kürtaj sonrası yaşadıklarımız ve hamilelik

esoclk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2015
69
11
35
merhaba arkadaşlar..ben 1 hafta önce 5 haftalık bebeğimi kanamayla birlikte düşürdüm ve kürtaj olmak zorunda kaldım..doktorum 2 ay beklememiz gerektiğini söyledi bebek için..fakat çoğu kişi zaten hemen olmayacak diyor ve kafamı karıştırıyor..beklemek konusunda kararlıyım sağıklı olsun geç olsun ama olmazsa korkusu var :KK43: deneyimlerinizi paylaşım beni bilgilendirirseniz sevinirim..

geçmiş olsun bacım bende 1 bos gebelikten sonra kürtaj oldum 3 ay sonra hemen hamile kaldim ve bir kizin var bu senede kanamayla bir düşük yasadim kürtaj olmadim( seni niye yaptılar) oda 7 haftalikti. 15 gün önce bir kürtaj daha oldum bebeğinin kalbi durdu 11 haftalıkken Rabbim kimseye yasatmasin simdi arastiracam hep sunu diyorum eğer maddi durumun yerindeyse bu kan pihtilasmasi varmi diye bir test yapiliyomus onu yaptir normalde 2 ve 3 cü dusuklerde yapiliyormus

seninki ilk mis inşallah son olur ben bu yönden çok duygusalim kusura bakmayin

size de çok geçmiş olsun daha zor yaşadıklarınız Allah gönlünüze göre versin inşallah..ilk gebelik olunca toparlanmak zor oluyor ama rabbim verdi o aldı hayırlısı böyleymiş diyebiliyorum..benim doktorum çok kan kaybettiğim için kendi kendine temizlenmesini göze almak istemedi.bünyem çok yıpranacaktı ki çok aşırı sancım vardı. kalanları temizledi ondan dolayı kürtaj oldum.patoloji sonucumda birşey çıkmadı.bizle alakalı değilmiş olacağından dedi doktor.şimdi ise beklemedeyiz..

çok geçmiş olsun bende 3 ay önce yaşadım o acıyı bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kalmıstım
benım drumda 3 ay hamilelik yasak dedi
acıkcası çevreden duyduklarım ve nette arastırdıklarımla 2 ay sonra bıraktım korunmayı
martın 26sında adet olmam gerekirken hala olmadım ve dün dra gittim
ultrasonla baktı önce hamilelik var mı diye .. görünmüyordu...
gebeliği etkileyecek bişey yok hersey normal görünüyo ama kanda bi bakalım dedi
zaman geçmedi o kadar heycanlıydım ki eşime nasıl söylerim diye bile dşünmüştüm kan sonucunu beklerken
sonuc olarak hamilede değildim ..
farlutal basladı ve ben şimdi adet olmayı bekliorum ...

gercektende hemen hamile kalabilende var .. hayırlısı tabi ben ilk bebek düşünmeye basladığımızzda da 3. ayda hamile kalmıstım .. hemen baslama bence ama hiç değilse 1 adet geçmesini bekle derim
tabi yinede sen bilirsin

çok geçmiş olsun bende 3 ay önce yaşadım o acıyı bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kalmıstım
benım drumda 3 ay hamilelik yasak dedi
acıkcası çevreden duyduklarım ve nette arastırdıklarımla 2 ay sonra bıraktım korunmayı
martın 26sında adet olmam gerekirken hala olmadım ve dün dra gittim
ultrasonla baktı önce hamilelik var mı diye .. görünmüyordu...
gebeliği etkileyecek bişey yok hersey normal görünüyo ama kanda bi bakalım dedi
zaman geçmedi o kadar heycanlıydım ki eşime nasıl söylerim diye bile dşünmüştüm kan sonucunu beklerken
sonuc olarak hamilede değildim ..
farlutal basladı ve ben şimdi adet olmayı bekliorum ...

gercektende hemen hamile kalabilende var .. hayırlısı tabi ben ilk bebek düşünmeye basladığımızzda da 3. ayda hamile kalmıstım .. hemen baslama bence ama hiç değilse 1 adet geçmesini bekle derim
tabi yinede sen bilirsin
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun size de.güzel haberlerinizi alırız inşallah.benim ilk denememde olmuştu bebeğim ama bu operasyon etkilermi olmazmı telaşı var şimdi.bekleme konusuna gelince Kesinlikle beklemeyi düşünüyorum zaten..benim amacın bekledikten sonra ne zaman olur.bunun için yapabileceğim şeyler neler..en azından deneyimleri olan paylaşır içimiz rahatlar diye konuşmak istedim.

merhaba kızlar bende 2014 kasımda kürtaj olmak zorunda kaldım ilk iki ay korunduk sonra korunmayı bıraktık ve ovulasyonu takip ederek ilerliyoruz ancak yine olmadı. doktordan yardım almaya gittiğimde yumurtalığımın birinde 4.5 cm kist çıktı ve kürtaj sonrası rahim içinde 1 cm kadar yapışıklık oluşmuş. doktor müdahale etmicem açılır o zamanla dedi ama içim rahat değil acaba böyle durum yaşayan var mı? sizce 1cm gebeliğe engel bir durum mu?

Me
merhaba kızlar bende 2014 kasımda kürtaj olmak zorunda kaldım ilk iki ay korunduk sonra korunmayı bıraktık ve ovulasyonu takip ederek ilerliyoruz ancak yine olmadı. doktordan yardım almaya gittiğimde yumurtalığımın birinde 4.5 cm kist çıktı ve kürtaj sonrası rahim içinde 1 cm kadar yapışıklık oluşmuş. doktor müdahale etmicem açılır o zamanla dedi ama içim rahat değil acaba böyle durum yaşayan var mı? sizce 1cm gebeliğe engel bir durum mu?
Merhaba öncelikle geçmiş olsun..kürtaj sonrası kontrole gittiğinde anlamadımı peki Doktor.benimde bir bucuk ay oldu yarın kontrole gidicem eğer bişi çıkmazsa inşallah bebek için artık beklemicez..şimdi acaba bende de olabilir mi korkusu düştü içime okuyunca..sıkıntın inşallah hemen gecer arkadaşım..zaten yıpratıcı şeyler yaşıyoruz bu da sıkıntı çıkarmadan geçer senin için..:KK43:

Me

Merhaba öncelikle geçmiş olsun..kürtaj sonrası kontrole gittiğinde anlamadımı peki Doktor.benimde bir bucuk ay oldu yarın kontrole gidicem eğer bişi çıkmazsa inşallah bebek için artık beklemicez..şimdi acaba bende de olabilir mi korkusu düştü içime okuyunca..sıkıntın inşallah hemen gecer arkadaşım..zaten yıpratıcı şeyler yaşıyoruz bu da sıkıntı çıkarmadan geçer senin için..:KK43:

kürtajdan 1 hafta sonra kontrole gittim ama bişi demedi belki yeni olduğu için rahmin toplanmadığını düşünmüştür bilemiyorum. adetlerin düzensiz olursa mutlaka gel dedi ama benim gayet düzenliydi.şimdi regl dönemindeyim bittiğinde tekrar kontrole gidicem hem kiste bakıcak hemde yapışıklığa. sen sıkma canını herkeste olmayabilir yada hemen açılabilirmiş dün forumlarda birinin rahim yapışıklığı olmasına rağmen gebe kaldığını okudum yani canım herşey nasip kısmet. inşallah hakkımızda hayırlısı olur :KK66: inşallah bi sıkıntın çıkmayacak hem senin 5 haftalıkmış yani küçükken daha az sıkıntı olasılığı var ben 10 haftalıkken kürtaj oldum

kürtajdan 1 hafta sonra kontrole gittim ama bişi demedi belki yeni olduğu için rahmin toplanmadığını düşünmüştür bilemiyorum. adetlerin düzensiz olursa mutlaka gel dedi ama benim gayet düzenliydi.şimdi regl dönemindeyim bittiğinde tekrar kontrole gidicem hem kiste bakıcak hemde yapışıklığa. sen sıkma canını herkeste olmayabilir yada hemen açılabilirmiş dün forumlarda birinin rahim yapışıklığı olmasına rağmen gebe kaldığını okudum yani canım herşey nasip kısmet. inşallah hakkımızda hayırlısı olur :KK66: inşallah bi sıkıntın çıkmayacak hem senin 5 haftalıkmış yani küçükken daha az sıkıntı olasılığı var ben 10 haftalıkken kürtaj oldum
İnşallah seninde öyle olur hemencecik bebiş haberini alırız..ben bugün gittim doktoruma ve 1.5 ay oldu kürtajdan buyana.çok güzel görünüyor toparlanmış hiç bişi kalmamış dedi korunmayı bırakabilirsiniz ama hemen olmaz bebek üzülme olmazsa dedi..Allah hepimize nasip etsin inşallah. .

X