Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bence altınlara dokunma tatlim... ben dokunmazdim...

Tatlim ben kendi adıma şunu soyleyeyim, ben geçmişte inanılmaz güzel işlerde çalıştım hele 2003-2007 yılları arasi çok büyük bir tesiste genel müdürlük yapıyordum ve milletvekilinden fazla maaş alıyordum..esim mühendis, fena sayılmaz aldığı maaş.. sonrasında evlenirken hiç kimseden 10 kuruş destek almadık, elimizde ne varsa harcadık.. çok lüks şaşalı düğün vs,...bir suru de borca girdik o kadar paranın içinde...sonra onları toparladik ben iş kurdum, battim, onu toparlamaya çalıştım ama eski maaşlar eski kazançlar yok artık itiraf etmem gerekirse..yani zamanında çok alındı satıldı, yenildi icildi..su an ben de o zamanlarda yenen paraya yanıyorum açıkçası yoksa şuan elimize geçen ve standartimizi dusurmeden yapacağımız harcama ile ayda 500 tl kenara atsam benim için büyük şans olur

ayyy yaşlanınca ayaklar büyüyor mu?
benimkiler zaten büyük yandım
O da benim bahanem, sen bakma bana, zayiflayinca giyecegim diye 38 beden kıyafetler yıllardır dolap bekliyor, lakin üniversite yıllarından bu yana 38 bedeni sadece 2 sene önce gordum bu sefer de yeni kıyafetler almayı tercih ettim şimdi yine zayiflayacagim günler için bekliyorlar

Günaydın hanımlar,
Giyip kuşam konulmuş. Ben kapandığımdan beri yeni bir gardırop oluşturduğum için biraz daha dikkatli davranıyorum bu konuda.
Her şeyi kombin yaparak aldım. Kış icin 20 kombin kıyafetim; yazlık kışlık mevsimlik olarak 3 tane pardüsem, 2 eşofman takımım var.
Ayakkabılarıda eledim. Topuklular ile birlikte 10 tane ayakkabım ya var ya yok.
Dolabim artık hınca hınç dolu değil.
Kıyafetleride kombinleyerek koydum dolabıma. Bu şekilde zamandanda tasarruf ediyorum.
Eşarp yerine şal kullanıyorum. Şallarım cok az 4 tane ile bütün bir seneyi doldurdum. Haliyle eskidiler. Bir kaç tane kadar da şal almam lazım. Biraz para harcamam gerek şallara.

Ev almış başını gidiyor. Bugün öglene kadar dinlenip keyif yapıcam. Sonra bende dip köşe bir temizlik yaparim

Canim biz birikime ve altinlara dokunmicaz(toparlarsak 35bini buluyo birikim altinlarla birlikte) yeni alacagimiz arabayada muhtemelen 30-35bin gerekecek krediyle halledicek.
Kapalı olanlarla ilgili konustuk bizde dun
Ablalar kapaliydi ben acigim
Sizler her yerde buluyosunuz biz bulamiyoruz ve olanlarda pahali dedi.
Cidden biye pahali ki anlamadim
Misal kazak 20tl var normal boy
Bu biraz daha kapalular icin tunik vari olunca 50-60tl cıkiyo.

Canim dikkatimi çekti akıl danışmak için yazıyorum, geçen bankadan kredi çekip altın alayim dediğimde hemen hemen herkes karşı çıktı krediye bulaşma dediniz..şimdi bakıyorum, araba yenilemek üzere kredi kullanıyorsunuz..benim çekmeyi düşündüğüm ihtiyaç kredisinde mi sorun var ki? zorunlu birikim için krediyle arabaya girmek daha mı mantıklı benim için? Bilmediğim için akıl almak istedim..

Siz 5395 ve 6284 e gidiyorsunuz. Hangi yasalar içiN nöbet oluyor. Bir de nöbet mesajı geldiğinde konu yazıyor mu
Dediğiniz yasalar Çocuğun Korunması ve Ailenin Korunması Hakkındaki özel yasalar. Bunlara göre hiç çağrıldığımızı hatırlamıyorum. Çocuk ise yaşından dolayı her halükarda avukat çağrılması zorunlu zaten.
Şüpheli veya sanığın, müdafi seçebilecek durumda olmadığını beyan ederek, bir müdafi görevlendirilmesi istemesi,sanık veya şüphelinin, çocuk, kendisini savunamayacak derecede malul veya sağır ve dilsiz olması,sanık veya şüpheliye alt sınırı beş yıldan fazla hapis cezasını gerektiren bir suç isnat edilmiş olması durumunda, soruşturma evresinde ifadeyi alan merci veya sorguyu yapan hâkim, kovuşturma evresinde ise mahkeme tarafından barodan avukat talep edilir. Buradaki kıstas şüpheli veya mağdurun 18 yaşından küçük olması ve isnat edilen suçun alt sınırının 5 yıl olması. Bu durumlarda avukatsız ifade alınamaz alınsa dahi geçersiz olur. (Cinsel istismar, yağma, organize suçlar, uyuşturucu vs)
Eskiden haftalık listelerimiz vardı. Telefonla aranıyorduk. Şimdi telefonumuza mesaj geliyor. Yani suç tipini önceden görme şansımız yok.

bebeklerin haberini aldığımdan beri altın koyuyorum onlar için kenara. daha önce aklıma bile gelmemişti. sen de altın koy kenara totem gibi olur belki

latiyya ben sahsim adina konusursam biliyosun bende calismiyorum.
Ama kira da vermiyorum.
Ayrica kira aliyoruz.
Esim turizm sirketinde personel müdürü.
Maas+pirimle calisiyo.
Geziyoruz,aliyoruz ama her hafta degil.
Yani dikkat etmeye calisiyorum ben ipin ucunu kacirmiyorum.

Gidecegimiz mekanlara önceden bakarim ben.
Nerde ne kac para?
Nereler gezilir?
Nerede ne yenir?

Agvaya gittigimizde tekne turlarinin dahi fiyatlarina bakmistim netten yorumlar okudum.

Esimlede dün donuste biz arabamiza gecince bunu konustuk.
Yani lüx harcamamiz yok.

Benim her ay kuafor gibi bir derdim yok mesela

Yillardir sacimi boyamiyorum.

Agdami kendim yapiyorum.

Sekli bozulunca kaşimi aldiriyorum yani 1.5-2ayda 1 defa.

Marka takintim yok.

İndirim icin market geziyorum.

Sigara,alkol kullanmiyorum.

Hayatimda hic 1kahveye 10-15tl vermedim.
Öyle yerlere hic gitmedik.

Taksiye binmem metro/dolmus kullaniyorum mecbur kalirsam.

Kozmetik urunleri cok kullanmam belli basli seylerden birer tane vardir(1ruj,1fondoten,1rimel gibi) onlarida indirimden almisimdir.
El kremim bile 2tane(biri epey bitti ama atilcak artik)

Parfumum 2tane biterse alirim bitmedi henuz..

Arkadaslarimla disarda sirf gezmek icin takilmam (zaten pek arkadasim yok)

Disarida yemek yiceksek zaten ayda 1cikiyoruz ama eve hazir bisey cok canimiz istemedikce, gerek olmadikca almayiz.

Yemek mi yapmadim misal 2yumurta kirarim kahvaltilik yeriz.

Gıda ve temizlik urunlerinden pek kısmiyorum ama
Meyveden cereze kahvaltilik cok cesitli falan olur.

Bunlara dikkat edilmesi kucuk gibi gorunsese bence tasarrufa hep + dır.

Son düzenleme:
Aynen tatlim dün esimle de konuştuk, biz çocuk istemedik yıllarca, aklımız çıktı, deli gibi korunduk, isteyince olur nasılsa diye düşündük...cok çalıştık ama hunharca da yedik, hiç birikim vs umursamadik..eşimin ailesi çok varlıklı, o sebeple eşim hep çok rahattır, nasılsa kalacak bir çok şey var diye...kazandık dibine kadar yedik..harcama da kazançla orantılı, o dönem 300 tllik parfüm kullanıyorduk, şimdi 50 tllik, yeri geldi 5 tllik deodorant kullandık..öyle olunca da birikmedi..

Sonra çocuk yapalım dedik 10 ay uğraştım, bixim bebek organik yani tedaviyle gelmedi ama öncesinde uzun bi doktor sürecim oldu..bu surec çok masrafliydi.multivitaminler, kurler, testler, ameliyatlar yine zorladı bizi... şimdi bebeğin geliyor olma gerçeği tabiki biraz daha gerdi .. biz işin bu kısmını pek hesap etmemisiz o sebeple tutuşmuş bulunmaktayım

canım kredi ihtiyaçtan çekilir benim bildiğim. altın almak için kredi çekenini hiç duymadım alemsin valla

Canim benim hali hazirdaki birikmisimin birazi altin birazi nakit ve bankada.
Faiz falan ödemeden kendimiz arttirip biriktirdik.
Simdi faiz ödicez ne gerek var diye dusunuyosun anliyorum.
Esim arabayi sirket adina aliyo taksitler bitince kendi uzerine aliyo
Sirketin imkanlarindan yararlaniyo(sirketin surekli araba aldigi yerden aldi misal suanki arabamizi aynisindan sirketede 6tane alindi farkli renk indirim uygulandi)
Ve esim ödeme miktarini fazla tutup en az faizle kurtariyo arabayi.

Ayrica bizim araba pirim usullu calisiyo ve kendi masrafini öduyo
Bi zarari yok yarari var yani.

Hani ben kendimi senin yerine koyarak soyledim onu
Suan hic birikimim olmasa ben kredi cekip altin alip kenara atipda ödemem o parayi.
Kendim yine az az kedi cabamla yaparim.

Cunku kenara atilcak bu para hani acil ihtiyac degil.
Tabiki sen bilirsin canim
Yani ödeyecek olan sizsiniz.

Son düzenleme:
canım kredi ihtiyaçtan çekilir benim bildiğim. altın almak için kredi çekenini hiç duymadım alemsin valla
Hahahaaaa ay çok guldum.. tatlim benim derdim su biz kenara para atamiyoruz.ozellikle eşim sağolsun pek savurgan. Ben de dedim ki yahu kredi çekeyim, aylık maastan odeyelim, çektiğim parayı da altın alıp kenara atayim..aylık 750 tl gibi bi ödeme çıkıyor, kredi olursa ödenir ama aksi takdirde biz 250 tl bile koyamiyoruz kenara...

Şimdi anladım tatlim..dedim araç kredisi daha mantıklıysa, araba alalım onu odeyelim..ama senin demek istediğini anladım..

Şimdi anladım tatlim..dedim araç kredisi daha mantıklıysa, araba alalım onu odeyelim..ama senin demek istediğini anladım..
Bak arac alip sonra ödeyip o aracı satip ev alan tanidigim var.
Olabilir.
Degeri hemen dusmicek eski model olmayan sorunsuz bisey alinabilir.
Esim suan acele ediyo 2017 de baya zamlancak soylentiler var araclar icin
Dun su guzel mi bu guzel mi diye yolda gordugu araci gosterdi durdu
Ford focus bakiyo simdide.
Karasizgillerden.

Öneririm canim eşim çok memnun, ben kullanmıyorum o sebeple rahat mı bilemem ama eşim bmw den bile rahat ve konforlu olduğunu dusunuyor hayırlı olsun şimdiden , Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.. ben Nissan Jeep istiyorum, ileride nasip olursa... terranolar hoşuma gidiyor, ikinci elde fiyatları da uygun...tabi önce ehliyeti aktif hale getirmeliyim

Ben kullanmadigim icin ic özelliklerinden pek anlamiyorum o tabiki ic ozelliklerine dikkat ediyo ben disina bakiyorum
Yuksekasa ve hatchback seviyorum
Jeep e hic binmedim ama mutis seviyorum
Gecerken yanimizdan geciyor gönlumun efendisi diyorum

Esime 2gun kirala bee bari vicsansiz sabuha dedim.
Hayallerimin bari bi önden musvettesi olsun didim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…