laparaskopi

arkadaşlar aranızda laparaskopi ve histereskopi sonucu normal yolla hamile kalan yok mu yaaasenağlama

canım arkadaşım üzme kendini daha çoook genciz ikimizde anne olucaz ALLAH ın izniyle ve bebeklerimizin o mis kokusunu içimize çekip bu zor günleri unutucaz...içini ferah tut dua et...yerimseniben

Benim en son gittiğim dokturum yani şimdiki doktorum bu ay bana laparoskopi yapacagını söylemişti.Ama eşimle düşününce sonuçta bu bi ameliyat olmaktan vazgeçtim,çünkü doktorum bu zxamana kadar bize pek bişey yapmadı hep oyaladı ondan önümüzdeki ay doktor değiştirecegiz.Laparoskopininde zararı var rahim delinebilir veya karın içindeki organların zarar görebilir.Laparoskopi benim en son düşüneceğim çaredir diyebilirim sana...

Arkadaşlar laporoskopi riskli ben iki kere yaptırdım ama emin ellerde yapılırsa çokta faydalı nede olsa ameliyat sonrası kesiniz daha az oluyor daha çabuk iyileşiyorsunuz. Doktorum bana histeroskopi ve laparoskopiyi aynı anda yaptı. Başka bir sorunda gene laparoskopi yapıldı. Çok memmun kaldım.

senin sorunun neydi neden lapaaskopi dendi.ya aslında bende düşünmüyodum hemen karar vermedim ben bir kaç doktora göründüm onlarda aynı fikirde olunca mecburen oldum.sen de hemen ameliyat olmamakla iyi yapmışsın başka doktorlardan da bilgi al ona göre kara ver.hayırlısı olur inşallah

Benim önce hsg mi çektiler. Hsg de bir anormallik gördüler. Ya çift rahimdi yada rahmin ortasında septum (perde) vardı. Laparoskopide ancak teşhisi koyabiliriz dediler. Hsg de çift rahim ve septum anlaşılmıyyormuş birbirlerine çok benziyormuş. Laparoskopide septum olduğu anlaşıldı ve aynı anda histeroskopi yaptı. Septumu aldılar. Benim ameliyatımı Prof Dr. Fatih DURMUŞOĞLU Academic Hospital de yaptı. Sende ne vardı.

canım bendede rahim filmi sonucunda sağ tüpde tıkanıklık görüldi ayrıca rahmimin küçük olduğu söylendi ve aynı anda laparaskopi ve histereskopi yapıldı doktor rahimda perde olduğunuda söyledi ameliyattan sonra ama herşey yoluna girmiş şu an tüplerden sıvı geçmiş rahim deki perde alınmış yalnız bana 4 ay korunmam gerektiği söylendi başka doktorda gerek yok diyo anlıyacağın kafam karışık bide bu ameliyattan sonra normal yolla hamile kalan varmı onu merak ediyorum tşk ederim verdiğin bilgilerden dolayı

Banada doktorum iki kere regl olman gerek ardından hamile kalabilirsin dedi. Histeroskopide 2 ay bekletiyorlar. Açık ameliyatta sekiz ay bekletiyorlar. Ben nisanda ameliyat oldum hatta şuan hamile kalmamda bir sakınca yok doktor kontrolde gene söyledi üstelik çok iyi bir profosör sanmıyorum 4 ay olacağını ama belkide senin doktorun bildiği başka şey vardır.

benimde rahim filminden sonra tüplerin birinde hafif bir tıkanıklık görüldü,doktorum ameliyata gerek yok ama birde profosörüm görsün dedi,prof. görünce hem laparoskopi hem histeroskopi yaparız,belki bir şeye rastlamayız ama olsun fikir sahibi olruz gibilerinden şeyler söyledi ve biraz da malesef işin maddi boyutunu düşündü,ameliyat fiyatı budur size bu kadar olur gibilerinden konuştu bende açıkçası güvenemediğim için ameliyattan vazgeçtim,nedense hiç içimden ameliyat olmak gelmedi,güven verici değillerdi,şimdii birkaç ay daha bekleyip sonuçlarımı başka bir doktora göstermeyi düşünüyorum,bu ameliyattan sonra doğal yolla hamile kalanlar varmış öyle söylemişti prof.,olmazsa tüp bebek yaparız demişti,ne kadar kolay geliyor insanlara bunları söylemek :kızgın:
güvenli ellerde ameliyat olursan ve gerçekten gerekliyse bu ameliyat ol derim,sağlıkla kal canım a.s.

Bengüsüya sonunu kadar katılıyorum. Allahtan benim doktor gerçekten işinin piri ve maddi boyutu var ama bir prof. olmasına rağmen çok para istemedi. Ayrıca bu histeroskopi ve laparoskopi özel ameliyatlar ve her doktor uygulayamayor. Bana doktorumun dediği en ufak hata rahminin alınmasına neden olabilir. O yüzden doktorunuzu iyi seçin arkadaşlar.

tşk ederim canım bende hemen ameliyat kararı vermemiştim bi kaç doktorla( aralarında prof.de bulunduğu ) göründüm onlarda ameliyat dediler ve ben 1ay önce ameliyat oldum kafamı karıştıran 4 ay korun dedi 2 doktor.3 doktorda gerek yok dedi.eğer şu an hamile kalırsam düşük yapabilirmişim rahim ancak toparlarmış kendisini bilemiyorum açıkçası kafam çok karışık.hepimiz için hayırlısı canıma.s.

haklısınız canım ama işin maddi boyutundan dolayı ssk hastanesinde ameliyat oldum.tamamen kadın doğum üzerine bir hastane.inşallah bir problem olmaz dediğin gibi .ben ameliyattan sonra ilk regl limi oldum 1 ay dahamı bekleyeyim ne dersin .medıcana doktorlarından selman laçinde konuyla ilgili mail atmıştım sağolsun mail yerine hemen aradı beni onada anlattım korunmana gerek yok her adet döneminde rahim kendini yenilediği ve kalınlaştığı için gerek yok dedi.bende şimdi korunmayayım diyorum acaba doğrumu düşünüyorum bilemiyorum:çok üzgünüm:

Bence beklersen iyi olur çünkü iki ayı genelde tüm doktorlar söylüyor. Bir ay daha beklemeketn zarar gelmez. Çünkü reglleri zamanında olmak önemli. Ben ilkini oldum dokotr ikinicinide bekleyelim oda gününde olacakmı diye vurguladı. Oa gününde olursa gebelik hazırlıklarına başylarız demişti.

malesef gününde olamıyorum ameliyattan sonra düzene girer dedim ama yine 10 gün geç oldum.nedir problem anlamıyorum ya ameliyattan sonra yumurtalarda iyi çıktı ama bu gidişle kafayı yiyeceğim galiba bekliyeyim o zaman 1 ay daha 8 sene bekledimde 1 ay mı beklemeyeceğim .bende nisanda oldum ameliyat.öptm

Üzülme canım inşallah yoluna girer bana doktor ameliyattan sonra hamile kalmak isteğinde reglinin 3. günü gel dedi. Tahlil yapacak ve yumurtaları takip edip iğne verecek. Sende böyle bir yol izleyebilirsin.

aaaaaa pardon pardon hemen hamile kalmadim 1 kere adet gormen gerekiyomus icin temizlensin diye iste bi kere adet gordum 2. ay hamile kalmistim

Back
X