- 19 Ekim 2016
- 2.761
- 3.459
- 48
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Has ne demek? Ben sadece niyetlenme asamasindayim. Su an elemtrera ve asagisini ezber ediyorum. Bir kere ala yi ezbere valismistim 8 den sonra tikandim. Hafizlikta belli bir siradda oluyor o zaman..Ezberin en güzel yöntemi çok dinlemek ve kulak aşinaliğı. Birde müfredatta elemtera ve asagisi has duha ve aşağısı ve has yasin tebareke amme ve tum gene has. Daha sonra Fetih ve ilginçtir ki Fetih suresini ezberlemek çok zordur ama zekayı süper açıyo gerisi geliyor. Fetih,rahman hucurat,cuma,saff bunlarda tekrar ne ezberlense tekrar has ve isteyen 30. Cuzu tapip basliyor hafizliga. Hafizlikta ilk cuzun son sayfasindan basliyo 30 a kadar ve hep has vuruluyo zaten hafizliğin yarisi has ile gidiyor. Oyle oyle ilk sayfalara kadar veriliyo aralarda has vuruluyo. Ezber yöntemi de ezberleyeceğin sayfayi en az 10 kez okuyorsun. Bence 20 güzel ve istersen son ayetten geriye istersen bastan asagi ezberliyorsun. Ben ilk ayetten başlayip kata kata gidiyordum. Çok kolay dir ezberlemek. Bir ayeti 10. 15 defa okursan ister istemez aklinda kaliyo. Sonra ikiyi katiyorsun tekrar birinci ayetle okuyorsun. Bu benim ezber yontemim uzun gibi ama daha cabuk ezber kaliyodu aklimda siniftakileri geciyodum bir sayfa da. Ben malesefhafizliga baslamadim ama hocamdan Allah raxi olsun enfal suresini bile ezberletti. Bence boyle dene bak akilda kaliyo
Has vurmak tekrar yapmak demek hangi sureleri ezberlediysen. Evet siralama daha kolaylastiriyor kolaydan zora doğru. Sesini cek kaydet dinle ve kesinlikle bilen birine dinletmen lazim. Benim eşim hafiz kayinpeder hafiz hangisini bulduysam yapişiyordum dinletiyordum. Yanlis ezber oldumu düzeltmek zor oluyor.Has ne demek? Ben sadece niyetlenme asamasindayim. Su an elemtrera ve asagisini ezber ediyorum. Bir kere ala yi ezbere valismistim 8 den sonra tikandim. Hafizlikta belli bir siradda oluyor o zaman..
Beeen kalkiyorumMaraton yapmak isteyen var mı????
14.00 da buluşalım 1 saat sonraBeeen kalkiyorum
Tamam inşAllah14.00 da buluşalım 1 saat sonra
bu yorum iyi geldi sagol :) senin ve kizin adina da sevindim Allah hep mutlu etsin siziuzman değilim ama bence çok güzel yapıyorsun canım,sorumluluk duygusu gelişiyor seninle yaptığı herşeyde, kişilik gelişimi için süper şeyler senin yaptıkların..
Ben bazen esime maraton teklif ediyorumNE GÜZEL EŞİN İZİN VERİYOR MAŞALLAH:) BEN GİZLİ GİZLİ GİRİYORUM EŞİM K.K'YA GİRMEMİ İSTEMİYOR
bence en iyisi dinlemek. Ben kisa surelerin cogunu bilmiyordum cemeatle namaz kila kila bilmediklerimi kendiligimden ogrendim. Simdi de bilmediklerimi indirip telfondan is yaparken aciyorum akilda kaliyor hemde tecvidli kaliyor ama hafizlikla alakali bilgim yokbenim de ilaclarim var. Aabah sahurda bir de gece yatmadan evvel aliyorum. Sorun olmuyor. Hatta gecen birini unuttum bile. Kitap cuma miydi. Ben topik actim ya. Ikisini de persembe yapariz aradan cikar dediydim. Kitap ve namazdakiler hep ayni grup. U arada @wisdom01 ne zaman gelecen
Hafizlik icin mi? Ezber yontemin ne
bu esler neden izin vermiyorlar. Ne varmia ki kk da...
ben de hafız olmak istiyorum. Hatta kizimi da o yönde yetistirmek. Ama imam hatip cikisli degilim. Kizimi da gondermek istemiyorum. Onerebilecdgin bir yol yordam var mi? Ben sure ezberleyemiyorum mesela. Cok zorlaniyorum. Netten baktim nasil kolay ezberlenir diye. Vir de sizlere sorayim.
has ne demek dicektim ogrendim :)Ezberin en güzel yöntemi çok dinlemek ve kulak aşinaliğı. Birde müfredatta elemtera ve asagisi has duha ve aşağısı ve has yasin tebareke amme ve tum gene has. Daha sonra Fetih ve ilginçtir ki Fetih suresini ezberlemek çok zordur ama zekayı süper açıyo gerisi geliyor. Fetih,rahman hucurat,cuma,saff bunlarda tekrar ne ezberlense tekrar has ve isteyen 30. Cuzu tapip basliyor hafizliga. Hafizlikta ilk cuzun son sayfasindan basliyo 30 a kadar ve hep has vuruluyo zaten hafizliğin yarisi has ile gidiyor. Oyle oyle ilk sayfalara kadar veriliyo aralarda has vuruluyo. Ezber yöntemi de ezberleyeceğin sayfayi en az 10 kez okuyorsun. Bence 20 güzel ve istersen son ayetten geriye istersen bastan asagi ezberliyorsun. Ben ilk ayetten başlayip kata kata gidiyordum. Çok kolay dir ezberlemek. Bir ayeti 10. 15 defa okursan ister istemez aklinda kaliyo. Sonra ikiyi katiyorsun tekrar birinci ayetle okuyorsun. Bu benim ezber yontemim uzun gibi ama daha cabuk ezber kaliyodu aklimda siniftakileri geciyodum bir sayfa da. Ben malesefhafizliga baslamadim ama hocamdan Allah raxi olsun enfal suresini bile ezberletti. Bence boyle dene bak akilda kaliyo
kalkiyorm 14.00 de gelemesem de 14.30 da gelirimMaraton yapmak isteyen var mı????
benMaraton yapmak isteyen var mı????
yok ben de hiç girmedim ilk defa gireceğim inşallah çalışabilirim de,hafızlığı çok istiyorum da büyük sivillerin gidebileceği hafızlık kursu var mı acabaBen hamilelikten once kuran kursuna gittim hafızlık icin o zamandan ezberim çok var eskiden beri babam sagolsun zaten hep ilgisi ustumdeydi. Tekrar yapiyorum çok unuttuğum yer var.Ama hafizlik bebek düşününce güme gitti. Her şey zamaninda. Ogluşum 21 aylik nisanda 2 yaşini dolduracak inşAllah. Evet bu arada mulakata az var ve ben hiç mulakata girmedim. Çok paniğim. Sen daha önce mulakata girdin mi?
beni kandırırlarmış karşımdaki erkek de olabilirmiş falan filan işte sanki ben o kadarını anlamıyacamYa aslinda bilmesine gerek yok kibenim eşim de çok katidir. Benim girip baktiğımi düşünüyor. Sana güveniyorsa problem olmamasi gerekir.
sonradan ilahiyat okudum ben de imam hatip çıkışlı değilim hocalık için mülakata gireceğiz hamra ile ,mülakatta kuran ezberi soruluyormuş uzun uzun sureler ilmihal bilgileri,ben de diyorum o kadar uzun sureleri ezberledikten sonra hafız olsam daha iyi nerdeyse yarısını ezberliyon gibi bişey,daha ezberleyebileceğimmi bakalım:)önceki kafa olsa ezberlerim de:)Hafizlik icin mi? Ezber yontemin ne
ayıptır sorması has ne:)Ezberin en güzel yöntemi çok dinlemek ve kulak aşinaliğı. Birde müfredatta elemtera ve asagisi has duha ve aşağısı ve has yasin tebareke amme ve tum gene has. Daha sonra Fetih ve ilginçtir ki Fetih suresini ezberlemek çok zordur ama zekayı süper açıyo gerisi geliyor. Fetih,rahman hucurat,cuma,saff bunlarda tekrar ne ezberlense tekrar has ve isteyen 30. Cuzu tapip basliyor hafizliga. Hafizlikta ilk cuzun son sayfasindan basliyo 30 a kadar ve hep has vuruluyo zaten hafizliğin yarisi has ile gidiyor. Oyle oyle ilk sayfalara kadar veriliyo aralarda has vuruluyo. Ezber yöntemi de ezberleyeceğin sayfayi en az 10 kez okuyorsun. Bence 20 güzel ve istersen son ayetten geriye istersen bastan asagi ezberliyorsun. Ben ilk ayetten başlayip kata kata gidiyordum. Çok kolay dir ezberlemek. Bir ayeti 10. 15 defa okursan ister istemez aklinda kaliyo. Sonra ikiyi katiyorsun tekrar birinci ayetle okuyorsun. Bu benim ezber yontemim uzun gibi ama daha cabuk ezber kaliyodu aklimda siniftakileri geciyodum bir sayfa da. Ben malesefhafizliga baslamadim ama hocamdan Allah raxi olsun enfal suresini bile ezberletti. Bence boyle dene bak akilda kaliyo
Kandirip da nolcakmissa. Ozel mesaj atarken soyle bari bu bana atti ben ona attim diye. Eslerinizi dahil edin anacim bu islere. Gizli sakli is yapmayin. Bir temizlik bir spor topikimiz var baska da bir yere girmiyorum deyin.beni kandırırlarmış karşımdaki erkek de olabilirmiş falan filan işte sanki ben o kadarını anlamıyacam
Benim de onceki kafa yok. Arti unutkanim. Ama istiyorum gene de. Istemek parayla degil ya. Ben niyetlenirim. Gerisini rabbim bilir..sonradan ilahiyat okudum ben de imam hatip çıkışlı değilim hocalık için mülakata gireceğiz hamra ile ,mülakatta kuran ezberi soruluyormuş uzun uzun sureler ilmihal bilgileri,ben de diyorum o kadar uzun sureleri ezberledikten sonra hafız olsam daha iyi nerdeyse yarısını ezberliyon gibi bişey,daha ezberleyebileceğimmi bakalım:)önceki kafa olsa ezberlerim de:)
önce gizlemiyordum gözünün önünde bakıyordum,sonra girme deyince gizli gizli bakıyorum hatta bir ara kk'ya girmez olmuştum uzun süre sonra dayanamadım gizlice bakıyorum şimdi de ama tahmin ediyor kesin:)Kandirip da nolcakmissa. Ozel mesaj atarken soyle bari bu bana atti ben ona attim diye. Eslerinizi dahil edin anacim bu islere. Gizli sakli is yapmayin. Bir temizlik bir spor topikimiz var baska da bir yere girmiyorum deyin.
Her sey kotu. Ama kotu amaclarla kullanilirsa kötü. Benim esim benimle sehir disina bile gelir kk dan tanistigim birine gitmeye.. hatta oyle ziyaretine gittigim biri var. Kendi gelmedi ama ben ciktim. Bir de Tam gidecegim vakit gidecegim kisi tasindi da.. ismi lazim degik soylemeyim...neyse
![]()
yeni evliyken tefsir kursuna gitmiştim takır takır günlük 4-5 sayfa ezberliyordum,sonra doğumlar narkozlar vitamin eksiklikleri kafa beyin de dolunca komple kafa gitti:)aslında beyin geliştirilebilir bişey beyni zorladıkça beyin açılıyor bence zorlamayınca da köreliyor,acaba ezber topiği de mi açsanBenim de onceki kafa yok. Arti unutkanim. Ama istiyorum gene de. Istemek parayla degil ya. Ben niyetlenirim. Gerisini rabbim bilir..