanmadığımız ve süresi dolan ilaçların tamamını attım.
Kozmetiklerimi ayıkladım. Geriye 1 krem, 1 dudak koruyucu, 1 bb krem, 2 oje, 1 aseton kaldı:)
Evde birikmiş olan tüm cam kavanozları kayınvalideme gönderdim. Misafir bekleyen yemek takımını da iş yerinde bir ablamıza hediye ettim.
Ev çok ferahladı ama daha işim bitmedi. Sen de yaptıklarını paylaşırsan birbirmizden öğrenmiş oluruz.

al benden de o kadar. her ay bu ay kenara para atacam diyorum olmuyor ya nereye gidiyor anlamıyorum. evimde hala eksik eşyalar onları bile almıyorum sırf tasarruf olsun diye ona rağmen yok yani:/

200 sayfaya yakın sohbet mi ettiniz ben yokken tr_lelli naptın bacı sen bu gariban mandalinanın gözleri şaşı olacak..
okumazsa da çatlayacak yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz..
bayramdı tatildi derken çok açıldım ben
acilen buraları okuyup tekrar motive olmam lazım

Hoşgeldin canım..Nerelerdesin sen bakıyim:)

Cok tesekkur ederim
Cok sevindim :)
Dıs göz olarak bizi okuyup gelmen cok guzel.
En azindan herbirimiz hakkinda fikir sahibisin.
Umarim hepberaber dahada cogalarak guzel brikimler yapariz.

günaydın :) eşim mersinli benim de:) güzel dileğin için teşekkürler senin de günün güpgüzel geçsin:) daha türk kahvesi içmedim yapayım bol köpüklü bari kahveye buyrun beklerim:))

ben de teşekkür ederim...hoşgeldiniz bu arada, yeni gelenler... :)

bu yaz Mersin deydik, deniz için.... sonra Trabzon a geçtik, biraz serinleyelim diye... :)
ama bana sorarsanız İstanbul dışında başka bir şehirde yaşar mısın.... İstanbulsuz olamam ben... evet karmaşık,evet yorucu,evet keşmekeş.... ama bütün olumsuzluklarına rağmen öyle bir büyülü havası var ki, bir kapılanın bir daha ayrı kalması mümkün olmayan...

ne güzel demiş şair Necip Fazıl;

"Ana gibi yar olmaz, İstanbul gibi diyar;
Güleni şöyle dursun, ağlayanı bahtiyar... "

ne kadar sürede yaptın birikimini?

Hoşgeldin canım..Nerelerdesin sen bakıyim:)
ablaaaammm iyiyim yeni başladım işe
bayramdan öncekş hafta yoğun çalıştım sonra da 2 hafta izin kullandım
akdeniz ege baya gezdim :) o ara hiç giremedim bakamadım.. şarj yetmiyor bi powerbank almam lazım ama denk gelmedi de giremedim hiç :)
sen naptın nasılsın kızlar neler yapıyor? bileğin nasıl oldu? ayyy özlemişim yahu ne cok konustum :)

sade yaşam huzur demek aslında ferahlık rahatlık
evde düğün nişan doğum vs gelen verilen bütün ıncık cıncık ne varsa bi torbaya doldurdum
askıda bekleyen hatta etiketli giymediğim kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine verdim
rengi solmuş olanlar toz bezi oldu
giymediğim ve artık tarzımı yansıtmadığımı düşündüğüm ayakkabılar ayıklandı
takı ve küpelerde aynı şekilde
fazla süs eşyaları da gereksiz tozlanıyor onları da attım
mutfak eşyalarını da ayıkladım yenisini de almıyorum
eskiyen ve solan çarşaflarda atıldı yenisi de almadım evde düğün zamanı gelen bir baza dolusu var zaten onları açıp kullanıyorum
kullanmadığım makyaj malzemesi koku vs banyodan ayıklandı
şimdi de yazlık kışlık geçişinde bir atma seansı daha yaparım
kitap ve kagıt ıvır zıvırı da yapılacak iş listemde hazır

@mandaliina geldi gezenti sana ceza biraktin gittun benu da.
Nekadar para harcadın bakim onu anlat.
:)
valla hesap yapmaya gözüm yemiyo diyeyim sen anla..
ailemle gittim yine en az ben hasar gördüm diyebilirim ama yine sarsıldım :)
yol paralarını benım karttan cektık orda ufak tefek hedıyeler yemekler vs derken kart bin lira oldu..
baktım dolar cıkmıs bozdurdum 20-30 lira kar ettim ilk karım olunca bi an sevindim fln..
yenı bı sayfa acıcam kartı sıfırlayacam dedım. sıfırladım tam artık kullanmam derken bız yokken tv bozulmus yenı tv aldık.. onun taksıtlerı basladı.. bakalım bıdaha kart kullanmamaya calısıcam. kartı kapatırken kenardakı para da bıttı. sıfıra sıfır elde var sıfırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…