kürtajdan sonra endometrit ne kadar sürede geçer,kalıcı hasar bırakır mı?

pisman

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
5
0
16
Ankara
merhaba, ben yeni üye oldum.
10 temmuzda malesef bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. ertesi günü bile kalkıp işe gidebilirsin dedi doktorum. çok temiz bi işlem oldu dedi!!! 15 gün boyunca kanamam ağrılarım sürdü. hatta bel ve bacaklarıma kadar inen ağrılar. 15.gün muayeneye gittiğimde, içerde kan pıhtısı oluştuğunu söyleyerek o gün yine lokal anestesziyle kürtaj işlemi kadar can yakan bi operasyon daha yaptı. ağrı kesici içerek eve geldim. bikaç gün daha kanama olabileceğini ama sonra geçeceğini söyledi. ama ben 18.gün hala kanama ve ağrı şikayetlerimin geçmemesi üzerinde başka bir doktora gittim ve durumu anlattım. yine alttan ultrasonla baktığında, bikaç pıhtı daha görüyorum (parça da olabilir) ayrıca enfeksiyon oluşmuş dedi. . aldırdığım için zaten bütün düzenim değişti, ağlamaktan hala gözlerim şiş , işe gitmiyorum,sanırım işten de çıkaracaklar beni ama kimseye bişey diyemiyorum, her dk bişey hatırlayıp ağlıyorum (geçen gün dolapta erik görüp yığıldım dolabın önüne, o erikleri canım istedi diye almış ve nasıl iştahla yemiştim kızım varken)
Neyse, asıl sorum; kürtajdan sonra enfeksiyon yaşayan oldu mu, ne kadar zamanda geçer, nasıl geçer? kolay geçer mi? ne ilaçlar vermişti doktorlarınız? ve inşaAllah tekrar bebek sahibi olmama engel olmaz?

geçmiş olsun canım. rabbim yaşatmasın birdaha . 2 ay önce 10 haftalık bebeğimi aldırmak zorunda kaldım. benimde aksine kanamam sadece birgün sürdü ve 2 ay adet olmadım . bebeğin kaç haftalıktı . eğer büyükse 14 üstü gibi lohusa gibi üzün sürebilir aralardada lekelenmen olur. canım acını tazelemek istemem ama kalp atışları durduğu içinmi yoksa başka bi nedeni mi vardı aldırmanın . rabbim bir daha yaşatmasın kimseye çok zor

canım endometrit, uygulanan tedavinin yoğunluğuna bağlı olarak 1 haftada da iyileşebilir, 15 günde de, 1 ayda da.. ama anladığım kadarıyla seninki çok şiddetli değil. olsaydı anında müdahale ederlerdi. hastaneye yatırıp kürtaj yaparlardı. seninkini mutemelen! (dr. daha iyi bilir) antibiyotiklerle iyileştirmeye çalışırlar. çünkü ben 4 gün hastanede yatmıştım.
her hastalığın çeşitli komplikasyonları vardır. hiç bir şey de olmayabilir. bir çok şey de olabilir. ama bu grip, nezle gibi hastalıklar için de böyledir.
takma kafana allahın izniyle hepimizin bebeği olur inşallah...

çok teşekkür ederim cevabın için. bebeğim 7 haftalıktı. 20 gündür nerdeyse hiç kanamam durmadı. bugün biraz kesiliyo sanki. ama ondan da korkuyorum, çünkü en son gitttiğim doktor bikaç kan pıhtısı daha görüyorum demişti, kanama durursa onlar da büyüyecek gibi geliyo bana, ilk aldıkları pıhtı büyüktü ve çok acı verdi. Gerçi kürtajı yapan doktor bana pıhtı dedi ama parça da olabilir. Bebeğimi aldırmaya gelince başka sebepler vardı, ama şimdi o kadr pişamnım ki, hiçbir sebep bebeğini aldırmanı açıklayamaz, bu pişmanlık ciğerimi eritecek benim, minik meleğim doğruca cennete gitti ben napıcam bilmiyorum. Rabbiim hiççkimseye böyle bi acı yaşatmasın.

teşekkür ederrim cevabın için. İnşaallah şiddetli değildri, 2 farklı antibiyotik ve estrofem diye bi ilaç verdi doktor. o da galiba rahim duvarını kalınlaştıran bir hormon. en korktuğum sonuçlardan biriydi enfeksiyon ve yapışıklık oluşması. o yüzden çok tedirginim hala, tekrar bebeğim olmazsa diye. benim için dua eder misiniz Rabbim ve bebeğim de beni affetsin.?

Benimde bebeğim sezeryan ile alınmak zorunda kalındı.kanamalarım 10 gün falan sürdü ve ilk ay hemen adet gördüm ..fakat yaklaşık 2ay sonra muayenede yara var dendi ve dondurma işlemi yapıldı..ikinci dondurma işlemine gerek kalmadı denildi...bebeği alınalı 6 ay oldu..şu an hafif b akıntı var..bakalım tekrar kontrole gideceğim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…