Küçük Düşün Büyük Olsun!

Sadece o rahatlatiyor suan beni canim.
Öyle bir siski anlatamam.
Dün 68 kilo ciktim ama biliyorum sislik var rahatsizim.
Sonra madensuyu ictim miden rahatladi gaz bakimindan sabah yine 66 ciktim.
nasil fark ediyor o sis ya.
Ben ekimde doğum yaptım o sene ramazan ayında 6 aylık falandim. Allahım yedikce midem kavruldu sanki düşün soğuk soğuk 1 lt süt icerdim. Yangını geçsin diye .Tabii kızım nerdeyse perukluydu:)

Ben ekimde doğum yaptım o sene ramazan ayında 6 aylık falandim. Allahım yedikce midem kavruldu sanki düşün soğuk soğuk 1 lt süt icerdim. Yangını geçsin diye .Tabii kızım nerdeyse perukluydu:)
aiy acaba benimkide saclimi olcak
oglum sacli degildi.
Ama oglumda hic boyle cekmedim daha rahattim.
Cok sukur kizimda da rahatim ama aksam o gaz sisligi mide yanmasi beni mafediyor.

Esime ceksin diyorum hem gozleri mavi hemde onun saclari daha sık gurdur.
Oglum bana cekmis saclari daha seyrek ve düz yagli.

Neye niyet kime kısmet.
Halam gitmemis babamin dayisinin torunu var biz ayni binada baya oturduk yani cocuklugu bizde gecti o da annemlere gelmis kardesimle gorusurler hep onlar geldi.
pesine annem aradi halanla geliyoruz diye.
Sütumude almislar
Bende acma,kek, dereotlu pogacayi yaapmistim mayasini bekliyoordum.
Hemen cay attim ocaga pespese pisirdim.
Hep birlikde yedik.
Buzluga kismet degilmis.
Guzelde kabardilar masallah.
Halamla annem gitti dayi torunu kardesim esim mac izliyolla.

Bende pilav ve patatesli et yemegi yapiyorum.
Belki yenir yenmesse yarina yemek olur.

Selam kızlar
Brezilya fönünü diğer adı ile keratin uygulamayı yaptırdım. İki gün daha uğrayacağım kuaförüme.
400 tl ye yapıyor normalde sağolsun bana 200 tl ye yaptı:) sana özel fiyat dedi, normalde fiyatlar ne bilmiyorum ama öncesinde konuştuğumuzda 400 tl ye yaparım demişti
Çok sevindim:) bu arada kuaföre gitmeden kızkardeşim aradı hal hatır için. Keratin yaptırmaya gidecem dedim, kaça yağıyor diye sordu 400 diyince 200,ü benden olsun diyip hesabıma attı. Ne etsem de engel olamadım. Bu durumda 200 tl ekstradan cebime kaldı, hatta 400 tl :))

Yemek yemediler yarina yemek sıkintım yok cok mesudum.
Kahve yaptim cerez meyve falan.
Onlarda gitti simdi.
Yogurdumu mayaladim.
Birazda icmeye ayirdim.
Kardesimler carrefoura gitmisler oradan geldiler kinderin oreonun cikokatalarindan almis degisik degisik.
Kahve yanina yenir artik sagolsun.

Halamla anneme kiza aldiklarimi gosterdim
Halamda alma kizim daha yeter bunlar zaten kac defa giyecek dedi.
Kucuk daha almam zaten ancak bir dahaki kıs icin indirimden alicam bisiler.
O da patik yapacak kizima.

Mutfagi topladim.

Teyze aradi baya onunla konustuk.
Bu eltimin kizi kaynanasinda okutcak kurani ya pilavi eti de teyzeye kitlemis.
Yahu bebek senin sen al da hayri sana gitsin
Ne sen pirinci eti tatliyi kadina aldir onun evinde okut.
Bukadarda bencillik pes!

Teyze demis ki lelliyi cagir bi gun kahvaltiya demis.
Hic de cagirmadi ben de aramadim.
Baskasinin demesiyle mi cagircak.
Ben cagirmazsa zaten gitmem yani kimse cagirmazsa gitmem dedim teyzeye.
O misafir agirlamakdan haz etmiyor dedim..

İyi demişsin cnm.O anca hep ben geleyim istiyor.
Benim de dayımın eşi yengem ve kızı öyle.
Kendileri hep gelirler sen onlara hiç gidemezsin.
Geçenlerde kuzenin kaynanasının 40 yemeğinde annem demişki burdan size gidelim çay içelim babam ve teyze kızımda varmış.Yengem direk geçmiş gitmiş hiçbirşey dememiş.O sürekli gelir bize.Annem yıllardır evine gitmemiştir babam da en son onlara 10 yıl önce gitmişti.Ben de gitmeyeli 7 yıl oluyor
Geçen çocuklar bizdeyken aradı açmadım ben de kesin gelecekti
Dün dışarıdaydım akşam aradı yengem açmayacaktım neyse açayım dedim
Ben dışarıdayım yenge dedim annemi sordu annem gündüzden kardeşimle dişçiye gidip ordan alışverişe gitmişlerdi.Onlarda dışarıda dedim halbuki o saatte evdelerdir.
Yakınlardaydık da size uğrayacaktık dedi tamam dedi kapattık.
Sen evine alma ama sürekli gel oh ne ala iyi yaptım

Ayy niye böyleler ya
Hayır kimseyi agirlayasin yoksa sende gitmeyeceksin ozaman.
Eltime en son kurban bayraminda bayramlasmaya gittim.
Ondan sonra gitmedim davet etmediki.
Ama kizina, yengene gidelim bi gun diyip bana duyuruyor.
Yani sana gelicem diye.
Ben hic diyemem.
Oh ne ala gelim yiyim icim.
Teyzede oyle dedi.
Onun hic davet ettigini duymadim ki dedi.

Onlar pasakli ev temizlemeye, bisiler yapmaya useniyorlar bence ondan davet etmiyorlar.
Hersey bisi yemek falan mi ya.
Eltimde calisiyo diyemi bilmem salmış evini.

Ben geleni severim ne yapacağımı şaşarım evde ne varsa döker saçar yaparım ama millet öyle değil lelli gelecekler diye aklı çıkıyor gerçekten
Geçen komşuma gidiyim dedim evde olan deterjanı da ona veriyim diye
Aradım işte ev soğukta kem kum etti
Bende dedimki o zmm deterjanı verip geçerim
Kalıcı değilim dedim bozuldum açıkçası
Ben onlar gelince ne yapacağımı şaşırıyorum
Şunu mu bunumu yapsam diye
Milletin aklı cikiyo ev dağılacak millet gelecek diye.
Bende öyle oluyum diyorum ama yok rahat
Batıyı bana millet asi çayı bitcek saniyo masraf goruyo seni
Bi ara ablamda demişti gidip geliyordum
Bigun dediki bana gelen giden den para biriktiremiyoruz dedi
Ben şok oldum demekki istemiyo dedim
Eşim işte ablangile gidelim filan dedi bahane uydurmaya basladim canım istemiyo filan diye
Sonra bi ara sen niye gitmek istemiyordum diye sıkıştırdı bende anlattım böyle böyle diyo dedim gitmedik baya ondan sonra pek gitmedik evimizde çok yakın onların eli pek sıkıdir mal mulk senden de beş kuruşu koparmaya bakar sürekli

Ben kücük görümceme en son dogumdan önce gittim.
ZTen ramazandan ramazana alırlr iftara,o da hersene değil.
Caya gittik,haberli gittik bak kendileri cagırmıs
Evde 2 kadın.kvdm,görümcem
Bize 1 er dilim kek,bide bizim götürdüğümüz baklavadan cıkardılar.
Tabakta kek ve baklava vardı sadece
İnsan bi börek sarar ,bize gelince napcamızı sasırıyorız.
En az 4 cesit tabak yaparım,eger tatlı getirdilerse kahvenin yanına,meyvesi,en son mısır patlatır ugurlarıx
Dedim milletin enayisi biziz herhlde.
Ben kardesime utanırım o tabagı vermeyi yahu

Millet rahat ya biz olsak utaniriz bu ne diye valla biizm komşuda otele
Sadece çay verir geçer hiç umursama
Yengemde bı çay tamam çok rahattır
Ben deli gibi yemek onun üstüne ttali çay poğaça çerez
Bizde sanki para dolu borç ganimet gibi ama nebilim millet rahat sıkılmis usammis gibi yeme içmeye kimse batmaz

Çok doğru dedin. Ama olurmu ya lüks içinde yaşayamazlar öyle olursa (!)

Aynen biz de evi temiz olmadığı için almıyor diye düşünüyoruz.Yoksa yengem ekmeklidir.

Benim de şöyle başıma gelmişti. Bir arkadaşım bebek görmeye gelecekti. Çalışıyordu ben de dedim yemek yemeden gelin akşamdı çünkü. Israrla söyledim çayın yanına bir sürü şey yapacağım diye. 6-7 çeşit yapmıştım. Sen bir lokma bile yemediler yemek yeyip gelmişler. Sanırım kendi de gittiğimizde yapmak istemediği için böyle birşey yaptılsr diye düşündüm. Sonra geçen geldi bu defa açıkcası yapmayı düşünmedim.kahvaltıya gel dedim. Gelecekti sonra o günden önce de dedi kahvaltı yapıp geleyim. İyi sen bilirsin dedim ısrar etmedim bu defa. Haftaya da sen gel bana dedi. Şimdilik ses yok bakalım. Ararsa giderim.çünkü haftaya haberleşiriz demişti ses çıkmadı.

Ben de yedirip içirmeyi çok severim.
Adımı garson koymuşlar sürekli ikramlık bir şeyler çıkartırım.Hiç gözüme gelmez
Misafir 1 yerse 2 kısmet bırakırmış oraya.Zaten millet de açlığından gitmiyor ya misafirliğe.
Ben sadece teyze kızıma giderim arada o da ağda felan yaptıracaksam parasını da veririm elim kolumda dolu giderim.Faydam var zararım yok.Başkada kimseye gitmem bayramda bile gitmem aramam da

Ben de sevmiyorum öyle ya elimden geleni yaparım. Yapamasam da bahane üretmem hazır alırım. Maksat birlikte vakit geçirmek tabiki yemek içmek değil. Ama insanları anlamak zor. Misafir severim ben. Elbet çalışırken daha zor oluyordu ama evdeyken insan daha çok seviyor misafir gelmesini.

Ne ayıp ya ev soğuk mu denilir ne insanlar var.
Ablan da çok pintiymiş ya ne demek gelen gidenden para biriktiremiyoruz ,insanlar tuhaf

Bugünün özeti sabah kahvaltı yapacaktık eşim dedi ben hazırlarım kahvaltıyı sonra işte kahvaltılık bişey yok niye almıyon diye söylendi. Ben de ne yok herşey var dedim. Zaten bu ara çeri donatesi ve salatalığı kıza alıyorum.eğer güzel bulırsam normal domates alıyorum. Evde 3 çeşit zeytin var salça tereyağ bal iki çeşit reçel acuka yapmıştım o var patates kızartayım dedim o var gözleme poğaça var. Yumurta var. Tahin pekmez nutella var. Peynir tek çeşit. Yahu illa çok çeşitmi olacak peynir. Ben biraz kısmaya çalışıyorum alıyor alıyor peynir çeşiti bozuluyor. Bir de tadı biraz kaçınca birşeylere kullanıyorım atmayı sevmem. Ona da söylenyor. Dedim ters tarafından kalktın galiba. Bırak ben hazırlarım dedim ayy bir de annem hep yumurta gönderirdi onu diyor göndermedimi çocuğa 4-5 tane gönderseydi diye bir göndermeyince ne oluyorsa ben de dedim olsa gönderir zaten. Bu mevsimde tavuk yumurtamı yapıyor çok. Bszen böyle ters halleri tutar malesef.
neyseki öğleden sonra çıktık karşıya emaara gittik kızı götürdük. Oradan da patronunun oğlu çağırdı yakın gelin diye çaya gittik onlara. Benim kız piyanoya bir oturdu çalıyor çalıyor söylüyor. Tavşanım minik tavşanım.. karpuz adam şip şap...küçücükken başucumda bans minni söylerdi benim annem güzel annem. Çok duygulanıyorum benim annemi söylerken ya ilk zamandan bu yana uyuturken söylediğim şarkıydı. O zaman da söylerken içimi çekerdim

Gercekden bunu hesap ediyorlar.
Evde biri gelince bisi yaparsak onu en azindan 2 hafta yeriz hesabi yapiyorlar bence.
Aynen biz de evi temiz olmadığı için almıyor diye düşünüyoruz.Yoksa yengem ekmeklidir.
Bu da var bence
Cunku ben duramam hergun o supurge acilacak toz alinacak yani sagligim yerinde oldukca boyle bir duzen var.
Onlar haberli cagirdiklari halde her yer her yerde.
Esim normalde pek dikkat etmez yani hic duymamisim ondan o bile yegeni icin dediki lelli onun evi ne öyle posetler bir yerde odalar darmadaginik.
Ee herkes ben mi ayol dedim

Bak misal bugun yaptiklarimi buzluga nasiplenmistim yine 2-3 hafta gotururdu beni cikarirdim arada sabahlari falan
Yendi helali hos olsun onlarin kismetiymis.
Yaparim yine.
Suan cok ozenip ugrasamiyorum(kilo aldikca zorlasiyor) diye yakiniyorum sadece ama Allahin izniyle yavas yavas yaparim.

Ben normalde zaten sevdiklerimi kendim davet ederim ama gercekden eltimi kizini istemiyorum artik.
Rabbena hep bana rahatsiz ediyor.

Bebegi gormek istiyordum yine ama o davet dahi etmiyor ne gidicem banane diyorum bende.
o samimiyeti kendileri vermiyor.
Biliyorlar ben nasil agirliyorum evim temiz toplu onun kaynanasi hep onda oldugu halde yine darmadaginiktir eminim.

Misafiri gelmis bebek gormeye kaynanasina hizmet ettirmis ayip yahu.
1 ay oldu dogum yapali.
Kadin tabak cay haziramis o ikram etmis.
Cocugu kucagina aliyo uyuyorda olsa oturuyor koltuga kalkmiyor yerinden.

insAllah hani bebegi de var ugrasmasin bir daha diye dusunup yiyip gelmistir.
Banada yiyip gelsinler bisi istemesinler mantigi nekadar sacma ya.

Misafir umdugunu degil buldugunu.
Misal ben bebekli eve gitsem zaten dusunurum eli bos gitmem
Neticede bebegi var nasil ugrassin.
Zahmet vermek istemem.

Ama o dusunce karsimizdakilerde yok malesef yani bazilarinda.

Benim arkadaslarim cok sukur hic öyle degildir.
Hamile arkadasim var o bile diyor ki bak canin bisi isterse soyle.
Kiz sende hamilesin dedim.
O da rahat geciriyor sukur ama sunu sormasi bile bana buyuk lux.
Bunu dusunme inceligi.
Teyzeye bile teyze ozledim gelin diyorum kizim sen dinlen zaten 3 ayin kaldi diyor.

Bunlar iste dusunceli insan davranislari.
Onlari cagirsam yarin gelirler hemen.

Uykum saptı
Bir zamanlar cukurovayi izlememistik onu izleyelim dedik daldik tvye.
Mutfaga hic bakmadim bulasik mak. calistirmistim bugun 2. calisti.
Esimle oglum yediklerini tezgaha atmislardir meyve bisiler yediler.
Sabaha artik.
portakal kabugu koymam lazim buzluga hic biriktirmedim.
Bugun keki portakal kabuklu yaptim 1 borcam bitti
Halam 3.dilimi yedi cok begendi.
portakal herseye yakisiyor ya.

Oglumda et turu seylere duskundum boyle dürümler, donerler.
Bunda asla canim et istemiyor.
Hep meyve, domates.
Omrumde yemedigim domatesi yedim sanirim.
Bi de malum mevsimi diil salkim aliyoruz en azindan kokusu falan var kilosu 10lira.
evde domates bitince araniyorum resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…