• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumru yumurtası mı ?

mineumut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2023
185
20
28
36
Merhaba balkonda saksımda yumurta var 10 gün geçti ama sanırım kumru yumurtası kuluçka yapması gerekiyordu sanırım ama burda kumrular var ama yuva yok kumru yumurtasıdır diye düşündüm ne yapmam gerekiyor bilmiyorum atayım mı dursun mu günaha girmek istemiyorum

Eklentiler

• IMG_1697.webp
    IMG_1697.webp
    148,3 KB · Görüntüleme: 64
  • IMG_1700.webp
    IMG_1700.webp
    159,7 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_1701.webp
    IMG_1701.webp
    40,2 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_1699.webp
    IMG_1699.webp
    17 KB · Görüntüleme: 60
Merhaba balkonda saksımda yumurta var 10 gün geçti ama sanırım kumru yumurtası kuluçka yapması gerekiyordu sanırım ama burda kumrular var ama yuva yok kumru yumurtasıdır diye düşündüm ne yapmam gerekiyor bilmiyorum atayım mı dursun mu günaha girmek istemiyorum
Elinize alıp, yerinden neden oynattınız ? Kuş, siz ellediğiniz için yumurtasını terk etmiş gibi duruyor.

Maşallah alip her yere koymussunuz 🥴
Arkaplanlar surekli degisik
Kaktusun ustune biraktiysa gelip oturamamis olabilir
Eskiden boyle birsey yasamistik eldivenle yumurtayi alip iki üc çalidan yuvamsi birsey yapip icine minik bez koyup koyduk 2 gun sonra kuş gelip oturmustu uzerine
Ama insan eli degince pek yanasmiyorlar diye biliyorum

Alper Tüydeş'e sorun. O gerçekten çok ilgileniyor mesajlarla. Umarım burdan sonra yaşatılabilir. Çok gezdirmişsiniz. 🥺

normalde dokunmamanız gerekiyor,bırakır yumurtayı,kumrular tek yumurtlamaz,ikinci yumurtayı da 10 gün olduysa çoktan yapmış olmalıydı,yumurtanın altına flaş tutup bakın damar var mı

Maşallah alip her yere koymussunuz 🥴
Arkaplanlar surekli degisik
Kaktusun ustune biraktiysa gelip oturamamis olabilir
Eskiden boyle birsey yasamistik eldivenle yumurtayi alip iki üc çalidan yuvamsi birsey yapip icine minik bez koyup koyduk 2 gun sonra kuş gelip oturmustu uzerine
Ama insan eli degince pek yanasmiyorlar diye biliyorum
10 günü geçti hani öyle dicem gelecek yuva yapcak duran kuşlar yok elime almamdaki sebep çekmek içindi nette baktım süreci epey geçmiş döllenmemiş içi boş diye çıktı o yüzden

normalde dokunmamanız gerekiyor,bırakır yumurtayı,kumrular tek yumurtlamaz,ikinci yumurtayı da 10 gün olduysa çoktan yapmış olmalıydı,yumurtanın altına flaş tutup bakın damar var mı
Yok malesef hiç bir şekilde bizim balkona gelmez evimizde kedimiz var ondan ürkmüş olabilir baktım damar yok döllenme olmamış o yüzden elime aldım

Elinize alıp, yerinden neden oynattınız ? Kuş, siz ellediğiniz için yumurtasını terk etmiş gibi duruyor.
Ben biraz önce geldim elime aldım 10 gündür duruyor döllenme olmamış bu sebeple elime aldım sanırım kedi var bizde korktu gitti üzüldümde bekledim sürekli çünkü ellemem gerekiyordu normalde ama süresi uzun oldu damarda olmayınca elledim

döllenme olmadığı içinde hayat olmadığı anlamına gelmez mi?

Yok malesef hiç bir şekilde bizim balkona gelmez evimizde kedimiz var ondan ürkmüş olabilir baktım damar yok döllenme olmamış o yüzden elime aldım
üstüne yatması gerekiyor can olması için,ikinciyi yapmadan terk etmiş,kaktüsün üstünde bulduysanız yumurtlama yapma yeri orası değil kumrunun,üstünüz de kat ya da çatı aralığı varsa ordan düşmüş olabilir

Konuya açıklık getireyim uzun zamandır saksıda kimse bugüne kadar elini sürmedi civarimda kuş yuvası vs yok site yönetimine kadar sordum var ise yerleştirmek adına içim rahat etmedi çünkü bi inanç var yuvası ellenmez dije o yüzden çok tedirgin oldum elime almamdaki sebep ise damar oluyormuş içi döllenme oldu ise onu kontrol ettim kedim olduğu için muhtemelen bıraktı ve kediden gelmedi veya veterinerin dediği şu tecrübesiz olan anne malesef düşürüyor o yüzden de olur kediyi görüncede korkmuştur diye açıklama yaptı içi boş ve damarsız çöpe at dedi yani bende bilinçsiz biri değilim A gördüm elime alayım diğer evimizde klima ünitesinde yuvaları var ellemeyiz asla sadece nedeni merak ettim o kadar cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim konuyu uzman kişiden detaylı öğrendim

Back
X