• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Şöyle bi evdeki gıdalara baktım şükür hersey var, sadece pazar yapılır meyve sebze. Dondurucuya başlarım, eşim geçen hafta kıyma, kuşbaşı, kemikli et falan almıştı. Ufak ufak poşetleyip atmistim domdurucuya. Onlar da en az bi ay gider. Tavuk kanat ve but da var. Ben çalışıp maaş almaya başlayana kadar bari evdekilerle tasarruf edim. Köyden kurufasulye sipariş vermistim o da geldi. Nohut pirinç bulgur, makarna, kuru dolamaliklar bunlarim hepsi var. Salamura peynir bi bidon 5 kg lik, tulum 2 kg lık bidon. Yeşil zeytin yine 3 kg bidon var. Bunlarin hepsi köy den alinanlar. Netten tarhana almak istiyorum, bizim buralarda yok malesef ve ben cok seviyorum. Önerdiğiniz bi yer var mi güvenilir alabileceğim??
cnm bir hesap var yazarim sana oraya baksana bir.
kadin yapilisini vs atiyor detayli.
alici memnuniyeti falan guzeldi.

Zelalke sutte veriyosun acaba susuzmu kaliyorsun bol su ic
Kabizlik cok kotu bsy ve drlarin ilk tavsiyesi bol su kayisi ve zeytinyagi
Kuru erik te olabilir murdum erigi bana cok iyi gelmisti
evet ya cok zor kabızlık,hele sezeryanliyum ve ulk zamanlardı sıkamıyordum ds ne acı çekmiştim. Simdi daha iyi, suyu cok fazla içiyorum yarıyor allahtan :)

merhabalar size bıse danısmak istiyorum daha evvel galıba sızdınız dogum rapor parasını sormustu biri siz de hesapı acıklamıstınız hatta kaydetmıstm bn de iş yerinde 3arkadasımın esleri hamıle bn de yeni ogrendım:p benımkine daha çoook var ama onların adına ck merak ettım brüt maasları yaklasık aylık 7000 , sızın hesapla yapınca 212gun uzerınden 17bin falan yapıyo gercekten bu kadar yuksek alabılırlermi yoksa bu hesabı ben anlamadmmi:KK70:
evet canim o kadar edebilir. Googla doğum parasi hesaplaması yazınca çıkıyor. Arkadaşının brüt 7 binse güzel para alır. Mesela benim brüt 5600 tl üzerinden hesaplanıyor. Dogumdan onceki günleri aldım. 35 gün için 5000 in biraz üstü aldım net hatırlamıyorum. 65 günüm doğumdan sonraya aktarıldı 9 bin küsur alırım önümüzdeki ay sanırım. Ama bu süreçte maaş yok.

cnm bir hesap var yazarim sana oraya baksana bir.
kadin yapilisini vs atiyor detayli.
alici memnuniyeti falan guzeldi.
cok sevinirim :)

evet ya cok zor kabızlık,hele sezeryanliyum ve ulk zamanlardı sıkamıyordum ds ne acı çekmiştim. Simdi daha iyi, suyu cok fazla içiyorum yarıyor allahtan :)

evet canim o kadar edebilir. Googla doğum parasi hesaplaması yazınca çıkıyor. Arkadaşının brüt 7 binse güzel para alır. Mesela benim brüt 5600 tl üzerinden hesaplanıyor. Dogumdan onceki günleri aldım. 35 gün için 5000 in biraz üstü aldım net hatırlamıyorum. 65 günüm doğumdan sonraya aktarıldı 9 bin küsur alırım önümüzdeki ay sanırım. Ama bu süreçte maaş yok.

cok sevinirim :)
ya ben ck tsk ederım acıklamıssın ama ben yine anlamadm memurlarda bu durum gecerli degıl o zaman dımı maas yok demıssın ya hani dogum izninde maas alınıyo cunku o zaman bizim için gecerli degıl
ben de kamuda memurum aynı maası alıyorum onlarla

ya ben ck tsk ederım acıklamıssın ama ben yine anlamadm memurlarda bu durum gecerli degıl o zaman dımı maas yok demıssın ya hani dogum izninde maas alınıyo cunku o zaman bizim için gecerli degıl
Yok canım memur doğum izninde iken maaş alıyor
Sgk çalışanlar doğum izninde para almadıkları için sonradan toplu bir para almış oluyorlar

aynen mornergis mornergis in açıkladığı gibi. Özel sektörde.geçerli bundurum. Sgk dan is göremezlik rapor parasi oluyor, dogum raporu ya da. Memurlar zaten maaş aldiklari.icin bizim gibi sgk dan alma.durumu yok.

tr_lelli tr_lelli ne guzel bi sayfaymış o. Nerdeyse bütün kış hazirlliklari var ve hepsini kadınlar yapıyor videoları var. Cok beğendim dm den yazdım onlara bakalım dönerler insallah. Tarhana soracam cok pahalı değildir inşallah :) diğer seyleride inceleyip bi kac çeşit denemek isterim.

tr_lelli tr_lelli ne guzel bi sayfaymış o. Nerdeyse bütün kış hazirlliklari var ve hepsini kadınlar yapıyor videoları var. Cok beğendim dm den yazdım onlara bakalım dönerler insallah. Tarhana soracam cok pahalı değildir inşallah :) diğer seyleride inceleyip bi kac çeşit denemek isterim.
canim banada yolladinda fiyat listesi.
sence nasil.
kuru patlican biber tursular normal geldi bana ama tarhana hic almadim fiyati fazlami anlayamadim.

Günaydın hanımlarr
Aksm anam el açması börek yapms gittik:)
Tepsi kebabı için kıyma çıkarmıştım.
Soganla kavurdum sabah onu börek yaptım:)5 yufkadan.
Corbam var aksma,börek de kalır ins:)
Koci görünce kesin yarım tepsiyi gömer is cıkısı.
Dün benim adam uludağa cıkmıs arkadaşlarıyla.
Evde 2 paket demlik poşet cay var.
Gitsen 12 tl ye demlik poşet cay al:)Dedim oğlum eve gelmişsin.Kettlda su kaynatmışsın.Termosa dökmüşsün,hiç mi açıp bakmadın bu evde cay var mı diye?:bicak:
Ne bilim ben ,demleme cay gördüm sadece diyo.Halbuki ben demlik poşet kullanırım.Gitmis bide 48 li almış.

Aksm a101 de 24 tl harcadım.
is çıkısı.
Niveanın su deodarantını yıllardıe kullanıyorm ara ara.Kokusunu seviyorm.
Normalde 14-15 tldi.
7,95 tl ye aldım A 101 den.Kociyle ortak kullanıyorz biz:)O da seviyor temiz kokuyor diyor.
Hesapta 30 tl vardı.
yufka aldım.
Filtre kahve presi alçaktım 14,95 e aslında.
Baska seyler alınca bıraktım.Dolap bakiyeleri geçince alcm bi press.
Gül gibi espresso mopubu koci atms makinaya:(Acil press lazım bana.

Eklentiler

• IMG_2454.webp
    IMG_2454.webp
    24,1 KB · Görüntüleme: 122
Bana da hep 50 tl civarında geliyor su faturası.
Ben haftada hemen hemen hergün makinaları calıstırıyorm.:(
Cocuık olmamasına rağmen.Hem camasır hem bulaşık cok çıkıyor.
Sifon olayını anlaymadım.Ama belki faturası yüksek gelene fikir olur kızlar.

Eklentiler

• IMG_E2456[1].webp
    IMG_E2456[1].webp
    88,8 KB · Görüntüleme: 131
Yok canım memur doğum izninde iken maaş alıyor
Sgk çalışanlar doğum izninde para almadıkları için sonradan toplu bir para almış oluyorlar

aynen mornergis mornergis in açıkladığı gibi. Özel sektörde.geçerli bundurum. Sgk dan is göremezlik rapor parasi oluyor, dogum raporu ya da. Memurlar zaten maaş aldiklari.icin bizim gibi sgk dan alma.durumu yok.
tesekkur ederım acıkladıgınız için bazen gec anlayabılıyorum:KK70:

Günaydın hanımlarr
Aksm anam el açması börek yapms gittik:)
Tepsi kebabı için kıyma çıkarmıştım.
Soganla kavurdum sabah onu börek yaptım:)5 yufkadan.
Corbam var aksma,börek de kalır ins:)
Koci görünce kesin yarım tepsiyi gömer is cıkısı.
Dün benim adam uludağa cıkmıs arkadaşlarıyla.
Evde 2 paket demlik poşet cay var.
Gitsen 12 tl ye demlik poşet cay al:)Dedim oğlum eve gelmişsin.Kettlda su kaynatmışsın.Termosa dökmüşsün,hiç mi açıp bakmadın bu evde cay var mı diye?:bicak:
Ne bilim ben ,demleme cay gördüm sadece diyo.Halbuki ben demlik poşet kullanırım.Gitmis bide 48 li almış.
sallama caylarda pahalanmis yaw.
meyvelilerden aliyorduk arada degisik degisik.

Back
X