Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sanada günaydın canım tatilin iyi geçmiş ne güzel hamileliğin ortasında iyi oldu ama dimi çünkü hamilelik sonuna doğru biraz daralıyor insan sen moralini topladın artık doğuma stressiz girersin inşallah...kontrol ne zaman canım kız kesinliği kazanacak sanırım karin kuşuyla aramızda olacak yani

günaydın kızlar
ben hala adet olmadım destine ceza az yer açın bakalım geliorum yanınıza

destinacım,minik prenses nasıllar bakalım hersey yolundamı çalışmalar nasıl adetin bitiyormu yoksa bittimi ??
karinle beni sormuşsun allaha çok şükür iyiyiz daha hissetmeye başlamadım daha doğrusu pek kendimi dinlemiyorum 21 haftaya gelelim ondan sonra diyorum daha 19 olduk biz teyzesi ama bir küçük sorunum var diş etlerim inanılmaz çekildi kabardı ilaçta alamadım dün doktora gittim diş hekimine gebe olduğumu söyledim ve hatta artık göbeğim masallah belli ettiriyor ama doktor ilaç verdi bide sprey eve geldim spreyi sıktım annem bir okuyum içini dedi baktı ki hamileler kullanamaz diyor bende hemen sıkmış olduğum spreyi çalkalayarak çıkarttım bu doktorları anlayamıyorum defalarca hamişlerinde kullanacağı bişey ver dememe rağmen neden böle oldu anlamadım senin deneyiminden yararlanayım senin hamişken başına geldimi diş eti sorunu geldiyese önerilerine açığım??

kızlar dün site bakıma girdi.. akşamda giremedim..
güzel dilekleriniz tebrik eden herkese binlerce teşekkürler..
hamiş arkadaşlar bebeklerimizi sağ salim kucağımız alalım..
meleğini bekleyen arkadaşlarımda tez zamanda bu güzel haberi bizlerle paylaşsın inşallah.....

15 veya 16. gün yumurtayı çatlatmış olabilirsin cnaım inşallah o günlerde çalışman vardır

Sağ ol loneliness. Ama dün olmamıştı. Bu sefer de gün aşırı kralı bozulacak.Bakalım akşamki havaya göre ne yaparım... Bu arada yumurta akı uzayan akıntım da biraz var...

canım demek ki senin yumurtan bu ay geç olgunlaşacak bak daha önceki testlerinde hiç ikinci çizgiyi görmemiştin dün az da olsa görmeye başladın ve uzayan akıntın da varmış sen ovulasyon testini hergün aynı saatte tekrarla ve gün aşırı ilişki olsun

canım benim maşallah size hep böyle iyi olun canım daha kızını hissetmene daha var zamanı gelince seni yerinden hoplatıcak zaten annesi ben dört buçuk aylıkken hissetmeye başlamıştım...hayırlısı olsun...canım geçmiş olsun o nasıl dr tu öylee yaa sana verdi onu canım benim öyle bir sorunum olmadı sadece dişimi fırçalarken kanam yapıyordu diş etlerim vallahi en doğal yöntem tuzlu suyla gargara yap dicem ama oda acı verir bilemedim şimdi inşallah kızlar bu konuda yardımcı olurlar sana canım inşallah bir an önce düzelirsin...

günaydın kızlar

günaydın canım oyyy niye olmadın yaa gelme aramıza biz başka kimseyi kabul etmiyoruz bu bölüme dr bugün gidiyosun dimi canım hayırlısı olsun senin için... sen sanırım doğum kontrol hapı kullandın ben farlutal kullandım 12 gün sonra adet oldum..

candai canım, yanlış hatırlamıyorsam sen sormuştun ben adet oldum canım ama şiddetli bekliyordum çok az az oldu canım bugün son günüm yarın hayırlısıyla çalışmalar başlıyooorrrr bakalım bu ay yeni bir umutla çıkıyoruz yola tutturabilecekmiyiz?

bugün gitcem canım 21 günlük doğum kontrol hapı verdi bitince 2-3 gün sonra adet olcaksın dedi ama olmadımmm bugün öğrencez bakalım inşallah kötü bişi yoktur ama bana da muhtelemelen o ilaçtan verir

herkeseee selammm.

pasiflora hamileymişsin. bu çok güzel bi haber. Allahım sonuna kadar yaşatsın. kucağına aldığın günleri nasip etsin. şimdi sende nisan annelerindensin.
CandaS çok geçmiş olsun. verdiğin karşı gelmiş. deiğin gibi evlada yorulsun.... bu arada ben bişeyi atlamışım. send ebu ay 2 yumurta varsa ve eğer inşallah tutmuşsa bu ikiz olacakları anlamına mı geliyo:)))) hadi hayırlısı olsun.

cezacım prolaktin için ilacı içip değerin düşünce bi sıkıntın kalmayacak inşallah. prolaktin yüksekliği hamile kalmayı zorlaştırıyo ama tedavisi 1 ay kadar kısa bi sürede ilaçla çözülen bişe. arkadaşımında öyleydi. ilacı kullandığı ayın ertesi ayında hamile kaldı. hatta p ile başlayan bi ilaç vermişti dru küçük bi kutuydu. parlodeldi sanırım. şimdi hatırladım. bu engelide kaldıınca gelsin bebişin.

destinam hala mıy mıy geliyo sanrım seninki. nolacak böyle bilmiyorum. kist sökülsün gitsinde varsın az gelsin.

ve diğer arkadaşlar herkes iyidir inşallah. pasiflora tafla beraber nisan annelerinde. bende polyannayla mart annelerindeyim. 2 şer 2 şer gidiyoruz. kuralı bozmak yok. ama 3 e 4 e çıkartarak bozulabilir. mayıs annelerine en az 2 aday gitmeli. bakalım sıradakiler kimler...

iyiyim canım bugünlerde tahlillere boğuldum..kist ve prolaktin sorunu çıktı..umarım yoluna girecek..sizin iyi olmanıza sevindim..dersler başladı ha ne güzel keşke benimde başlasa.sıkıldım evden.

Canım hayırlı sonuçlar alırsın inşallah. Allah çaresiz dert vermesin. Ya özlemişim çocukları. Ama günün sonunda davul gibi ayaklarla karşılaşınca keşke daha başlamasaydı dersler dedim Senin var daha, valla tadını çıkar. Özlem dediğin bir günde bitiyor, yorgunluk kalıyor geriye

Canım güzel haberlerine sevindim. Pıhtılaşmayı sordun mu canım? Merak ettim. İnternette dün sorun vardı ben de sinir oldum. Hayırlısı inşallah...

Sanırım mecburiyetten genç yaşta bebeklerini aldırmak zorunda kalmışsın. Arkadaşın dediği gibi kürtaj korunma yöntemi değildir. Kağan Kocatepe'den dinledim. Sık kürtaj olmak da bebeğin tutunacağı bölgeye zarar veriyormuş. Bu yüzden sık olmamalı. İnşallah gönlündeki insanı bulur, sorunsuzca bebeklerine kavuşursun...

Amin canım...

günaydın kızlar

Canım niye böyle oldu topikten 3 kişi bu sorunu yaşadı. Pileo gibi güzel olsun sonu inşallah...

Tuzlu suyu Destina önermiş. Başka sirkeli su nasıl gelir acaba? Bir de çoğu ilaçta o ibare var. Doktorlar o yazıyı biliyor veriyor. Sanırım sorun olmuyor da veriyorlar. Düşün kadın doğum doktorunun verdiği bulantı hapında bile hamilelerin kullanması uygun değildir yazıyor...

Canım site yüzünden sevincimizi yaşayamadık. Allah tamamına erdirsin. Tek gebelik değil mi? Bir de nerede yaptırdın denemeni canım. Bir tanıdık için sordum...

Canım dün gece 12 de yine yaptım eşit olmamakla birlikte bayağı pembeydi bak bir sitede ne yazıyor testle ilgili:

****LH eğrisi başladıktan 34-36 saat sonra ve pik yaptığından 10.saat sonra yumurtlama olur.
Ovulasyon (Yumurtlama) Dönemi Tespiti, Doğurganlık

Bir topikte yazılan yazıyı aktarayım. Bu arada dün her ihtimale karşı oldu. Bakalım bugün daha koyu çıkarsa ne olur halim..
Canim Lh hormonunu testler ile iyi takip etmek lazim cunku aslinda lh tam pik yaptiktan 10 saat sonrasi yumurtlama olur..

LH eğrisi başladıktan 34-36 saat sonra ve pik yaptığından 10.saat sonra yumurtlama olur.Asagidaki sitede okumustum ve tamamen bana uyuyuor..yani lh in pik yapmaya baslamasindan 24-36 saat icerisinde yumurtlamanin olacagi soylenir..ama Lh en ust seviyede pik yaptiktan ise 10 saat civari gibi bir saattede catlar deniliyor.bu dongumde takip ettim gercekten oyle oldu..ben gulen yuz ovulasyon testi kullanmistim..gulen yuzu gordum dedim heralde 24-36 saat icinde yumurtlamam olur ayrica atesimide olcuyodum..ama dedigim gibi olmadi gulen yuzu gordukten 12 saat gibi sonra yumurtlamam oldu ve sabah atesim yukselmisti burdanda anladim..yani aslinda cok onemli bir detay bu ve herkeste farklida olabilir..ben paylasmak istedim..
Ovulasyon (Yumurtlama) Dönemi Tespiti, Doğurganlık

Destinacığım çalışmalarının sonucunda karşılığını alırsın inşallah...

Bir de inşallah dediğin gibi mayıs annelerine de en az 2 arkadaş çıkar inşallah...

Passiflora, çok mutlu oldum. Allah tamamına erdirsin.

Candaş kaza için geçmiş olsun canım.
canım çok sağol ...

bencede sanki 14. gün çatlamış gibi geldi ama usta taf tabi :) şnş rast gelmiştir.
sonunda beklediğime değdii
Allah tamamına erdirsin canım..öpüp koklamayı nasip eder inşallah..

sağol canım...prolaktin için ilaç kullanacağım..benim 1 ay bekleme sürecim var..
şimdi 1 ay bekliyoruz öyle mi ? inş 2011 e kısmet olmadıda 2012 nin haziraz annesi olursun kardeşini 1 yıl sonra yollar inş meleğin ...
bende iyiyim canım, eşimde iyi.Çalışmaya gitmiştik :) inş denk gelmiştir.Ohhh kızınla sefanız olsun denizlere girip serinleyin şöyle kenarda da olsa denize girebilmek güzel :)
canım pasiflora hamile, :nazaar: kontrol nasıldı ? meleğin nasılmış ?

valla canım :) okumalık oldum inanki, dün ayağımı burktum.gece ağrısından uyuyamadım.Dr a gitmek istemedim çok uykusuzdum ama yinede uyuyamdım.Sonra allahtan ağrı azaldı.Sabah dr a gittim dr da izinliymiş şansıma.ama ağrım epey hafiflesede rahatsız yürüyorum :) şükür bunada :)
moral bozmak karamsar olmak yok şekercim söz :) inş güzel olsun güzel bakayımda haklısın yani en dorukta :)
günaydın kızlar
hadi ya, ee dün gelen neydi acaba ? dr a gittin mi ?
canım çok sağol atlatamadım tam sanırım, dünde ayağımı burktum.Ve yapmadığımı çektim.Dün bi adam açım para ver dedi, veremedim.yani verdiğim para sayılmazdı.adam tekin değil keyfinden dilenenlerden gibiydi, irkaç kez daha aynı şeyleri demşti.Derken 5 dk geçmedi ayağımı burktum.Resmen allahın gücüne gitti ya, nasıl vicdanım sızladı nasıl kızdım kendime anlatama.Cezamıda çektim ! o yalndanda istediyse ben çevirmemliydim

eğer yumurtaların ikiside çatlarsa ikiz olacakmış ama her zaman 2 si de brden çatlamazmış.inş 2 si de çatlar ve inş bebeklerde tutunur :) inş hayırlısı olur canım benim ..

diğer şekerler nasılsınız topyekun ?

* Kisirlik neden oluyor?
Kisirlik sadece kadina veya erkege ait bir sorun degildir. Cifti ilgilendirir. Cunku bildiginiz gibi cocuk sahibi olabilmek icin hem sperm, hem yumurta gerekir. Aslinda kisirlik sebeplerinin kabaca yuzde 40`i erkekten kaynaklanir, yuzde 50`si kadina aittir. Yuzde 10 kadar da iki tarafta da sorun olabilir...

* Erkekten kaynaklanan sebeplerden baslayabilir miyiz?
Erkekte hicbir sprem uretimi olmamasi, sperm sayisinin az olmasi, sperm hareketliliginin az olmasi veya spermde sekil bozukluklarinin olmasi kisirliga sebep olabilir.

* Sekil bozuklugu nasil oluyor?
Spermin normalde bir basi, boynu ve kuyrugu vardir. Ama bir erkegin 100 spermini incelerseniz yaklasik 40`inda sekil bozuklugu vardir. Bu ne demektir? Cift baslidir, kucuk baslidir, buyuk baslidir, egri baslidir, cift kuyrukludur, kisa kuyrukludur, boynu kiriktir... Sekil acisindan spermleri incelerseniz, yuzde 90`dan fazlasi mukemmel degildir. Ancak kucuk bir yuzde mukemmeldir. Bu da birkac sorun yaratiyor. Bir, zaten sekil bozuklugu fonksiyon bozukluguyla bir aradadir, dolayisiyla ya yumurtayi delemez ya da yumurtayi delse bile embriyo gelisemez. Gelisse bile dusuklere sebebiyet verebilir. Yani bozukluklar onemli.

* Peki bu bozukluklar tedavi edilebilir mi?
Maalesef bunun geriye donus tarzinda bir tedavisi yok. Tum tedavi sperm icinden normal olan sperm hucrelerini ayirabilme tekniklerini gelistirme yoluyla olmustur. Mesela laboratuvar ortaminda biyokimyasal elek kullanilir. Bu elek anormal sekilleri olan spermleri elegin uzerinde tutar. Elekten gecenler konsantre edilerek rahim icinde birakilir. Buna asilama tedavisi diyoruz.

* Spermlerininin tumunun sekli bozuk olan erkek var midir?
Tabii ki var. Hem de cok. Bu da bir kisirlik sebebi. Oyle bir durumda tup bebekte mikroenjeksiyon metodunu kullaniyoruz. Embriyolog mikroskop altinda normal sekli olan sperm hucresini bulup, bu hucreyi ince bir pipetle alip dogrudan yumurtanin icine enjekte eder.

* Duzgun bir tek sperm hucresi yeterli olabiliyor mu ureme icin?
Tabii... Ama bazi erkeklerde normal menide hic sperm olmayabilir. Boyle durumlarda biz testise igneyle girip, mikroskopik olarak bir veya iki tane sperm bulabiliyoruz. Onlari enjekte edip kisinin baba olmasini saglayabiliyoruz.

* Sperm konusunda sekil bozuklugu dedik, peki ya sayi?
Dunya Saglik Orgutu`nun kriterlerine gore mililitrede en az 20 milyon sperm olmasi gerekir. Normalde meninin hacmi 2 ila 5 ml arasidir. 2 ml`nin altinda olursa sorundur. Nicin? Normalde vajen salgisi asit bir salgidir. Sperm hucreleri de aside cok dayaniksizdir. Vajinaya vardiklarinda yuzde 90`i olur. Bu asidi oldurucu etkisini, spermin semen dedigimiz sivi kismi, ki o da alkalidir, notralize eder. Yani dengeleme saglar, sperm biraz yasasin diye.

* Sperm hacmi coksa peki?
5 ml`nin ustundeki hacim de normal degildir. O zaman da iliskiyle birakilan spermin cogu disari akar. Cuzi bir kismi kalir, milyonlarcasi kaybolmus olur. Aslinda iliskiden sonra spermlerin yuzde 90`i o asit ortamda zaten olur, hareketsizlesir. Yuzde 10`u da rahim agzinda elenir. Rahim agzi salgisi bir filtre vazifesini gorur, yumurtlama sirasinda o da biyokimyasal bir elek haline gecer. Sanki molekuler duzeyde ipek veya tel orgu gibidir, icinden sadece belli normal yapida spremlerin gecmesini saglar. Cok ilginc bir biyolojidir bu... Yani oyle iri basli, cift basli, cift kuyruklu spermlerin zaten cogu orada elenir. Yani bizim yaptigimiz eleme isini normal fizyolojide rahim agzi salgisi yapar. Dolayisiyla kalan yuzde 10`dan yuzde 1`i yukari cikar. Ondan sonra uzun bir mesafe vardir. Yani bir atletin 4 maraton kosmasi gibi, sperm de bir maraton kosusuna baslar, yumurtayi yakalamak icin. Tuplere gider, orada yumurtlama sonucunda gelmis olan o tek kucuk yumurtayi bulmaya calisir.

Fazla iliski cocuk sansini azaltiyor
* Bir spermin o kucuk yumurta hucresini bulma olasiligi nedir?
Bircok hesapta soyledir; normal bir iliskide 200 milyon, 300 milyon sperm hucresi birakildiysa, bunun sadece 10-15 tanesi yumurtanin yanina erisebilir. Yumurta zaten 24 saat yasar. Aslinda bir dusundugunuzde hakikaten hamileligin olmasi mucize. Ama cok guzel bir mucize. Istatisiki olarak zaten kadin 35 yasindan gencse, adet duzeni mukemmelse, her ay yumurtlama oluyorsa, hormonal hicbir sorunu yoksa, tupleri aciksa, esinin spermleri mukemmelse, duzenli iliski kuran bu ciftin cocuk sahibi olma sansi her ay yuzde 30`dur.

* Duzenli iliskiden kastiniz nedir hocam?
Genellikle gun asiri veya 2-3 gunde bir iliskiye giriliyorsa duzenli budur... Bazi ciftler de cocuk sahibi olalim diye gunde 2 kere, 3 kere iliskiye giriyor. Cok yapalim da sans artsin diye... Halbuki sans azaliyor orada.

* Neden?
Demin soyledigim gibi spermin semen dedigimiz sivi, yani plazma kismi spermi koruyucu etki gosterir. O kadar sik iliskide o hacim azaliyor bir. Bir de sperm konsantrasyonu, yani yogunlugu, sayisi da azaliyor iliski sonunda. Dolayisiyla cok sik iliski kurmak hamilelik acisindan avantajli degil, dezavantajli. Cok uzun sure ara vermek de zaten mantiken dogru degil. Sperm 48 saat yasar, 48 saati gecirdikten sonra ortada da bir yumurtlama olmussa yumurta da sadece 24 saat yasar, dolayisiyla 48 ile 72 saat arasi en mantiki suredir, iliski sikligi acisindan. Ama bu onerim cocuk sahibi olmak isteyen ciftler icin. Yoksa butun Turkiye`nin 2-3 gunde bir iliski kurmasi gibi bir tavsiyem yok.
vatan

selam kızlar testleri yorulayan arkadaşara teşekkür ederim ama sanırım test ve control kısmı görünmüyordu yanlış youmlanmış. şimdi yazdım bi tekrar bakabilir misiniz? testlere başladığımdan beri çalışma yapıyoruz. bu gece sahurda yaptım son testi çünkü kasığımda ok batma oldu ağrı oldu belimdede, sanırım yumurtladım diye test yaptım ama biraz bulanık görnüyo control kısmı anlayamadım..sahurda çalışma yaptık mecbur ,ne olur ne olmaz diye..

Canım 17. gün pik yapmış bence. Kontrol çizgisinden de koyu. Bir yerde pik yaptıktan 10 saat sonra yumurtlama olur yazıyor. Bir de sperm zaten hemen ulaşamıyormuş. 17. gün olan ilişkinden bence hamile kalabilirsin. Ama çok uzman değilim. Taf ve Loneliness daha deneyimli test konusunda. Ben de ilk kez bu ay yaptım...

teşekkür ederim canım bu 10 saat olayınıda senden öğrendim..iyi oldu öğrendiğim inşallah hamile kalırım..hergün ilişkide iyi değilmiş yukarıda ki makaledee okudum.. onuda öğrenmiş oldu ama geç oldu..10. günden beri hergün ilişkioluyor hayırlısı olsun rabbim ol derse olur...

senin testlerin nasıl ? resim koysana karşılaştıralım

aaa ben önceki fotoda C ile T yi yanlış görmüşüm demekki bende hiç T, C'den koyu çıkmıyordu da ondan ilginç geldi bana 17. gün pik yapmış LH demkki 17. gün veya 18. gün sabahında çatlattın yumurtayı yani dün geceki çalışma boşa gitmedi hadi hayırlı olsun ha bir de bugünkü C hakikaten görünmüyor yani bugünkü test bozuk olabilir:26:

merhaba kızlar chnb cnm verdiğin bilgiden dolayı teşekkürler bizde gün aşırıya uymadık günlük ilişkiyle şansımızın aratacağına inanmıştık ve yanlış olduğunu daha ii anladım.. şu ovulasyon testelerine de ilk defa burda denk geldim ve çok mantıklı bişey bu aklıma yattı :)
kızlar cumaya kontroüm vardı ve doktorum bayaram sonuna kadar izne ayrılmış biz haftasonu tatile gitmeyi düşünüyoduk cuma günü 20 gün oluyor kürtaj olalı sizce denize girmenin bi sakıncası olur mu?? başka doktora mı gideyim tatil dönüşünü mü bekleyim?? başka doktora gidersem araştırma yaparmı??
baya soru biriktirmişim :) fikri olan yazarsa sevinirim..

candaş canım sen de mi burktun ayağını ayy geçmiş olsun canım yaa ben ayağımı burktum hamile kaldım inşallah sen de hamilesindir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…