Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
16 Aylık bir kızım var ona kumbara yaptım
hergün azda olsa atmaya calışıyorum
200 tl olmuş yarın 2 gr altın alacağım ona
burdan devam edeyim ki daha cok atayım
bana eslik edecek anne var mı acaba
neden olmasın başla ve bana eşlik et :)Benim daha bebeğim doğmadı ama ben de düşünüyorum. Kumbara alıp ben de içine atıcam, sonra büyüyünce o da kendi atar diye.
kızım 3 yaşında. yaz ayında başladık kumbaraya para atmaya. çoğu zaman unutuyoruz ama şu ana kadar 150 tl olmuş. biz de altın olarak değerlendirdik ve kızımın hesabına yatırdık. hem kızım mutlu oluyor hem de onun için bir yatırım yapmış oluyoruz. en güzeli de kızıma bozuk paraları verirken; bugün para kazandım işte kazandığım para bu diyip babası ve ben ayrı ayrı veriyoruz. biz unutunca kızım soruyor. bugün para kazanmadınız mı diye :))
Aferin akıllı kuzuya böyle böyle birikecek büyüdükçe masrafları artıyor küçükken biriktirmek daha kolay
Benim ki pek anlamıyor o yüzden pek kıyafete para harcamak istemiyorum eskilerin dediği gibi çocukların yediği helal giydiği haramevet küçükken biz ne alıyorsak onu biliyorlar. büyüdükçe kendileri seçmeye başlıyor. hatta bu aralar kızım ciddi ciddi para harcıyor. babasına dedim zaten; lütfen bundan sonraki gezmelerimiz de kızına ayrı para ver böyle olmuyor ama herkes kendi parasını harcasın dedim ( tabii işin şakası, kızımın ne diyeceğini merak ettiğim için dedim) hemen kızımdan cevap geldi; evet baba lütfen annemin parası bitiyor bana çok para ver ben de anneme vereyim , annemin parası bitmesin :))
tabii ki kurallarımız da var. herşey aynı anda alınmaz tercih etmesini söylüyorum. neyi seviyorsa onu alıyor. parasızlığı da bilmeli çünkü. herşey her zaman alınamaz. param yok dediğimde ısrar etmiyor, diyor ki anne benim param var kumbaramdan alabilirsin lütfen üzülme diyip elimi tutuyor ( telkin ediyor beni) ah bu kuzular :)
Zaten bana göe özellikle kıyafet konusunda çok fazla marka almak çok mantıklı değil. Bazı şeyşler tabiki mağazadan ve kaliteli şeyler olacak ama nornlade evde giyeceği ya da günlük kullanabacapı kıyafetlere para dökmeye gerek yok bence:)Benim ki pek anlamıyor o yüzden pek kıyafete para harcamak istemiyorum eskilerin dediği gibi çocukların yediği helal giydiği haram
çok çabuk büyüyorlar şimdilik pazardan takılıyoruz