Kullanılmayan Evin Su Faturası.....

modyad

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2013
1.401
970
Arkadaşlar biraz acil yardımınıza ihtiyacım var.
Anneannem rahmetli olmadan önce annemle şuan anneme ait olan bir evde birlikte yaşıyorlardı ve 2005 yılında vefat etti.... O tarihten sonra da annem tek kaldı elektrık ve suyu üzerine aldırdı, bir süre daha oturdu ve başka eve taşındı o ev de boş kaldı.

Arada anneannemin evine uğruyor gündüz gidip, geliyor ama ev hiç kullanılamıyor. Elektriği kapattırmıştı, Suyu da kapattırdı diye biliyorum ama suyun tüm borçlarını ödemiş ve borç olmadığından ve bu zamana kadar da herhangi bir borc kağıdı kalmadığından öylece kalmış o, ama sıfır borç ile.

Geçenlerde su faturası gelmiş, 1021 tl, anneannemin adına....Sanıyorum bu su ıdaresınde bır degısıklık olmus ve bu borc 2007den once dıye gorunuyor ve anneannemın uzerıne.

Annem ıtıraz ettı, bugun sonuc geldı, mecbur odenecek ve tutar da bır ıkı haftada 1046 tl olmus.

Böyle bir durum yaşayan oldu mu? Biz ne yapalım?

Annem evi boşaltırken tüm borçları küsuratına kadar ödedi ben biliyorum bu para nereden birikti peki? Suyun vanası da evin avlusunda toprağın içine gömülü, pek bilen yok orayı ve oradan kapalı, hadı acıldı dıyelım evın ıcınen su kullanılıyor, hadı o da oldu dıyelım bu zamana kadar 2007 yılı oncesı olan fatura ne demek? Neden şimdi? Kafam allak bullak oldu.

Cok ilginc cidden.. Vardir bunda bir is. Acaba anaanneniz daha onceki borçlarını mi yatirmamisti?

Cok ilginc cidden.. Vardir bunda bir is. Acaba anaanneniz daha onceki borçlarını mi yatirmamisti?

Yok canım hepsı kapandı, vefatından sonra annem uzerıne gecırdı hepsını.... Evı bosaltırken de muhtemelen annem 2007 de bosaltmıstı evı tum borcları sıfırladı.... Bu zamana kadar da hıc bır borcla ılgılı sıkıntı olmadı...... Şimdi ise hem 2007 öncesi deniyor, hem de anneannemin üzerine görünüyor, Bugün görüşmüş, kullanmışsınız mecbur ödeyeceksiniz deniyor, bir de akıl veriyor tabi: kardeşlerin varsa onlarla ödeyin, tek ödeme diye.........

Yok canım hepsı kapandı, vefatından sonra annem uzerıne gecırdı hepsını.... Evı bosaltırken de muhtemelen annem 2007 de bosaltmıstı evı tum borcları sıfırladı.... Bu zamana kadar da hıc bır borcla ılgılı sıkıntı olmadı...... Şimdi ise hem 2007 öncesi deniyor, hem de anneannemin üzerine görünüyor, Bugün görüşmüş, kullanmışsınız mecbur ödeyeceksiniz deniyor, bir de akıl veriyor tabi: kardeşlerin varsa onlarla ödeyin, tek ödeme diye.........

Elinizde eski faturalar da yoktur de mi? Bence bimere sikayet edin bakalim. Boyle kolay mı ya kullanmadigin suyun parasini ödemek. ? Bir sekilde arastirin..

başkalarının borcu üzerinize yıkılmaya çalışılmasın dikkat edin itiraz ettiniz ama tekrar edin ödenmeyen faturaların bilgisini ne kadar su kullanılmış onları isteyin

Maalesef, keşke atmasaydım diyor ama ne bilsin atmış hepsini..... Bilemiyoruz nereye şikayet edebilirim. Annemin zaten ödeme gücü yok, mecbur borç var ise bize kalacak , göz göre göre de bırakamıyoruz işte ama olmayan bır borcu da dedıgınız gıbı odemek ıstemıyoruz, ayrıca az bır para da degıl....

başkalarının borcu üzerinize yıkılmaya çalışılmasın dikkat edin itiraz ettiniz ama tekrar edin ödenmeyen faturaların bilgisini ne kadar su kullanılmış onları isteyin

annem ıtıraz ettıgı yerdeyken sordurttum, ben konusamadım anneme de cok fazla zaten acıklama yapmadılar, sor dedım anneme : ne zaman, ne kadar kullanılmıs dıye... sordu, görevlide : ''kullanmıssınız, ödeyeceksiniz'' diyor. Adam gibi cevap vermedi bile.
ben bi ne yapacağımı tam öğreneyimde arayacağım orayı bi de benle konuşsun bakalım...

itiraz edin..nekadar kullanılmış fatura dökümanlarını isteyin..kapattırmanız en doğru olandı..

bilgi edinmeden tüm belgeleri isteyin (faturaları, ödeme belgelerini vs). bimer vs. işe yaramaz. elinizde ödediğinize dair belge yok. nasıl ispatlayacaksınız? bir belgeleri talep edin duruma bakarsınız.

bilgi edinmeden tüm belgeleri isteyin (faturaları, ödeme belgelerini vs). bimer vs. işe yaramaz. elinizde ödediğinize dair belge yok. nasıl ispatlayacaksınız? bir belgeleri talep edin duruma bakarsınız.

Görevlinin tek dediği, 2007 den once kullanıldıgı, o zamandan bu zamana da borca faız bırıkmıs?
Eşimin şimdi haberi oldu, itiraz ile faiz iptali ya da indirimine gidilebileceğini düşünüyor.

üzerine aldığından itibaren gelen faturada önceki borç diye bir şey yoktur muhtemelen.

gidin iskiye sorun. ne kadar kullanmışsınız ödeyeceksiniz.

üzerine aldığından itibaren gelen faturada önceki borç diye bir şey yoktur muhtemelen.

gidin iskiye sorun. ne kadar kullanmışsınız ödeyeceksiniz.

Tekrar konuştum annemle eve gelince sakince, olay söyle oluyor...
Eskiden belediye ilgileniyordu bu su faturalarıyla artık oski (ordu su ve kanalizasyon idaresi) ye geçmiş.
Önce belediyeye gitmiş, ordan oskiye yönlendirmişler, oskideki görevli de:'' bize bu şekilde nakloldu, yeni geçti.
Beledıyedeki memurda borcu kabul ettı gıbı not dusmus sısteme....'' demiş.
Annem de ıtırazını dıle getırırken, biraz da sert konusuyorlarmış anladıgım, annem tam anlatmasa da:'' bişey sorulmuyorki hemen bağırıyorlar.''diyor....
Neyse ,annem ne zamanın borcu diye sordugunda ise....'' 2007 nin şimdilik, belki daha eski borçların da çıkar, ödediğine dair belgen var mı ?''demişler...
Annem de:'' yok, ne yapabilirim bir yol gösterin ''
o da : ''ödemekten başka çaren yok ..''diyor...
.
Anneme ısrarla belge iste ne borcu ne kadar diyorum.
Bılmıyorum. Baskıyla mı odetmeye calısıyorlar ne yapıyorlar.
Eger haklı oldugu bır odeme olsa hacız edıcez demezler mıydı?
Eninde sonunda bir gün ödeyeceksin, öemezsen 10bın 20 bın katlanır gıder dıyorlarmış.

Yani bunun odememe demıyorum artık, faız ındırım yolu yok mudur?
Ve şunu da sormuş annem, ben hıc kullanmadım nasıl olmuş dıye? Görevli de :''sızıntı olmustur borudan'' dıye yanıtlamıs...
Olay bu şimdilik.

Tekrar konuştum annemle eve gelince sakince, olay söyle oluyor...
Eskiden belediye ilgileniyordu bu su faturalarıyla artık oski (ordu su ve kanalizasyon idaresi) ye geçmiş.
Önce belediyeye gitmiş, ordan oskiye yönlendirmişler, oskideki görevli de:'' bize bu şekilde nakloldu, yeni geçti.
Beledıyedeki memurda borcu kabul ettı gıbı not dusmus sısteme....'' demiş.
Annem de ıtırazını dıle getırırken, biraz da sert konusuyorlarmış anladıgım, annem tam anlatmasa da:'' bişey sorulmuyorki hemen bağırıyorlar.''diyor....
Neyse ,annem ne zamanın borcu diye sordugunda ise....'' 2007 nin şimdilik, belki daha eski borçların da çıkar, ödediğine dair belgen var mı ?''demişler...
Annem de:'' yok, ne yapabilirim bir yol gösterin ''
o da : ''ödemekten başka çaren yok ..''diyor...
.
Anneme ısrarla belge iste ne borcu ne kadar diyorum.
Bılmıyorum. Baskıyla mı odetmeye calısıyorlar ne yapıyorlar.
Eger haklı oldugu bır odeme olsa hacız edıcez demezler mıydı?
Eninde sonunda bir gün ödeyeceksin, öemezsen 10bın 20 bın katlanır gıder dıyorlarmış.

Yani bunun odememe demıyorum artık, faız ındırım yolu yok mudur?
Ve şunu da sormuş annem, ben hıc kullanmadım nasıl olmuş dıye? Görevli de :''sızıntı olmustur borudan'' dıye yanıtlamıs...
Olay bu şimdilik.
sızıntının suçlusu siz değilsiniz.

hacizle alırız diye şimdilik söyleyemezler. önce dava açılır. davada haciz kararı çıkar. ancak o zaman söyleyebilir.

şu anda ne yapılması gerektiğini bilmiyorum ama bu iş çok uzarsa, bence bir avukat tutup dava açın son raddede.

sızıntının suçlusu siz değilsiniz.

hacizle alırız diye şimdilik söyleyemezler. önce dava açılır. davada haciz kararı çıkar. ancak o zaman söyleyebilir.

şu anda ne yapılması gerektiğini bilmiyorum ama bu iş çok uzarsa, bence bir avukat tutup dava açın son raddede.

Yok canım, hanı annem sormuş, ödeme durumum yok, ödenmezse ne olur diye, onlar da katlanarak borç birikir demiş.
Yani sadece borca katlıyor, ee borc annemın uzerıne degıl, nasıl hacız gelecek. Yani ben öyle düşündüm yanlışta düşünüyor olabilirim.
İşin avukat kısmını eşim de söylüyor da ben o kadar büyümeden faizi indireceğimiz bir yol bakıyordum,
İtiraz dilekçesi vermek istemiş oskiye gitmişken, Kabul etmemişler.....
Bakalım, ne olacak, içimden bir ses belki size tuhaf gelebilir ama, ara yerel tv yi anlat durumu haber yapsınlar dıyor :)

Benim bildiğim suyu elektriği vs üstüne alırken borç olmaması gerekiyor. Eğer doğru biliyorsam annanenizin borcu olması imkansız anneniz üstüne geçirirken borcu kapatıp geçirmiştir. Paraları bitmiştir onların. O faiz ne öyle hem.

Benim bildiğim suyu elektriği vs üstüne alırken borç olmaması gerekiyor. Eğer doğru biliyorsam annanenizin borcu olması imkansız anneniz üstüne geçirirken borcu kapatıp geçirmiştir. Paraları bitmiştir onların. O faiz ne öyle hem.

ben de oyle bılıyorum, eskıden borc varken zaten gecmezdı uzerıne, ama hem anneannemın uzerıne , hem de 2007 dıyorlar, anneannem 2005 vefat etti, ve hepsini annem üzerine geçirdi.... 2007 de annemın uzerıneydı zaten...

Abonman parası diye bişey var kullanmasanda her ay o gelir diye biliyorum o olamaz değilmi

X