laparoskopi olanlar veya olacak olanlar

manuelvin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012
9
0
36
İstanbul
merhaba kızlar,

laparoskopi deneyimlerinizi paylaşın ltf.
nerede oldunuz
hangi doktora oldunuz
nasıl bir operasyon

teşekkürler

şimdiden geçmiş olsun
çok basit bir operasyon çok az ağrı çektim
cuma oldum pazartesi iş başı yaptım
2010 yılında 500 tlye olmuştum

şimdiden geçmiş olsun
çok basit bir operasyon çok az ağrı çektim
cuma oldum pazartesi iş başı yaptım
2010 yılında 500 tlye olmuştum

nerede oldun?Hangi doktora?herhangi bir problem çıktımı sizde?bende hidrosalpenks var ve hamile kalamıyorum onu alacaklar.birde sanırım endometriosus var. umarım kolay geçer operasyon.benim doktorum halit fırat erden bahçecide..

bende olucam nasipse mayısta dr.um prof. Gürkan Uncu Bursa hayırsı artıkk:34:

benimde olma ihtimalim var arkadaşlar. kaç gün içinde toparlanabilirim? işten 2 gün izin almak yeterli olur mu? tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum.

kızlar ben geçen pazartesi oldum laparoskopi.Adana.da Balcalı hastanesınde oldum,,SSK anlasmalı oldugu ıcın sadece yatak ucretı odedım..hemen işe başlama konusu ise sanırım kısıden kısıye degısıor,,cunku ben 2 gunde işe geri baslayan duydum fakat ben Pazartesi oldum Salı hastanaden cıktım we o hafta sonuna kdr ancak kendime geldim.10 gün sonra dikişlerin alınması ıcın tekrar kontrole cagırdı doktor ama bende işe baslamak zorunda oldugum ıcın erke döndüm.benim tawsiyem en az 1 hafta izin almanız.çünkü ameliyat sonrası ztn 10 gun rapor hakkınız oluor..ameliyatta karnın ıcını rahat gormek ıcın gaz weriolarmıs,,benim ilk iki gun cok sancım olmustu mesela..allah hepinize şifa wersin..

Merhaba blowhole25 sizleri forumdan takip ettim ve Gürkan Uncu hocaya ameliyat olduğunuzu gördüm. Özleden mesaj göndermek istedim fakat henüz yeni üye olduğum için buna imkan vermiyor. Sizlerden bir konuda ricam olacak. Bende kendisine gittim benim 5 cm boyutunda bir miyomum var. 1,5 ay önce 10 haftalık bebeğimi kaybettim. Doktorlar miyom yüzünden olabileceğini söylediler. Miyomu laporaskopi ile aldırmam gerektiği tekrar bir gebelikte yine düşük yaşayabileceğimi söylediler. Fakat ben çok tedirginim. Miyom ameliyatından sonra rahmim zarar görür tekrar hamile kalamam diye çok korkuyorum. Sizler deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim. Gürkan hocaya ne zaman ameliyat oldunuz? Memnun kaldınız mı? Ne kadar ücret aldı sizlerden ameliyat için?Kaç yaşındasınız ve hamile kalmakta sorun yaşadığınız mı? paylaşırsanız çok sevinirim. Desteğiniz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Merhaba bende 3 ay önce Laparoskopik oldum çikolata kistinden.ameliyat guzel gecti.capada oldum.10 gunde toparlandim dikislerim kendisi düştü. Cok rahatladim simdiye kadar bosuna cekmisim.

kızlar ben geçen pazartesi oldum laparoskopi.Adana.da Balcalı hastanesınde oldum,,SSK anlasmalı oldugu ıcın sadece yatak ucretı odedım..hemen işe başlama konusu ise sanırım kısıden kısıye degısıor,,cunku ben 2 gunde işe geri baslayan duydum fakat ben Pazartesi oldum Salı hastanaden cıktım we o hafta sonuna kdr ancak kendime geldim.10 gün sonra dikişlerin alınması ıcın tekrar kontrole cagırdı doktor ama bende işe baslamak zorunda oldugum ıcın erke döndüm.benim tawsiyem en az 1 hafta izin almanız.çünkü ameliyat sonrası ztn 10 gun rapor hakkınız oluor..ameliyatta karnın ıcını rahat gormek ıcın gaz weriolarmıs,,benim ilk iki gun cok sancım olmustu mesela..allah hepinize şifa wersin..

merhaba ben mersinde oturuyorum hsg detüpler kapalı gözüküyor dedi ve dr balcalıya gönderdi daha gitmedik acaba benimde tüplerim açılırmı nasıl bir hastane ilk dea gidedcem siz yaptırmışsınız nasıl geçti neden yaptırdınız bana biraz bilgi verirmisiniz

Merhabalar

Benim ilk çocuğum olduktan sonra 2 yıl sonra 2. çocuk istedim fakat olmadı . daha sonra İstinye devlet hastanesine gittim miyon var dediler alttan ameliyatla aldık dediler fakat birkaç ay sonra tekrar İstinye devlet hastanesine gittik bu defa doktor Zeynep kamil hastanesini tavsiye etti ve oraya gittim . oradan belli kontroller sonrası tekrar miyon var dediler ve açık ameliyat oldum . ameliyat olduktan sonra tekrar 2 yılı aşkın çocuk olmadı , bu defa tüp bebek yapmaya karar verildi ve tüp bebek için muracat ettim . 3 defa aşılama yapıldı ve her aşılamada bana yumurtalarım büyüsün diye ilaçlar verildi bu ilaçları kullanırken çok başım ağrıyordu ve devamlı sersem durumdaydım , ( ayrıca bu ilaçlarda 2. Çocuk yapacağım için sgk geçmiyor ve her gittiğimde en az 1200 tl lil iğneler veriliyordu ) bu iğneleri eşim evde yapıyordu, bu işlem 3 defa başarısı olduktan sonra bu defa tüp bebek yapacağız dediler bu defa yine 1 çocuğum olduğu için sgk geçmiyordu , bu defa 3200 tl tüp bebek aşılama parası verdik fakat yumurta olgunlaşmadığı için aşılama olmadı . yaklaşık 8 yıl bu sıkıntıları gerek sağlık gerekse maddi olarak çektikten sonra eşimi arkadaşı tarafından tanıdığı olan pendik medicalpark hastanesinde kadın doğum uzmanı olan ....hocaya gittik , ilk muayenesinde rahimde bir şey olduğunu tespit etti çocuk olup olmadığını kontroller sonrası öğrendikten sonra öncelikte rahimde görülen bu kişi almamız gerektiğini söyledi , kapalı yöntemle ameliyat oldum fakat ameliyatım beklenenden çok daha zor geçti , daha önce ezeynep kamilde yapılan ameliyatımda meğerse bağırsaklar hep rahime yapışmış rahimin etrafını sarmış ameliyatla bağırsaklarımda rahimden ayrıldı ve be bu sayede hergün ağrıyan karnımda artık ağrımaz oldu , doktorum rahim çapı çok küçüldüğünü söyledi ve rahimi T rahim denen bir sistem varmış t rahim yaptı ( T rahim için ise rahimin belli bölgelerini kazıyıp T şekli veriliyor ) kendimi daha iyi hissetmeye başladım , ameliyat bittikten 2 ay sonra tekrar kontrole gitik bu defa 6 ay normal yollarla deneyelim eğer olmaz ise tüp bebek yapalım dedi ve şimdi 2 aylık gebeyim , yaptığım kontrollerde herhangi bir sorun yok . sizlere tavsiyen 8 yıl boşa Zeynep kamil ve diğer devlet hastahanelerinde zaman katbettim , sağlığımdan oldum ve maddi olarak bir sürü para harcadım ayrıca pisikolajik olarak acaba çocuğum olmayacak mı diye düşündüm bu sıkıntılar hepsini boş yere çekmişim iş işten geçtikten sonra anladım . tabi Allah verir yada vermez onu biz bilemeyiz ama kendinize çok zarar vermeden bu doktora gitmenizi tavsiye ederim .

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ameliyat gibi laparoskopi ameliyatında riskleri var ama basit bir operasyon sadece ameliyattan çıktıktan sonra omuz ve sırt ağrısı olabiliyor bunun sebebide operasyon esnasında organların daha net görünmesi için içeri gaz verilmesidir bu gazdan dolayıda sırt ve omuz ağrısı olur şimdiden geçmiş olsun

Back
X