Ne güzel birlikte yapmıssınız.Günaydın kızlar..
Evlilik düğün konuşulmuş. Eskiden bahsetmiştim aslında. Ben de eşimle çıkmaya başladığımız ilk günden cebimiz bir oldu.
Nişan kına düğün, ev eşyaları hepsini beraber aldık. Eşimin o zaman Bi arabası vardı onu sattı 11 tane 25 gr bilezik aldı 2 tane de emanet almıştık. Bizim bu taraflarda çok altın alınır bilirsiniz. O sebeblr eksik görünmek istemedik.
Buna rağmen çevreye göre altınım azdı.
Annem 22 çeyrekli bilezikler oluyor ondan taktı, babam çeyreğin yarısı pullu kolye taktı, kızkardeşim 25 gr kaburga bilezik taktı. 3 tane abim her biri ayrı ayrı bilezik taktı. Ailemden gelen altın da çok oldu.
Bi de eşimle benim çevremiz çok, ve düğünümüz inanılmaz kalabalık oldu ve takı da çok iyi geldi. Moralimiz düzelmiş ti takı merasiminden sonra :)
Salon parasını düğün sonunda gelen takılardan nakit paranın Bi kısmı ile ödedik.
Düğünden 5 ay öncesinde eşinle beyaz eşyaları almıştık, ben iş için yurtdışına gidince iş yerinin verdiği paralar cebime kalmıştı, dönüşte onlarla beyaz eşyalardan buzdolabı, bulaşık makinası ve çamasır makinası almıştım eşim de 1000 TL eklemişti.
Ev eşyalarını da uyguna seçtim taksitle ödedik. Halı ve perde işini de çok kaliteli almadım.
Evimdeki herşeyi biz aldık. Kv tarafı katkısı olmadı. Kadının durumu da belliydi isteyemezdik.
Kp ile küsler yıllardır, Kp altı dolu ama kuruş yardımı olmuyor kimseye.
Şükrü kimsenin minneti olmadan evlilik hayatımıza adım attık.
Geçer geçer ama bence eşinizin aklını başına alması lazım size destek olmasi lazim ya birde siz çalışma hayatına hakimsiniz bebek oldu şimdi zor zamanlar haliyle etkiliyor bebisiniz biraz büyüsün bı calismaya başlayın her şey yoluna girerAminn cnm cümlemize
Evet kakamaz ama insan yine de üzülüyor.
Esim kendi eliyle ondan sogumama sebep oldu,hep derlerdi lohusalıkda eslerde sogukluk olırmus,nasıl olurki,en mutlu günlerin derdim.
Heleki bebek isterken.
Ama öyle olmuyomus.
Simdi sabah olsn adam gitsin,dolanmasın ortalık da diye bakıyorm
Annem hala süt veriyosun,lıhusa sayılırsın hala gececek diyor.
İns gecer
İnsallah cnmGeçer geçer ama bence eşinizin aklını başına alması lazım size destek olmasi lazim ya birde siz çalışma hayatına hakimsiniz bebek oldu şimdi zor zamanlar haliyle etkiliyor bebisiniz biraz büyüsün bı calismaya başlayın her şey yoluna girer
Üzülmeyin bebeğinizde etkilenmesin
Kız ne hikmetse bazı şeylerin benziyor düğünden sonra kv çamaşır makinesi koltuk takımı halı perdelerin hepsini yeniledi çıksın o paralar diyorum ben hepnisanda set takıldı bana yarısını koci verdi,yarısını kpderin kartından gectiler kuyumcuda.
Nisanda herseyi esim yaptı,o setin yarı parasını taksit takst aldı babası!
Kızlarına bu arada otelde nisan yapmıs!
Evlendik 1 bilezik taktılar.
Teyzesi bizs bisey takmadı,teyzesin yani insan bi ceyrek takar.
2 sene once teyzesinin toruna sünnet yaptılar,dedim kvdeye ben bisey takmıcam haberiniz olsun.
Bana bi ceyrek bile takmadı düğünde dedim
Ne dese begenirsin,aa bızım taktıgımız bileziğin 800 tlsini teyze verdi demedik mi biz size
Esim sok yoo anne demedin dedi.
Danaya girer gibi bileziğe girmisler
1250 tl flandı ozman bilezik 400 tl vermis bunlar iste.
Bizim düğünden sonra evin beyaz esyalarını degistirdi biz borc öderken.
Onları da eline konu komsu zarf vermis,onla yaptı.Bide söyledi su zarf verdi,bu para verdi haberiniz olsn diye.
Ama zarfları asla görmedik
Hic de helal etmiyorm hakkım varsa cıksın valla.
Bizim buzdolabı 2 kapılı ben hep 2 kapılı istedim.Kız ne hikmetse bazı şeylerin benziyor düğünden sonra kv çamaşır makinesi koltuk takımı halı perdelerin hepsini yeniledi çıksın o paralar diyorum ben hep
Gitme canım ortalıkta salgın var.Kurufasulye pilav yapicam
yayla corbasi bi de.
Halam gelmis, annem yok.
Bana mi gelir beni mi cagirirlar bilmem.
Annem aradi soyledi teyzen gelirse ben gelicem dedi.
Ben gitsem napcam sizde kendime hayrim yok halam geliyosa gelsin bana dedim.
Cumartesi sevdigim bir ablamin kurani var.
Hem telf. soyledi hem sabah yine msj atti.
Gitmek istemiyorum kalabaliga girmek istemiyorum.
Hem hastalik salgin sebebiyle hemde göz degdigine inaniyorum.
Surekli nekadarlik? kiz mi erkek mi? hangi hastaneye gidiyosun bla bla sorularini cevaplamak istemiyorum
Napcam hic bilmiyorum.
Annemde gitme bir yere hastaneler dolu hep hasta herkes dedi durdu.
Pufs.
Adaçayı içiyorum ben rahatlatıyor. Zencefil çayı da iyi geliyor.Günaydın kız lar bu boğaz ağrısı nasıl geçecek 6 gün oldu ilacta kullanıyorum hepimiz pert öksürük boğaz ağrısı kız dün yine ateşlendi doktor antibiyotik verdi
Gecmis olsun.
Dun bende yutkunurken baktim bogazim agriyor malum ilacda kullanamiyorum hemen bol limonlu corba, limonlu cay, kivi,mandalina,portakal yedim. Aksam uzeride turpa limon sıktım yedim c vitamini cok turpda. bugun bogazim iyi cok sukur.
limonlu bal yicem bugunde.
Simdikiler cok cesur.
Ne cesaret bilmiyorum.
Benim etrafimda da var mesela kocam ölse evlenirim diyorlar.
Yahu yasiniz kac olmus nasil cesaret edebilceksiniz diyorum.
Cocugunuz var.
Baska birine alismak, cocuklar falan.
Kardesimin patronu evlendi 2. adam 45 yaslarinda kadinda 38yasindaymis.
Kadin baska sehirden ist. geldi evlenip yani.
O sehirde butigi varmis 18yasinda da kizi varmis.
Adaminda 2 oglu var biri unili biri oglumla yasit.
Yahu kizin var adamin 2 oglu var.
+isin var ne koca pesindeler ben anlamiyorum.
Iste insan yalniz kalamiyor vs diyorlar ee o da ölse napcan? yinemi evlencen yalniz kalamiyorum diye.
7 kocali hurmuz gibi.
Zaten yas aldikca hastaliklarla ugrasiyosun bi de elin kahrini cekicem.
Bana absurd geliyor
Dün aksam isyan bayraklarini cektim.
Ben artik yemek yapmak istemiyorum diye soylendim.
Esim rahat ya yapma diyor.
ee ne yencek yemek diyosunuz ama dedim.
Gercekden ev temizlim, asim,toplim ama yemek yapmak istemiyorum
Oglanda evde malum bunaliyorum yemek yaparken.
Bir an once yapimde cikim su mutfakdan diye yalap salap yapiyorum resmen.
Icimden yapmak gelmiyor.
Gecer umarim
Gecmezse daha cok soylencem gibi.
Bu mesajı yazarken aklıma bu saydığın bir kaç dizi gelmiştiCanım ben eski dizileri baştan izliyorum YouTube dançok güzel aile dizileri vardı şimdikiler güzel değil cidden.
Annem bana diyor sen 20 yıl geriden geliyorsun.Bizimkileri bitirdim Kızlar yurdunu , Baba evini şimdi de süper babayı izliyorum ama bizimkileri de alıştırdım onlarda bakıyor
Kendimi cok halsiz hissediyordumkızzz nasıl söylendin şaşkınımenerjine hayrandım. Tatlın böreğin eksik olmuyordu
Aiy bak bir yanini daha ögrendik.ben de ikinci evliliği yapmazdım şahsen benim düşüncem bu. Ama annem ikinci evliliğini yaptı 38 yaşındaydı. Tabi babamla ayrılması çok kötü şekilde başka kadın konusundan dolayı boşandılar. Sonra da baba bizlerle yeterince baba gibi ilgilenmedi. Ve anneme çok teklifler geldi. Hatta çocukları yuvaya bırak sen hayatına bak diyen de oldu çünkü ayrıldıklarında 31 yaşlarındaydı. Çok şükürki hem annelik hem babalık yaptı teklifleri geri çevirdi falan. Sonra birgün ablamı sınava götürecekti işten izin almıştı.o gün de baba geldi ben götüreyim dedi ablam da babaya çok düşkündü kalktı gitti onunla. Sonra işte üniversite okudu annem gel burada sana iş bulalım dedikçe ben kendi ayaklarımın üzeinde duracağım dedi.cerrahpaşa hastanesinde göreve başladı. Gitmedi annemin yanına. Sonra sanırım annem ondan dolayı ilerisini düşündü herkes kendi hayatına bakacak dedi.ısrarla birisi anneme birini öneriyordu. Sonra annem benimle konuştu ben de dedim senin de hakkın yıllardır çektin. Gençliğin gitti. Sonra kardeşlerimde babamı (üvey babamı yani) tanışınca çok sevdiler. Sonra annemler evlendi. Şimdi ise bir de ortak kardeşimiz var. Baba diyoruz hepimiz. Bir sıkıntı olmadı aile olduk çok şükür. Her bayramda da anneme gideriz.Ama tabiki her insana güven olmaz Allah razı olsun babalık yaptı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?