• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Herkese iyi bayramlar kızlar biz eve döndük kaynanamdaydik eşim gece çok uyumadi bende kiz kardeşim yarin gecicem ddi anneme bizde yarin çıkarız teyzem eşimin iki abisi ziyaret edilecek 3 üncü gün biz gezeriz insallah kendimiz eve geldik yemek yapilcak yol yordu bi makarna salata uydurcam biseler hava sıcak ztn

İyi bayramlar canlar. Köyde ailemleyim acayip kalabalık evde 25 kişi varız herhalde. Abim kızımı yeni gördü tam altın almış hediye. Çok samimi bi arkadaşım var düğünüme de gelememişti onunla buluştuk o da çeyrek almış ve kızıma bi elbise almış. Kızımın ilk bayramı 230 tl harçlık topladı zilli :) bid birazdan bi arkadaşı ziyarete gideceğiz kızı oldu 100 tl yastığının altına koyarım. Bu durumda zulaya 100 tl daha atarak 200 tl yapabilirim. Çeyrek ve tam altınlar da dursun köşede.

Slm kızlar kv ile birlikte bayram geciniyoruz herzmn aynı dert bayram bitirene kadar duracakmisim 9 gün bende gitcem her sene şey dedim gelen giden eksik olmuyo bide çocuklara evi dağıtıyor diye kiziyo deli oluyorum kicini komildamiyo hicbisey herşeye ben kahve yap millete yesin gitsin tatlıyı sanki kendi kalkiyo emir verio

Kızı olan arkadaşa dün kızıma hediye gelen elbiseyi götürdüm. Kızımın çok var 100 rl vermek yerine hediyeyi götürerek zulayı 300 tl yaptım :) ben zulanın bereketine hep inanmışımdır nitekim öyle de oluyor :) bi de abimler çeyrek hediye etmeleri gerekiyordu hazırlıksız gelmişler dün gelen çeyreği verdim onlara. 420 tl verdi ısrarla. Bu durumda çeyreği bozmuş oldum ama en kısa zamanda kuyumcuya gidip almam gerek

yoğun ve güzel bir bayram oldu bize.
Bugun mangal semaver derken anneannem ve dedemin gönlu de oldu.
Cok sevindiler yaslilar artik ilgi hizmet bekliyorlar.
ben tatli kek yaptim
Annemde mangallik bisiler aldi
Kardesimde sagolsun mangalimizi yakti pisirdi.
Bir de bi akrabamiz geldi oraya bayramlasmaya mangal onlarada nasip oldu.
Yetmez mi acaba derken artti bile.
Kimse kimsenin nasibini yiyemez.
Rabbim bereketlendiriyor cok sukur.
Dedemi daha cokmus gordum ruyamda da vefat etmis gormustum :KK43: Rabbim omrunu uzun etsin.
Ama konusmasi zorlasmis, eskiden o cok konusan anlatan adam gitmis sus pus zor yuruyen biri gelmis.
Oyy dedem nasilda pır diye bahceye kosar eker dikerdi.
Nasilda anlatirdi teee 20li yas ve cocukluk anilarini.

Bugun variz yarin yok.
Nasil o cocuklugumun evi, anilarim gozumun onunde gecti.
Her yerinde ayrı anım var o evin bahcenin.
Simdi onlari o halde görmek insani uzuyor.
Tabiki biz kim bilir nasil olacagiz.
Allah saglik sıhhat versin gerisi boş.

Sabah yola cikacagiz.
Olagan gelisecek gidecegimiz yerler de kalacagimiz yerde.
ilk defa böyle bir risk aldik önceden rezervasyon yaptirmadik.
Bakalım nasıl olacak.

Selamlar iyi bayramlar.Memlekete gittik bayramda çok kötü bir bayram geçirdim çok tatsız şeyler oldu.Konu eltimi ve yiğenini işe kreşe ara sıra eşim götürüyordu ben de eşimin götürüp getirmesini istemiyordum.Köye de bizle geldiler Kızı ve kendisi annemi de götürmüştüm patlak verdi konular.Sonuçta boşanma eşiğine geldik.Annem ve ailesi tartıştı.Annem ezilmeme dayanamadı bir de farklı düşündü aralarında ilişki var gibi yok dedim ama halen inanmıyor.Sonuçta yüz göz olduk.4 gün erkenden geldik apar topar.Ailesi ile artık görüşmem o da benimkilerle görüşemez artık.Söz verdi artık eltim ve kızı ile görüşmeyecek.Bir daha deneme kararı aldık bakalım sürmezse boşanacağız.

Selamlar iyi bayramlar.Memlekete gittik bayramda çok kötü bir bayram geçirdim çok tatsız şeyler oldu.Konu eltimi ve yiğenini işe kreşe ara sıra eşim götürüyordu ben de eşimin götürüp getirmesini istemiyordum.Köye de bizle geldiler Kızı ve kendisi annemi de götürmüştüm patlak verdi konular.Sonuçta boşanma eşiğine geldik.Annem ve ailesi tartıştı.Annem ezilmeme dayanamadı bir de farklı düşündü aralarında ilişki var gibi yok dedim ama halen inanmıyor.Sonuçta yüz göz olduk.4 gün erkenden geldik apar topar.Ailesi ile artık görüşmem o da benimkilerle görüşemez artık.Söz verdi artık eltim ve kızı ile görüşmeyecek.Bir daha deneme kararı aldık bakalım sürmezse boşanacağız.
Kötü şeyler yaşamişsiniz canim bir an önce işler yoluna girer umarım anneniz hakli kendince sizin üzüldügünuzu fark etmiş cikişmis sanırım ama eltinizin düşünmesi lazım ztn burda sık sık böyle görüşülüyor köye neden sizinle geliyor eşinizin de yüzü yumuşak sanırım siz eltinize rahatsizliginızi belli edeceksiniz anlasın işler yoluna girer cmm insallah biran önce

Haklısın canım eltin artık abartmış bu durumu
İnşAllah en kısa sürede sorunlarınızı halledersiniz..

Kötü şeyler yaşamişsiniz canim bir an önce işler yoluna girer umarım anneniz hakli kendince sizin üzüldügünuzu fark etmiş cikişmis sanırım ama eltinizin düşünmesi lazım ztn burda sık sık böyle görüşülüyor köye neden sizinle geliyor eşinizin de yüzü yumuşak sanırım siz eltinize rahatsizliginızi belli edeceksiniz anlasın işler yoluna girer cmm insallah biran önce

Canım o annesigilin eve gitti aynı köylüler ama hep beraberdik.Annem evet sinirlendi kendimi tanıyamadım sinir boşalması yaşadım diyor söylenen laflar gözüken şeyler var.Anneme sus dedim susmadı onun anladığı gibi bişey yok ben sadece işe götür yiğeni kreşten al falan bunlara kızıyordum anne yüreği üzülmeme dayanamadı.

Birkaç örnek vereyim akşam oturuyoruz eltim ve kardeşi Kızı da var laf açıldı eşim semaverde çay yapıyordu kaynanam sever dedi çay yapayım dedi, kayınvalidem ne çok seviyorsun kaynananı derken annem duymuş kaynana kıskandı.Eltimde eşim millete hep takılırmış bak şimdi abi değiştin bizle dalga geçiyordun vs diye laf etti eşim de anlatıyor kaynanam çok iyi o bizim için neler yapıyor tabi yapıcam falan dedi.Bizim tanışma vs konuşuluyordu o ara kaynanam dediki attan indi eşşeğe bindi dedi bana dedi duydum bişey demedim aslında ne demek o laf dicektim demedim basiretim bağlandı galiba annem de duymuş araya başka laflar geldi.Annemle eşimin arasının iyi olmasını kıskandılar şimdi düşman yaptılar.

Eltim saç kurutma makinesini unutmuş istedi kızı yıkayacakmış kaynanam Beren de unutmuş banyo yapacak ona da lazım dedi eşim o ara Beren da havluyla kurutsun saçını demiş eşimin dediğini duymadım annem ona da içerlemiş.Onu üstün tutmasına kızdım diyor

Hangisini anlatayım o kadar çok ki yemek yedik eltim annesinin evini temizlemiş geldi yemek sonrası kaynanam diyorki eltim Ayşe olsun Ayşe yoruldun sen dur da Beren’le ben bulaşık yıkarız.Tamam ben zaten yıkarım da yalakalığa ne gerek var temizlik yaptıysa anasının evini temizledi bana ne yani.Ben onu sürekli böyle üstün tutmasına kızdım eltim kaynanamı umursamıyor bile ben her hafta giderim giderken en az 50-100 tl şık alışveriş yaparım geçenlerde 300-400 ₺ alışveriş yaptım evine yemek kartımdan da herşey aldım götürdüm ayrıca 150₺ telefon aldık geçen ay 150₺ ayakkabı babasına 50₺ evinin kilitlini değiştirdik 350₺ harcadık.Anladımki verici olmayacaksın böylelerine s.cacksın yaranasın.

İlçeye indik eltim sipariş verdi yok babasının kk nı yatıracakmışız tatlı alacakmışız kızına ıslak mendil alacakmışız.Bankada bir kuyruk var bekledik tatlıcı da bekledik Arife günü git kızının poposuna ıslak mendil al markete git.Biz de eve alışveriş yaptık (2 kere doldurduk dolabı da yiyemedik ) zaman geçti onun yüzünden benim köye gezmeye gidecektik gidemedik eşime annesinin söylediği lafları dedim bozuldu akşam da surat asıyordu bana annem patladı artık yeter dedi Kızımı eziyorsun evlenince kilo aldı falan bişeye tutmuyorsun saydı da saydı benim kızım 8 aydır Ayşe yüzünden mutsuz kayınvalideler şaşırdı kızımı alıp gitçem dedi bitti bu iş kayınvalidem ekmek getirdi ezdi yok benim için dememiş attan indi eşşeğe bindi yi falan.Yalvardılar eşim annemin ayağının altını öpmüş.

Ben bu ay söylemesi ayıp 12000₺ para aldım maaş ikramiye prim vs.bütün paramı evin taksitlerine yatırıyorum her ya 2000 eşya 1250 kira 150 aidat 200 civarı sıcak su 500 perde her ay yemek kartım 400₺ eve alışveriş yapıyorum artı kk ödüyorum 1160 tv ödüyordum bitti bu ay.Kendi bir elektrik su internet ödüyor bir de 600₺ kira parasını veriyor bana gene yaranamıyorum.Annem de tabi görüyor.Köyde tuvalet banyo yok tuvalet dışarda eve alacaklarmış 2500₺ biz verecekmişiz diğer kardeşi 300₺ taksitle ankaradan malzeme alabilirim demiş eltimin haberi yok.Bi diyorlar biz burdan malzeme alacağız o ödeyecek yalan ya bize ödetecekler.O kadar uzun yolla oda tuvalet banyo yapmaya ne gerek var girişe yaparsın az masraf olur yok diyorlar.1 kuruş vermem bundan sonra görüşmeyeceğim de kusura bakmayın çok dolmuşum uzun oldu

Son düzenleme:
Arife günü akşam tartışma oldu sabah kalktık halasının köyüne gittik 1 gece kaldık annemin köyüne gittik gezdik hala da kaldık.Ertesi gün benim halamın köyüne gittik ordan da benim köye giderken tabi annemle eşim durmadan laf sokuyorlar birbirlerine ikisi de susmuyor arada kaldım.Tam benim köye girecekken hoşgeldiniz tabelası yok dedim demez olaydım annem de başka giriş vardır belki dedi eşim o ara evet var ben başka yerden getirdim dedi kızgınca iş koptu dönüyoruz dedim gene kısmet olmadı köyümü görmek eve geldik bunların köye yolda sinir krizi geçirdim annem de ağlıyor falan ,geldik annem ormana gitti sakinleşmeye babam da duydu artık o da sinirli ben annemin peşinden gittim eşim Ankara’ya dönelim diyor annem de sabah gideriz kaza yaparsın kızıma bişey olur vs söyleniyor korkuyor.Ormandan geldik ki bizim bavulları eşim toplamış arabaya koymuş gidelim dedi adi kp gelmiş anneme diyorki kızın peşine düşüp neden gelmişmiş adi bi de iyi bilirdim yok planlayıp gelmiş vs kavgayı halbuki annem hasta kanser hastası oksijen alsın dedim köy havası iyi gelir dedim ne bileyim bizi rezil edecekler ( kavga esnasında kp eşime diyormuş ki ben seni aradım 2 gün önce getirme bunu dedim dinlemedin diyormuş annem duymuş) adam öyle deyince bi sinirlendim kızının Peşine düşmüş gelmiş diyorsun sen Ayşe’ye desene her gün kaynının arabasına ne biniyorsun peşinden ayrılmıyorsun diyemedin mi dedim.Kalkın gidiyoruz dedim ayağımda terlikle bindim arabaya eşyalarımızı yüklemişler bunlar kardeşim geliyor sanmış köye korkmuşlar rezillik çıkacak diye,eşime demiştim gelecek galiba diye korktular mı ne gece gece bindik de geldik.Ne rezillik bundan sonra onların olduğu yere adımımı atmam.Artık çok yüz göz olundu eltime demişler bir daha onların olduğu yerde olmayacaksın diye ağlamış Ayşe bizi whatsaptan silmiş.Eşimin suçu 8 aydır götürüp getirme diyorum 7 kere götürdüm diyor toplam.O beni dinleseydi bunlar olmayacaktı merhaba merhaba olacaktı kimse kimseye küsmeyecekti sonunda patlak verdi

Son düzenleme:
Kızlar bu kavgaların olduğu gün 2 kere türbe ziyareti yaptık akşamına kavga oldu tövbe tövbe türbe mi çarptı ne.Bi de eltimin annesi un helvası yollamış onu yedim olaylar başladı günahı boynuna bişey mi yaptı kadın diye aklıma geldi annemin de gelmiş.Geçen künyemin üstü düşmüştü eşim yaptırmıştı.Köye adım attım gene düştü aradan 10 dk geçti geçmedi kolyemi takmıştım Zinciri koptu bi uğursuzluk oldu nazar mı oldu ne anlamadım

Anacığım giderken eltimin annesine penye almış hediye patik koymuş, lif koymuş lokum almış.Kayınvalidelere lokum almış, kolonya almış kekle börek yapmış yolda yeriz diye markette alışveriş yaptı ,kadıncağız yaranamadı bir de kurup de gelmişsin diye iftira attılar hasta kadına.

Bir de eşim eltimi almış geçen Kızı almış kreşten orda bir kadınla çocuğu da bizim tarafta oturuyormuş onu da almış getirmiş arabamla bana bişey demiyor eltim de demedi.Ertesi gün eşimin yiğeni Beren abla arkadaşım da bindi bu arabaya dedi nasıl yani dedim.Sonra eşim anlattı onlar da bu tarafa gelmiş de bu getirmiş benim iş yerimden 2 durak sonra oturuyorlarmış götürmüş bırakmış geri dönmüş iş yerime gelmişler bişey yok gibi ben de gelmişim binmiş eve gitmişiz.Kızarım diye söylememiş eşim Ayşe de söylemedi diyor gizlice sır gibi oldu diyor.Be adam madem getirdin kadını çocuğu beklesene beni ne diye 2 durak götürüp geri dönüyorsun beni almaya zaten ordan geçerken bırakırız araba su yakıyor sanki daha geçen 300 küsür benzin doldurdum eşşek Beren çalışıyor nasılsa millet gezsin.Çok dolmuşum ya haksız mıyım kızlar

Anacığım giderken eltimin annesine penye almış hediye patik koymuş, lif koymuş lokum almış.Kayınvalidelere lokum almış, kolonya almış kekle börek yapmış yolda yeriz diye markette alışveriş yaptı ,kadıncağız yaranamadı bir de kurup de gelmişsin diye iftira attılar hasta kadına.

Bir de eşim eltimi almış geçen Kızı almış kreşten orda bir kadınla çocuğu da bizim tarafta oturuyormuş onu da almış getirmiş arabamla bana bişey demiyor eltim de demedi.Ertesi gün eşimin yiğeni Beren abla arkadaşım da bindi bu arabaya dedi nasıl yani dedim.Sonra eşim anlattı onlar da bu tarafa gelmiş de bu getirmiş benim iş yerimden 2 durak sonra oturuyorlarmış götürmüş bırakmış geri dönmüş iş yerime gelmişler bişey yok gibi ben de gelmişim binmiş eve gitmişiz.Kızarım diye söylememiş eşim Ayşe de söylemedi diyor gizlice sır gibi oldu diyor.Be adam madem getirdin kadını çocuğu beklesene beni ne diye 2 durak götürüp geri dönüyorsun beni almaya zaten ordan geçerken bırakırız araba su yakıyor sanki daha geçen 300 küsür benzin doldurdum eşşek Beren çalışıyor nasılsa millet gezsin.Çok dolmuşum ya haksız mıyım kızlar
Çok üzüldüm gerçekten her derde bir hayır vardır eltiniz köye gelmese bunların gerçek yüzünü goremeyecektiniz evliliğin ilk yılların çok oluyor böyle şeyler belki yine eşiniz tarafıyla barisirsiniz ama en azından daha mesafeli olursunuz hakkınızda ne hayirlisiysa o olsun inşallah

Çok üzüldüm gerçekten her derde bir hayır vardır eltiniz köye gelmese bunların gerçek yüzünü goremeyecektiniz evliliğin ilk yılların çok oluyor böyle şeyler belki yine eşiniz tarafıyla barisirsiniz ama en azından daha mesafeli olursunuz hakkınızda ne hayirlisiysa o olsun inşallah

Amin teşekkür ederim

Allah önunuze getirsin kuzu.
Bende carptirdim ama esim yapti geri sagolsun.
Dugun bileziklerimi bozdurduk esim ameliyat olacakti
Bilezikler 9bintl yapti(altinlarla birlikde)
3.500tl hastaneye gitti.
Gerisiylede gitti kardesleriyle olan ortak dukkanin borcunu odedi.
Ne kavga etmistim.
Ama yapti geri.
Yani yaptigim bileziklere atalara saydim neticede yine adamin parasiyla aldim hepsini.
Calismiyorum ya.
Hala borcun var diyorum ama 2-3 bilezik daha faizi var diyorum.
Saglık olsunnkuzuu
Ay benimkinin yapmaya niyeti de yok🤦🏻‍♀️😂

Cnm gecmis olsn
Ama eltin akıl etmeliydi bunları..
Aralarında belki baska bisey yok tmm ama ne bu samimiyet😏
Yeni evli adam ailesi bunlarında evi yuvası,düzeni var artk demeliydi.
Hayırlısı hakkınızda ,az bi zaman gecsin hersey yoluna girer,üzülme sen.

Günaydın kızlarr
Kvde dandinlemeli bi bayramı daha geride bıraktm sükür🤦🏻‍♀️
1.gün 5 te kalktık,bizim köye cıktık bayram namazına gitti babamlarla koci
Kardesim falan kahvaltı ettik,onlar yola cıktı tatile biz 11 gibi kvdelere.
Bak 11 de gittim gece 24.00 de evime girdim🤦🏻‍♀️
16.00 e kdr bizi tuttu kvde.Köye gitcz diye
Gelen giden bitmiyor,gelin hizmet etsin tabi
Neyse dedim.Artk ben kalkalım derken kociye,kv giyinmis cıktı🤦🏻‍♀️
Köye gitcz diye
Ayh bayılazam
Ben tabi sok,astm yüzümü
Neyse gittik 1.5 saat yool hamile halimle
Gittik gittiğimiz yerrde 20 dk oturmadı🤦🏻‍♀️
NEymis ablasına da ugrasınmıs kv
Allah biliyor ne sövdüm icimden.
Hoop geri Bursaya,ablasına gittik
Daha iceri girdik ,kahve yaptılar kvden bi yudum aldm
Kpder dedi hadi eve gidelim gec oldu🤦🏻‍♀️
Ayy ne söylendim ne söylendim icimden
Bide bana diyolar bize gelin yemek yiyelim.
Dedim kociye sen beni eve bırak yoruldm.Annesi hala gel yemek ye git diyo.
Yok dedim dinlencem
Gectim eve
Tabi yuh artk dedim kociye ,az söylendim.
2 gün 11.00 de anca kalktm
Kahvaltı ettik.
Dedi hadi hazırla cantanı kacalım.Bınlar bugunde arar bizi dedi😅
Yaptm bi canta,Balıkesire gittik
Denize girdim,stresimi attm☺️
Gece 1 gibi evdeydik
3.gün gec kalktk yine
Amcma gtiik,market yaptk falan
Aksm üzeri eve geldik
Tas kebabı yaptm pilav yaptm.
Sözde evde güzel bi yemek yicz ne mümküüün!
Cat görümcem aradı
Annemlere caya gitceklermis evdelrrse köye
Haydaa yemegimde araya gitti alelacele yedik cıktık🤦🏻‍♀️
Gittik artk ,buarada sen hamilesin diyenn yok.
Gece 22.00 de döndük
Bugun isbası🤦🏻‍♀️
Kurbana kvde görümce kim varsa evde kitli falan kalsa,cıkamasalar evden ne güzel olur😂

Back
X