Küçük Düşün Büyük Olsun!


ya canım ana bu ya senin de evladın var zarar gelsin ister misin annen nasıl koşullarda yaşadı ne zorlukla sizi büyüttü kim bilir annenin sende hakkı bi künyeden cok daha fazladır sen o künye mevzusunu unut gitsin hele hele annene bunu hiç söyleme cok incinir. ihtiyaç olmasa bozdurmazdı. hesabında duranı görmek sistemden cok kolay ama reel olarak kasada olanı kimse bilemez hele senin adına değilse de asla asla bilemez en güveniliri o. Umarım hersey gönlünce olur.
 

Canım araştırdım.
Açmak için ikametgah fatura vs gerekiyormus.
Ek olarak kasa kimin adımaysa sadece o açabiliyormuş.
Ben ekleme yapmak istediğimde eklemem sıkıntı olacak.
Ortak açarsak bu sefer hesapta açılıyormuş.
Birde ücretleri en uygun olanı 1 yıllık 270 lira depozitods 250 lira
 

oo kira biraz fazla ama ikemetgahın olmadığı yerde açılamıyor mu o ne alakaymış cok saçma kuyumculara kiraya verilebiliyor ama sen onu pek kabul etmezsin güvenilir bir yer varsa sözleşmeyle onalrda durmasını sağlayabilirsin. ihtiyacın olduğunda gider alırsın belli bi miktar da kar verirler. köklü büyük kuyumcular yapıyor bunu da araştır. başka aklıma bir şey gelmiyor.
 


vay be bu sayfadaki 3 yıl önceki yorumlarma bakıyorum hamileymişim şimdi oğlum 3 yasında kızım 8 :) ben hala parasızım o ayrı :))) o zamanlar 2+1 80 m2 evim vardı onun borcunu ödüyordum şimdi 3+1 125 m2 evimin kredi borcunu ödüyorum onu satıp kredi çekip daha iyi yerden daha büyük almışım. Onun dışında bi gelişme yok buna da şükür diyelim.
 
Slm kızlar gece kulak ağrısına duramadim doktora gittim antibiyotik ikinci kutuyu verdi kulağında iltihap varmış her kadının bence gizli birikimi olmalı kocamizdan habersiz
Baby ban yemiş neden acaba
Hiç iş yaparsın yok
Yeşil fasulye pilav
Kalan tarhana yeşil mercimek var bugün bunlar yeter
 
Ne güzel gelişmeler olmuş. Maşallah :)
 
S.a kızlar yine çabuk biten bir gün bugun pek temizlik yapmadım etrafi şöyle bi toplayip disari ciktik oğlumun bozuklari vardı 10 usd yapayım ddim ak banka girdik üstüne artık bi bedel ödeniyor 5 tl fazladan istediler almadık dövizciler almıyor ddi bayan merkeze çıktım 58 tl ye aldim 10 dolar ilk birikimi oldu oglusun bi 30 lirası daha var onu bıraksın yine yaparim parka fln ciktik alış veriş ettik 30 lira ceviz fındık bunlar 100 gram fln pirinc barbunya 30 tl verdik ekmek meyveli sos aldim 7 lira geldik eve oğlana uyuttum taze fasulye şehriyeli bulgur pisirdim yaz tatlısı yaptim irmikli sos u ona kullancam eşim gec gelcek oğlum uyandi birazdan yeriz biz yemegi
 
bizim kıralık kasamız var cnım esımle benım ortak ıkımızde kullanabılıyoruz birinci derece akrabayla olur dıye dusunuyorum ama bastan bı kısının adını vermen gerekıyor yoksa gıremıyor, ziraatta bizim kasamız kucuk boy dıye gecıyor ama epey buyuk 335lira bır yıllık kirası. ne koydugunu kımse gormuyor ıstedıgın kadar zıyaret edebılıyorsun
 

Annemler gitti canım şimdilik kasa konusunu rafa kaldırıp altın yükselmişken parayı bozup kuveytte hesap açıp fiziken vrkmeyi düşünüyorum

Ama ilk önce iş bankasindakieri bozup vekmem lazım.
Kalın bir bilezik veya külçe alacağım
 


Aydınlatır mı bilemiyorum çocuk üzerine hesap hk. Bilgi vereyim: Oğlum doğduğunda babam onun adına tl vadeli hesap açtırıp bankaya da beni vasi olarak kaydettirmişti. Bu hesaba her yıl para yatırıyordu kendisi doğumgünlerinde toplu olarak ve vade yine bir yıllık yenileniyordu. Oğlum reşit olmadan önce , velayeti bende olacak şekilde boşandım. Birkaç yıl daha geçti. Bu hesaba hem babam hem de ben düzenli para yatırıyorduk. Kendisi yine 18 yaşına gelmeden önce hesaptaki parayı çekip yine onun için dövize çevireyim dedim, yapamadım. Oğlumun velayeti bende olmasına, hesabı açan babam ve bankada kayıtlı vasi de ben olmama rağmen (kamu bankası) ilgili banka baba ile birlikte imzalayarak ancak hesabı kapatabileceğimizi söyledi. o yüzden Oğlum 18 yaşına geldiğinde bankaya birlikte gittik ve hesabı bizzat kendisi çekerek kapattı.

Buradan hareketle şimdi aklıma başka birşey geldi. Banka ile görüşseniz.. kiralık kasayı oğlunuz adına açıp kendiniz vasi olsanız, istediğiniz zamanlarda kasaya sadece siz fiziki ulaşımda bulunabiliyor musunuz, bir araştırın. Gerçi çocuk adına kasa çok ufak bir ihtimal, reşitlik sözkonusu olmadığından. Ama yine de danışılabilinir..
 
B Bugunneselibirgun .. evde fiziki altın saklamak için bir öneri. İçinize siniyorsa yapabilirsiniz. Eğer fırınınız ankastre ise fırını yerinden çıkartıp, dip arka noktaya folyoya sararak altın birikiminizi koyabilirsiniz. Bildiğim bu yöntem ile metali, metalin içinde sakladığınız için olası bir hırsızlıkta cihaz ile arasalar da bulamadıklarını biliyorum. Benim çok yakınım yıllardır altın ve mücevheratını bu şekilde muhafaza ediyor. Bu yöntemi bilenler var ise bilgi almak isterim. Daha önce duydunuz mu ve gerçekten doğru bir saklama yöntemi midir bu?

Yukarıdaki bir mesajda hesabı boşaltırsam mal kaçırdı denebilir diye yazmışsınız. Bu durumlar için de şu öneriliyor: bozduğunuz tarihten bir gün sonrası için bir borç senedi imzalarsınız. Ama elbette kağıt üzerinde alacaklısı gerçekten güveneceğiniz bir insan olacak. Kişi ile mutabık kalın ve senedi sağlam bir yerde kendiniz saklayın. İleride böyle bir itham olursa o kişi de mahkemede evet @Pembegomlek bana borçluydu. Hatta şu tarihe senedim vardı elimde. Borcunu ödedi, senedini verdim diyecek. Evlilik içinde tarafların edindikleri varlıklarla birlikte yaptıkları borçlar da ortak hükmündedir.
 
Son düzenleme:


Çok sağol bilgilendirme için...
Şuan için oğluma hesap açma işini halledip kendiminkinide biriktirmeye devam edeceğim.anvak sanal olmayacak sadece...
Kasa konusu beni düşündürüyor...
Çünkü ekstradan kasa ücreti o demek zorunda kalacagim

Diğer durumda borç göster demissin ama gerçekten o kadar parayı ne yaptın deseler elimde bir şey yok aldığıma dair.
Bende kardeşimin bana parayı verdiğini biriktirmek için olduğunu mu söylesem ne yapsam
Kardeşim ev alçak. Babaannemden . 45 bin kadar amcama ödeme yapacaklar. Sanki bir dilekçe hazırlayıp bu parayı oraya mı verdi desem. Tarihli imzalı.

Kardeşim aslında güvenilebilir gibi ama psikolojik sıkıntılar yaşamıştı ve evlenmeye taktiği için onun üzerine hesap açsam öyle biriktirsem diyorum ama bu sefer onun çekme alma ihtimali olur mu
 


Senet konusunu da kurumsal bir yer mi yapmalı. Çeyiz zamanı borç oldu diyerek öyle yapabilirim babannemin okuması yoktu benim adıma oldu derim.
 
yaw resmen gözlerim babyloadinkg87 aradi insallah cezası çabuk biter

benim de aynen ya şeker gibi kadını niye banlarlar ki hayret ya

[/QUOTE]

oyle bi durumda acık olan hesapları görebiliyorlar sanırım zaten ha deyince boşanılmıyor bakalım o isteyecek mi 1 ila 5 yıl sürebiliyor dava acılmadan once kapatılan hesaplarla cok ilgilenmezler içinde ne vardı ne yoktu ne zaman kapandı her bankadan döküm mü alacaklar.ancak dava süresince taraf isterse olur. senin paranın bu kadar oldugunu bilmiyor sonucta öyle şeylerle uğrasacagını sanmam ortak cocugunuz var ve sen bakacaksın.
 
Kızlaar gunaydınnn
bdv beni mapus damlarına attı yattım da cıktm:)
Yaa ne tatlısınz ne güzel seyler yazmııssınz hepiniz,saollasınzz
Alısmısm size ayy bosluga dustum
Geldim ama ins yine ban yemem.
2 gun önce bdvde bi kız yardm istemişti,bebek bekliyomus,
Kıyafet alack durumu yokmuş falan neyse.
Dedim yaz bana özelden ben yollarım sana.b
O gun ban yedim.
Ama kızın nosunu falan aldım not ettim.
Cunku aklıma geldi banlanacağim.(Baska bi konudan)
Neyse ben dun aksm kargosunu teslim ettim
Kargoya da fırça aattm gec geldi ,dedim söz verdm gec gidecek simdi bi gun diye.
Anam sabah banım açıldı,kız bana msj atmış.
Söz verdiniz ,duygularımla oynadınız diyee
>Valla helali hos olsun ama,ınsanlar bi garıp olmuş.
Sana söz verddım diye,4 senelik uyelğimi mi iptal etcem
Bu nasıl kafa.
Neyse sakinim.
Bu da bana ders olsun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…