Kumsal Düğünü Yapan Var Mı?

besnow

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2014
13
2
Merhaba Hanımlar,

Kumsal düğünü yapmak gibi bir hayalim var. Normalde Ankara'da yaşıyorum ve çok az davetlinin olacağı bir kumsal düğünü istiyorum.

Her türlü güçlüğe katlanmaya hazırım, ama kafamda bir şeyler canlansın istiyorum. Henüz zamanım var ve ön araştırma iyi olur diye düşündüm.

İçinizde kumsal/plaj düğünü yapmış olan varsa bana neler yaptığını anlatabilir mi?
Nerede, kaç kişi yaptınız, otel ile mi anlaştınız kendiniz mi organize ettiniz. Maliyet ne oldu?

Ankarada kumsal dügünü zor olmazmi :KK70::KK70:

Saka bir yana da kumsal dügünü hayali bendede var canim izmitteyim ve neredeyse 4 yanimiz plaj deniz kum ama gel görki nasil olur ??? Gelinlik giyilmez düz beyaz uçuş uçus bir elbise ayakkabi sandalet tarzinda üzerinde deniz kabuklari olan bir model boyle hayal ediyorum ve bence kumsalda dugun degilde nikah olur sanki cunku kumun uzerinde tepinilmezki :)) bilen varsa banada anlatabilirmi :))

merhaba,
bu moda Türkiye'de yeni yeni duyulmaya başladı ama yıllardır yapılan ama az sayıda tercih edilen bir tür.
öncelikle güzellikleri;
farklı ve hatırlanır konuşturur bir gece yaşarsınız. insanların anıları farklı 0lur.
girişi beyaz veya tam siyah bir atla yapmanızı tavsiye ederm, hoş ve akılda kalıcı ilgi çekici beğenilen bir giriş yapabilirsiniz. ( çevre köylerden bulunabilir )
kesinlikle gelinliği rahat hareket edecek tarzda seçin veya fotoğraf çekimleri sonrası alternatif kıyafet kullanın...
iyi bir fotoğrafçı ve aktüel kameraman ile çalışırsanız güzel sunset kareleri alabilir ve görüntüleriniz anılarınız düzgün 0lur. kesinle en az 2 kamera kullanmanızı tavsiye ederm hatta bütçenize uygunsa mutlaka Jimmy kullanın. ( yardımcı 0labilirm )
bölge bulma konusunda seçenek çok ama fiyat konusunda sezon içinde yüksek 0lacaktır. ( bu tür bölgeler için şimdiden mekanla anlaşmayın ( Marka bir yer değilse ) genelde sezon başlarken veya sezon ortasında işletmecileri değişmektedir )
katılım için misafirleri oraya götürmek problem 0labilir.
ayrıca kesinlikle otel durumlarını, uçak transfer vs ve rez. yaptırmanız gerekeceği durumlar çıkacak karşınıza bunlara hazırlık 0lun. ( akraba arkadaş vs )
bu tür alanların wc problemleri genelde çok 0lur mutlaka temizliğine ve kullanım kolaylığına dikkat edin.
kumda yürümek dolaşmak aşırı yorucu ve hayli ile kirlidir ama bunu farklı şekillerde çözmek mümkündür. bir iskele tarzı ahşap alanlar 0luşturarak geniş çim halılar kullanarak insanların rahat kum harici dolaşıp dinlenebileceği alanlar yaptırabilirsiniz ( yardımcı 0labilirm )
gece çiğ problemleri yaşamanız çok mümkün...
makyaj ve kıyafet seçeneklerini değerlendirin mutlaka yedek kıyafet terlik vb bulundurun.
( alkollü ise kesinlikle alkollerin orijinal ve faturalı 0lduğunu kontrol edin özellikle servis sırasında bunların değiştirilmeden servis edildiğini ara ara kontrol edin.

" kesinlikle çevresinde veya kıyı karşısı ev otel bulunmamasına dikkat edin mutlaka sesle ilgili şikayet edip kapattıracaklardır." ( bu tür bölgeler genelde j.andarma tarafından kontrol edilir unutmayın... )

kesinlikle iyi bir ses ışık ve müziğe ihtiyacınız 0lacak ama kesinlikle mekanların bunu çözme sözlerine inanmayın genelde mekanlar kendi sistemlerinin yeterli 0lduğunu kendi dj veya müzisyenlerinin iyi 0lduğunu söyleyip sizi ikna etmeye çalışacaktır. ( bu tür bölgelerde çalışan müzisyen ve djler ( genelde geçici kısa süreli çalışır ) düğün için daha farklı müziklere ya da tarzlara yönlenecektir ve sizi memnun etmeyeceklerdir )
( Ses Işık Podyum Fotoğrafçı Müzisyen DJ Süsleme ve ihtiyacınız 0labilecek tüm konularda tarihi belirlediğinizde tüm Türkiye geneli yardımcı 0labilirm )
fiyatlar elbette istenilenlere ve bölgeye göre değişecektir.
bu tür durumlarda bütçe vermeniz ya da isteklere göre fiyat belirlemek en uygunudur.
siz o gün organizasyon ile ilgilenemeyeceğiniz için bu işi bir firma ile yapmanız en uygunudur. önceden belirledikleriniz sözleşmeli şekilde gerçekleşecek ve istekleriniz yapılacaktır. özellikle bilmediğiniz bir bölgede yapıyorsanız esnaf bulma gibi iş yaptırma gibi büyük problemleri yaşamazsınız.
bir diğer tavsiye kesinlikle gerçek çiçeğe para yatırmayın hava koşulları sıcaklık ve nem rüzgar vb çiçekleri yıpratacak ve kısa sürede kötü görünecektir. ( ille de almak isterseniz canlı tercih etmeyin ya da canlı çiçek konusunda ısrar ederseniz akşam saatlerine doğru çiçeklerin yerleşmesini isteyin bunu da sözleşme maddesi ile belirleyin. bir şey 0lamaz diyenlere inanmayın işten kaçıp aradan çıkarmak için yapılacaktır )
bunlar onlarca yapılan iş tecrübelerindendir :))))
sormak istediklerinizi veya yardım almak istediğiniz konuları özel mesaj ile sorarsanız daha hızlı cevaplayabilrm. yorumların mail ile gönderimi çoğu zaman ulaşmıyor...
şimdiden mutluluklar...

X