- 27 Şubat 2013
- 14.946
- 42.682
- 798
GünaydıninsAllah hani bebegi de var ugrasmasin bir daha diye dusunup yiyip gelmistir.
Banada yiyip gelsinler bisi istemesinler mantigi nekadar sacma ya.
Misafir umdugunu degil buldugunu.
Misal ben bebekli eve gitsem zaten dusunurum eli bos gitmem
Neticede bebegi var nasil ugrassin.
Zahmet vermek istemem.
Ama o dusunce karsimizdakilerde yok malesef yani bazilarinda.
Benim arkadaslarim cok sukur hic öyle degildir.
Hamile arkadasim var o bile diyor ki bak canin bisi isterse soyle.
Kiz sende hamilesin dedim.
O da rahat geciriyor sukur ama sunu sormasi bile bana buyuk lux.
Bunu dusunme inceligi.
Teyzeye bile teyze ozledim gelin diyorum kizim sen dinlen zaten 3 ayin kaldi diyor.
Bunlar iste dusunceli insan davranislari.
Onlari cagirsam yarin gelirler hemen.
Sepet yapılıo yakınınsa,tuz sekr,pamuk,bozuk para konuluyor,ufak bi hediye alınır.Takım ,bez faln.ya bu 40 ucurmada bisi mi aliniyor?
Ben hic bilmiyorum
Simdi eltimin kizi kitler bana sana gelcem diye gelemedi ya zaar birikmistir icinde
Ben anlamam ki daha ne alicam yahu
Benimki uyumadı ya
Ay bunların bu baska bisey yokmuları beni öldürcekBugünün özetisabah kahvaltı yapacaktık eşim dedi ben hazırlarım kahvaltıyı sonra işte kahvaltılık bişey yok niye almıyon diye söylendi. Ben de ne yok herşey var dedim. Zaten bu ara çeri donatesi ve salatalığı kıza alıyorum.eğer güzel bulırsam normal domates alıyorum. Evde 3 çeşit zeytin var salça tereyağ bal iki çeşit reçel acuka yapmıştım o var patates kızartayım dedim o var gözleme poğaça var. Yumurta var. Tahin pekmez nutella var. Peynir tek çeşit. Yahu illa çok çeşitmi olacak peynir. Ben biraz kısmaya çalışıyorum alıyor alıyor peynir çeşiti bozuluyor. Bir de tadı biraz kaçınca birşeylere kullanıyorım atmayı sevmem. Ona da söylenyor. Dedim ters tarafından kalktın galiba. Bırak ben hazırlarım dedim ayy bir de annem hep yumurta gönderirdi onu diyor göndermedimi çocuğa 4-5 tane gönderseydi diye bir göndermeyince ne oluyorsa ben de dedim olsa gönderir zaten. Bu mevsimde tavuk yumurtamı yapıyor çok. Bszen böyle ters halleri tutar malesef.
neyseki öğleden sonra çıktık karşıya emaara gittik kızı götürdük. Oradan da patronunun oğlu çağırdı yakın gelin diye çaya gittik onlara. Benim kız piyanoya bir oturdu çalıyor çalıyor söylüyor. Tavşanım minik tavşanım.. karpuz adam şip şap...küçücükken başucumda bans minni söylerdi benim annem güzel annem. Çok duygulanıyorum benim annemi söylerken yailk zamandan bu yana uyuturken söylediğim şarkıydı. O zaman da söylerken içimi çekerdim
sutu saginca nasil sakliyorsun?Yaptıgım salaklıgı anlatayım
12 gibi süt sagdım koydum mutfaga kıza vercem diye.
Kız huysuz durmadı 15.00 e kadr zTen.uyudu 15.00 den sonra az evvel uyandı dolabı actım süt vereyim diye sok,atmamısım dolaba
Saatlerdir dısarda valla aglıcam
Sanki ltlerce sütüm varda döktük
Simdi oturdum yine sagcm.
Cıkmazsa yeteri kadr mama yapcm
Allah da iyi kaynanaları böylelerine veriyor yaGercekden bunu hesap ediyorlar.
Evde biri gelince bisi yaparsak onu en azindan 2 hafta yeriz hesabi yapiyorlar bence.
Bu da var bence
Cunku ben duramam hergun o supurge acilacak toz alinacak yani sagligim yerinde oldukca boyle bir duzen var.
Onlar haberli cagirdiklari halde her yer her yerde.
Esim normalde pek dikkat etmez yani hic duymamisim ondan o bile yegeni icin dediki lelli onun evi ne öyle posetler bir yerde odalar darmadaginik.
Ee herkes ben mi ayol dedim
Bak misal bugun yaptiklarimi buzluga nasiplenmistim yine 2-3 hafta gotururdu beni cikarirdim arada sabahlari falan
Yendi helali hos olsun onlarin kismetiymis.
Yaparim yine.
Suan cok ozenip ugrasamiyorum(kilo aldikca zorlasiyor) diye yakiniyorum sadece ama Allahin izniyle yavas yavas yaparim.
Ben normalde zaten sevdiklerimi kendim davet ederim ama gercekden eltimi kizini istemiyorum artik.
Rabbena hep bana rahatsiz ediyor.
Bebegi gormek istiyordum yine ama o davet dahi etmiyor ne gidicem banane diyorum bende.
o samimiyeti kendileri vermiyor.
Biliyorlar ben nasil agirliyorum evim temiz toplu onun kaynanasi hep onda oldugu halde yine darmadaginiktir eminim.
Misafiri gelmis bebek gormeye kaynanasina hizmet ettirmis ayip yahu.
1 ay oldu dogum yapali.
Kadin tabak cay haziramis o ikram etmis.
Cocugu kucagina aliyo uyuyorda olsa oturuyor koltuga kalkmiyor yerinden.
Canım portakal kabuklu kek nasıl oluyor?Uykum saptı
Bir zamanlar cukurovayi izlememistik onu izleyelim dedik daldik tvye.
Mutfaga hic bakmadim bulasik mak. calistirmistim bugun 2. calisti.
Esimle oglum yediklerini tezgaha atmislardir meyve bisiler yediler.
Sabaha artik.
portakal kabugu koymam lazim buzluga hic biriktirmedim.
Bugun keki portakal kabuklu yaptim 1 borcam bitti
Halam 3.dilimi yedi cok begendi.
portakal herseye yakisiyor ya.
Oglumda et turu seylere duskundum boyle dürümler, donerler.
Bunda asla canim et istemiyor.
Hep meyve, domates.
Omrumde yemedigim domatesi yedim sanirim.
Bi de malum mevsimi diil salkim aliyoruz en azindan kokusu falan var kilosu 10lira.
evde domates bitince araniyorum resmen.
evet canim rendeleyip.Canım portakal kabuklu kek nasıl oluyor?
Kabukları rendeleyip içine koymaktan mı bahsediyorsun öyle güzel oluyor
öyle valla kadin evinde oturup dinlencek resmen izin aliyo.Allah da iyi kaynanaları böylelerine veriyor ya
Biz de keke rendeleriz portakal kabuğu ,limon kabuğu ama buzluğa koymuyoruz iyi fikirevet canim rendeleyip.
buzluga koyuyorum her sene yazinda yapim diye.
Portakallarim geldi yarin yine yaparim
Kalp kalbe karşıymış ya tam nerde diye yazarken sen yazmışsınBenimki uyumadı yaAnca gelebildim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?