Labioplasti ameliyat teknikleri nelerdir?

OpDr

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2020
58
25
42
Labioplasti, genital iç dudakların ameliyat ile kesilmesi ve vajinal bölgenin estetik olarak küçültülmesi veya düzeltilmesi işlemidir. Vajina bölgesindeki deformasyona bağlı olarak gelişen vajinal sarkmalar, bu estetik operasyon sonrasında giderilebilir. İç dudakların dış dudakların dışına bir miktar taşması normal olarak kabul edilebilir. Ancak bazı kişilerde iç dudaklar aşırı sarkık ve/veya büyük olabilir. Her iki tarafın büyüklüğü birbirinden farklı ve asimetrisi bozuk olabilir. Estetik amaçlarla yapılan bu operasyon aynı zamanda genital dudaklardaki büyüklüğün neden olduğu pek çok sağlık sorununu da çözüme kavuşturur.


Yaşlılık sonrasında oluşan doku kaybı nedeniyle özellikle zayıf kadınların genital bölgede deformasyon. Menopoz sonrası vajina sarkması ve iç dudaklarda büyüme. Daha önce birtakım vajinal enfeksiyon ya da tümör geçirmiş olma. Vajinanın cinsel birliktelik esnasında aşırı zorlanması. Vajinanın parfüm, kolonya vb. alerjen maddelerle uzun süreli ve aşırı teması.

Labioplastide en sık uygulanan yöntemler parsiyel rezeksiyon (uç kısımların kesilerek alınması),kama rezeksiyon (V plasti),delaminasyon (iç ve dış epitel dokularının soyulması) teknikleridir. Seçilecek operasyon tekniği kişinin dokusu ve talepleri yönünde şekillendirilir.

Labioplasti de en önemli nokta nedir?

Labioplasti ameliyatlarında en önemli nokta, eş zamanlı olarak klitoris üzeri katlantılarının da alınması, yani ‘Klitoral hudoplasti’ operasyonudur. Klitoris üzeri katlantılar alınmaksızın yalnızca iç dudakların kısaltılması ortada bir ‘mikropenis’ görünümü oluşturabilir. Bu operasyon yapılmaksızın, yalnızca iç dudakların kesilerek kısaltılması pek çok hasta için yeterli gelmeyeceği gibi, eskisinden daha kötü bir görünüme de neden olabilir. Bu nedenle yapılacak cerrahi müdahale deneyimli ellerde doğru teknik ve planlama ile gerekirse kombine cerrahiler ile yapılmalıdır.

3 farklı labioplasti tekniği vardır. Ama biz size dört teknikten bahsedeceğiz.

1)Trim Labioplasti


Bu yöntemde genel ya da spinal anestezi uygulanır. İç dudaklar makas yardımı ile kesilir ve boyutu küçültülür, geride kalan doku ince dikişler ile onarılır. Kanama kontrolünü sağlamadığı ve labium üzerinde içeri doğru kavisli değil düz bir kesi alanı oluşturularak doku iyileşmesi sağlanır.

2)Wedge Labioplasti

Bu yöntemde labium ortasından üçgen şekilde doku çıkarılır, kalan labiumlar birbirine dikilir. Büyük ve etli labiumlarda kullanılan bir tekniktir. Wedge labioplasti ameliyatı öncesi ve sonrası görüntü karşılaştırması yapıldığında sonuçlar çok yüz güldürücüdür ancak bu yöntemde %1 ihtimalle yara dudaklarının birbirine yapışmayıp ayrılma ihtimali vardır. Bu ihtimali sıfırlamak için ya çok geç eriyen ya da hiç erimeyen dikişler kullanılır. Ameliyat vakanın ciddiyetine göre 1-2 saat sürer.


3)Lineer Kesi


Lineer insizyonda büyük olan vulvar doku anatomik olarak ölçüldükten sonra baştan sona çizilip kesilerek çıkarılır. Kalan doku labiaminor anatomisine göre belirlenerek onarılır. Özel dikiş malzemeleri kullanılarak birleştirme ve dikim işlemi yapılır.

4)Esra’nın Stili

Evet işte bizi ayıran özellik aslında burada başlıyor. Bu kadar tercih ediliyor olmak, ameliyat sonrası mutlu hasta ve tam memnuniyet oluşturan yöntem nedir?

Benim kendime has olan sitilimde her tekniğin bir kısım uygulamalarını alarak birleştirdiğim özel kombinasyonlu yaklaşımlar ve yılların verdiği deneyim ile oluşturduğum teknik cerrahi yöntemimdir. Dikişler ve özel malzemelerin bir arada olması ile yapılır. Kullandığım özel tekniğin dışında ameliyat sonrası yara bakımları ve iyileşme sürecinde kullanılan karışımlı kremler ile hem iyileşme sürecinizi destekleyen ve ameliyat sonrası tüm ihtiyaçlarınızı tamamlayan tedaviler yapıyoruz. Bu nedenle Esra’nın stili ile diğer tüm mutlu hastalarım gibi sizde mutlaka tanışın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
X