Bence altınlara dokunma tatlim... ben dokunmazdim...günaydan canlar.
bişi soracam. araba almak istiyoruz. sizce paranın bir kısmını ödemek için düğünde takılan altınları bozdurmak mantıklı mı?
bişey dikkatimi çekti; maşallah bir çoğunuzun durumu gayet iyi. 60 çft ayakkabılar, odalara sığmayan kıyafetler, şu kadar harcamaya rağmen şu kadar biriktirenler vs.. yav siz biriktirmeyeceksiniz de biz mi biriktirecezsadece fazla harcamınızdan kısarak biriktirebiliyorsunuz. biz boğazımızdan kısarak biriktirmeye çalışıyoruz.
valla böyle olup biriktirmeyen ayıp eder yani
O da benim bahanem, sen bakma bana, zayiflayinca giyecegim diye 38 beden kıyafetler yıllardır dolap bekliyor, lakin üniversite yıllarından bu yana 38 bedeni sadece 2 sene önce gordum bu sefer de yeni kıyafetler almayı tercih ettimayyy yaşlanınca ayaklar büyüyor mu?
benimkiler zaten büyük yandım
Canim biz birikime ve altinlara dokunmicaz(toparlarsak 35bini buluyo birikim altinlarla birlikte) yeni alacagimiz arabayada muhtemelen 30-35bin gerekecek krediyle halledicek.günaydan canlar.
bişi soracam. araba almak istiyoruz. sizce paranın bir kısmını ödemek için düğünde takılan altınları bozdurmak mantıklı mı?
bişey dikkatimi çekti; maşallah bir çoğunuzun durumu gayet iyi. 60 çft ayakkabılar, odalara sığmayan kıyafetler, şu kadar harcamaya rağmen şu kadar biriktirenler vs.. yav siz biriktirmeyeceksiniz de biz mi biriktirecezsadece fazla harcamınızdan kısarak biriktirebiliyorsunuz. biz boğazımızdan kısarak biriktirmeye çalışıyoruz.
valla böyle olup biriktirmeyen ayıp eder yani
Kapalı olanlarla ilgili konustuk bizde dunGünaydın hanımlar,
Giyip kuşam konulmuş. Ben kapandığımdan beri yeni bir gardırop oluşturduğum için biraz daha dikkatli davranıyorum bu konuda.
Her şeyi kombin yaparak aldım. Kış icin 20 kombin kıyafetim; yazlık kışlık mevsimlik olarak 3 tane pardüsem, 2 eşofman takımım var.
Ayakkabılarıda eledim. Topuklular ile birlikte 10 tane ayakkabım ya var ya yok.
Dolabim artık hınca hınç dolu değil.
Kıyafetleride kombinleyerek koydum dolabıma. Bu şekilde zamandanda tasarruf ediyorum.
Eşarp yerine şal kullanıyorum. Şallarım cok az 4 tane ile bütün bir seneyi doldurdum. Haliyle eskidiler. Bir kaç tane kadar da şal almam lazım. Biraz para harcamam gerek şallara.
Ev almış başını gidiyor. Bugün öglene kadar dinlenip keyif yapıcam. Sonra bende dip köşe bir temizlik yaparim
Canim dikkatimi çekti akıl danışmak için yazıyorum, geçen bankadan kredi çekip altın alayim dediğimde hemen hemen herkes karşı çıktı krediye bulaşma dediniz..şimdi bakıyorum, araba yenilemek üzere kredi kullanıyorsunuz..benim çekmeyi düşündüğüm ihtiyaç kredisinde mi sorun var ki? zorunlu birikim için krediyle arabaya girmek daha mı mantıklı benim için? Bilmediğim için akıl almak istedim..Canim biz birikime ve altinlara dokunmicaz(toparlarsak 35bini buluyo birikim altinlarla birlikte) yeni alacagimiz arabayada muhtemelen 30-35bin gerekecek krediyle halledicek.
Kapalı olanlarla ilgili konustuk bizde dun
Ablalar kapaliydi ben acigim
Sizler her yerde buluyosunuz biz bulamiyoruz ve olanlarda pahali dedi.
Cidden biye pahali ki anlamadim
Misal kazak 20tl var normal boy
Bu biraz daha kapalular icin tunik vari olunca 50-60tl cıkiyo.
canım kira artı eşimin maaşının bir kısmını biriktirdim :))bir senede 60bini nasıl biriktirdiniz
Dediğiniz yasalar Çocuğun Korunması ve Ailenin Korunması Hakkındaki özel yasalar. Bunlara göre hiç çağrıldığımızı hatırlamıyorum. Çocuk ise yaşından dolayı her halükarda avukat çağrılması zorunlu zaten.Siz 5395 ve 6284 e gidiyorsunuz. Hangi yasalar içiN nöbet oluyor. Bir de nöbet mesajı geldiğinde konu yazıyor mu
bebeklerin haberini aldığımdan beri altın koyuyorum onlar için kenara. daha önce aklıma bile gelmemişti. sen de altın koy kenara totem gibi olur belkino_name_ dokunmayim dimi altınlara, bence de.
inşallah hedefine ulaşırsın canım. insan en çok bebeği için istiyor dimi. ben de allah nasip ederse bebeğin masrafları ve geleceği için istiyorum en çok.
Aynen tatlim dün esimle de konuştuk, biz çocuk istemedik yıllarca, aklımız çıktı, deli gibi korunduk, isteyince olur nasılsa diye düşündük...cok çalıştık ama hunharca da yedik, hiç birikim vs umursamadik..eşimin ailesi çok varlıklı, o sebeple eşim hep çok rahattır, nasılsa kalacak bir çok şey var diye...kazandık dibine kadar yedik..harcama da kazançla orantılı, o dönem 300 tllik parfüm kullanıyorduk, şimdi 50 tllik, yeri geldi 5 tllik deodorant kullandık..öyle olunca da birikmedi..no_name_ dokunmayim dimi altınlara, bence de.
inşallah hedefine ulaşırsın canım. insan en çok bebeği için istiyor dimi. ben de allah nasip ederse bebeğin masrafları ve geleceği için istiyorum en çok.
canım kredi ihtiyaçtan çekilir benim bildiğim. altın almak için kredi çekenini hiç duymadım alemsin vallaCanim dikkatimi çekti akıl danışmak için yazıyorum, geçen bankadan kredi çekip altın alayim dediğimde hemen hemen herkes karşı çıktı krediye bulaşma dediniz..şimdi bakıyorum, araba yenilemek üzere kredi kullanıyorsunuz..benim çekmeyi düşündüğüm ihtiyaç kredisinde mi sorun var ki? zorunlu birikim için krediyle arabaya girmek daha mı mantıklı benim için? Bilmediğim için akıl almak istedim..
Canim benim hali hazirdaki birikmisimin birazi altin birazi nakit ve bankada.Canim dikkatimi çekti akıl danışmak için yazıyorum, geçen bankadan kredi çekip altın alayim dediğimde hemen hemen herkes karşı çıktı krediye bulaşma dediniz..şimdi bakıyorum, araba yenilemek üzere kredi kullanıyorsunuz..benim çekmeyi düşündüğüm ihtiyaç kredisinde mi sorun var ki? zorunlu birikim için krediyle arabaya girmek daha mı mantıklı benim için? Bilmediğim için akıl almak istedim..
Hahahaaaa ay çok guldum..canım kredi ihtiyaçtan çekilir benim bildiğim. altın almak için kredi çekenini hiç duymadım alemsin valla
Şimdi anladım tatlim..dedim araç kredisi daha mantıklıysa, araba alalım onu odeyelim..ama senin demek istediğini anladım..Canim benim hali hazirdaki birikmisimin birazi altin birazi nakit ve bankada.
Faiz falan ödemeden kendimiz arttirip biriktirdik.
Simdi faiz ödicez ne gerek var diye dusunuyosun anliyorum.
Esim arabayi sirket adina aliyo taksitler brince kendi uzerine aliyo
Sirketin imkanlarindan yararlaniyo(sirketin surekli araba aldigi yerden aldi misal suanki arabamizi aynisindan sirketede 6tane alindi farkli renk indirim uygulandi)
Ve esim ödeme miktarini fazla tutup en az faizle kurtariyo arabayi.
Ayrica bizim araba pirim usullu calisiyo ve kendi masrafini öduyo
Bi zarari yok yarari var yani.
Hani ben kendimi senin yerine koyarak soyledim onu
Suan hic birikimim olmasa ben kredi cekip altin alip kenara atipda ödemem o parayi.
Kendim yine az az kedi cabamla yaparim.
Cunku kenara atilcak bu para hani acil ihtiyac degil.
Tabiki sen bilirsin canim
Yani ödeyecek olan sizsiniz.
Bak arac alip sonra ödeyip o aracı satip ev alan tanidigim var.Şimdi anladım tatlim..dedim araç kredisi daha mantıklıysa, araba alalım onu odeyelim..ama senin demek istediğini anladım..
Öneririm canim eşim çok memnun, ben kullanmıyorum o sebeple rahat mı bilemem ama eşim bmw den bile rahat ve konforlu olduğunu dusunuyorBak arac alip sonra ödeyip o aracı satip ev alan tanidigim var.
Olabilir.
Degeri hemen dusmicek eski model olmayan sorunsuz bisey alinabilir.
Esim suan acele ediyo 2017 de baya zamlancak soylentiler var araclar icin
Dun su guzel mi bu guzel mi diye yolda gordugu araci gosterdi durdu
Ford focus bakiyo simdide.
Karasizgillerden.
Ben kullanmadigim icin ic özelliklerinden pek anlamiyorum o tabiki ic ozelliklerine dikkat ediyo ben disina bakiyorumÖneririm canim eşim çok memnun, ben kullanmıyorum o sebeple rahat mı bilemem ama eşim bmw den bile rahat ve konforlu olduğunu dusunuyorhayırlı olsun şimdiden , Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.. ben Nissan Jeep istiyorum, ileride nasip olursa... terranolar hoşuma gidiyor, ikinci elde fiyatları da uygun...tabi önce ehliyeti aktif hale getirmeliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?