Küçük Düşün Büyük Olsun!

Esimde tatli almis ekler falan.
Bende 2 tane yedim
Allah kabul etsin
Benimki bişi almamış tabi kızı uyuyunca bugün eve eli boş gelmiş. Yoksa hergün birşey alıp geliyor. Alıştırma çocuğu diyorum.
he bir de hep kız birşey yapsa maşallah kızıma diyor. Hiç maşallah annesine o öğretiyor demiyor

Kızlar geçen benim üst komşumla siteden başka bir komşu geldi. Çok samimiyetim yok diğer komşuyla.eşimin eşiyle samimiyeti var. Çocukla ilgili konumuzu üst komşum biliyor ama diğeri bilmiyor. Kilo aldım ben bayağı çocuktan sonra 8 kilo aldım az değil. Sonra kilodan konuşurken bana dedi ya daha erken senin doğumdan sonra kilo vermek birkaç yılı buluyor ben hala tam veremedim kilo dedi. Ben de çok uzatmadım konuyu. önceleri bu konular açılınca hemen söylüyordum.
bir de kızımın doğum gününde de o komşum kızın çok babasına benziyor demişti. genelde de benzetiyorlar. Neyse işte siz kilo konusunu konuşunca aklıma geldi anlatayım dedim

Burda hiç duymadım cnm öyle bir şey o yüzden tuhaf geldi
Aynen bizdede yoktur.Çocuğa banyo yaptırılır 40 tas su dökülür o kadar.40 uçurmaya diye birine gidiliyor, gittiği kişi sepet filan hazırlıyor galiba. içine yumurta filandamı koyuyorlar :) Hiç bilmiyorum bende bir yumurta lafıda dolanıyor ama.Biri anlatsa ayrıntılıda öğrensek

Son düzenleme:
Herkes bilmesin canım boşver zaten.Bu sefer sürekli bu konu üzerine konuşmak isteyen insanlar olur,birde bizim milletimizin hep bir fikri vardır,abuk sabuk şeyler söylerler kafanı bulandırup canını sıkarlar.Hehe de geç.Ne güzel bak dışardan farkedilmeyecek kadar herşey yolunda :) sende düşünme aklına bile getirme unut gitsin.Bu konu sadece seni eşini ve kızınızı ilgilendirir.

beren_naz
Geçmiş olsun beren.
40 uçurma bizim göçmenlerde de var. Evde 40.cı gün anne-çocuk banyo olur. Temizlik anlamında. Annem ve halam yıkadılar benim kızlarımı banyo suyunun içine altın atıyorlar halam yüzüğünü koydu, 40 tane çakıl taşı atıldı. Altın hep kıymetli değerli lafı sözü dinlenir olsun ve demir gibi sağlıklı sıhhatli olsun onu simgelermiş. Taş gibi de sağlam olması için taşlar atılıyor. Sonra en yakın kimse ona gidiliyor. Tabi biz anneme gittik. Annemle ve halamla birlikte. Yumurta, pamuk,para sabun, zeytinyağ ve bir parça da hediye penye olur annem bana tişört kızıma da penye takım almıştı. Yumurta-zeytinyağ sağlıklı uzun bir ömrü olsun diye konuluyormuş. Pamukta ak saçlı biri oluncaya kadar yaşasın diye konulur. Sabun en beğendiğim de bu pürü pak olsun diye veriliyor. Para da anneye yardım bir ihtiyacını karşılaması için. Biz böyle biliyoruz. Bizim burada hala yapılır.

yedirenk79
Canım sen ve eşin yazdıklarından bana öyle geliyor ve kesinlik de öyle bence hiç kimseye söylemeyin. Çünkü siz çoktan hak etmişsiniz anne-baba olmayı ne güzel bakıyorsun, işini bıraktın. Sadece kızına odaklandın. Biliyormusun benim kızımın göbek adı da Ela çok severim bu ismi. Adıyla yaşasın, insanlar hep birbirine söylüyor. Saklanması gereken bir gerçek olmayabilir ama, herkesin de bilmesine gerek yok bence tabi ki karar senin ve eşinin nacizane içimden geçeni yazıyorum. Ama tabiki bir psikoloğa da sor onlar bu konunun kompedanı. Sadece bahsedince kayıtsız kalamadım.

Hanımlar hepimizin cumaları mübarek olsun. Bugün güne gidicem. Ev halkı gidince ortalık topladım. Dünden herşeyimi yaptım en sevdiğim duygu evin temiz olması ve akşam yemegine de balık kızartıcam salata ve meyve suyu, meyve suyu yazdan hazırladıklarımdan hazır almıyorum. Herkese güzel birgün olsun.

Günaydın kızlaar
Hayırlı cumalar
Kız 24.00 de bi uyandı 4 e kadar gezdik
Disler sıkıntı veriyor cocuga
Sabah 7 de koci sana süprizim var dedi kız uyanmıs almjs geldi yanıma
Dedim bana böyle cılgın süprizler yapma
Aksm icin taze fasulye yaptım iki arada bi derede
Artk öyle kallavi yemekler yapamıcm bi süre
Lale devri bitti
Simdi uyudu biraz
Vileda attım
Az ütüsü vardı onları yaptm
Dinlencem az

evet ya çok haklısın. Aslında istiyorumki bu konu da insanların gözünde sıradanlaşsın elifadanın annesi var sürekli dile getiriyor. Sıradanlaşması için yapıyor. Maalesef insanlar bu konuda bilinçsiz. Nasıl kelime kullanacaklarını bilemiyorlar. Çok sevdiğim bir büyüğümüz vardı.birgün annem falan oturuyoruz. Demezmi çok güzel çok tatlı kimbilir annesi ne güzeldir diye ne diyecegimi sasirdim ondan dolayi ve kizim artik buyuyor ondan da dolayi artik soylemiyorum. Ve konusmuyorum bu konuyu. Ilerde kendisi isterse soyler istemezse soylemez onun özel hayatı olacak.

pedogoglar söyleyin insanlarbilsin diyor.bir arkadaşım vardı söylemiyordu.Pedogoga gittiklerinde öyle söylemiş.
Zaten açıklarken pedogogdan yardım almayı düşünüyorum. Bakalım ne diyecek

Günaydın kızlar hayırlı cumalar kahvalti ettik oglusla etraf topladim canim el açması börek istiyo ne zamandır patates hasladim bi yumak hamur yaptim küçük tepsilik dinlenmeye bıraktım benimki oğlana takim almış netten kargo buralarda gelsin bekliyorum disari cikmamiz lazım biseyler var alınacak kuşun yemi sonuydu koydum yarina yok onu almam lazım böreği halledip cikcam gelmesse kargo dus alcam sonra

Bizim ülkemizde hala bazı şeyler aşılamadı malesef.Bende bu yüzden dedim zaten.Sen yine bilinçli yaştasın ama o kadar kötü ,hadsiz insanlar varki çocuğa bile bu konuda birşeyler söyleyip,kafasını bulandırabilirler.Ne kadar yakın hissedersen hisset paylaşma bence kimseyle.Bu arada doğumgününde kızınla beraber resminizi paylaşmıştın diye hatırlıyorum, gayette senin kızındı yani :) çok benzetmiştim hiç öyle aklıma gelmemişti bile biyolojik annesini sorgulamak.

Ben olsam bilmiyorlarsa bende soylemezdim gecistirirdim.
Zaten masallah elalem denen örgut birbirine yetistiriyor.

Kızlarrr bu gece ruyamda kizimi emzirdim
Ayy bembeyaz akca pakca gamzeleri bile vardi.
okadar net gordum
gobusu cikti kuzumun emdikce boylu battaniyeye sarmisiz öyle uyuyor ki.
Anneme diyorum ki ruyamda anne benim emzirmem lazim ama uyanmiyor uyandiralim zorla falan diyorum gozleri kapali emiyor uykucu sirin.
Oglum öyleydi zorla uyandirirdik emzirmek icin abisi gibimi olcak acaba

Su baby aynisini dogurursam ben sok.

Sabah esimi yolladim geri uyudum dunden yedigim soguk beni mafetti.
Hasta olmadim sukur ama kemiklerim sanki kiriliyor.
Kanepede uyuya kalmisim dizi izliyoduk esimle esim kaldirdi burda mafoluyosun agritcan iyice heryerini hadi diye kaldirdi tutup ama
Nasil kalktim gittim yataga hatirlamiyorum bile..
Iyi uyumusum.

Canim kahvalti istemedi meyve tabagi yaptim kendime kuru meyve falanda koydum.
Oglan evde ona corba verdim bol limonlu ilacink verdim.

Koca cocuk dun bekliyor ki ben yedirim corbasini halsiz yatiyor ya oglum Alya oluncada bi kasik sana bir kasik Alya'ya yediririm artik dedim.

Arkadasim aradi unuttun bizi artik kizin olcak ya diyor.
Kiz dedim soguk cikamiyorum bi yere oglanda hasta.
Haftaya annesi gelcekmis beni soruyormus gel dedi.
Simdiden rezeveler randevular olusuyor bende

Az daha gezim bari agirlastikca zor oluyor

Bu yazdiklarin dua yerine geçsin. Sağlıkla doğsun gönlünce büyüt İNŞAALLAH.

Yemek yapicam
Toz alip evi silcem sirke falan katıp ölsun mikroplar.
Oglanin odasini havalandirdim cikardim onu.
Uzerini degisip bi kolonyalansin
Dezenfekte edim onuda odasini falan silim.
Kapi kollarini falan gunde 2 defa siliyorum sabunlu bezle.
Elle temas her yer malum.
C.suyu falan dokuyorum klozete bekletiyorum öyle yikiyorum.

Evi sık silince icim rahat ediyor.
Sanki o mikroplar yapisiyor yere, kapilara, dolap kapaklarina.
Ama silince daha rahat temas ediyorum.
Suyla silmek gibisi yok.
Bezi fosur fosur yikayip.

Mutfagi esimin pesine toplamistim tezgahi ocagi silerim yemek sonrasi cikarim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…