Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Son kısımda yanlış biliyorsunuz. İki ya da üç hisse ise muhakkak niyet olarak kime kesildiginin söylenmesi ya da o kişilerin kesim yerinde bulunana vekalet vermesi gerekir.1 tane küçük kesebiliriz ödemeleri yapınca mesele kesip kesmemek değil. Bu kadar kargaşadan sonra Allah kabul eder mi bilmiyorum artık ama. Benimde bildiğim Bu yönde şuan eşimle de annesiylede bu konu yüzünden birbirimize darıldık. Benim bu yaşıma kadar öğrendiğim. Eş çalışmıyorsa evde kurban kesilir. Kese birdir çünkü çocuklara da eşe de kesme diye bişey yok. Ailede kesilir parayıda zaten evin reisi babası verirdi. Para verenin oluyorsa o kurban evet o zaman parayı kazanan verir. Otomatik olarak o kesmiş olur a ma ben hiç bizde kimsede bu karım için bu çocuğum için bu annem için diye kurban kesen kimse görmedi de duymadımda Bilmiyorum da. Evet durumu iyi olup 2 hisse 3 hisse kesenlerde 2 hisse kestik 3 hisse kestik diyordu ama eşime anneme kendime çocuğuma kestim diye bişey duymadım da bana öğretilmedi de. Ben de bizde öyle değil dedim diye küstü benimle annesi kırıcı konuşuyorsun dedi kırıcı olucak bişey demedim. Eşimde sen başka bişey demişsindir ondan öyle demez dedi onlarda tartıştım.
1 tane küçük kesebiliriz ödemeleri yapınca mesele kesip kesmemek değil. Bu kadar kargaşadan sonra Allah kabul eder mi bilmiyorum artık ama. Benimde bildiğim Bu yönde şuan eşimle de annesiylede bu konu yüzünden birbirimize darıldık. Benim bu yaşıma kadar öğrendiğim. Eş çalışmıyorsa evde kurban kesilir. Kese birdir çünkü çocuklara da eşe de kesme diye bişey yok. Ailede kesilir parayıda zaten evin reisi babası verirdi. Para verenin oluyorsa o kurban evet o zaman parayı kazanan verir. Otomatik olarak o kesmiş olur a ma ben hiç bizde kimsede bu karım için bu çocuğum için bu annem için diye kurban kesen kimse görmedi de duymadımda Bilmiyorum da. Evet durumu iyi olup 2 hisse 3 hisse kesenlerde 2 hisse kestik 3 hisse kestik diyordu ama eşime anneme kendime çocuğuma kestim diye bişey duymadım da bana öğretilmedi de. Ben de bizde öyle değil dedim diye küstü benimle annesi kırıcı konuşuyorsun dedi kırıcı olucak bişey demedim. Eşimde sen başka bişey demişsindir ondan öyle demez dedi onlarda tartıştım.
Benim esim maddi durumu el verdigi sure, benim ve cocuklarim icinde kurban keser.. maddi durum el vermediginde bitane keserse, bi sene kendi icin, obur sene esi icin kesebilir..Tamam da eşler ayrı ayrı mı kesiyorr kurbanı ozaman adamlar kurban kesiyor oluyor. kadınlar kurban kesmiyor oluyor doğru mu anlıyorum
Durumu iyi olan parasını verip başkası için de kestirebilir. Anneanne adına da kestirseydiniz olurdu yani. Tabi anneannenin kesemeyecek durumda olması şartıyla. Diğer türlü zaten kendisine vacip olurdu kesmesi.Evet biz kestik Denir ama kesim anında ismi belirtilir
Ben çocuktum yani 30 yılı aşkın süre önce dedem bir sene kendi adına bir sene babaannemin adına keserdi
Birlikte çalışıyoruz derdi ki çiftçi bunlar yani dışarıda maaşlı çalışma vs değil
Eşim geçen yıl kurban kestiriyordu Etini de annesine verecekti onun adın kestirseydin dedim ben bilmiyorum parayı ben verince onun adına olur mu dedi
Bilemedik zira bizim ayrı hanemiz var birlikte kazanılmıyor
Eee annenin evinde oturuyorsunuz,neden kesmesin.Aynen bende böyle biliyorum. Ve her sene başka bir aile bireyi adına bana saçma geliyor. Parayı veren o ozaman benim hiç kurban kesme hakkım yok. Çalışan o kazanan o evim yok altınım yok. Neden annesine de kesiyor onuda anlamadım.
Çocuğa illa ki kesmek zorunda değilsiniz, isterseniz kesilebilir. Kadın çalışıyorsa veya belli miktarda malı mülkü varsa kesmek durumunda. Sizin yerinizde olsam müftülüğü arar detaylı şekilde öğrenirdim...Tmm da sonuçta parayı eşim kazanıyorsa sürekli ona kesilmesi lazım ozaman. Yada ikimizde çalıştığımızda 2 tane yada 2 hisse kesmemiz gerekiyor sizin söylediğiniz göre Bi ona Bi bana Bi çocuğa olmaz çocukla buluğ çağına erdiğinde 1 de ona kesmek gerekir 3 hisse olur o zaman.
Sırayla kesilmesinin nesi yanlış.1 tane küçük kesebiliriz ödemeleri yapınca mesele kesip kesmemek değil. Bu kadar kargaşadan sonra Allah kabul eder mi bilmiyorum artık ama. Benimde bildiğim Bu yönde şuan eşimle de annesiylede bu konu yüzünden birbirimize darıldık. Benim bu yaşıma kadar öğrendiğim. Eş çalışmıyorsa evde kurban kesilir. Kese birdir çünkü çocuklara da eşe de kesme diye bişey yok. Ailede kesilir parayıda zaten evin reisi babası verirdi. Para verenin oluyorsa o kurban evet o zaman parayı kazanan verir. Otomatik olarak o kesmiş olur a ma ben hiç bizde kimsede bu karım için bu çocuğum için bu annem için diye kurban kesen kimse görmedi de duymadımda Bilmiyorum da. Evet durumu iyi olup 2 hisse 3 hisse kesenlerde 2 hisse kestik 3 hisse kestik diyordu ama eşime anneme kendime çocuğuma kestim diye bişey duymadım da bana öğretilmedi de. Ben de bizde öyle değil dedim diye küstü benimle annesi kırıcı konuşuyorsun dedi kırıcı olucak bişey demedim. Eşimde sen başka bişey demişsindir ondan öyle demez dedi onlarda tartıştım.
Bir hisseye girebiliyorsaniz bir yıl eşiniz adına bir sizin adınıza kesebilirsiniz. Buluğa ermiş çocuklarınız varsa onların için de böyle sıralama yapabilirsiniz. Durumunuz iyiyse büyükbaş için örneğin birisiyle yarı yarıya keserseniz size 3 hisse düşer istediğinize niyet edersiniz.
Sizler öyle mi yapıyorsunuz o zaman. Gerçekten çok garipsedim. Hayatımda ilk Defa duydum.
Kurban kişiye kesilir ama evde 1 kişinin kesmesi yeterlidir. Kestiği kurbanın eşi ve çocukları içinde sevabı vardır aynı ölçüde.Tamam da eşler ayrı ayrı mı kesiyorr kurbanı ozaman adamlar kurban kesiyor oluyor. kadınlar kurban kesmiyor oluyor doğru mu anlıyorum