Annemi kandırırsam bu sene köyde bende yapcm.Domatesin kabuklarını soyup, dogruyoruz, tencerede pişiriyoruz, karıştırıyoruz arada iyi kaynaması gerekiyor, az tuz atıyoruz,
Cam kavanozlara sıcak sacak doldurup çok sıkı kapatıyor kapağı alta gelecek şekilde ceviriyoruz. Kendi halinde iyice soğuyor, genelde ertesi gün kapaklarını kontrol ederek yerlerine yerleştiriyoruz,.
Bir diğer yöntem
Soyup doğradığınız domatesleri cam kavanozlara doldurup sıkıca kapatıp, kapak altta olacak şekilde, beze sararak büyükce tencere ya da konserve kazanına yerleştirip su ekliyoruz kaynayinca 45dk kaynatıp, soğuyunca kavanozları sudan çıkartıp soğuyana kadar kapak aşağı olacak şekilde bekletiyor, kontrol ediyor ve yerlestiriyiruz.
Yıllardır bu iki yöntemle yaparız hatta bir sonraki seneye bile kalır, asla bozulmaz,
Tavsiye ederimbabyloading87
Önemli olan sıkı kapanması kapağın kaliteli olması, hava alınca bozulur kapak bombelesir,
Soğuyunca belli olur zaten
Alemsin he güldüm yine hani şen şakrarksın da ne istio bu kaynanalarKız tasımıyo da sevimsiz
Allah görüyor ya:)
Bana dünya iyisi koca vermiş,8 ay bebek gibi baktı.
Çarpılırım valla bunun için arıza çıkarırsam:)
Sağlık olsun kuzuu
Teşekkürler tarif için. Yaparsam 10-15 kavanoz ben de yapmayı düşünüyorum.Domatesin kabuklarını soyup, dogruyoruz, tencerede pişiriyoruz, karıştırıyoruz arada iyi kaynaması gerekiyor, az tuz atıyoruz,
Cam kavanozlara sıcak sacak doldurup çok sıkı kapatıyor kapağı alta gelecek şekilde ceviriyoruz. Kendi halinde iyice soğuyor, genelde ertesi gün kapaklarını kontrol ederek yerlerine yerleştiriyoruz,.
Bir diğer yöntem
Soyup doğradığınız domatesleri cam kavanozlara doldurup sıkıca kapatıp, kapak altta olacak şekilde, beze sararak büyükce tencere ya da konserve kazanına yerleştirip su ekliyoruz kaynayinca 45dk kaynatıp, soğuyunca kavanozları sudan çıkartıp soğuyana kadar kapak aşağı olacak şekilde bekletiyor, kontrol ediyor ve yerlestiriyiruz.
Yıllardır bu iki yöntemle yaparız hatta bir sonraki seneye bile kalır, asla bozulmaz,
Tavsiye ederimbabyloading87
Önemli olan sıkı kapanması kapağın kaliteli olması, hava alınca bozulur kapak bombelesir,
Soğuyunca belli olur zaten
valla berde bilmiyrm:)Alemsin he güldüm yine hani şen şakrarksın da ne istio bu kaynanalar
Masallah kuzuyaaaÇocuk elinden geleni yapmis 81 neti var.
turkceden ful cekmis.
mat 4 yanlis 4 bosu var.(cok zorlandigini soylemisti)
Fenden 4 yanlisi var (bunu hic beklemiyorduk) matematik okumakdan fene yogunlasamadim demisti..
ink. ing. ful
dinden 1 yanlisi var.
Aferin kuzucuğaÇocuk elinden geleni yapmis 81 neti var.
turkceden ful cekmis.
Fenden 4 yanlisi var (bunu hic beklemiyorduk) matematik okumakdan fene yogunlasamadim demisti..
ink. ing. ful
dinden 1 yanlisi var.
Maşallah canim istediği yerler olur inşallahÇocuk elinden geleni yapmis 81 neti var.
turkceden ful cekmis.
ink. ing. ful
dinden 1 yanlisi var.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah, tebriklerOğlum 428 puan almış.
Yakinimizdaki nitelikli okullara yerlesebilecek mi onu arastiriyor bi ögretmen arkadaşımız.
puan olarak yetiyor fakat yuzdelik dilim önemli.
Bu sene gecen seneye göre sanirim puan artişi yuksek ogrencilerde yuzdelik dilime gore yerlesebilecekmiyiz mechul.
valla berde bilmiyrm:)
Daha ne istiyr
Oğluna gul gibi bakıyorm,
Ondan beklentim yok
Eve destk olmaya calısorm ama yok anacım
Adımız el kızı:)
Yaranamıyorsn:)
tesekkurlerHakkında hayırlısı olsun inşallah, tebrikler
Masallah kuzuyaaa
tr_lelli Ayet normalde bugun bitmeliydi ama ben daha 7000 tane anca okudm
H.sonu kardeşimin operasyon falan hic bakamadım
Aksama okurum ama yarına kalck gibi duruyor bırazı.(
Aferin kuzucuğa
Dualarım sizinle kuzu inşAllah istediğiniz liseye yerleşir
Ben sayfayi geri geri okuyorumMaşallah canim istediği yerler olur inşallah
Valla maddi imkanlı gelin isteyenlerı gördumAynı şeyi sabah kızkardeşime söyledim
Ne arıyor bu kv ler
Oğluna eş ol, torun ver
Çalış maddi destek ol
Ahlak geçim desen var
Daha ne istiyorlar gelinlerden
oğlunuz ergenliğe yeni girdiyse eğer, iştahı artmış olabilir. ondan çok yiyor olabilir. :)Benim erbaslara bisi oldu ramazandan beri hala gunluk bitiyor yemekler.
Yahu hep 2.gune kalirdi Ramazandan once.
Yok anam yok.
1 tava dolusu yaptim dun yemek(dokum tavayla buyuk boy)
Yemek aksamina bitti.
oglan masallah 3-4 ögun yiyor.
Ben tadimlik yerim genelde öyle uzerinden bi tadina bakarim.
Yensin afiyet bal seker olsunda her gun yemek yapiyorum bağada yazuk deel mi?
Vallahi yazık banada.
köfteli patatesli patlicanli yemek yapicam.
Kiyma cikardim.
Yanina pilav.
Oglanada az manti haslarim malum pilav yemiyor.
Dün pazara cikamamistim aksam igneden sonra azicik pazarin ucundan domates ve misir aldik esimle.
pazar toplaniyordu.
Aslinda eksiklerim var ama gunduz sicak aksam cikip alirim ancak.
Liste yapim bu hafta evdekileri pisirim Allah ne verdiyse.
Hafta sonu alisveris yaparim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?