• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

İnsan evini özlüyor ya,özeniyorsn bi dünya değişiklik yapıyorz oturamıyorz ki evde..H.sonu anca..
Sükür isimiz var ama çocuk olursa planım 1 yıl çalışmamak en azından.12 yıldır bi fiil çalısıyorm.
Evlendim evimde bi 5 cayı yapamadım hafta ici ..
Yeni nesil calıssın azda:)
Senin 12 yıl olmuş,daha ben 1,5 yılda evi özledim

Bugun pek bisi yapmadım ordan oraya ordan oraya uzanıp durdum.
Hic keyfim yok.
Eltimin kizi aradi damadin dedesinin kurani okuyormus 7gun okunuyor ya gelirmisin dedi.
Dedim oglanin ödevi var gelemem.
Resim ödevi yaptik.
Bu cocuk da duruyor duruyor son gun soyluyor bu resim odevlerini.
Cizemiyor epeyde zor seyler veriyorlar ya.
3d falan resimler veriyorlar.
Cogunu kardesime cizdiriyorum bende beceremiyorum o da baliga gitmis.

Bi mutfagi tezgahi toparladim namazlarimi kildim yanima kâr kalan onlar oldu koca gün.

İnsan evini özlüyor ya,özeniyorsn bi dünya değişiklik yapıyorz oturamıyorz ki evde..H.sonu anca..
Sükür isimiz var ama çocuk olursa planım 1 yıl çalışmamak en azından.12 yıldır bi fiil çalısıyorm.
Evlendim evimde bi 5 cayı yapamadım hafta ici ..
Yeni nesil calıssın azda:)
Tabi canın yeni nesil de bir çalışır
Benimde 21 yıl bitti sektörde
Sadece Doğum izninde 4,5 ay evdeydim hepsi o
Bir fiil çalıştım

Hem Çalısan hem evli olanlara gercekden saygim sonsuz.
yani hem isi hem evi idare etmek kolay degildir anliyorum.
Bazen calisiyor olsaydim diyordum ama ertesi gun aninda yok yok diyordum
Hala öyleyim.
Hiç kendimi çalışiyorken dusunemiyorum.
Benimkiler yeterince zorlar yemek secmeleri arkalarini toplamamalari.
Hem mafolurdum hem is hem ev
Annem var sagolsun ama esim yemez onun yaptiginida.

Evi evde olmayida cok seviyorum.
evi özleyeni anlayabiliyorum.
çalisanlar issiz kalinca ama hep keske calissam derken duymustum.
misal kuzenim öyle derdi evde oturmak bana gore degil derdi.

Mantı işine falan mı gitsem ne yapsam bilemedim bı tanıdığım evde yapıp satıyor baya da alıcısı var kilosunu 35 TL den yapıyor bı alan 10 kilo alıyor aklımda deli sorular
ayy ben becersem kesın yapardım ne guzel canım becerebılıyosun hem evine katkı hem kafan dagılır yorulursun ama ben olsam yapardım

Aslında bu hazır yemek hazır seyler isine girismek lazim.
peynirci babadan pismis sarma alanlar vardi.
Ufacik kutu 12tl yaziyordu.
icinde toplasan 15tane var.

Aslinda calisanlarin oldugu site tarzi yerlerden cok alanlar oluyor.
manti, sarma, boyle pratik acma, kek falan.
şu bahcesi olupda salca , domates sos, tursu, tarhana yapanlara ozeniyorum.
takip ettigim bi sayfa var evet yorucu ama kendi mahsulu parasida iyi.
Kadin bir cok sey icin cok az kaldi diyordu.
bazisi bitmis bile.
bizim burda meshur bi borekcı var canım sade borekti sonra tatlı ısıne de grdıler 4dukkan oldular mıllet hep ondan alıyo mısafıre sarma kısır kurabıye falan
bide paket yaptılar mesela hepsınden karısık az az koyuyo 100tl gıdıp ordan alıyo mıllet mısafıre hoop koyuyo

bizim burda meshur bi borekcı var canım sade borekti sonra tatlı ısıne de grdıler 4dukkan oldular mıllet hep ondan alıyo mısafıre sarma kısır kurabıye falan
bide paket yaptılar mesela hepsınden karısık az az koyuyo 100tl gıdıp ordan alıyo mıllet mısafıre hoop koyuyo
ıste tutunabilmek mesele canım.
yer etmek cevre edinmek gerek.
Bana bi arkadasim sen bu böreklerden yap ben alirim demisti (yesilmercimekli falan yapiyordum)

Mesela hollanda da bir kadin var evden siparis aliyor.
Pide, kek, pogaca, kurabiye.
dogum gunleri , günler icin falan aslinda ne guzel bisi.

ıste tutunabilmek mesele canım.
yer etmek cevre edinmek gerek.
Bana bi arkadasim sen bu böreklerden yap ben alirim demisti (yesilmercimekli falan yapiyordum)

Mesela hollanda da bir kadin var evden siparis aliyor.
Pide, kek, pogaca, kurabiye.
dogum gunleri , günler icin falan aslinda ne guzel bisi.
hem de senin gıbı becerıklının ellerinden oh mis

Günaydın gızlaaar
Aksam Migros,sok ve kuruyemişçi toplam 60 tl harcadım.
Migrosta Nivea dus jeli 4,85 ti.2 tane aldım attım stoğa
Sokdan kahve aldım 2 paket
Yaptım ıhlamurumu dizi seyrediyrm.Kardesim yazdı whatsaptan Abla uyumadıysanız babamla size paket yollucm dedi.
Dedim saolasın uyumadık.
Ben de bi paket sanıyorm anam bi koli geldi içinde yok yok:D
Pastırmasından cevizine kadar.
Nar eksisi,bulgur,biber domates salçaları.Babam dedi Allahtan asansör var ben bunu taşıyamazdım:)
Kardesimin esine mal verdiği firma hediye yollamış.Ama Abartmıs .Anneme de bölcekmis.
Annem demiş ben sadece biraz pastırma alırım ablanla bölüsün.Ben yaptım salçamı demiş.
Sabah kalktım benim adam pastırmaya ceviz sarıyo yiyo:ruh:Dedim tok evin ac kedisi,anam sana bi ağaç ceviz yolladı oturup bi yemedin:D Onlar kırık değil bu hazır diyo:D
Kul sıkısmayıncA hızır yetişmezmiş 2 ay zordayz diyordm hediye oldu:)

Eklentiler

• HRJZ4853.webp
    HRJZ4853.webp
    63,8 KB · Görüntüleme: 193
Bir de dün kocinin sendika toplantısı varmış.
Olursa ins ordan da güzel gelişmeler var.
Tamamlayıcı sağlık yapcaklarmıs isçilere.Es ve çocuk için 300 tl farkla dahil edilebilcekmis.
Benim drm prof .muayenesi 200 tl,bir de Medicana az tuzlu bi hastane.Test mest islerinde.
Hemen yapcam seni dedi.
3 ayda bir erzak verilior suan .Onu market fişine cevirceklermis 100 tl .Dedim süper.2,5 kilo pirinç,5 kilo seker çıkıyor.Dağıtıyrz.Kurufasulyesi pişmiyor .İstediğimizi alırız enazından marketten.Hemen Migros falan olmasın ama dedim:D 1 poşet alırız anca migrosta 100 liraya.
Maas zammı da güzel bi rakam teklif etcekmis sendika patronlara hayırlısı..

*ALLAH C.C İÇİN SEVMEK NE DEMEK?*
*Birbirini Allah (cc) için sevmek ne anlama geliyor? Mahşer günü arşın gölgesinde korunacak 7 grup insandan biri de, birbirinden menfaat gözetmeksizin Allah için sevenlerdir. Sizler de arşın gölgesinde korunanlardan olmak istemez misiniz? Allah lütfuna mazhar olmak, kim istemez ki?*

*Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:*

*“Başka bir gölgenin bulunmadığı Kıyamet gününde Allah Teâlâ, yedi insanı, arşının gölgesinde barındıracaktır:*

*Âdil devlet başkanı,*

*Rabbine kulluk ederek temiz bir hayat içinde serpilip büyüyen genç,*

*Kalbi mescidlere bağlı müslüman,*

*Birbirlerini Allah için sevip buluşmaları da ayrılmaları da Allah için olan iki insan,*

*Güzel ve mevki sahibi bir kadının beraber olma isteğine “Ben Allah’tan korkarım” diye yaklaşmayan yiğit,*

*Sağ elinin verdiğini sol elinin bilemeyeceği kadar gizli sadaka veren kimse,*

*Tenhâda Allah’ı anıp göz yaşı döken kişi.” (Buhâri, Ezan 36, Zekât 16, Rikak 24, Hudûd 19; Müslim, Zekât 91. Ayrıca bk. Tirmizî, Zühd 53; Nesâî, Kudât 2)*

Gün aymadı dimi sahi :)
Sabah ezanıyla uyanmak iyi oluyor böyle biraz gec kaliyordum böyle daha iyi oldu ezan sesiyle kalkiyorum hemen.
1.gözleme 1.erbaş
8 de de 2. gözleme 2.erbaş seklinde basladik bakalim.
Erken kalkınca gün bereketleniyor gerçekten, vücut da alışıyor erken kalkmaya..

Back
X