Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kurufasulye pilav yapicam
yayla corbasi bi de.
Halam gelmis, annem yok.
Bana mi gelir beni mi cagirirlar bilmem.
Annem aradi soyledi teyzen gelirse ben gelicem dedi.
Ben gitsem napcam sizde kendime hayrim yok halam geliyosa gelsin bana dedim.

Cumartesi sevdigim bir ablamin kurani var.
Hem telf. soyledi hem sabah yine msj atti.
Gitmek istemiyorum kalabaliga girmek istemiyorum.
Hem hastalik salgin sebebiyle hemde göz degdigine inaniyorum.
Surekli nekadarlik? kiz mi erkek mi? hangi hastaneye gidiyosun bla bla sorularini cevaplamak istemiyorum
Napcam hic bilmiyorum.

Annemde gitme bir yere hastaneler dolu hep hasta herkes dedi durdu.
Pufs.

Ne güzel birlikte yapmıssınız.
Bizde birlikte yaptık.
Ama insan onun görülmemesine kızıyor.
Benim esim ailesine karsı cıkamadı hadi bosver dedim,gectim.
Ailemin eli hep üzerimdeydi.
Bunları bilmesine ragmen dogumda yaptıklarını hazmedemiyorm ben.
Para illaki bulunur,kazanılır ama insan ben kim ıgrasıyorum diyor o en fenası

Aksma bezelyem var
Dünden biraz da kavurma makarnam.
Dün koci balık almıs,fırında yaptık.
Yemeklerim kaldı.
Allahım kıza sabah süt verdim,az evvel zehirlencem sandım
Öyle bi balık kokmus cocuk
Dün paZardan tereyag,peynir,havuc,yesillik ,balık almıs benimki.
2 gündür 0 harcamam var
Dolap 45 tl geldi bugun.
Bez bitti,biz cıkmayalım sen al dedim kociye.
Aksm kvdeme cıkcak,mama sandalyesi onlarda.
Onu getircek
Ayy büyüyo bu sıpa
Göz yaslarım pıtt pıt

Dün patates haslamıstım,patates salatası yapcm öglene.
Bide kekim vardı yenmedi,fırınlattım simdi dilimleyip,selanik gevreği gibi oluyor cok seviyorm oyle.
Kahveyle yerim gidip gelip

Kek pogaca bende yapsam ama hak getire.
Adama sabah son dereotlu pogaca ve hashasli borekleri isitip verdim buzlukdan.
Cayla yedi valla 1 tabak varlardi.

Neyse havuc falan alimde havuclu tarcinli yaparim acmada yaparim ozaman.

Annem gelseydi onunla market yapardik.
Tek sarmiyo bi de tasiyamiyorum.

Geçer geçer ama bence eşinizin aklını başına alması lazım size destek olmasi lazim ya birde siz çalışma hayatına hakimsiniz bebek oldu şimdi zor zamanlar haliyle etkiliyor bebisiniz biraz büyüsün bı calismaya başlayın her şey yoluna girer
Üzülmeyin bebeğinizde etkilenmesin

İnsallah cnm
Amin saolasın

Kız ne hikmetse bazı şeylerin benziyor düğünden sonra kv çamaşır makinesi koltuk takımı halı perdelerin hepsini yeniledi çıksın o paralar diyorum ben hep

Derin dondurucuda fasulye vişne erik patlıcan kabak kalmış biraz kıyma tavuk almak lazım bitmiş kredi kartına yine çok yuklendik su borclar bitseydi doğalgaz faturası alt üst etti bizi bide borclar bir düze çıkamadık bunaldim vallahi pazara filan gitmiyorjm buzluktan evden

Kız ne hikmetse bazı şeylerin benziyor düğünden sonra kv çamaşır makinesi koltuk takımı halı perdelerin hepsini yeniledi çıksın o paralar diyorum ben hep
Bizim buzdolabı 2 kapılı ben hep 2 kapılı istedim.
Aldı koci düğündem once ,kvde üsenmemsi gitmis magazaya buzdolabına bakmıs ,buna tencere nasıl gircek dedi bide.
İci dar flan dedi
Annem ceyizde yapıstırdı lafı
Biz tencereyle sokmayız yemeği buzdolabına x hanımcım,saklama kabuna,borcama koyarız dedi
Kız dedim helal olsun iiyi dedin.
Evlendikten sonra gitti dolabını değistirdi.
Geldi gitti siiznkinin ici genis baban almadı bana sunlardan dedi
Bu da böyle anımdı iste

Esimlerin maas zamlari yazilmis.
Esim kendi maasini belirliyor zammini.
Yazmis istedigi rakami 750tl yazmis zam Extra prim usulu calistigi icin her yil 500-750 civari zam belirliyor kendine.
Soforlerinin maasinida kendi belirliyor.

Benim ek kartiminda kimiti 2000tl idi.
onuda 3.500e cikarmis yani banada zam yapmis 1.500tl
Dedim gerek yoktu
Zaten 1000tl falan ancak harciyorum.
Harcadigimda yani market alisverisi, hastane masrafi falan.
Dedi testlerin o bu cikiyor Alya'ya alisveris yapiyosun takıl kafana göre dedi.
Eyvallah çiçeeemm dedim.
Sagolsun hesap sormaz limiti sifirlasamda.
Ama ben takip ediyorum limiti netten.

Bugun pide yemis öglen disardan yiyo herkes ister cikiyo ister ofise siparis.
Ben yerken oglumu dusunuyorum o seviyo biliyosun sen gomuyosun her gun pideler tantuniler diyorum.
Para elinizde yiyin diyor.

Her gun disardan yersek yandik dedim.

Yemek faslida bitti.
Simdi kahve yaparim caya useniyorum kahve cerez kuruyemis kurumeyve falan bisiler koyuyorum.

Annem gelmis halamda gelmis.
Yarin anneme inerim.
Markete gitmem lazim.
Ya esimi beklerim ya da annemle cikar aliriz pazar arabasiyla.

Annem hic rahat edememis hastanede.
Anneannenle kimse durmaz diyor.
Yataginda yatmiyormus refakatci koltugu(yatak olandan) orda oturup uyuyormus. Refakatciyida yataga yatirmiyorlarmis ne uyutuyor ne lafdan anliyor inat ediyo burda oturcam diye hic dusunmuyo bizi diyo.
Kadin cok aksi ya

Yemek getiriyorlar ekmeginin yarisini yemiyomus gece yiyormus.
Surekli diyorlarmis ki aksam hic bisi yemiceksin sekerin yukseliyor.
Annemde yeme demis yerim ben igne vursunlar dusursunler banane diyormus.
Sekeri yukselincede ameliyata almiyorlar.

Bana bakmak zorundasiniz diyormus bi de.
Annemde gitmicem daha naparlarsa yapsinlar dedi.

Niye boyleler ben anlamiyorum.
Yat yerinde kadin uzansin dinlensin nasil bir bencillik gitme dedim.

Gitme canım ortalıkta salgın var.
Kendine dikkat et son bir kaç ayı da hayırlısı ile atlat sonra istediğin yere git

Günaydın kız lar bu boğaz ağrısı nasıl geçecek 6 gün oldu ilacta kullanıyorum hepimiz pert öksürük boğaz ağrısı kız dün yine ateşlendi doktor antibiyotik verdi
Adaçayı içiyorum ben rahatlatıyor. Zencefil çayı da iyi geliyor.

ben de ikinci evliliği yapmazdım şahsen benim düşüncem bu. Ama annem ikinci evliliğini yaptı 38 yaşındaydı. Tabi babamla ayrılması çok kötü şekilde başka kadın konusundan dolayı boşandılar. Sonra da baba bizlerle yeterince baba gibi ilgilenmedi. Ve anneme çok teklifler geldi. Hatta çocukları yuvaya bırak sen hayatına bak diyen de oldu çünkü ayrıldıklarında 31 yaşlarındaydı. Çok şükürki hem annelik hem babalık yaptı teklifleri geri çevirdi falan. Sonra birgün ablamı sınava götürecekti işten izin almıştı.o gün de baba geldi ben götüreyim dedi ablam da babaya çok düşkündü kalktı gitti onunla. Sonra işte üniversite okudu annem gel burada sana iş bulalım dedikçe ben kendi ayaklarımın üzeinde duracağım dedi.cerrahpaşa hastanesinde göreve başladı. Gitmedi annemin yanına. Sonra sanırım annem ondan dolayı ilerisini düşündü herkes kendi hayatına bakacak dedi.ısrarla birisi anneme birini öneriyordu. Sonra annem benimle konuştu ben de dedim senin de hakkın yıllardır çektin. Gençliğin gitti. Sonra kardeşlerimde babamı (üvey babamı yani) tanışınca çok sevdiler. Sonra annemler evlendi. Şimdi ise bir de ortak kardeşimiz var. Baba diyoruz hepimiz. Bir sıkıntı olmadı aile olduk çok şükür. Her bayramda da anneme gideriz.Ama tabiki her insana güven olmaz Allah razı olsun babalık yaptı.

kızzz nasıl söylendin şaşkınım enerjine hayrandım. Tatlın böreğin eksik olmuyordu

Bu mesajı yazarken aklıma bu saydığın bir kaç dizi gelmişti bir de çemberinde gül oya dizisini iki defa izledim yine izlesem yine aynı tadı alırım. İz bırakan dizilerden birisi

Bugün bizden de kızı müzikale götürdük eğlendi hoşuna gitti. Kardeşimde girdi 80 tl verdim. Sonra yemek yedik 50 de ona gitti. Bir de kahve içtik yanında pasta 30 da ona verdik dışarı çıktık gitti paracıklar ama olsun kızım için gittik eğlenmesi beni mutlu etti.

kızzz nasıl söylendin şaşkınım enerjine hayrandım. Tatlın böreğin eksik olmuyordu
Kendimi cok halsiz hissediyordum
Kiyamiyorum o ayri.
Dün yine 4 cesit yaptim.
Yeni gelin misali ben hem aglarim hem giderim.
Bu bebe beni sömuruyor bence kendimi yorgun hissediyorum

Aiy bak bir yanini daha ögrendik.
Benim annemin basina gelse ben karismam.
Onun hayati ama bana kalsa kimsenin kahrini cekmesin.
Otursun 3 gunluk ömur baksin keyfine.

Evlendigin adaminda colugu cocugu oluyo niye o yastan sonra elalemle ugrassin ki?
Ben yapamam sahsen.
Bana ters.
Ben o yastan sonra birine alisma onun cocuklariyla ugrasma falan yok yok aman.

Ama annen adina sevindim yani mutlu olmasina.
Neler goruyoruz duyuyoruz.
Benim etrafimda 2.evliligini yapipda ohh iyiki evlenmisim 2.mutluyum diyeni duymadim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…