• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Merhaba kızlar. ..
İşten geldim hemen menemen falan hazırladım eskiden olsa dışardan söylerdik ya da dışarı çıkardık. .
İyi ki burayı keşfetmişim.
Akşama da kabak kavurucam.
Bugün kaşar peyniri aldım 500g 10.45 di muratbey
2 paket de sarı bez aldım. Stok
Lux harcama yapmıyorum sırf ihtiyaç. Eşim kendine bişeyler almış bot pantolon falan ona da ses çıkarmadım ihtiyacı vardı.
Şimdi kahvemi içiyorum bi de size bişey sorucam özel olucak ama siz hijyenik ped hangi marka alıyorsunuz
Sizce o konuda ekonomi olurmu yani bu aralar fiyatları çok yukselmis
Orkidler büyük paketleri 10 liradan aşağı değil. Ben ındırımde molped almıştım bikaç paket onlar da bitiyor. 6 bucukta sanırım o en büyükleri. Bimin kini falan aliyomusunuz

Benden bimin normalinden alıyorum
Ekonomi olsun diye değil
Yıllar önce orkidi yahudi malı olduğu için kullanmak istemediğimde bimdekini bir arkadaş önermişti , memnunun ( az geliyor, yoğun olan memnun olmayabilir )
Tabi bünyeye göre değişebilir , alıp denemek lazım ..

Son düzenleme:
Valla canım ben bu sayfaları okurken denk geldim sürekli A101 işte Bim den alışveriş yapılmasına. Biz de market alışverişini babam pazar alışverişini annem yapar. Market alışverişini yaparken mutlaka kg fiyatına bakar ürünün gramında göre hesaplar mesela x marka kaşar indirimde ama kg fiyatına çarpınca aslında pahalı geliyor der almaz.
Yıllardır öyle alışveriş yapıyoruz A101 vb yerler de işte tatlı ayran vb ürünler uygun geliyor.

Valla canım ben bu sayfaları okurken denk geldim sürekli A101 işte Bim den alışveriş yapılmasına. Biz de market alışverişini babam pazar alışverişini annem yapar. Market alışverişini yaparken mutlaka kg fiyatına bakar ürünün gramında göre hesaplar mesela x marka kaşar indirimde ama kg fiyatına çarpınca aslında pahalı geliyor der almaz.
Yıllardır öyle alışveriş yapıyoruz A101 vb yerler de işte tatlı ayran vb ürünler uygun geliyor.
Hic dikkat etmemistim bende hesaplicam

Benim bir akrabam elinde liste her marketi dolaşır. Listenin karşısına fiyatlarını yazar. Sonra da yine her marketi dolaşarak ne nerede ucuz ise onu alır.
tr_lelli tr_lelli ilk defa duyuyorum ve gerçekten çok ilginç
Bende hesap mak hesaplicam ve usenmicem merak ettim

Adam 83tl alisveris yapmis 10kusur lirasi kazik.
Aciklamis hepsini

Ekim 15 için tahmini bir hesap yaptım. 8500 TL ödeme var. :kızgın::KK43:
Bu rakamın için de 2 gr altın ve 100 Euro da olacak. Ama yüne de çok fazla. Tek kısabileceğimiz kalem kredi kartı. Onda da taksitler almış başını gitmiş.

Valla bizimkiler asla tek marketten alışveriş yapmazlar. Babam yıllardır bu şekilde hesapladigi için ne nereden alınır hangi ürün Nerede daha hesaplı geliyor bilir hep. Migrosta nda alışveriş yapar bim den A101 den de burada ki yerel.marketlerden de. Başka şehirlerde çağrı hakmar vb var ya burada da ona benzer ama farklı isimli marketler var. Belli bir listesi bile olmaz. Bir gün elinde çamaşır detarjani ile gelir genel de Ariel ya da omo alır. Bir gün fairy bulasik detarjani ile gelir ya da gider et tabuk vb şeyler alır. Salça alır Nerede indirime girse gider paket paket alır. Mesela A101 de süt indirimde ve kaliteli bir yere yaptırıyor diyelim eğer uygun gördüyseniz gider 10 paket birden alır bizde çok tüketiliyor çünkü.
O otomatik olarak hesapladigi için hep o alışveriş yapıyor. Eğer şehir dışında ise ve almamiz gereken acil bir ürün varsa biz de o sırada nereden bulursak öyle alıyoruz. Ama bizde stok olayı oluyor. İndirimde görünce stokluyoruz yani. Birçoğumuz yapıyormuş öyle okudum geçmiş sayfalarda :) ben bekar ve öğrenci olduğum için ailemle de yaşadığım için pek bilmiyorum açıkçası. İnşallah öğreneceğim zamanla.

Aynen öyle ya rafa yeni bir ürün girdiği zaman diger marketlerde tek tek kıyas yapıyor adam ya. Mağaza müdürleri ağzı açık bakıyor resmen. Kardeşiz sanırım
Ayyy bu kadar benzerlik olur... Ağzım açık kaldı resmen

Kızlar yaa Bişi diyecem benim babamda öyle:halay:
Market çalışanları ile ahbap olmuş amca dayı fln dıyorlar sohbet muhabbet her marketten alır indirimleri takip eder gramlarını karşılaştırır stok yapar hiç bilmem evde annemin deterjan bitti al dediğini fln

Lelli eğer etkirler doğruysa adam haklı Bi gittiğimizde bizde bakalım öyle mi diye

M maviduvar1 kopya çekmek serbestmiii? Bende bu hafta liste yapacağdım da:)

Sıfır harcamayla günü kapatanlara da ayrıca hayranım,belirtmek istedim:)

Aynen ben de
Harcamasız değil hafta , gün kapatamıyorum
Nedir bunun sırrı ?
1 ay sonra tam 1 yıl olacak buraları takip etmeye başlayalı , ama pek bir gelişme olamadı

Dün bu ay için aylık sabit harcamaları yazdım deftere , buraya da yazayım , nerede fazlalık var bir el atın :KK64:

100 bana harçlık ( cüzdanda bulunsun diye ama illa ki harcanıyor )
100 eşime harçlık
30 oğlumun kumbarasına
30 bana kontor
30 eşime kontor
55 net
90 su
50 elektirik
200 doğalgaz ( bu aydan itibaren böyle olur diye düşünüyorum , zam olmazsa )
?? Anaokulu - yarım gün oyun grubuna yazdırdım bu hafta
500 benzin ( işe tek vasıta olmadığı için arabayla gidiyorum , oğlumuzu da okula ben götürüp getiriyorum )
100 kuaför
20 eşimin berberi
30 ayda bir kez oto iç-dış yıkama
280 pazar - haftalık 70
280 kahvaltılık - haftalık 70 düşünmüştüm , bugün 85 tuttu
240 balık ( bu hafta 3 kez balık aldık , her seferinde farklı balık aldık , hep 21 tuttu )

Bunlardan hariç ;
Bakliyat
Kuruyemiş
Dışarıda yeme - içme
Sinema - tiyatro ( hiç gitmiyoruz ama oğlumu müzikallere götürmek istiyorum , onlar da çok pahalı , kişi başı 87,5 harika kanatlar gelicekti
Kıyafet
Oyuncak
Kitap
Pasta - dondurma
Ekstralar

Derken ikimizin maaş da sıfırlanıyor gibi
Üstüne arabanın kaskosu , vergisi , sigortası , bakımı , bir de tatil derken bana fenalık geliyor

Her ay düzenli pediküre gideyim , bekarken olduğu gibi spora gideyim , düzenli yardımcı alayım diyorum ama olmuyor

Üstüne bir de süpürge ve ütü bozuldu :mad:

Oğluma verilen tüm harçlıkları doğduğumdan beri onun adına ayrıca biriktirp gram altın alıyordum .. Bir süredir hiç altın almamıştım , tl duruyordu , bayramda onu da harcadık :KK61:

3 3gunlukdunya hqrcama kalemleriniz bana çok karışık geldi. Berber, araba yıkama vs. Haftada 3 gün balık fazla değil mi? Bir de her hafta sürekli kahvaltılık mı alıyorsunuz. Haftada 70 TL de bana fazla geldi. Ya da bu kahvaltılığın içinde ne var. Salam sosis varsa bu kadar tutabilir. Bizim eve hiç girmezler. Fiyatlarını bilmiyorum.
Ben peynirimi köylülerden alıyorum. 5 kiloluk bidonda aldım. 100 TL verdim.
Zeytini dün pazardan aldık. Kilosu 12 TL idi. Reçeli kendim yapıyorum. Balı da toplu aldım.

Herkese iyi aksamlar bayramda takip edemedim diye bayağı sayifa birikmişti hepsini okuyacam diyede bir türlü yazamadim hepinizin kesesine bereket ellerinize sağlık bir kaç aydır çok masrafim var ondanda yazmiyorm bu sabah market alışverişi sadece kahvaltılik aldım 140 tl daha temizlik malzemesi ve bakliyatlar ve et tavuk alınacak bakalım bu ay birikim yapabilecek miyim,:))

Back
X