• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ahh eski topraklar
Roman gibi hayatlar
Benimde dedem ist. Gelmis önce babannemi getirmis sonra 2dösek1yorganla gelmis babannem.
Bahcelerde calismis.
Dedem fabrikaya girmis bir gecekondu yapmislar.

Sonra ben 1yasindayken
dedem burayi yapmis o bahce icindeki gecekonduyu halama birakmis(simdi enistem yikti 4kat atti)
Kendi emegiyle kendi alin teriyle kendi yapmis zaten plansiz projesiz bir ev.
Tugla tasimis ,harc karmis,o insaat halindeyken yatmis icinde.
Ve soguk almis cigerleri.
İcinde 1gün bile huzurla dayali döseli yatamadan 49yasinda kanserden vefat etmis.
Evet cigerlerini usuttugunden ve uzeride durmadigindan kansere dönmüs.

Ey gidi eskiler..
Ne emekle ne cabayla arkalarindakileri dusunmusler hep.

Cocuklari deger bilmiyo ayri dava.
Aynen oyle eskiler hem azimli hem kanaatkarlarmis.
Cocuklari deger bilmiyor dedin ya cok haklisin dayim evi napacagim kiraciyla ugrasamam dedi hemen satti kendi hakki olan evi aile apartmanina yabanciyi soktu.dedem yasaydi asla izinvermezdi satmasina.

Eskiler hem işten,hem dişten arttırırmış. Şimdi herkes rahat çalışayım çok kazanayım,onu alayım,bunuda alayım derdinde. Birazda ondanmı acaba bu bereketsizlikler
Kendimden örnek vereyim,birşeyin yokluğunu aramam,ama olacaksa en iyisi olsun isterim. O olur bu kezde başka bişeyin hevesine düşerim. Bitmez hiç..

eskılerden bahsedılmış ve yenılerın tutamamasından..
benımde bı akrabam bır suru mal bıraktı tek ogluna oglu yedı bıtırdı annesının evını de sattı en son kadıncagız acıkta kaldı...

eskılerden bahsedılmış ve yenılerın tutamamasından..
benımde bı akrabam bır suru mal bıraktı tek ogluna oglu yedı bıtırdı annesının evını de sattı en son kadıncagız acıkta kaldı...
Allah hayırlı evlat versin herkese. Alinteriyle alınmayinca kıymeti bilinmiyor ..

merhaba arkadaşlar..
bende tasarruf yapanlardanim..
küçük düşün büyük olsun :)
kamuda memur olarak çalışıyorum eşim de işci.
şimdiden plani sölemek istiyorum.
2017 haziranda evimin borcu bitiyor. (kiraya vermişm evi kira gelirimiz de var şükür.)
2017 için bize iyi gelecekmi bilemiyorum neredeyse araç muayene ücreti araba sigorta ev sigortasi ev vergisi dferken çoğu ona gidiyor demi birikimlerimiz..
hiç olmazsa daha neler biriktircez düşün...
arabanin eksikleri çikiyo.. derken a b c derken daha neler çikiyo bu yüzden birikimi az yapabiliyoruz...
eşim şu an bana işitme cihazi almayı düşünüyo cihazin ücreti 10-15 bin degişiyo. (işitme cihaz kullaniyorum cihazim az olsa arizalandi örtmeye başladi artık) ondada birikimi ayrı yapıyo.
bide hamileyim.. nasip ederse şubat mart gibi doğumu olcak bebegede bişeyler alicaz... bebegede beşik felan herşey hazir da bazi şeyler eksik olacak. sağlık olsun da harcicaz herşeyi:)
evet şimdi benim planim
üçüncü kata çikmak... onu kendi istegime göre yapmak olsun... birikimi eşimle beraber yaptığımz için herşeye güzel yapmayı düşünüyoruz nasıl olacak gibi..
demir beton pencere gibi. herşeyi kendimiz alicaz. kendimize göre döşemeyi düşünüyoruz.
bebek araba cihaz derken 5-7 sene gider gibi geliyo evin bitimi... olsun ya sağlık olsun yavaş yavaş yapariz diyoruz biz.
bu işe ne diyosunuz kızlar yanlış mı düşünüyorum.

Kızlar cok haklisiniz
Ne halam ne babam Allah razi olsun demiyolar.
Yiyolar
Enistem yikti yapti ama halamin gozu hala burdaki binada.
Burdanda bisiler kapma pesindeydi hep cocuklari

Merhaba canlar Iyi günleriniz olsun :)

Ne güzel seyler yazmizsiniz Iyi geliyor insana,durup düsünüyor tekrar.

Bügün markete ugradim kahvaltilik ve Az sebze aldim ,50lira tuttu.
Daha benzin ve Esimin berberi var.Ayi planli az harcamali gecirmeyi düsünüyorum .insallah basarabilirim .

Merhaba birikimci hatunlar ,
Az önce tamda sizin konularınızı okuyup , valla helal olsun ne hatunlar var ben çok saçma sapan paralar harcıyorum dikkat edeceğim diye düşünürken kapı çaldı.
Bir adamcağız _
Ben köyde yaşıyorum ev yoğurdu , köy yumurtası . manda sütü satıyorum diyerek konuşmaya başladı.
Bende burası ofis burada ihtiyaç olmuyor diyerek almak istemediğimi belirttim. Bundan sonra her Perşembe bu bölgede olacağım kartımı bırakim bi ihtiyacınız olursa ararsınızın da içinde geçtiği dünya kadar laf savdı.Bende kartınızı alayım bir şeye ihtiyaç olursa ararım dedim. Tam o sırada abla sen bana bi kap ver yoğurdum çok güzel denemenizi isterim dedi.Ben gerek yok saol falan dedim ama ısrarı anlatamam. En son adama küçüçük bir kap getirdim.Denemek için veriyor ya yazık adamın çok yoğurdu gitmesin diye düşündüm. Abla buna ancak kaymağı sığar sen bi tencere getir yok burada tencere başka bi kap , yok saol gerek yok falan filan derken ben elimde 3 kilo yoğurtla ve cebimden 45 lira çıkmış olarak kalakaldım.
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim nasıl basiretimi bağladı ben nasıl bu tongaya düştüm hala düşündükçe sinir oluyorum kendime.
Birde burada biriktirme konularını okurken olması çok enteresan yukarıdan bi işaretti bu sanırım sen hiçbirşey biriktiremezsin mesajı:)

Sizlere bol birikimler diliyorum ve aradan çekiliyorum. Anlatmasan çatlardım.:)

@orkidekaramel hosgeldiniz.
Hersey gonlunuzce olur umarım

R RENEWA bende bedava tatman icin vercek sandım yani okurken sonunu öyle dusunup okudum.
Sonunda bende sasirdim.
İnsanlarin iyi niyetinden,saf halinden yararlanmak ne kolay ya
O para kolay mı kazanılıyo.
Dikkat edersiniz artik tecrübe olur
Bazen insanin basireti baglaniyo cidden.

@orkidekaramel hosgeldiniz.
Hersey gonlunuzce olur umarım

R RENEWA bende bedava tatman icin vercek sandım yani okurken sonunu öyle dusunup okudum.
Sonunda bende sasirdim.
İnsanlarin iyi niyetinden,saf halinden yararlanmak ne kolay ya
O para kolay mı kazanılıyo.
Dikkat edersiniz artik tecrübe olur
Bazen insanin basireti baglaniyo cidden.
Ayrıca yoğurtun tadı çok kötü. Yüzüme sürerim artık :)

Benim esim maas+pirim calisiyo
Aksam 7de evde olur normalde
2haftadir 9da geliyo pirim kismiyla yazin harcadiklarimizi kapatmaya calisiyo.
Yazin baya acildik uzerine kurban uzerine okul.
Sanirim bi kac gun daha calisir böyle
Ama erkenden uyuya kalıyo insanin belli bi yastan sonrada kafasida vucududa kaldirmiyo artik.

O sebepden yas almadan küpü doldurmak lazim.
Bu ev olur,araba olur,sigorta olur,birikim olur.

Hersey zamaninda ve akarken olmalı,dolmalı.

Bugun kırmızı kalem,ablaya giderken mesrubat ve ogluma nesquik aldım.
(Sütü nesquikli seviyo)
15tl gitti.
5tl oglumun kumbarasına gitti.
Bu aralar zulam yerinde sayiyo bozuklari oglusun kumbarasına gömüyorum.
Fotokopi parasi istiyolar 5tl ogluma verdim.
Üzerinde bulunsun.

Okulda pek bise yemiyo parasida oluyo uzerinde
Evdende kıraker,su,mesrubat koyuyorum.
Heralde gec kahvalti yaptigindan tutuyo onu.

Bu aksam yemekde pilav ve ciger sote var.

Olan olmuş a
Az önce tamda sizin konularınızı okuyup , valla helal olsun ne hatunlar var ben çok saçma sapan paralar harcıyorum dikkat edeceğim diye düşünürken kapı çaldı.
Bir adamcağız _
Ben köyde yaşıyorum ev yoğurdu , köy yumurtası . manda sütü satıyorum diyerek konuşmaya başladı.
Bende burası ofis burada ihtiyaç olmuyor diyerek almak istemediğimi belirttim. Bundan sonra her Perşembe bu bölgede olacağım kartımı bırakim bi ihtiyacınız olursa ararsınızın da içinde geçtiği dünya kadar laf savdı.Bende kartınızı alayım bir şeye ihtiyaç olursa ararım dedim. Tam o sırada abla sen bana bi kap ver yoğurdum çok güzel denemenizi isterim dedi.Ben gerek yok saol falan dedim ama ısrarı anlatamam. En son adama küçüçük bir kap getirdim.Denemek için veriyor ya yazık adamın çok yoğurdu gitmesin diye düşündüm. Abla buna ancak kaymağı sığar sen bi tencere getir yok burada tencere başka bi kap , yok saol gerek yok falan filan derken ben elimde 3 kilo yoğurtla ve cebimden 45 lira çıkmış olarak kalakaldım.
Gülsem mi ağlasam mı bilemedim nasıl basiretimi bağladı ben nasıl bu tongaya düştüm hala düşündükçe sinir oluyorum kendime.
Birde burada biriktirme konularını okurken olması çok enteresan yukarıdan bi işaretti bu sanırım sen hiçbirşey biriktiremezsin mesajı:)

Olan olmuş artık..birkaç kere benim başıma da gelmişti..yavaş yavaş ogreniyorsun hayır demeyi..

Bir adamcağız _

Bi saniye 3 kilo yogurt 45 tl mio_O dolandirlmissin canim.
Bu arada aramizdan cekilme hepimizin zaman zaman bos yere gidiyor paralari.ben bile birikim yapmaya basladiysam sizde yaparsiniz:kahve:

Birde burada biriktirme konularını okurken olması çok enteresan yukarıdan bi işaretti bu sanırım sen hiçbirşey biriktiremezsin mesajı

Öyle düşünme,bundada vardır bir hikmet. Kimbilir belkide mesaj farklıdır;)
İki elimiz var sonuçta,biri almak diğeri vermek için..
Sen verdin,şimdi alma sırasıdır belki...

Bi saniye 3 kilo yogurt 45 tl mio_O dolandirlmissin canim.
Bu arada aramizdan cekilme hepimizin zaman zaman bos yere gidiyor paralari.ben bile birikim yapmaya basladiysam sizde yaparsiniz:kahve:
Sen çok hoş çok cicisin ya :)

Bu tayfa tüm birikim güclerini birleştirse holding kurar be yürür gideriz.

Back
X