laparoskopi mi hsg mi

glsns

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2011
1.805
49
kızlar bir senedir korunmuyoruz ama hamile kalamadım. hafif bir polikistiğim var. östrojen yüksek biraz. prolaktinim de yüksekti ama dostinex ile düştü. yeni bir doktora gittim ve laparoskopi yapalım dedi. hsg yi söyledik. laparoskopi daha iyi, hsgde radyasyon alıyorsun bir sürü falan dedi ama güvenemiyorum. kafam çok karışık. tek bir kesik açacakmış ama nette 2-3 kesik olur yazıyor. yaptırmalı mıyım sizce. iz kalmasından da korkuyorum.

Korkun kesi izinin mi kalması mi o konuda korkun olmasın iz kalmiyo lakoroskopi yi tavsiye ederim ne var ne yok hersey meydana cikiyo ve tedavi ediliyo ben hgs çekildim ve polip çıktı snr histeroskopi oldum ama bildigim bişey var hgs çekinmeden lakoroskopi yapiliyomuymuş :KK43:

yapılıyor ama bir şey yoksa boş yere narkoz almış ve kesilmiş olmak var yani. güvenemedim bu doktora hala karar veremiyorum.

G glsns , ben bir ay önce anestezisiz hsg çekildim.bayağı da zorlandım. iki tüpüm de kapalı çıktı. geçen hafta laparoskopi oldum doktor dedi ki iki tüpün de açıktı,kapalılık falan yoktu. hsgde yanılma ihtimali daha yüksek. bir ay boyunca boşuna ağlamışım :KK43: bir göbeğimde,bir tane de kasığımda küçücük kesik var. anestezi zorladı birazcık evet ama 2 günde geçti çok şükür. iz kalsa da o kadar küçük bi kesik ki,belli olacağını hiç sanmıyorum.

evet doktor da hsg yanıltıcı olabiliyor dedi. peki ne kadar sürede toparlandın canım

G glsns , ben bir ay önce anestezisiz hsg çekildim.bayağı da zorlandım. iki tüpüm de kapalı çıktı. geçen hafta laparoskopi oldum doktor dedi ki iki tüpün de açıktı,kapalılık falan yoktu. hsgde yanılma ihtimali daha yüksek. bir ay boyunca boşuna ağlamışım :KK43: bir göbeğimde,bir tane de kasığımda küçücük kesik var. anestezi zorladı birazcık evet ama 2 günde geçti çok şükür. iz kalsa da o kadar küçük bi kesik ki,belli olacağını hiç sanmıyorum.
anestezi alınmadan cekilen hsg ler yanıltıcı oluyor o and a kendini sıktığın için kapalı gözükebiliyormuş....burda devlet hastaneleri anestezisiz çekiyo maalesef acısıda cabasıymış ö<zelde anestezili yapılıyomş...ama yinede korkuyorum kendimi hazır hissetmiyorum ...kadın olmak cok zor

kızlar bir senedir korunmuyoruz ama hamile kalamadım. hafif bir polikistiğim var. östrojen yüksek biraz. prolaktinim de yüksekti ama dostinex ile düştü. yeni bir doktora gittim ve laparoskopi yapalım dedi. hsg yi söyledik. laparoskopi daha iyi, hsgde radyasyon alıyorsun bir sürü falan dedi ama güvenemiyorum. kafam çok karışık. tek bir kesik açacakmış ama nette 2-3 kesik olur yazıyor. yaptırmalı mıyım sizce. iz kalmasından da korkuyorum.
geçmiş olsun canım. ben hiç bişi anlamadım şimdi arkadaşım bu durumdan. :KK64:teşis koymadan neyin laproskopisini yapacakmış ? niye yanıltıcı olsun hsg ? gayet her şey çıkıyor. 5-10 dk lık bişi. anestezili oldu benimki, anestezi olmadan kapalı çıkabiliyormuş. dr. um söyledi, yani kendini kasınca ilaç ilerleyemeyebiliyor. uygun yapan bir yerde önce hsg çektir. bazen kapalı olsa bile hsg esnasında açılıyor hem. hsg yi küçümsemiş, laproskopi çok mu kolay ? o_O o daha zor, bence bu dr. u değiştir sen, bana garip geldi bu öneri.

anestezi alınmadan cekilen hsg ler yanıltıcı oluyor o and a kendini sıktığın için kapalı gözükebiliyormuş....burda devlet hastaneleri anestezisiz çekiyo maalesef acısıda cabasıymış ö<zelde anestezili yapılıyomş...ama yinede korkuyorum kendimi hazır hissetmiyorum ...kadın olmak cok zor
çekilmen gerekse anestezili olandan korkma sakın canım. hiç bişi yok uyuyorsun zaten sen uyumadan bişi yapmıyorlar. ben malesef 2 defa kürtaj olduğum için anestezi korkum da yoktu. bitti gitti.

evet ben de günlerdir kadın olmak çok zor diyorum maalesef. ben yedi ay oyalandım hsg çekilmemek için.kapalı oldugunu öğrenince o kadar beklememe çok kızdım.şimdiye açtırıp hamile olabilirdim diyodum. meğer açıkmış. duygu durumum son ir yılda o kadar çok değişti ve beni öylesine yıprattı ki...hayırlısı olur inşallah canım. korkmadan kararını ver,vakit geçiyo diğer taraftan.

geçmiş olsun canım. ben hiç bişi anlamadım şimdi arkadaşım bu durumdan. :KK64:teşis koymadan neyin laproskopisini yapacakmış ? niye yanıltıcı olsun hsg ? gayet her şey çıkıyor. 5-10 dk lık bişi. anestezili oldu benimki, anestezi olmadan kapalı çıkabiliyormuş. dr. um söyledi, yani kendini kasınca ilaç ilerleyemeyebiliyor. uygun yapan bir yerde önce hsg çektir. bazen kapalı olsa bile hsg esnasında açılıyor hem. hsg yi küçümsemiş, laproskopi çok mu kolay ? o_O o daha zor, bence bu dr. u değiştir sen, bana garip geldi bu öneri.

aynen ben de doktora hiç güvenemedim. bir de 3 kesik oluyormuş ama bana 1 kesik dedi. ayrıca ne tahlil ne bir şey yapıldı ameliyat öncesi. anestezi için yapmaları gerekmez miydi

aynen ben de doktora hiç güvenemedim. bir de 3 kesik oluyormuş ama bana 1 kesik dedi. ayrıca ne tahlil ne bir şey yapıldı ameliyat öncesi. anestezi için yapmaları gerekmez miydi
Yok canım anestezi için öyle çok tahlil yapılmıyor, tabi bildiğim kadarıyla. Benimkiler zaten 10 dk lık işlemlerdi. Laproskopi kaç dk bilmiyorum, tamam kolay olabilir ama sonuçta kesinlikle hsg den çok daha zor bi işlem. Niye boşuna yapılsın ki ? Bence başka Dr.a görün kesinlikle hsg olmadan yaptırma. Uygun fiyata bir yer bul canım. Her yer çok Pahalı değil, anestezi ile yaptır.

yarın başka bir doktordan randevu aldım. ona danışacam bir de bakalım

bende çekildim HSG. bence ilkte HSG yi denemelisin. ben özel hastanede anestesisiz oldum. 2 dk zorluğu var ondan sonra rahatlıyorsun vucudunda kesik olmasından narkoz almandan iyidir. ben kendimi çok sıktım yinede tüplerim açıktı. yanılma payı yok HSG nin. ve HSG den sonraki ay hamile kaldım (HSG den sonra hamile kalma olasılığı yüksek) ama bebeğimi kromozom eksikliğinden dolayı kaybettim.

İLK YAPTIRMAN GEREKEN HSG BEN GEÇEN AY ÇEKTİRDİM ÇOK ŞÜKÜR TERTEMİZ ÇIKTI DOKTOR BANA KORUN DEMEDİ AKSİNE BU AY DENİCEZ TUTMA OLASILIĞI YÜKSEK OLUYOR DEDİ HATTA BENDE AMA VUCUDUMA RADYOSYON NARKOZ ALDIM DEDİM O GÜNLÜK BİŞEY DEDİ O GÜN GEÇİYO DEDİ.
SAKIN YAPTIRMA LAPROSKOPİ

laparoskopiyi yaptırdım bugün. çok bir zorluğu olmadı ama ameliyat yani baya. bir şeyim yokmuş elhamdülillah.

X