Kürtajdan sonra hamile kalma şansı ne kadardır ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi aylin_fatih
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende izledim dün 8 aylık hamileymiş hemde! 11 yaşındaaa poffff... bide kendime baktım
valla aynısını bende yaptım :)
Daha iyiyim çok şükür candaşım.İşyerindeyim bende
inş haftaya tam olarak düzelirsin canım.
canım çok sağol, kuzenimle görüştüm şimdi, onlar felç sanmışlar ama dr lar sara nöbeti olabilir demiş, şimdi nöroloji inceleyecek, umarım hiç bişeyi çıkmaz.yavrum ya daha hala okula gitcem diye huysuzlanıyomuş, konuştum zilliyle sesi yorgundu ama iyidi yine şükür.dayımın yaşı geç deil canım bencede ama adam 17 yaşında baba olunca hem öyle geliyo hemde ondan ziyade kendini bi bebeğe bağlama istemiyo gezcem tozcam diyodu :)) bayağı düzensizmiş sanırım ondan geç öğrenmişler.belki normal düzenide 40 gün gibiyse 10 gün gecikmeyle normaldir gibime geldi.inş hayırlısı olur ama aldırmazlar dilerim.onlar daha iyisini bilirle r tabi kendileri çekecekler sefayıda cefayıda, o yüzden hayırlısı.ama ben aldırmayı asla aklımdan geçirmezdim.büyük konuşmayımda.
canım inş hayırlısı olsun, bu ay inş meleğin gelir.gelmezsede umarım hiç bir sıkıntı çıkmazda sadece chnb nin dediği gibi şanssızlık kısmına rastlamış olursun.Allah gönlüne göre versin, inş düşündüğün kadar uzamaz süreç.
bende ailevi bakışı yazayım :)) benimde ailemde kapalı yok neredeyse.bi kuzenim eşinin zoruyla 24 yaşında kapandı.ondan çok tepkiliyiz biz çünkü kuzenim asla istemiyodu direk baskıyla kapattı.şehir dışındaydı bizleri görmeye geldi, biz onu görünce şaşırdık hatta ben çok küçüktüm dalga geçtim filan babanem gibi oolmuşsun diye ama ne bileyim psikolojisini dağıtacağını.derken bizimkilerde dedi eşinle konuş hazır olmadığını zamnı gelince kapanacağını söyle diye, o da bii gazla açtı başını gitti, zatn 2-3 gün olmuş örttüreli.obirbirlerine girmişler, sonuçta enişte galip geldi, benim biraz meylim vardı kuzenim asla dedi bana hep, bu bize ters.yapamıyruz.pişman olur açarsan madara olursun dedi.haklıymış.ama bende üniv arkadaşlarımda etkilendim biraz,kıyafetlerim genelde kapalıydı, dairede benim kapalı olduğumu sanıyolarmış benim etek ve bluz boyutları değişince candaş tesettürü çıkarttı demişler.halbuki hiç olmadı öyle bişey.birde benimde eşimin ailesinde tek açık benim.çok mücadele ettiler örtünmem için, çaktırmadan tabi.ama eşim hiç teklif dahi etmedi, ben seni böyle beğeniyroum, karar verir kapatırsan saygı duyarım dedi.ama şimdi iyi ki örtmemişim diyorum ben yapamazdım, çok beğeniyorum ama aileden de destek lazım.kapansaydım eşimin baskısı sanar bakışları değişridi, yalnız evde ibadet vakitlerinde çok çmrenerek örtünürüm, çeşit çeşit eşarplar aldım mesela.birde geçenlerde bi teyze senin tam testtürlük yüzün var çok yakışır dedi, o arada şal attım kadının bakışları değişti, böyle durumlarda gerçekten çevre önemli.allah hayırlı yaşamlar nasip etsin hepimize.

Son düzenleme:
renkliatlas benim zaten azdir reglim iyice azalmaz insallah( Azaldikca hamile kalma sansim azaliyor gibi hissediyorum cunku.
Gercekten cok uzuluyorum ya nerden geldi basimiza bunlar(
Kurtaj olup, Reglisi azalipta hamile kalan varmi aramizda ya?

canım sana özeldende atmıştım burdada yazayım, başkalarınada yararı dokunsun. Benim reglim azalmıştı biliyorsun 3 gün felan oluyordum '' renkliatlas '' arkadaşın gibi günde 1 ped'i geçmiyor...umarım oda okur bunu.. birde sanki sağ tarafta çekilme gaz sıkışması felan gibi his oluyordu arada..Bugün doktora gittim tekrar daha öncede gitmiştim aynı sebeple hiç birşeyin yok demişti şimdi tekrar başka bir doktora gittimm..hem alttan hemde karından kontrol etti..him birşeyin yok iyisin dedi. Regl içinde çok normal dedi, Az regl bir gün süren ve sadece bir kaç damlamadan oluşan regli biz az regl sayarız dedi...kafana çok takıyorsun dedi rahatla kafana takma dedi hadi maşallah deyip gönderdi.... İçim rahatladı çok...paylaşmak istedim hem seninle hemde diğer arkadaşlarla

Son düzenleme:

canım sağol bilgi için bende ilk regli bekliyorum bakalım nasıl olacak benim çok olmazdı zaten daha da azalabilir demekki panik yapmayayım o zaman tekrar teşekkürler

canım sağol bilgi için bende ilk regli bekliyorum bakalım nasıl olacak benim çok olmazdı zaten daha da azalabilir demekki panik yapmayayım o zaman tekrar teşekkürler

Rica ederimmm inşallah hepimiz atlatacağız bu günleri...buarada benim ilk regl 43. günde oldu onuda ekleyim :) hani gecikirse fikrisn olsun

Canım hadi hayırlısı oğluşuna isim bulmaya geldi sıra demek... Bence fazla gezme. Ayaklarını yüksek tut ve dinlen bol bol. İlişki zaten yasaklamıştı değil mi? Bir de rahim ağzı uzunluğunu gittiğinde ölçtür. Peki proluton depot gerçi orada değişiktir ismi. O tarz iğne ya da progestan içerikli ilaç verdi mi?

öyle tabii abla hayırlısı..ama üzülmeden,düşünmeden edemiyorum

Canım geçmiş olsun. İnşallah tamamen iyileşir... Yengen büyükmüş. Eşi yani dayın eşimden bile küçük benim eşim 43 yaşında... :)) Allah sağlıkla evlat versin inşallah...

Daha iyiyim çok şükür candaşım.İşyerindeyim bende

Sevindim iyi olmana...

Dua etmen çok duygulandırdı beni. Sağ olasın.

İyi olmana sevindim. İnsan dr den iyi şey duyunca rahatlıyor...

Bu arada Dr alp de yazmıyor, Günlük de. Nasıllar acaba?...

Sezayycim cok sevindim doktorun dediklerine.Insallah benim reglimde eskisi gibi olur
Insallah saglikli bebeklerimiz olur hayirlisiyla hepimizin.

Buarada ozelden mesajin gelmedi bana.Ben sana mailimi yazmsitim o geldimi?

Son düzenleme:
chnb, saol ablacım inş iki konuda da güzel olur sonları.dayım küçük ya, teyzemle dayım arasında da rahat bi 20 yaş var yani, son beşik 40 tan sonra olunca demek böyle oluyo :)) dayıma diyorum ki dayı eşim senin yaşına geldiğinde bizim çocuk en fazla 7 yaşında olur diye, ee sizde çok geç evlenmişsiniz diyo :) şakası bi yanada erkenden sorumluluk almak zormuş dayımla şahit olduk, gençliğimide anlayamadım diyo haliyle.inş aldırmazlar ama .. biz böyle taklalar atarken öyle yapmamalrı lazım ki yengem biliyo 1 yıldır denediğimizi.yazık kadın da utanıyo biraz galiba :) kadının erkekten büyük olmasıda bu konularda kötü oluyomuş

Sezayycim cok sevindim doktorun dediklerine.Insallah benim reglimde eskisi gibi olur
Insallah saglikli bebeklerimiz olur hayirlisiyla hepimizin.

Buarada ozelden mesajin gelmedi bana.Ben sana mailimi yazmsitim o geldimi?

amiiin inşallahh....... evet mailin geldi bana ..ben sana mail atacaktım burdan bi yazayım dedim gitmedi demekkiii...

amin canım bence önemli olan öncelikli olan şey namaz,oruç ben bu ikisine çok önem veriyorum.kapanmak hep sonraki işti benim için tabiki kapanmakta ayrı bir emir onuda gerçekleştirmek güzel ama günümüzde çok zor helede bizim gibi çalışan bayan olunca daha bir zorlaşıyor..inşallah isteyen herkes yapabilir..çünkü insan isteklerini gerçekleştirmeyince kendini ezik hissediyor ben öyleydim açıkcası...

bacım kuzeninin kızından haber var mı sabah yazdım ama sanırım okumadın o kıza çok üzüldüm allahım şifa ver yarabbim içim cız etti minnacık çocuk nasıl felç olur akıl alır gibi değil...

[video=youtube_share;b-VB34TpAcM]http://youtu.be/b-VB34TpAcM[/video] ruh haliim bu şarkıya yönlendirdi beni....herkese iyi akşamlar

Rica ederimmm inşallah hepimiz atlatacağız bu günleri...buarada benim ilk regl 43. günde oldu onuda ekleyim :) hani gecikirse fikrisn olsun

sağol canım biraz gecikebiliyormuş evet aslında bazı dr.lar normal regl kaç günse o kadar zamanda olunur diyorlar benim 28-30 gün arası değişir 17 ocakta tam 30 gün doluyor adet olmazsam ondan sonra 40.-45.günleri beklerim yine olmazsa dr.a giderim artık hayırlısı

ayyy canım farketmemişim özür dilerim, konuştum çocuklada.sesi yorgundu ama en azından dilinde bişey yoktu, aslında felç değilmiş, sara nöbetinden şüphelenmiş dr lar.eli filan yamulmuş gözler kaymış, felç ihtimali gelmiş ilk akıllarına, bende sabah kimseyle konuşamamışıtım öğlen öğrendim, şimdi hastanedeler.inş o da çıkmaz, zor gerçekten.evlat sahibi olmak çok zor.bi ara çocuğun gözünden sadece yaş gelmiş tepkisiz kalmış hareketsiz, babası başında ağlamış çocuk öldü diye.allah kimseyi evladıyla sınamasın.ibadetler konusunda çok haklısın öncelikler onlar, bende öyle düşünüyroum ama gerçekten isteyipte hayata geçiremediğin vakit insan eksik kalıyor, şükür isteyip adımını attın, tamamlandın :) maşallah ...
[video=youtube_share;b-VB34TpAcM]http://youtu.be/b-VB34TpAcM[/video] ruh haliim bu şarkıya yönlendirdi beni....herkese iyi akşamlar

canım ya ( cidden günün anlam ve önemi, bu şarkıda, senin için.inş diğer aya sevinç gözyaşları dökersin.yılın ilk bebeği olmasada ilklerinden olur inş ( allahım duysun artık sesimizi.keşke diyorum bi pileo sendromu olsan.sonrada bebek ortaya çıksa....

günlük özledik seni, koçişle hasret gideremedin mi daha yoksa:)

ah kıyamam yaaa ...sara mı k acaba? benim babamda sara hastası 10 yaşından beri...Rabbim şifa versin çok zor bi hastalık inşallah değildir ama öyleysede bu hastalıkla yaşamayı öğrenecekler, benim babam normal bir insan gibi yaşıyor bizim gibi çocukları oldu,mis gibi emekli oldu hala çalışıyor oğluna ev aldı araba aldı,yani yaşamaya çalşmaya engel bi rahatsızlık değil yeterki bilinçli bi şekilde ilaçlarını düzenli kullansın..

cezacım mahvettin kız beni o ne şarkı öyle içim yandı maaffooldum dertlerim depreşti hacııı

Canım benim dayımda yengemden 13 yaş küçük. Eskiler köyde iş yapsın diye erkenden dayımı koca kızla evlendirmişler. 2 oğulları var ama valla dayımın gözü dışarıda. ( Hata işte. Dayım gencecik duruyor yengem köy kır işi zaten zor ekstra 13 yaş büyük. Senelerdir beraber bile yatmıyorlar(

Yengen utanıyordur tabi... Ama günah, yazık, çocukları destek olsa belki aldırmazdı...

Canım benim iyileşir tamamen inşallah... Nazar değmiştir belki...

ben sana kötü düşünmeyi yasak etmemiş miyim:)
umutlu ol. iyi yanlarından bak.lütfen. normal hamilelik gibi tüp bebekte de en önemli şey umutlu olmak. bunu doktorlar hep söylüyor.
beklenen adetin geldi mi?herhalde hayatında en çok beklediğin adet bu olacak.

canım önce sen kendini inandır tekrar hamile kalacağına. kendini tekrar hamile hayal et. bri çok kişi bizim gibi durumlar yaşıyor. kimi bir de kalıyor kiminin malesef iki oluyor. ama oluyor sonuçta. öenmli olan regli olmak. azı çoğu öenmli değil bence.

Canım herkesin durumu farklı. İnsanlar 45 te bile doğum yapıyorlar.Umutsuzlanma. dR YE GİTMİŞSİN SORUN OLSA DER ZATEN... Endişelenme...
yağmurun sesi arkadaşta 40taydı galiba. doğal yoldan oldu bebeği.
benim eşimin okulunda da yar doç bi bayan var. yeni evlendi. aslında sadece 1-2 kez karşılaştık. bir kere de telefonda bana doktor sormuştu, kadın doğumcu. utanarak sıkılarak yaşım ileri ama ben de çocuk istiyorum, o yüzden hemen doktora gitmek istiyorum demişti. 42-43 civarı bu yaz evlendi. şimdi yine oturmaya gelmek istiyomuş bana. bu konularda soracakları varmış. eşime demiş. beni çok tecrübeli gördü heralde. ama tecrübeliyim de sayılır.yani bir operasyon, bir kürtaj.Allah daha kötü şeyler yaşatmasın.
şimdibu kadın eşimin bölüm başkanı.müdüründen sonraki kişi yani. dediğim gibi sadece 2 kez karşılaştık daha önce.samimiyetimde yok. ben buna nasıl yumrurtalama günlerini tespit et, ovülasyon tesi al, koyu çzigiyi görünce 3 gün ilişki nasıl derim ya:)utanıyom. yardımcı olmak da çok istiyorum ama nasıl anlatacağım konusunda kararsızım doğrusu. pazar gelecekler.
chnb, bana akıl ver.

hayırlı olsun canım. ilk haftalarda yapılan cinsiyet tahminin sonradan değiştiğini çok duydum.
canım lekelenmen varsa dikkat et lütfen kendine. gezmeye ara ver, dinlen biraz.
bişey olmaz inşallah ama yien de tedbiri elden bırakma.
günlüğü ben de merak ediyorum.
1.20 ÇIKTI GALİBA..NEGATİFİ görünce ağlamaktan tam bakmadım..saatlerce ağladım..bu sefer çok moralim bozuldu.geçen ayın acısı çıktı...

günaydın kızlar
canım ben de çok üzüldüm gerçekten. insan daha çok bişeyelr yaptığı ay haklı olarak daha çok umutlanıyor ve bu nedenle de daha çok üzülüyor. canım 3.doktor takibini de deneyeceksen doktora klomen yerine iğne işini sor canım. o daha etkiliymiş yumurtta büyütmede.

canım geçmiş olsun kuzenine.
ben de bebek aldırmaya çok karşıyım. Allah mecbura bırakmasın tabi. ama madem istenmiyo, dikkatli korunmak lazım.
kesinlikle çıkıyor canım. benim kayınvalidem aldrımış. hem de eşimden sonrakini. ondan sonra bi görümcem daha var. 2 numarayı aldırmış hem de genç yaşta. ve benim kürtajımda yanıma o geldi, ve ağzından kaçırdı. en az bizim kadar üzüldü o da bizim olaya. çünkü kaç yıldır uğraştığımızı biliyodu ve ilk torunuydu. bir şekilde çıkıyor ben ona inanıyorum.

Canım ben doğal hamile kalabileceğime inanıyorum canım benim derdim tüp bebekte az yumurta olursa rezerv azlığından.Çünkü zaten oluşan yumurtaların yarısına yakını döllenince fire veriyor. Ayrıca pgt ye gidecek. Sağlıklı embriyo 4 embriyoda 1 miş istatistiklere göre. Ama istatistikler herkes için geçerli değil inşallah Allahım hayırlısıyla yazmıştır. Korkarak diyorum tutmazsa da doğal deneyeceğim canım. Düşme ihtimali yüzde 50 olsa da(

Bu arada 43 ise canım bence ona de adetinin 2. ve 3. günü amh, lh, e2, fsh baktırsın. Ona göre rezervdurumu değerlendirilir ona göre dr ona söyler. Tabi testler filan daolabilir ama yaşı ileri bir problem varsa da aylarcatuttu tutmadı uğraşmaz. Ona göre bakar çaresine. Benim fikrim bu.

Bu aradabenim çarşamba geciktiriciler bitti. Yarın öbür gün adet olurum. Sonra ilaç ve yumurta takibi... Sonra İstanbul yumurta toplama, dölleme, pgt, transfer, inşallah 12 gün sonra da güzel haberler diliyorum...

canım çok takma herşey olacağına varır sen çok ince düüşünüyorsun her ihtimali hesaplıyorsun..o kadar kudretimiz yok ki..olacaksa 2. çocuğun inşallah olacak çünkü sen tüm şartları oluşturacaksın, rabbim ol der inşallah... tedbir bizden emir Allahtan.tüp bebekte olmazsa artık akışına bırak canım..lütfen çok üzülme..hepimiz birbirimize destek oluoruz üzülme dioruz ama kendimize diyemiyoruz bu sözü..ama çok ayrıntıları düşündükçe hasta olursun moralini yüksek tut rahat ol..inşallah olucak tüp bebekle.

Bu aradabenim çarşamba geciktiriciler bitti. Yarın öbür gün adet olurum. Sonra ilaç ve yumurta takibi... Sonra İstanbul yumurta toplama, dölleme, pgt, transfer, inşallah 12 gün sonra da güzel haberler diliyorum...

ohh ne güzel dedin..ayy inşallahh 12 gün sonraa güzel haberler ..sen kolay hamile kalıyorsun tüp bebek hemen tutunacak belkide ikizin olur ayy ne hoş yaaaa...inşallah bizde güzel haberler veririz bu ay sonunda

Ben de öyle düşünüyorum. Allah ne yazdıysa o olur. Çünkü ben üzerime düşeni yaptım. Yani çalışmadan Allah'ım yüksek not alayım diye dua eden öğrencilerden değilim:)) Çalıştım, görevimi yaptım şimdi dua ediyorum yalnızca. Allah ne yazdıysaonu yaşayacağız tabi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…