Bizim elektrik 150 altı görmüyor tv açık genelde sarjlar fln gidiyor doğalgaz geldi önceki gün 136 25 gun fln en kısım ya bizim ev sicak sükür çok az geliyo az güneş olsa ev ısınıyorElektrik 164 gelmis
30 tl düsük gecen aydan
Buna sevinir oldım.
Dogalgaz ne gelcek meraktayım
Bizede 172tl geldi.Elektrik 164 gelmis
30 tl düsük gecen aydan
Buna sevinir oldım.
Dogalgaz ne gelcek meraktayım
Ne guzel az gelmis dogalgazBizim elektrik 150 altı görmüyor tv açık genelde sarjlar fln gidiyor doğalgaz geldi önceki gün 136 25 gun fln en kısım ya bizim ev sicak sükür çok az geliyo az güneş olsa ev ısınıyor
Ayyyy o kargoooo.Anam bu yurt içine ayar oluyorum beklesek gelmiyor düş aldim simdi böreği yapıp dolaba attım 4 'ten sonra pişiririm hamurum güzel olmustuaradim eşimi ddi çıkma hava soguk çocuk usutmesin bide sen cikarsin kargo gelir gitmesin geri ben alayım ddi alınacakları bi kuş yemi al ddim alınacaklar var aslında ama adam istediğim gibi almıyor gereksiz şeyler aliyo
Geldi csnim simdi aldim şükür ama cikmiycam artık disari bulutlar toplandı karardı bi anda hava yagicak galibaAyyyy o kargoooo.
Bir defa bekledim bekledim dagitimda gorunuyordu gelmedi dusa gircem tam kapi caldi namaz elbisemi hemen giyip almistim kargomu.
Bir defada teslim edildi olarak gorundu teslim edilmemisti ertesi gun sabah geldiler dedim takip ediyorum teslim edildi yaziyordu niye boyle yapiyorsunuz dedim aciklama yapamadi kem kum etti muhtemel kendilerini aklamak icin dalavera ceviriyorlar.
Benimde 2 kargom var gelemedi gitti.
Burasida öyle kara kara oldu kar yagmadi ama güya yagacakti dünGeldi csnim simdi aldim şükür ama cikmiycam artık disari bulutlar toplandı karardı bi anda hava yagicak galiba
Malesef herkes anlayisli, dusunceli degil canim.Aslında kızlar benim ilk zamanlarda söyleme sebebim de kızımın yanında yanlış ifade kullanılmamasıydı. Yani en azında yanında birşeylerden bahsederken bırakılmış çocuk ya da evlatlık öyle böyle kelimelere dikkat edilir diye düşünmüştüm ama hiç de öyle değilmiş. İnsanlar yine patavatsız malesef.belki kızım büyüyünce hiç paylaşmak istemeyecek.
Bende bide oğlanın oksurugu burun akıntısı vardı yeni yeni geçti şükür ihlamur la fln eşim çıkarıp hasta etme diyo yarin yagmassa kendim cikcam ona bırakırım oğlumu düz gün sebze fln kalmadı meyvede öyle hal günü oluyo ç tesi pazar alcam cikipBurasida öyle kara kara oldu kar yagmadi ama güya yagacakti dün
Aslinda disari cikmak bana iyi geliyor bacaklarim aciliyor az ama hasta olma korkusuna bende cikmiyorum.
Bende pazara çıksam pazar günü balık alirim özledim 2 3 hafta oldu almistim yada çıkarsam balikcidan alirimBen de pek kahvaltı istemedi canım öyle atıştırdım. Sonra biraz oturduk. Falan. Arkadaşa kızın küçük gelenlerini götüreceğim hafta sonu onu ayarladım. Sonra dışarı çıktık. Altın bozdurdum. Tabi bende para vardı.altını attım kenara parayı yatırdım bankaya. Üç beş kuruşu hesapladım ne yapimeşime versem zarar olacaktı. Bende elimdeki parayla bir çeyrek almayı düşünüyordym almış oldum :) bir çeyreği attım gerisini bızdurdum. Sonra kız park diye ağladı götürmedim zaten elleri buz gibi olmuştu güneş var ama hava soğuk. Akşama da ne yemek yapsam bilmiyırum. Dolapta balık vardı belki onu yaparım
Teşekkür ederimberen_naz
Geçmiş olsun beren.
40 uçurma bizim göçmenlerde de var. Evde 40.cı gün anne-çocuk banyo olur. Temizlik anlamında. Annem ve halam yıkadılar benim kızlarımı banyo suyunun içine altın atıyorlar halam yüzüğünü koydu, 40 tane çakıl taşı atıldı. Altın hep kıymetli değerli lafı sözü dinlenir olsun ve demir gibi sağlıklı sıhhatli olsun onu simgelermiş. Taş gibi de sağlam olması için taşlar atılıyor. Sonra en yakın kimse ona gidiliyor. Tabi biz anneme gittik. Annemle ve halamla birlikte. Yumurta, pamuk,para sabun, zeytinyağ ve bir parça da hediye penye olur annem bana tişört kızıma da penye takım almıştı. Yumurta-zeytinyağ sağlıklı uzun bir ömrü olsun diye konuluyormuş. Pamukta ak saçlı biri oluncaya kadar yaşasın diye konulur. Sabun en beğendiğim de bu pürü pak olsun diye veriliyor. Para da anneye yardım bir ihtiyacını karşılaması için. Biz böyle biliyoruz. Bizim burada hala yapılır.
Ay ne güzl gelmis dogalgazBizim elektrik 150 altı görmüyor tv açık genelde sarjlar fln gidiyor doğalgaz geldi önceki gün 136 25 gun fln en kısım ya bizim ev sicak sükür çok az geliyo az güneş olsa ev ısınıyor
Bereketli olsun cnmBen de pek kahvaltı istemedi canım öyle atıştırdım. Sonra biraz oturduk. Falan. Arkadaşa kızın küçük gelenlerini götüreceğim hafta sonu onu ayarladım. Sonra dışarı çıktık. Altın bozdurdum. Tabi bende para vardı.altını attım kenara parayı yatırdım bankaya. Üç beş kuruşu hesapladım ne yapimeşime versem zarar olacaktı. Bende elimdeki parayla bir çeyrek almayı düşünüyordym almış oldum :) bir çeyreği attım gerisini bızdurdum. Sonra kız park diye ağladı götürmedim zaten elleri buz gibi olmuştu güneş var ama hava soğuk. Akşama da ne yemek yapsam bilmiyırum. Dolapta balık vardı belki onu yaparım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?