Kumru 2 gecedir yok lutfen yardim

quantumkizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
1.778
891
Moralim cok bozuk mal gibi aldim simdi o yumurtalari isitmaya calisiyorum. Balkonda uzun bi saksi vardi kumru yuva yapmis sonradan gorduk. Yumurtladi 2 tane. Bi iki hafta kadar yumurtalarini terketmedi. Son 2 gecedir yok yerinde. Yumurtanin biri saksinin diger ucunda diger oteki de diger ucunda uzakta duruyolar. Dayanamadim. Annesi terketti sandim belki ben onlari yasatabilirim diye aldim bezlerin icine koydum yumurtalari. Gece vakti bi de soguktu yumurtalar. Ya anne terketmediyse ben ne yapicam mahvetmis oldum yavrulari. Ama buz gibiydiler yoktu anne hicbiyerde. Artik ölmus olabilirler mi yavrular

küçükken bende balkonuma yuva yapan bir kuşun yumurtasını eve alıp kendimce ısıtıp yavru çıkarmaya çalışmıştım ama olmamıştı. tabi ben küçüktüm saçma sapan kafama göre yapmıştım. şimdi bakıldığında yavrular yumurtadan çıkana kadar annenin tek fonksiyonu yumurtayı sıcak tutmak. o zaman kumru vücur ısısı kaç dereceyse o sıcaklıklarda tutulursa teoride yavru çukmalı. zaten kuluçka makineleri bu işe yarıyor. ama sorun şu ki o yavruları annsi gibi nasıl besleyeceksiniz? anne kuş yiyecekleri öğütüp yavrularının ağzına kusuyor.

Sanırım anne yuvayı terketmiş, almasaydınız da gelmeyecekti. Yaşatabilme ihtimalinizde yok bence, bir iki gün daha saksıda bırakın, gelen giden yoksa atın yumurtaları zaten embriyolar da çoktan ölmüş olur.

Varsa bir masa lambasının altına koyun yumurtaları. Lambanın sıcağı ile yaşayabilirler belki. Yoksa da sıcak su torbası koyun üstüne ılık olsun tabi çok sıcak olup haşlanmasınlar. Tabi su torbasını sürekli değiştirmeniz lazım.

Keske almasaydin.
Geri yerine koysan bile o yumurtalari insan kokusu sinmistir onlara.
Sahiplenmez artik o kumru hatta ezer öldurur.

Su an yapilabilicek tek sey buro lambalariyla isik tutmak yumurtalara 7/24 saat.
Battaniyelerle olucak is degil o.

yumurtadaki emriyorunun yaşaması belli bir sıcaklık derecesinde kuluçka fırınlarında olur (buda anne vücut ısısıdır). belliki anne yumutaları terk etmiş .yumurtalar uzun süre soğukta kaldığı için emriyo ölümü olmuştur .

Moralim cok bozuk mal gibi aldim simdi o yumurtalari isitmaya calisiyorum. Balkonda uzun bi saksi vardi kumru yuva yapmis sonradan gorduk. Yumurtladi 2 tane. Bi iki hafta kadar yumurtalarini terketmedi. Son 2 gecedir yok yerinde. Yumurtanin biri saksinin diger ucunda diger oteki de diger ucunda uzakta duruyolar. Dayanamadim. Annesi terketti sandim belki ben onlari yasatabilirim diye aldim bezlerin icine koydum yumurtalari. Gece vakti bi de soguktu yumurtalar. Ya anne terketmediyse ben ne yapicam mahvetmis oldum yavrulari. Ama buz gibiydiler yoktu anne hicbiyerde. Artik ölmus olabilirler mi yavrular. 2 gundur yoktu anne. Saga sola savrulmus yumurtalar napicam ben yasatamaz miyim onlari
Benim balkonumda da vardı iki yumurta, aynı şekilde bir iki hafta kumru oturdu sonra gitmişti biz terketti zannettik ama balkona dahi çıkmadık. Sonra döndü kumru ve şimdi iki tane nur topu gibi yavrum var balkonumda. Keşke dokunmasaydınız. Bazen fazla ince düşünce iyi olmuyor :KK43: İnsan kokusu duyunca yumurtaya değmez zaten kumru, sizin yaşatmanızda çok zor :KK43:

Moralim cok bozuk mal gibi aldim simdi o yumurtalari isitmaya calisiyorum. Balkonda uzun bi saksi vardi kumru yuva yapmis sonradan gorduk. Yumurtladi 2 tane. Bi iki hafta kadar yumurtalarini terketmedi. Son 2 gecedir yok yerinde. Yumurtanin biri saksinin diger ucunda diger oteki de diger ucunda uzakta duruyolar. Dayanamadim. Annesi terketti sandim belki ben onlari yasatabilirim diye aldim bezlerin icine koydum yumurtalari. Gece vakti bi de soguktu yumurtalar. Ya anne terketmediyse ben ne yapicam mahvetmis oldum yavrulari. Ama buz gibiydiler yoktu anne hicbiyerde. Artik ölmus olabilirler mi yavrular. 2 gundur yoktu anne. Saga sola savrulmus yumurtalar napicam ben yasatamaz miyim onlari
İnsan kokusu sinince anne gelmez..yumurta soğuksa ölmüşlerdir kuşta ondan gitmiştir belki

kumruda ölmüştür kim bilir hangi öküz avlancam niyetine vurdu , yavrularda ölmüştür artık at yumurtaları çürümesin gözünün önünde.

Benımde evimin karşısında ki agacta yuva yaptılar yıllardır aynı cift onlar beni ben onları sevıyoruz .Sızin kumrucuk için çok üzüldüm belki korkmuştur sizden ondan kaçmıştır

Canım sen yasatamazsin onlari. Yumurtalari oldugu gibi birak gelirse yatar uzerine zaten. Gelmezse de at gitsin bazen yumurtalar bos olabiliyor bu normal birsey. Benim de 4 yumurtası olmustu ama sadece iki tanesinden yavru çıktı. Bazen uzun sure oturmuyorlar yumurtaya insan birakti saniyor ama oyle degil. Merak Etme sen. Yavrular canliysa mutlaka geri gelir.

Aralık ayından beri 12 camınızın herbirine yuva yaptılar ama hepsindede daha 1 hafta 10 gün sonra be yumurta vardı nede kumru.ocak ayında yaptıgından yavru cıktı ama kar yağdı soguktan öldü yavrucak sabah alıyım atıyım dedim ne yavru ordaydı nede diğer yumurta.

yok canım öyle düşünme seninle ne ilgisi var. 1 haftayı geçtiyse at yumurtaları içi boştur zaten. Hatta için rahat etsin karanlıkta arkasından ışık tut görürsün boştur o yumurtalar.
atamadım yumurtaları. damarlandılar ve içindeki yavrular hafiften farkedilmeye başladı bikaç gündür. bozuldu mu yumurtalar da böyle oluyo. yoksa büyük bi mucize olabilmesi mümkün mü

X