• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

bende kepez diye biliyorum ama kepez çok büyük biz bölge yani bir ucundan diğer ucuna 1saat 30 dk anca gidersin kepezinde neresi daha uygun bilmiyorum bide beklentine bağlı yani nerede çalışacaksınız gece kondu olsa olur mu yoksa daha merkezi bir yemi olsun gibi
kepez varsak mah. yada karşıyaka mah. diyolar...gecekondu pek yokmuş orada...e bizde ilk kez yaşayacağımız bi şehirde gecekondu da yaşamaya korkarız doğal olarak...güvenli olur mu ki?bi arkadaşım dedi ki eski apartmanlar daha uygun kirası,350 400 bulursun dedi,bi de biz küçük bi ev olsun istiyoruz iki kişiyiz karı koca,küçük olursa da fiyatı düşermiş...

nasıl da güzel anlatmışsın...
bir yerde hata var. o hatayı bulsak düzelteceğiz belki ama henüz bulamadık. sanırım ben çok korkuyorum ve tedirginim. oğlum iyi bir yer kazanamayacak diye. kendi tedirginliğimi ona yansıtıyor olabilirm.
önerilerin için çok teşekkür ederim. bu akşamdan itibaren hayatımıza yeni bir yön çizeceğiz.
sakıncası yoksa face adını verir misin. özelden. seninle tanışmak isterim.

bizim de derslerrimiz de problem yok. zaten sıkıntı da bu. çalışmadan çok iyi notlar aldığı için çalışmaya gerek duymuyor. ama deneme sınavlarında çok da başarılı değil maalesef.
Biraz rahat ol lütfen...sen şimdi böyle yaparsan 8. sınıfta ne yapacaksın? Çalışmasını kontrol etmen şu aşamada yeterli olacaktır diye düşünüyorum...
Özelden face adresimi yazayım canım iyi olur...memnun olurum...

Canım zaten ders çalışmayı seven pek çocuk yoktur...bizim zamanımızda pc yoktu oyun yoktu sosyal medya yoktu ders çalışmak daha kolaydı...şimdi var ve bence yasaklamak çözüm değil...çocukla konuştuktan sonra o bunu idrak edip zamanlamasını yapabilecektir..acele etme...daha ilk haftalardayız çocuğu ortamlardan koparma...sadece ders çalış demek olmaz bence...İki yıldır teog stresi çeken ve şu an biri ilin en iyi anadolu lisesi, diğeri fen lisesinde okuyan evlatlara sahip bu anneye kulak ver azıcık :) Çocuklar bütün gün zaten ders görüyor azıcık kafalarını dağıtsınlar bırak..ödevi varsa, tekrar yapması gerekiyorsa zaten o yapacaktır, yapmadan gitmez...
Bak sana ne anlatıcam. Dün eve giderken iş götürdüm. Akşam yemekten sonra herkes biraz facede, oyunda falan takıldı, çaylar içildi ve herkes testini aldı, yazacağını yazdı, tekrarını yaptı, ben de onların yanında dosyamı inceledim. Şöyle yapın böyle yapın demedim. Çocuğun sürekli peşinde olma, ondan sadece ders çalışmasını bekleme, yeterli çalışsın sadece...Onlar zaten derslerine çalışması gerektiğinin farkında...

bu konuda seninle aynı fikirdeyim canım... benim de büyük oğlum bu sene ortaokula başladı...ilkokulda okul birincisiydi, satrançta il dereceleri var, bilsem i kazandı, deneme sınavlarında Türkiye de derece yaptı, ram dan tanılı vs. vs. ama hiç bir zaman ders ders diye çocuğu yüklemedim... zaten bir çocuk dersi derste anlamalı, o zaman hiç çalışmasına bile gerek kalmadan çok iyi götürüyor olayı... ama dersi derste anlamazsa işi çok daha zorlaşır... ben bunu aşılamaya çalıştım... ha bu arada ne gezmeden, ne sosyal faaliyetlerden, ne de teknolojiden uzak kaldı... yüzme dedi yüzmeye gitti, satranç dedi satranca gitti, futbol dedi futbola gidemedi... :))
ama şu var hepsi ölçüsünde oldu... ölçüyü aşmaya kalktığında dur dedik...
bi de canım özel mesaj atamıyorum sana... sanırım özel mesaja kapalısın... bi bakabilirsen :KK25:

Bende 60da yıkıyorum
Bingo,ariel,rinso,alo hangisi o an indirimdeyse onu aliyorum.
Extra beyazlar icin almiyorum.
Ön yikama yapip sonra 60° 2saat olan programla yikiyorum.
4-5 ayda bir de domesto + kalip sabunlu su yapip aksamdan atletleri basiyorum.
Bazen beyaz yikarken deterjan gozune deterjanla birlikde beyazlatici tozlar var ben tüller icin almistim o tozdan ekliyorum.
canım peki beyazların içinde nevresim havlu beyaz bluz yada beyaz tişört oluyor mu?
ben onlarda var dıye beyazları bıle 30da yıkıyorum dolayısıyla lekeler cıkmıyo :(

Iyi aksamlar hanimlar
Bende bugun 85 tl harcadim
Havlu danteli yapip satacagim
Onun icin 5 tane havlu aldim
Su aralar biraz sikintiliyiz
Butceye katkim olur
canım nerelere satacaksın havluları?

canım bende geçen hafta orta boy olanını 5 lt den aldım çok küçükler var 7 tl idi bide iriler vardı onlarda 4 tl
biz kornişon seviyoruz birazda havuç
haftayada alıp karışık yapsam çok güzel olur bizim evde çok tüketiliyor
bende kornişon olsun dıye bekledım ama 5 tlydı neyse saglık olsun. havucta aldım yaptım dun kapadım bakalım bugun bakıcam nasıl olmus?

Slm kızlar arabayı satmak için ilana koyduk ve aynı gün evden çıkmamız gerektiğini öğrendik su an ev almak için arayıştayız araba işi kaldı şimdilik

pekı acık renk mesela toz pembe acık mavı gıbı renklılerı nasıl yıkıyosun tr_lelli tr_lelli
Cnm esimin acik renk gömlekleri var.
Lila,acik mavi bunlarla yıkıyorum.

O nevresimleri havlularimlada yikiyorum
Ama atletlerle yikamiyorum.

Beyaz gömlek,beyaz camasir,atlet,beyaz nevresim,beyaz havlu bunlari beraber yikiyorum.

Mak. 8kilo dolduramasamda calistiriyorum.
Beyazlarim birikir genelde
Ama renkli daha cok ciktigindan daha sık yıkanıyo

Pike,battaniye,renkli nevresim,kırlent yuzu,örtu bunlarida beraber yikıyorum

Renklerine göre bakiyorum

Mesela beyaz tshrt oluyo ama baskilari oluyo yogun renkler pikeyle falan yikiyorum.

Cok suphe edersem elimde yikiyorum.

Suana kadar yikarken hic birbirine karisan renk camasirlarim olmadi sukur
12senelik evliyim basima gelmedi.
Tek tek kontrol ediyorum.

Yikamadan önce ayiririm hep bakar.

anladım ya bız ıkı kişi olunca bırıkımıyo benımkıde 7 kıloluk hele atlet beyaz hıc bırıkmıyo bende hepsını beraber atıca ve yuksek derecede yıkayınca bazıları cabuk eskıyo. bende mı dolmadan calıştırmalıyım ??

Mesajim,senin mesajinin icinde cikmis tr_lelli tr_lelli .
Ugrayamiyorum coktandir buralara.özlemisim güzel sohbetlerinizi.❤️
Bu aralar hava güzel bizim buralarda ,elimizden geldigince Iyi vakit gecirmeye calisiyoruz.

Son zamanlarda cok stresliyim,bir cok kafama taktigim sorunlardan birisi de ev sahibi olabilmek.
Arastirdik,bir kac görüsme yaptik ve sonunda simdilik olamayacagina ikna oldum.pesinat olmayinca cok zor.pesinat icin kredi cekmek ve iki Borc ödemekte istemiyoruz.
Sene sonuna kadar üc aY var,insallah bu üc aY icinde iki bir taksit bir kredi borcumuzu kapatmis oluyoruz.
O kadar Hits yaptim ki bu durumu anlatamam,nedendir bilmiyorum kendimi bir kez daha yenilgiye ugramis gibi hissediyorum.cünkü hayatimda Hic bir sey istedigim gibi gitmiyor.hadi ev icin para lazum birikim lazim. Ya diger isteklerim? Hayallerim?

Tabi bu stres halleri beni hasta etti o ayri konu .caktirmasamda icimde firtinalar kopuyor.sonra esim rahatsizlandi is meseleleri falan derken... Gitgide umutsuzluga kapiluyorum.

Insallah sene basi itibari ile bir kac Borc bitecek ve birikim planlari yapiyor olacagiz.Ve tabi bir kac tatil planim var onu da planlayip ayarlamam lazim.
Herseyin hayirlisi olur insallah .

royem royem merhaba, öncelıkle hıcbır sey saglık kadar onemlı degıl her seye bır sekılde sahıp olunur ama saglık gıttı mı gerı gelmez. o yuzden canını sıkmamaya calış. bırde elınde olanlara bır bak belkı de senın sahıp olduklarına bır cok ınsan sahıp degıldır... ıkıncı kredı demıssın ev için pekı suanda ne oduyorsunuz?

anladım ya bız ıkı kişi olunca bırıkımıyo benımkıde 7 kıloluk hele atlet beyaz hıc bırıkmıyo bende hepsını beraber atıca ve yuksek derecede yıkayınca bazıları cabuk eskıyo. bende mı dolmadan calıştırmalıyım ??
Atletlerle az renkli olan camasirda atsan soldurur rengini
Cünki ısiyi fazla tutuyoruz malum beyazda.
O sebepden beyaza baska renk (renk vermedigine emin olsakda) karistirmakdan yana degilim

Atletlerle az renkli olan camasirda atsan soldurur rengini
Cünki ısiyi fazla tutuyoruz malum beyazda.
O sebepden beyaza baska renk (renk vermedigine emin olsakda) karistirmakdan yana degilim
evet canım işte bende o sebepten düşük ısıda yıkıyordum ama sanırım azda olsa beyazlar olunca yuksek derece de yıkıcam

Mesajim,senin mesajinin icinde cikmis tr_lelli tr_lelli .
Ugrayamiyorum coktandir buralara.özlemisim güzel sohbetlerinizi.❤️
Bu aralar hava güzel bizim buralarda ,elimizden geldigince Iyi vakit gecirmeye calisiyoruz.

Son zamanlarda cok stresliyim,bir cok kafama taktigim sorunlardan birisi de ev sahibi olabilmek.
Arastirdik,bir kac görüsme yaptik ve sonunda simdilik olamayacagina ikna oldum.pesinat olmayinca cok zor.pesinat icin kredi cekmek ve iki Borc ödemekte istemiyoruz.
Sene sonuna kadar üc aY var,insallah bu üc aY icinde iki bir taksit bir kredi borcumuzu kapatmis oluyoruz.
O kadar Hits yaptim ki bu durumu anlatamam,nedendir bilmiyorum kendimi bir kez daha yenilgiye ugramis gibi hissediyorum.cünkü hayatimda Hic bir sey istedigim gibi gitmiyor.hadi ev icin para lazum birikim lazim. Ya diger isteklerim? Hayallerim?

Tabi bu stres halleri beni hasta etti o ayri konu .caktirmasamda icimde firtinalar kopuyor.sonra esim rahatsizlandi is meseleleri falan derken... Gitgide umutsuzluga kapiluyorum.

Insallah sene basi itibari ile bir kac Borc bitecek ve birikim planlari yapiyor olacagiz.Ve tabi bir kac tatil planim var onu da planlayip ayarlamam lazim.
Herseyin hayirlisi olur insallah .
Çok isteyince ve hayal edince olmuyo malesef.
Bu da senin sınavın diyelim.
Hepimizin ayrı ayrı.
Nasipse olsun desen hem belki icin daha ferah olur.

Bir evle yazlik mukayese edilemez tabi ama kendimden örnek vermek adina dicem.
Agladim bi ara bildigin.
Ya yazlik yazlik yillardir hayalim olmuyo niye diye
Sonra baktim zamanı var demek dedim.
Ha yıldım mı asla!
Yine bakiyorum,arastiriyorum hesap yapiyorum ama eskisi kadar degilim.

Nasibimde varsa ve nerdeyse olacak zaten diyorum.

Hani olacak bir güne alistirdim sadece sag üst köseye tarih atmadım boş bıraktım.

İnsAllah senin "kızlar ev aldik" müjdeni burda görücez.

Sakın karamsarlıga dusme
Kendinide üzme.
Kizinin sana ihtiyaci var.

evet canım işte bende o sebepten düşük ısıda yıkıyordum ama sanırım azda olsa beyazlar olunca yuksek derece de yıkıcam
Atletleri cok dusuk isida yikasan cikmaz canim
Ön yikama yapip 60° yıka
Ve dedigim gibi arada beyazlatici kat
Ve 5-6ayda bir yikama yapip sonra kalipsabun ve az domestosla aksamdan legene biseye bas

Ertesi sabah sık mak. At yıka
Mis gibi oluyolar.

Back
X