• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kendime A
aslında istediği bi kurs olabilir yasını bilmem de İngilizce basketbol yüzme satranç vs olabilir belediyelerin bile kursları var ücretsiz fırsat buldukça yolluyorum ben.Benim kız 8 yasında daha tableti vs yok vermiyorum karsıyım evde de cok sıkılıyor gecen yıl yüzmeye gitti ayda 250 bu sene İngilizce de istyorum böyle programlı olunca daha iyi olcak. kendisi de cok istiyor evde durum sıkılıp tv tablete dalacağına birşeyler öğrensin sosyalleşsin istiyorum. bizi biraz zorlayacak ama olsun artık.

kesinlikle kocayı atmaya ben karşıyım ayrı odalarda yatanlara çocuktan sonra eşini ihmal edenlere. sonuçta çocuk ikinizin beraber büyüteceksiniz ben salonda yatarım moduna hiç girmesin unutsun onu sonra evliliğin temeli sarsılıyor eşler birbirinden soğuyor. sağlıkla kucağınıza alın ınsallah
aynen bende musade etmiyorm ,uyuyakalmışım dedi.
Amınn inss cnm saolasın:dua:

Çok ama cok tesekkur ederim.
Azicikda olsa katkim olabildiyse ne mutlu bana.
Ben en zor zamanlarimda birikimler yaptim.
En borclu zamanlarimizda.
Suna cok inaniyorum.
Önce istemeliyiz.
Sonra tasarruf etmeliyiz
Gerisi kesinlikle geliyor.

Şu market aktuellerini takip etmek, böyle mekan arastirmak, ufak gibi gorunsede meblalar seneye, aya vurunca hesabi ayda en az 100-150tl cepte demektir koy uzerine az daha al sana 1 gr altin.
At zulaya.

Ben hem gezip hem bütce hesabi yapiyorum.
Mesela bayramda gezdik.
20sinde kart kesilecek.
Diğer hafta sonu kacamagini Temmuz 10gibi zamanlarda dusunuyorum.
Ozamana kadar gitmem hafta sonu gezmeye.
Gerek yok.
Aksam sahile falan ineriz onda da zaten bisi almiyoruz yuruyup geliyoruz.
Daha sonra bir de bayramda kacariz yine 1 gunluk.
Bu sene otel tatili dusunmuyorum.
böyle yer mekan bakip liste yapiyorum oralari geziyoruz.

Altin falan alamadim Bu yazı biraz tasarruf biraz gezmeyle gecirecegim.
Ruhumu doyurmam gerek..
Aynen katılıyorum doğru planlama ile herşeye yetiyor para.Bende hiçbirşeyden geri kalmadan birikim yapabiliyorum.eskiden gezer tozar sonra borcuyla uğraşırdım,şimdi borçsuz gezmenin keyfini yaşıyorum :) buda inanılmaz mutlu ediyor.Dediğin gibi ufak farklılıklar büyük farklar yaratıyor.Birde gerçekten niyet edip biriktirmeye başlayınca bereketi oluyor paranın.Yok yok demek yerine 3 tl 5 tl de olsa kenara koymak,onları gördükçe insanı motive ediyor,daha çok dikkat etmeye başlıyor insan.Şükür maaşım çoğu ailenin gelirinden yüksek, olmayanlarada versin Rabbim.Eskidende öyleydi ama yetmiyordu,dediğim gibi aydınlandım :)

Aynen katılıyorum doğru planlama ile herşeye yetiyor para.Bende hiçbirşeyden geri kalmadan birikim yapabiliyorum.eskiden gezer tozar sonra borcuyla uğraşırdım,şimdi borçsuz gezmenin keyfini yaşıyorum :) buda inanılmaz mutlu ediyor.Dediğin gibi ufak farklılıklar büyük farklar yaratıyor.Birde gerçekten niyet edip biriktirmeye başlayınca bereketi oluyor paranın.Yok yok demek yerine 3 tl 5 tl de olsa kenara koymak,onları gördükçe insanı motive ediyor,daha çok dikkat etmeye başlıyor insan.Şükür maaşım çoğu ailenin gelirinden yüksek, olmayanlarada versin Rabbim.Eskidende öyleydi ama yetmiyordu,dediğim gibi aydınlandım :)
Bunun farkında olmak bile çok güzel😉
Ben kek,kurabiye, pogaca,börek bunlarida hep evde pisiriyorum.
uzun uzun zamandir hazir pogaca acma kurabiye almadik.
Yapiyorum hemen kurabiye uzun sure dayaniyor zaten.
Digerlerinden buzluga kaldiriyorum pisince.

Dunden kalan yemeklerden hep az az var.
Biraz menemen yapsam bir de makarna haslasam yemeklere destek olur.
Oglan evde malum yemek yemek diye basliyor uyaninca.
Kan verdim sabah.
sonra sutlac yaptim pazar gunu yogurt mayalamistim 1lt ayirmistim sütlac icin 7 kase cikti.
evi supurdum.
Bulasik mak. bosaltmam lazim.
camasir mak. calistirmam lazim.
lazimda lazim.

Bunun farkında olmak bile çok güzel😉
Ben kek,kurabiye, pogaca,börek bunlarida hep evde pisiriyorum.
uzun uzun zamandir hazir pogaca acma kurabiye almadik.
Yapiyorum hemen kurabiye uzun sure dayaniyor zaten.
Digerlerinden buzluga kaldiriyorum pisince.
Bende yapıp buzluğa atıyorum artık ani misafir gelince iyi oluyor.Bunuda sizden öğrendim :) bide bizim misafirimiz çok olur.Gelen olunca çayı boş vermekte olmuyordu,çalışan insan oluncada zaman olmuyor.Hadi çayın yanına bişeyler alayım diyorsun hem pahalı hemde evdeki gibi güvenilir sağlıklı değil.o bile baya farkettiriyor cidden.Dışarı çıkmam gerekince yemeğimi yeyip çıkıyorum mesela,öğle araları dışardan yerdim günlük min 20 tl idi ayda 400-500 tl gidiyordu. artık yemekhaneden yiyorum yada evden götürüyorum 300-400 tl ordan karım oluyor.haftada 3 kez akşam çıksam hepsinde yemek yesem ayda min 600 ona gidiyordu.Şimdi onuda minimuma indirdim.Bunlar biriktikçe ciddi miktarlar oluyor.

sagolasin..
fetih suresinin ilk ayeti kerimesini cektim.

İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ''

Muhakkak ki Biz, sana apaçık bir fetih verdik.

Fetih suresini okumaya gücü yetmeyenler bu ayeti ezberleyip sürekli okusunlar, her konuda zafer kazanırsınız. Fatih Sultan Mehmet'in bu surenin gücüyle İstanbul'u Fethettiği yazıyor bir çok yerde, çok önemli bir sure.. Bu sureyi devamlı okuyanlar hayatına tüm mutlulukları çeker her işi rast gider, etkisini çok kısa sürede görmeye başlar..

Ben ezberledim zaten.
Okumayada devam edicem gunde nekadar cekebilirsem.

"Akşam yatmadan önce 500 defa okuyacağınız fetih suresinin ilk ayeti ile her ne isterseniz isteyin hayırlısıyla Rabbim tarafından kısa surede verilecektir,yeter ki en az 40 gün okunmaya devam edin. Açılan kapıları görün inşallah".. diyede yazilara denk geldim arastirirken.
teşekkür ederim. nasip olursa bu akşam başlamak istiyorum.

Koci araadı kvdemi hastaneye kaldırmışlar.
Gecen sene de böyle oldu 2 gün yattı,anjiyo bile oldu.
Kalbim sıkısıyo diyo ama bulamadılr bisey,
Hastalık hastasıyız ya biraz.
Simdi yine kalbim sıkısıyo demiş,hersey normal ritim vs diyomus dr ama bu gece kalcakmıs.
Cok dinliyor kendini bence.
Azcık atsa hızlı heemen panik yapıyor,
Allah sifa versin .
Ama Allah affetsin ben bekliyrdm,babaanneye bakıyor ya 1 aydr.
Eltisine söyleniyordu bayramda.
Evde simdi calısmıyr ,alsın birazda o baksın diyordu.

Merhaba hanımlar uzun süredir yazamıyorum kusura bakmayın okul sinav çocuk ev telaşı iceeisindeyim

Geçen sene alamadığım doğum sonrası iş gorememezlik raporunu bugün aldım.
Sgkya vericem ve elime bir kac bin geçecek.
Size sorum
Bu para ile ne yapmam gerektiği.
Bilezik almak
Kopan ince zincirli bir kolyem vardı onuda bozup üzerine o parayla mı alayim.yoksa hiç bozmayayım mı?
sürekli kopan o zincirli kolyeyi nasıl değerlendirebilirim. Her zaman taktiğim bir kolyeydi.
Bayramda 600 tl biriktirdik.
Bunun haricinde olan oğlumun 800 lirası var. Ben para olarak beklettikce eriyip gidiyor.

O parayı kendime takı alarak mı değerlendireyim. Yoksa oğluma banka hesabı açarak mı.

Bildiğiniz gibi kirası krediye giden altimlarimla alınmış bir ev var. Bu kredi bitince parayı laf arasında oğluma hesap açıp orada biriktirecegimi soylemistim kayın aileme. Bunu da hayata gecirmek istiyorum. O biriken paralarida tl de bırakmak değerini düşürüyor.

Mantıklı önerilere açığım.

Merhaba hanımlar uzun süredir yazamıyorum kusura bakmayın okul sinav çocuk ev telaşı iceeisindeyim

Size sorum
Bilezik almak
Kopan ince zincirli bir kolyem vardı onuda bozup üzerine o parayla mı alayim.yoksa hiç bozmayayım mı?
sürekli kopan o zincirli kolyeyi nasıl değerlendirebilirim. Her zaman taktiğim bir kolyeydi.
Bunun haricinde olan oğlumun 800 lirası var. Ben para olarak beklettikce eriyip gidiyor.

O parayı kendime takı alarak mı değerlendireyim. Yoksa oğluma banka hesabı açarak mı.

Bildiğiniz gibi kirası krediye giden altimlarimla alınmış bir ev var. Bu kredi bitince parayı laf arasında oğluma hesap açıp orada biriktirecegimi soylemistim kayın aileme. Bunu da hayata gecirmek istiyorum. O biriken paralarida tl de bırakmak değerini düşürüyor.

Canım bence takım olsun diyorsan kendine uygun bir kolye al.
Sen bu parayı bilezik olarak değerlendirsen evde saklama sorunun olabilir,eşin yeri gelince bozdurmak isteyebilir.
O yüzden kalan paranıda bankada altın yada döviz olarak değerlendir.Yalnız eşin bilmesin bankada paran olduğunu,söyleme.

Aynen canım
Canım bence takım olsun diyorsan kendine uygun bir kolye al.
Sen bu parayı bilezik olarak değerlendirsen evde saklama sorunun olabilir,eşin yeri gelince bozdurmak isteyebilir.
O yüzden kalan paranıda bankada altın yada döviz olarak değerlendir.Yalnız eşin bilmesin bankada paran olduğunu,söyleme.
Aynen canım haklisin bizim eşle ayrılma durumumuz olabilir. Böyle bir durunda hesabımdan kendisine bir şey düşer mi ondan içime kurt dusuyo

Kız bizim 6 sene de bitti o isler:D
Çocuk değistiriyr derlerdi inanmazdim
Hamilelik bile vurdu bizi:)
Gecen aksm salonda uyuyakalmış yine,söyleniyorm en sinir olduğum sey biliyorsun diye
E zaten kız gelince atmıcaniz mi beni diyo:ruh:
Ne münasebet ?dedim.
Atmıcam tabiki dedim.
Valla bende hic yapmadım,ayak masajı falan:)
Sağlık olur bisey olur,yaparm da onun harici kendi ovsun ayaklarını da bi zahmet:D
Kız biz onları unutali çok oluyor helede çocuk olunca sizi. Kız alıştırmak sonra gircek gününü simartmamak gerkiyo fazla bence

Bugün çok yoruldum akşam 10 oldu öyle oturdum eşim ailesi geldi kc teyze kızı aman heryeri dağıldı akşama kadar ev topladım ya sinir oluyorum öyle rahatlar ki
Ev darma dumandi hasta halimle hiç yapmak istemedim ama zorla bitirdim sukur işimi
Kulagim geçmedi hala sinir oldum tıkalı duruyor antibiyotik kullanıyorum

Gunaydınn
Allahım bi aksm dışarı cıktm sehir tepeme cökcekti nerdeyse
kvde hastaneye kaldırıldı
Metroya yıldırm dusmus:(
Seferler aksadı
Kazasız belasız atlattm geceyi sukur.
Kvde den 2 kere kan almışlar,hersey normal,
Ritim normal,psikiyatriye sevketmis dr,
Ben dedim psikolojik dedim.
Dun bahçede halayı görmüş temizlik yapıyormuş,
Kafaya takmıstr temizlik yapck kadr iyisen anneni al bak diye:)
Telefonda geçmiş olsn dedim.
Giderim bi ara.
aksam yemek yedık 38 tl kremalı makarnaya verdim içim acıdı la:)
Bi ark.var bekar,ailesine yardm ediyor çalışıyor.
Biz topyu hediyelerde falan genelde onu katmayız.
İste cicek gönderilcek grupta zaten 4 kişiyiz.
Ya ben kartmdan çekerim ya diğer arkadaslar
Bekara deriz sonra hesaplaşırız diye almayız.
Evine falan girip cıktığımzdan durumunu biliyorz.
Neyse gecen sene gruptan biri evlendi
Gelin hamamı yaptı kına yerine,
Nikah yaptı bide.
Gelin hamamına geld bu bekar olan.
nikahta son dk isi cıkmıs gelemedi.
Ama gelin evine ugramıs sabahtan tebrik etmiş,
Takı falan takmamış ama.

biz de cok önemsemedk kızın durumu malum diye.
Aksam ne dese beğenirsiniz?
50 ye yakın çeyrek altın biriktirmiş.
Allah daha cok versin ama söyle bi baktk birbirimize,
Cünkü ara ara bize geçirmeleri oldu,parası yoktr dedik önemsemedk,
Bana en son ajanda kaktırmıştı:)
50 tl
Arkadasına hediye diye aldırdı sormadı bile parasını
50 çeyreği duyuncea bi kazıklanmış hissettk açıkçası
:63:

Aynen canım
Aynen canım haklisin bizim eşle ayrılma durumumuz olabilir. Böyle bir durunda hesabımdan kendisine bir şey düşer mi ondan içime kurt dusuyo
Canım boşanma durumunda hesap senin adına olursa eşinde bu parada hak sahibi olur.
Şimdi kendi adıma açıyım boşanma öncesinde parayı çeker hesabı kapatırım desen eşin hesabın olduğunu bir şekilde öğrenirse davada bu paradan hak talep edebilir,sana sonrada mal kaçırma davası açabilir.
Şöyle olabilir çok güvendiğin,sır tutan birine bunu anlatıp (anne baba gibi)hesabı onun adına açabilirsin.
Boşandıktan sonrada hesabı açtırdığın kişiye söylersin hesabı kapatır kendi adına hesap açtırırsın o zaman.
Boşanma durumuna göre banka hesabının
akibetine karar verirsin canım.

İnşAllah paranı sana ve oğluna yarayacak en güzel şekilde değerlendirirsin..

Size sorum
Bilezik almak

Altın alsan saklasan?
Sende uvey anne var dı dimi?Aileye veremezsin saklamaları için ozaman cnm:(
Kendı adına hesap açsan ayrılma durumunda alabılır
Bilezk vs yapsan senin koca sıkısınca alır onu elinden bacım.
En mantklısı kendi adına hesap açmak galiba,cunku öbür turlu herhalukarda gidecek o para.
En kötü ayrılmaya karar verirseniz çekersin bankadan paranı.

B Bugunneselibirgun bence hesap açma kendi adına boşanma durumunda eşinde hak talep eder.bana en mantıklısı eğer çalınma yada alınma riski yoksa fiziki olarak biriktirmek geldi.belki bankadan kasa kiralayabilirsin.kasanın içeriğini bankaya bildirmek gerekiyormu bilmiyorum ama bilen arkadaşlar varsa aydınlatırsa sevinirim.yada kız kardeşin varsa güvenebileceğim biri ona verebilirsin.umarım herşey senin için yolunda gider.bu arada arkadaşlar ben sürekli yazmıyorum ancak takip ediyorum :)

Öncelikle cok tesekkur ederim güzel sözlerini, bakis aciniz icin Allah razı olsun.
Bunu buralardan oralara kadar hissettirebildiysem ne mutlu bana.
Hosgeldiniz🤗
Disaridan okuyunca o yasanan seylerin sonuclari guzellikleri daha iyi anlasiliyor.
Bu sebeple maneviyatin önemini bendeki yerini herzaman söylerim.

İnsaniz nitekim neler yasadik/ yasiyoruz/ yasayacagizda.
Önemli olan bunlarin sabır gerektirdigini bilip tam tevekkulle Rabbime siginmak.
Hepsi gelip geciyor insan tecrube ettikce, asla olmaz dedigi seylerin oldu sevincini yasadikca daha da cok baglaniyor Rabbime.

Tasarrufla devam edip maddi birikime bu ara agirlik veremedim malesef.
Ama manevi birikimimim benim en büyük zenginligim oldu.

Namazimi duzenli eda edebilmek bile(cok defalarca kilip malesef birakmis biri olarak) beni cok cok mutlu ediyor.

Kurabiyeleri ben posetle saklamistim buzlukda.
Buz. posetine koyup bir pipet yardimiyla vakum yapin.
ozaman buzlukda kayma vs olmuyor.

Ama genelde buzluga atmaya pek kalmiyor bende.
saklama kaplarina koyup disarida mufaza ediyorum.
Uzun sure dayaniyor genelde bitiyor bizde zaten.

Bu mesela gecen hafta yaptigim cevizli un kurabiyem.
Masallah bereketli cikiyor böyle 1 ay duruyor bayatlamiyor kapakli saklama kabinda
Eki Görüntüle 2279604

Börek, pogaca,acma koyarkende yukarida yazdigim poset yöntemini kullaniyorum
Anliyom canim, evde kalmamis, 1 pipet edinecem. Pogaca, nohut, biber vb. buzluga atmayu deneyecem, bunlari heo not aldim ins.
Teşekkür ederim bilgiler icin, iyi ki bakmışım bu sayfaya.

B Bugunneselibirgun bence hesap açma kendi adına boşanma durumunda eşinde hak talep eder.bana en mantıklısı eğer çalınma yada alınma riski yoksa fiziki olarak biriktirmek geldi.belki bankadan kasa kiralayabilirsin.kasanın içeriğini bankaya bildirmek gerekiyormu bilmiyorum ama bilen arkadaşlar varsa aydınlatırsa sevinirim.yada kız kardeşin varsa güvenebileceğim biri ona verebilirsin.umarım herşey senin için yolunda gider.bu arada arkadaşlar ben sürekli yazmıyorum ancak takip ediyorum :)
Bizim kasa var. İçeriğini bildirmiyorsun bankaya. Bence de altın ya da para olarak kasaya koymak daha mantıklı.

Back
X