Kürtaj Sonrası İlk adet

Sizinde başınız sağ olsun, pıhtılaşma testi felan yaptırdiniz mi
Sağolun Allah razı olsun sizinde başınız sağolsun Hayır yaptırmadım 1 oğlum var 3.5 yaşında kardeşi olsun istedik nasip olmadı yaş 40 doktor yaştan sebep olabilir dedi..

Onun için genetik bölümüne mi gittiniz peki?
Biraz uzun olacak ama kusura bakmayın detaylı anlatayım.
Benim ilk kaybim haziranda oldu 12 haftalikti. 11 de fetal dna vermiştik daha o çıkmadan kaybettik. Sonra eşimle bilkent şehir hastanesine tibbi genetik bolumune gittik pıhtılaşma testi ve eşimle birlikte kromozom testi verelim dedik. Genetik doktoru ilk gebelik kayıp olması çok normal ilk gebelik kaybında test yapılmaz ve pıhtılaşma testi de gereksiz dedi ve bizi yolladı. Birde şey dedi fetal dna sonucunu bekleyin ona göre isterseniz özelde kendinize baktırin dedi. Bizde fetal dna sonucunu bekledik kızımız sağlıklıymıs kromozomal rahatsızlığı yokmuş. E o zaman sebep ne dedim özele riskli gebelik uzmanına gittim. Bana pıhtılaşma testi trombofili paneli ve afas antikor paneli baktı. Afas negatif geldi. Pıhtılaşma da 2 gen taşıyıcı geldi çok önemli değil dedi doktorumuz. Sonrasında hamile kaldım 2 ay sonra tek yumurta ikizleri. Tedbir amaçlı bana hap verdi kan sulandirici gerek yok ama riske girmeyelim kan sulandirici hap kullan dedi kullandım. Progestan ve tiroit ilacı da kullanıyordum. Sonra yine aynı şey ikizlerinde kalbi durmuş10 haftalıkken. Önce yine tıbbi genetige gittim 2. Oldu bu kayıp kromozom testine bakın dedik kan aldılar eşimle 1 er tüp. Romatoloji bölümüne gittim ordada lupus ve ana antikor var onlara bakıldı ilk başta lupus pozitif geldi ama yanlış ckkma ihtimali var dediler başka hastanede tarama ve doğrulama istedi doktor ve negatif şükür. Perinatoloji uzmanı bu saatten sonra kan sulandirici hap ve iğne birlikte kullanacaksın dedi. Hatta hapa hamile kalmadan başlayabiliriz.

Estağfurullah inşallah hayırlı haberler gelir içinizi ferah tutun Rabbim sağlıklısından nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…