- 27 Şubat 2013
- 14.946
- 42.682
- 798
Salı günü çocukları aldım salıdan beri bizdeler
Çarşamba gezmeye götürdüm LCW’den kıyafet aldım çocuklara 360₺ tuttu.Karttan çektirdim.Oyuncaklara bindirdim , yemek yedik marketten de sevdikleri abur çubuklardan aldım 600₺ harcamışım helali hoş olsun.
Dün de halaları bize geldi oturduk hep beraber
Şimdi annem ve kardeşim çocukları halalarına teslim etmeye gittiler.Yarın sabah babaları arayacak çocuklar konuşacaklar ordan da kuruma teslim edilecekler.
Anne tarafına gidecekler 1 hafta.
Çok tatlılar maşallah küçük 7 yaşında 1.ci sınıfa gidiyor şurda kaç ay oldu okul başlayalı maşallah ne güzel okuyup ,yazıyor
Allahım bundan sonra kaderlerini güzel yazar inş.
Annem çocukları yıkamış sırtında yara vardı diyor.Sormuş dayak mı atıyorlar diye yok basketbol oynarken sırtıma top geldi demiş.
Çocuklar yemek yiyorlar kuş kadar zaten tabaklarını kaldırmaya çalışıyorlar bırakın biz kaldırırız diyorum.Orda öyle alıştırmışlar tabakları kaldırıp bulaşık makinesine diziyorlarmış orda.
Odalarını da kendileri viledala yapıyorlarmış
Ordaki kadınlar ne iş yapıyorlarsa ,Allah merhamet versin.
Bazen diyorum ki ben alsam , ben alsam çalışıyorum annem de hasta nasıl bakacağız
belki ileride evlenirim felan eski eşime alalım demiştim istememişti.
Teyzemin torunları canım yeğenlerim sayılırCanim yegenlerin mi?
Sanki ben yegenlerin diye algilamadim
kurum falan diyince anlayamadim kimler
Canim ya ne guzel gönlünden geçenler. Evet çalışırken zor ya. Bir de tek başına o yükü taşıyabilecekmisin tabi o da zor. Eski eşin iyiki almamış adam senin gibi birinin değerini bilmediki çocuğamı değer verecek. Çocuklara da çok üzüldüm. Orada yaptıkları şeylere de üzüldüm. Biz saçının teline zarar grlmesin diye büyütmeye çalışırken onlar öyle. Belki ilerde yaparız biz koruyucu ailelik. Eşimin de içinden geçiyor. Tabi bakalım gücüm yeterse yaş ilerleyince.
Yuhhhnisanda set takıldı bana yarısını koci verdi,yarısını kpderin kartından gectiler kuyumcuda.
Nisanda herseyi esim yaptı,o setin yarı parasını taksit takst aldı babası!
Kızlarına bu arada otelde nisan yapmıs!
Evlendik 1 bilezik taktılar.
Teyzesi bizs bisey takmadı,teyzesin yani insan bi ceyrek takar.
2 sene once teyzesinin toruna sünnet yaptılar,dedim kvdeye ben bisey takmıcam haberiniz olsun.
Bana bi ceyrek bile takmadı düğünde dedim
Ne dese begenirsin,aa bızım taktıgımız bileziğin 800 tlsini teyze verdi demedik mi biz size
Esim sok yoo anne demedin dedi.
Danaya girer gibi bileziğe girmisler
1250 tl flandı ozman bilezik 400 tl vermis bunlar iste.
Bizim düğünden sonra evin beyaz esyalarını degistirdi biz borc öderken.
Onları da eline konu komsu zarf vermis,onla yaptı.Bide söyledi su zarf verdi,bu para verdi haberiniz olsn diye.
Ama zarfları asla görmedik
Hic de helal etmiyorm hakkım varsa cıksın valla.
Ben ailemden garantideyim aslındaYuhhhşaka gibi cidden senin eşinin ailesi baya baya cimriymiş canım ya.insan evladına ortak bilezikmi takar şaka gibi.Çok enteresanlar gerçekten sen anlattıkça yeni yeni şeylerini öğreniyoruz.Imkanı olmaz hiç takmasın,bişeyde yapmasın ama o ne öyle dalga geçer gibi .Birde takıları toplayıp alıp şu şunu yaptı haberiniz olsun,yani olurda düğün filan yaparlarsa karşılığını yapın demiş Kusura bakma canım ama annenin sözlerini dinle sen dikkatli ol,kendini garantiye al.Bu aile çok değişik belli
Allah korusun boşanma olarak düşünme hemen :) çocuk var ortada.Eşini biraz daha yola getirme diyelim.Aileden bişey beklenmezde umarım eşin biraz daha toparlar.Sonuçta o ailede yaşamış yıllarxa ister istemez etkileri olur.Ben ailemden garantideyim aslında
Zaten biseyim yok.
Araba benim üstüme öyle bisey olsa bırakır cıkarım biliyor musun.
Bakmam yani
Cocugun mamasını ben düsünüyorm,bosanırken ne alırım diye dusunme durumum olmam sanırım ya♀
Canım boşver sen kimse için aile huzurunu bozma.Sıfır beklenti yüzde yüz mutluluk :) Ailesi gelmiyormu bırak gelmesin,sormasın,onlar ne kadar gelirse sende o kadar gidersin.Bence senin ailen benim ailem tartışmasına hiç girme.Zaten küçük bebeğiniz var, ikinizde yeni bir döneme girdiniz,bebekli hayata alışmaya çalışıyorsunuz.Sana bir zararları dokunmasında gerisi önemli değil.Hatta iyi bile belki fazla samimi olmamak,karşı tarafında beklentisi az olur hem :) Sen eşin ve kızınla geçirdiğin anlara odaklan.Sadece kendi çekirdek aileni düşün,kaynana anne baba bunlar artık 2. Planda.Bu konular üzerine eşine bir şey söyledikçe kendinden uzaklaştırırsın, daha çok onlara yapışır.Unutma onu ailesi artık sizsiniz ve kenetlenmelisiniz birbirinize.Yani birde şöyle düşün ne yapsın adamcağız,atsa atılmaz satsa satılmaz,zaten oda düşünüp üzülüyordur ailesinin tavrına,bende sen onun yanında ol olki değerini daha iyi anlasınGünaydun kızlar
Uyku tutmadı
Elazıg da deprem olmus,görüntüler fena
Allahım karda kısta insanlar sokaklarda
Rabbim acısın colugun cocugun haline
Babamlara gittik 55 tl pastaya verdim.
Kocam bugun ilk defa ailemle görüsmek istemezsen anlarım.
Onlara da zeynep sizle görüsmek istemiyor derim biter gider dedi
Ben cocugu alır götürürüm görürler dedi
Ailesini basına kakmamam icin söylüyor biliyorm
Bende sen sahip cıksaydın ,bizi savunsaydın daha kolay olurdu bence dedim
Anlamıyosa ne diye bilirimki dedi
İclal aydının kitabını okuyorm,3 kız kardes.
Acıklı da bi kitap,benim derdim bana yetiyor diye diye okuyırm resmen
Teyzen yada çocukların hala,amca filan gibi birinci derece bir yakını alamazmı?Açıkcası çocuk sorumluluğu almak çok zor bişey.Tabiki insan üzülür ,yanında olmak ister ama kendi yeğenlerim dışında hiçbir çocuğun sorumluluğunu alamazdım galiba.Şimdi yurttan almayan,sahip çıkmayan akrabalar, sendeyken çocuklar bi ah dese cengaver olurlar emin ol.Tabi senin düşüncen güzel o ayrı,ama bu tarz şeyleri uzun vadeli düşünmek lazım.Sonuçta çocukları aldımı bütün herşeyiyle ilgilenmek lazım.Bir kaç günlük bir meselede değil.Gerçekten ağır bir sorumlulukSalı günü çocukları aldım salıdan beri bizdeler
Çarşamba gezmeye götürdüm LCW’den kıyafet aldım çocuklara 360₺ tuttu.Karttan çektirdim.Oyuncaklara bindirdim , yemek yedik marketten de sevdikleri abur çubuklardan aldım 600₺ harcamışım helali hoş olsun.
Dün de halaları bize geldi oturduk hep beraber
Şimdi annem ve kardeşim çocukları halalarına teslim etmeye gittiler.Yarın sabah babaları arayacak çocuklar konuşacaklar ordan da kuruma teslim edilecekler.
Anne tarafına gidecekler 1 hafta.
Çok tatlılar maşallah küçük 7 yaşında 1.ci sınıfa gidiyor şurda kaç ay oldu okul başlayalı maşallah ne güzel okuyup ,yazıyor
Allahım bundan sonra kaderlerini güzel yazar inş.
Annem çocukları yıkamış sırtında yara vardı diyor.Sormuş dayak mı atıyorlar diye yok basketbol oynarken sırtıma top geldi demiş.
Çocuklar yemek yiyorlar kuş kadar zaten tabaklarını kaldırmaya çalışıyorlar bırakın biz kaldırırız diyorum.Orda öyle alıştırmışlar tabakları kaldırıp bulaşık makinesine diziyorlarmış orda.
Odalarını da kendileri viledala yapıyorlarmış
Ordaki kadınlar ne iş yapıyorlarsa ,Allah merhamet versin.
Bazen diyorum ki ben alsam , ben alsam çalışıyorum annem de hasta nasıl bakacağız
belki ileride evlenirim felan eski eşime alalım demiştim istememişti.
Annem kız büyümeden cok ciddi bisey olmazsa gelme diyorAllah korusun boşanma olarak düşünme hemen :) çocuk var ortada.Eşini biraz daha yola getirme diyelim.Aileden bişey beklenmezde umarım eşin biraz daha toparlar.Sonuçta o ailede yaşamış yıllarxa ister istemez etkileri olur.
Gelmemelerine arayıp sormamalarına alıstmCanım boşver sen kimse için aile huzurunu bozma.Sıfır beklenti yüzde yüz mutluluk :) Ailesi gelmiyormu bırak gelmesin,sormasın,onlar ne kadar gelirse sende o kadar gidersin.Bence senin ailen benim ailem tartışmasına hiç girme.Zaten küçük bebeğiniz var, ikinizde yeni bir döneme girdiniz,bebekli hayata alışmaya çalışıyorsunuz.Sana bir zararları dokunmasında gerisi önemli değil.Hatta iyi bile belki fazla samimi olmamak,karşı tarafında beklentisi az olur hem :) Sen eşin ve kızınla geçirdiğin anlara odaklan.Sadece kendi çekirdek aileni düşün,kaynana anne baba bunlar artık 2. Planda.Bu konular üzerine eşine bir şey söyledikçe kendinden uzaklaştırırsın, daha çok onlara yapışır.Unutma onu ailesi artık sizsiniz ve kenetlenmelisiniz birbirinize.Yani birde şöyle düşün ne yapsın adamcağız,atsa atılmaz satsa satılmaz,zaten oda düşünüp üzülüyordur ailesinin tavrına,bende sen onun yanında ol olki değerini daha iyi anlasın
Zor insanlar gerçekten. Görümcenin görümcesi de kim oluyormuş isteyecekse onlar da yapmalı. Benim eşim de ilk yıllarda senin eşin gibiydi. Teyze de hep kendi tarafına gelince gidin yapın edin diyordu. Mesela eşim kardeşinin eşinin ailesini falan ön planda tutardı. Ben bu ve benzsr konulara çok kırılmış üzülmüştüm. Ve zamanla yaşadı ve gördü şimdi kardeşine bile doğru düzgün gitmiyor eltimi ise hiç sevmiyor.Gelmemelerine arayıp sormamalarına alıstm
ama en ufak biseyde bizi aramaları deli ediyor beni.
Görümcemin görümcesi gelmis Adanadan,hosgeldine gitseymisim
Görümcem 5 aydır yigenini görmedi onu napcaz dedim?
Kendilerine gelince cok örf adet biliyorlar
Valla cingeneden beter bunlar öyle diyim
Benim dgunum 23 mayıs.Uykum kaçtı
Tesbih cekicem biraz.
Aksam kardesim geldi ekler almis kahven varmi dedi.
Kahve yaptim cayda demlemistim.
O yendi.
22.30 gibi o gitti.
Esimin soforlerden duyduk deprem olmus diye 2si Elazigliymis aileside ordaymis.
Allah yardimcilari olsun.
Kimseye yasatmasin bu afetleri.
Yarinimizin garantisi yokken seneler sonrasinin hayalini kuruyoruz
Hayat iste napican.
Esime yol yapiyorum bende.
Kızın dogma tarihi Nisan sonu Mayis basi diye tahmin ediyorum sezeryana gore.
Sanirim mayis 23 ramazan bayrami.
Ben bayramda hic bi yere gidemem lohusa olucam dedim.
Ablasina gitmek istemiyorum cunku zaten gormeye gelmezse falan ozamanda soylenirim zorlayamaz.
Bir de annesi ramazanda burda olur diye tahmin ediyorum illa cocugu gormek isticek bakalim napicaz.
Bende lohusa kafasi bi cingar cikar diye dusunuyorum.
Izleyip goruciz.
El kadar bebeyi kimse gorsun diye yollayamam.
Evimede istemiyorum.
Anneme dun yine dedim anne gelip kalacaksin bende 1-2 hafta sonra gunduz gelir gidersin dedim.
Cunku annemi iyi taniyorum rahat edemiyor kalmak istemez.
Cekiniyor esimden ki esim hic oyle biri diil.
Hani annem rahat etsin ister ama annemin huyu mizaci boyle.
Esim evdeyken gelmez bile.
Oglum dogdugunda da kaynanam vardi bir de babannem kalmisti benimle rahmetli.
Hep babannem ilgilenmisti benimle Allah rahmet eylesin.
Annemde kalirim ben diyor bakicaz dedim goriciz.
Ben orda kalamam burda bir duzen oturtmak istiyorum kendime.
Neticede esim oglum gelmezler anneme.
Aiy herseyi dusunuyorum bi olağan yasamayi ogrenemedim gitti.
Aksam sadece 2 tane ekler yedim 1 bardak cayla.
Gunduzde 3 parca pide yedim.
Bisi yemezsem midem daha iyi yersem acayip yaniyor.
Bakalim napicaz böyle.
Dün sacma sapan beslendim bi ayran ve meyve kâr oldu.
Ama brokoli prasa falan aldim.
Bugun pisircem.
Sabahdan pisiririm öyle inerim anneme.
Halam bugunde kalacak o sebeple orda vakit gecirmek istiyorum.
Alyoşa ve bana patik örmüsAllah razi olsun.
Benim esim kalmaz.Benim dgunum 23 mayıs.
Gecen sene hamileydim,o gece kavga ettik kocamla.
Aglayarak dgunu kutlamıstm.
Seneye kızımla kutlucam,alcam gitcem biyerlere dedim.
Dün baktım bayram
Fiyatlar ucar ama alabilrsrm yalova faaln alcam biyer.En kötü termale gideriz dedim aksm
İster gelir ister gelmez.
Valla kendi evin mi,anne evi mi daha iyi bilemdim lohusalıkta.
Biz kaldık anamda adamın camdan bakması bile sıkıntı oldu
Teyzem vefat edeli 8 yıl oldu.Teyzem olsa onlara çok güzel bakardı kimseye bırakmazdı.Zaten bu yaşanılanlar da olmazdı o zaman.Teyzen yada çocukların hala,amca filan gibi birinci derece bir yakını alamazmı?Açıkcası çocuk sorumluluğu almak çok zor bişey.Tabiki insan üzülür ,yanında olmak ister ama kendi yeğenlerim dışında hiçbir çocuğun sorumluluğunu alamazdım galiba.Şimdi yurttan almayan,sahip çıkmayan akrabalar, sendeyken çocuklar bi ah dese cengaver olurlar emin ol.Tabi senin düşüncen güzel o ayrı,ama bu tarz şeyleri uzun vadeli düşünmek lazım.Sonuçta çocukları aldımı bütün herşeyiyle ilgilenmek lazım.Bir kaç günlük bir meselede değil.Gerçekten ağır bir sorumluluk
Hergün deprem oluyor son zamanlarda oldukça yoğun. Elazığ depremi daha ağırdı. İnşallah çok can kaybı yoktur.
Ne kötü değilmi sana birşey olsa kimse çocuğuna sahip çıkmıyor. En yakını bile sahiplenmemiş. O çocukları düşününce içim sızladı.Allah kimseyi annesiz babasız bırakmasın.
Akşam 17:00 den 18:00 e kadar uyuyunca uykum gelmedi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?